Jump to content
Sign in to follow this  
steph

CATERINCA

Recommended Posts

 

Deci chestia asta mi se pare una din cele mai hilare chestii auzite in ultimul timp. Si ma refer la intreaga discutie cu protestul camionagiilor. Hai, inteleg, infrastructura, pret pe combustibil dar cum sa protestezi impotriva inaspririi amenzilor?

 

Cum la primele 2 nu prea ai ce face, aici este foarte simplu, ALEGE sa nu mai incalci legea, asta este si scopul acestei inaspriri de altfel. Evident ca nici eu nu sunt de acord cu inasprirea dar pana la a face un protest (oficial sau nu) pentru asta mai e cale lunga.

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Nu e chiar așa. Pentru a se încadra în buget, prețuri și cheltuieli, transportatorii deseori depășesc limita maximă de tonaj, sar perioadele de somn și circulă cu unele acte nu tocmai în regulă. E un clasic joc de-a șoarecele și pisica între transportatori și rutieră. Evident, rutiera câștigă măcar din când în când iar amenzile atunci sunt 3X abaterea din punctul meu de vedere.

Share this post


Link to post

Vezi, aici e o abordare complet gresita.

 

De exemplu, lumea zice "nu merita sa platesc impozite ca nu beneficiez de ele" (sanatate, somaj, pensie, whatever). Ca atare, face tot ce poate ca sa evite taxele si munceste la negru. Dar nu asta e solutia (evitarea), ci corectia problemei (faci in asa fel incat banii platiti pe taxe sa fie folositi si lumea sa aiba interesul sa-i plateasca, in loc sa arunci bugetu' pe tampenii).

 

Asa si aici: transportatorii intind coarda ca sa faca profit si imping soferii la limita; solutia nu e sa fentam sistemul, ci sa refuzi/anulezi cererile nerezonabile (condus fara somn, condus fara dotarile tehnice necesare, etc). Da, un singur om nu poate corecta asta (pe principiul traditional "nu-ti convine - pleaca, mai am 10 la usa care abia asteapta sa iti ia locul"), dar daca s-ar depasi o masa critica ... o unitate ... un sindicat ... ehe. Numa' ca toate astea raman la stadiul de teorie, din pacate.

Share this post


Link to post

Hai sa o pun mai pe romaneste. Este ca si cand as protesta eu ca s-a marit pedeapsa pentru viol :) . Ca mie mi se pare mult si 8 ani, insa...20 e exagerat rau frate. Tie nu ti se pare? Hai sa protestam pentru asta. :)

 

PS Trebuia sa vii in Bucuresti sa vezi cum arata centura inainte sa o refaca de la "depasirea tonajului". Intradevar, nu e singurul motiv dar E si asta. In principiu toate legile sunt facute cu un motiv (inteles sau neinteles de unii) si avem legi, problema mea personala e cu aia care nu le aplica.

Daca s-ar aplica nici nu ar mai fi nevoie majorari si, din pacate, chiar si dupa majorare tot nu vor veni bani in plus la buget si vor fi majorate din nou. Dar din pacate asta e metoda cea mai simpla pentru cei de "sus" si la urma urmei nimeni nu vrea sa munceasca mai mult decat e nevoie nu?

 

Gata ca am divagat suficient :)

Share this post


Link to post

Mai mult, nici raportul riscuri - beneficii nu e unul tocmai interesant. Adica ca sa economisim o zi de diurna in plus la sofer riscam sa-l omoram si pe el si inca vreo cativa nevinovati, chestie care in mod sigur ar aduce si o mica firma de transport la faliment.

Merita?

 

Bine, daca plecam in directia asta riscam sa descoperim multe chesti care nu prea merita... de exemplu merita in Bucuresti sa economisim de 2-3€ / 100 km la carburant cu pretul a doi din viata datorati poluarii cu particule?

 

 

Share this post


Link to post

ăăăîîîî...si mai ales pentru ca-mi place

Share this post


Link to post

Hai ma ca e simpatic...mititelul.post-100-0-09025900-1387054912_thumb.jpg

Share this post


Link to post

:mrgreen: Artefact gasit in situl arheologic Chevron din Pungesti.

post-5090-0-99236400-1387475915_thumb.jpg

  • Like 1

Share this post


Link to post

Sunt curios cui i se va strica masina de sarbatori :D

P.S. Nu dati cu parul :)

Share this post


Link to post

Nu ne faceau suficienta reclama in Europa.

Share this post


Link to post

Buna ziua, as dori sa raportez un furt ...

 

bentley.jpg

 

si cum cealalta masina e in service ...

 

ferrari.jpg

 

o sa ma duc la magazin cu Matizu' nevestei !

 

matiz.jpg

  • Like 1

Share this post


Link to post
  • Like 2

Share this post


Link to post

Na de radeti :) )

 

Share this post


Link to post

Cat de CRETIN trebuie sa fii sa faci asa ceva...macar sa fi stat unul dintre ei naibii in masina sa tina de volan..Oricum, imi place rasul din fundal al muierilor :) )

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...