Jump to content
Sign in to follow this  
ovi_jer

PRETURI - Piese Leganza

Recommended Posts

Te grabesti ca de obicei in afirmatii.Uzina nu produce asa ceva si pretul este in functie de cea ce ceri.Dupa cum am spus mai sus este acelasi cu cel de la cielo-espero.

La care uzina te referi? Eu nu am spus ca e vb de cea de la Craiova...poate ma refeream la o uzina coreeana :D

Si stiam ca e acelsi cilindru si la cielo-espero, ca mi-a spus un mecanic inainte de a ma duce la magazin.

Numai bine !

Share this post


Link to post

Uzina din Craiova nu produce asa ceva ,numai asambleaza aceste piese pe masina .

Unicul furnizor al fabricii este firma GM-DAT ( urmasa DAEWOO ) care aduna piesele de la furnizorii agreati de ei din Korea .

Share this post


Link to post
O piesa originala Daewoo are sigla GM-DAT pe plic sau pe cutie .

Importatorii pot aduce si alte piese coreene , neomologate la GM-DAT , care sint de obicei mai mici .

 

Mai mici ca marime ? :)

Si de ce ar trebui sa fie etichetate de GMDAT ?Ca sa mai primeasca 50% adaos comercial?

 

Tocmai ce spuneam si eu :rock:

Tu ce spuneai si ce nu ai inteles din ce spuneai?

Tu ai spus ca ai luat o piesa la un anumit pret iar eu ti-am spus ca exista si mai ieftina.Daca ai cunoaste furnizorii lui GMDAT nu ai mai fi asa sigur ca ai luat o piesa originala si nici nu ti-ai mai da cu parerea despre altele ca sunt facute pe genunchi.

Iti place sa te contrazici fara argumente sau vrei sa te convingi singur ca ai dreptate?

Edited by ovi_jer

Share this post


Link to post

Spoiler fata-495 ron

 

Lampa semnalizare-45 ron

Share this post


Link to post

A mai cumparat cineva un racord flexibl pentru traseul de evacuare al gazelor ? La leganza mea s-a cam desprins si face cam mult zgomot. Nu stiu daca sa cumpar original, Daewoo, pentru ca nu prea am auzit prea multe cuvinte de lauda asupra 'tobelor' originale, ba dimpotriva... numai nemultumiri.

 

Am vazut pe net ca sunt cateva firme care produc astfel de piese, dar nu stiu de la care sa comand.

 

 

Multumesc.

Share this post


Link to post

L-am cumparat eu,dupa o intalnire cu un bolovan pe sosea. A costat in jur de 100 ron (-/+ 20 ron).

E luat de la daewoo si e mai putin silentios(parca), decat era cel vechi,pana sa se fisureze.

Share this post


Link to post

Racord flexibil cumparat de la daewoo sermecom, marca bosal, 3 straturi = 77 ron + 60 ron manopera b-( ( fara factura)

Sunt foarte multumit. Imi place cum "fuge" masina de sub mine, iar zgomotul e ca " la una noua" :lavolan: . Inainte tipau toate alarmele masinilor parcate, dupa ce treceam pe langa ele :) .

 

Placute frana fata 60 ron (hi tech - coreene) - cumparate acu' o luna

 

Placute frana spate 55 ron (autox) - luate ieri.

Acum pot sa zic ca masina are frani bune.

 

Ma mai enerveaza sabotii franei de mana. Din cauza ca sunt uzati, produc un zgomot asemanator cu cel al rulmentilor stricati. Foarte enervant. Si mai enervant e ca pretul lor ar fi in jur de 150 ron :grumpy: . Nu mai zic ca am o gramada de cheltuieli cu inmatricularea pe numele meu. Of !

Share this post


Link to post

Manopera schimbare parbriz Leganza+ parbriz identic cu cel original ca firma si aspect =456 ron la AGER .

Pt aceeasi treaba, la service-ul dw - 750ron ... :dizzy:

Share this post


Link to post

Pompa de ulei - 450 RON

Cuzineti Vibrochen - 295 RON

Segmenti (set) - 390 RON

Garnitura chiulasa - 105 RON

Garnitura admisie - 25 RON

Simeringuri supape - 0,45 RON/buc

 

Preturi cu TVA la magazinul DAEWOO cel mai apropiat de fostul abator. De altfel celalalt magazin DAEWOO din zona (IMG parca ??) se desfiinteaza, nu mai au piese decit ce le-a ramas pe stoc :(

 

Chiulasa SH - 400 EUR (gasit intre 350 si 800 EUR)

 

Toba finala Walker - 95 EUR cu montaj cu tot, inclusiv kitul de accesorii (garnitura, suruburi+piulite noi, silicon, suporturi de cauciuc)

 

Racordul flexibil nici eu nu l-am pus pe cel original, am gasit unul la 150 RON + 30 montaj. Are armatura atit pe exterior cit si pe interior. Firma parca se numeste GES si este in zona restaurantului Picadilly, BCR Sector 4

Share this post


Link to post

:wallbanger: Nu mai stiu unde sa caut. De 3 luni de cand am avut accidentul cu calul nu gasesc ornamentele din plastic (ganisaje ??!!) de pe stalpul din dr. Am dat comenzi, am vizitat cateva parcuri SH si.. nimic. Stiti pe unde as putea sa gasesc ornamentele astea? Nu conteaza - noi sau SH. La fel si cu niste culise de geam (chederele pe care culiseaza geamurile). In Bucuresti, eventual. Sau la Craiova (maine plec intr-acolo). :osanale:

Share this post


Link to post

Pina acum, tot ce am avut nevoie in materie de piese specifice am gasit (prin comanda, desigur) la magazinul Radacini de la Gara de Nord

Share this post


Link to post

Salutare trebuie sa fac schimbul de ulei si filtre. Voi ce ulei mai folositi pt leganza. Eu pana acum am mers pe Motul 8100EXCESS 5w40 full sintetic. Numai ca nu prea mai gasesc, cumparam de la augsburg. As vrea sa trec pe valvoline 5w40 full sint. Voi ce optiuni aveti? Multumesc

Share this post


Link to post

Salutare . Referitor la piese am mai gasit un depozit , cred ca majoritatea il cunoaste. Iesirea spre Constanta, inainte de Selgros pe stanga cum te duci spre constanta.

Au de toate si chiar am gasit de leganta o gramada.

Totusi ... amgasit si o caseta de directie , cea ca re imi trebuie . Intrebare cum imi dau seama ca e buna si ca nu troncane sau curge pe la semeringuri?

Costa 4 milioane . Despre garantie nu cred ca incanta pe nimeni , fiind sg maxim 3 luni !!!!!

In cazul in care aveti prin pod vreouna care sa nu va mai trebuiasca , puteti sa imi dati de veste da numai sa mearga , sa nu imi dati tzeapa.

Va multumesc

 

referitor la inlocuirea semeringurilor din caseta , dupa ce le-am cumparat de la service au inceput sa zica, ca degeaba le schimb ca o sa curga incontinuare ...ciudat rau cred ca nu acea ala chef sa umble la ea, mai ales ca mi-a zis ca tre sa faca geometria neaparat .De ce ?? ca doar nu a umblat la directie e doar un cauciuc

 

In rest baietii draguti . Automec pe pantelimon

Share this post


Link to post

Salut.

 

Acum chiar ca nu ma mai pot abtine ... fara suparare, insa cu Automec din Pantelimon eu am avut o experienta SUPER neplacuta atit pentru mine cit si pentru masina.

 

Intii de toate vreau sa va spun ca am avut incredere totala in oamenii de acolo, il stiu si pe patron si pe fostul sef de atelier (Florin) si multi dintre mecanici. Pina la un moment dat, tot ce mi-au facut a fost de buna calitate si nu numai ca in alt service nu intram, insa i-am recomandat la o gramada de amici ...

 

Ce s-a intimplat de m-am intors cu 180 grade ... La o reparatie relativ usoara, in loc sa imi inlocuiasca toate garniturile necesare (pe care le platisem , cu factura, cu tot ce trebuie) mi-au pus o tona de silicon negru probabil pe unele din garniturile vechi. Rezultatul s-a vazut peste aprox. 2 ani, cind masina dadea caldura iarna dupa niste reguli complet nestiute de nimeni ... adica dadea caldura cind avea ea chef. Stiind ca am caloriferul nou, antigelul schimbat la timp si toate lucrurile in regula, am ajuns la disperare. Dupa citeva tentative cu solutii dedicate curatarii instalatiei, am inceput sa bag chimicale mai puternice, gen Cilit, Sano, etc, in speranta ca reusesc sa o curat ... In final am reusit SA CURAT CHIULASA DEFINITIV  <img src= ("> Chiar acum ma pregatesc sa inchei o operatie mai de anvergura in care am inlocuit si chiulasa, cea veche aratind aproape ca un svaiter. Siliconul de care va povesteam l-am gasit intr-un tirziu chiar in calorifer pe care l-am demontat nestiind ce naiba sa mai fac. Precizez ca oamenii de la Automec au fost singurii care mi-au umblat in motor pina acum, deci nu am nici un fel de dubii privind aparitia siliconului !

 

Cu caseta la SH, depinde de norocul fiecaruia. 400 lei ar fi o suma mai mult decit rezonabila, insa pina nu o montezi nu prea ai cum sa iti dai seama daca e buna sau nu. La mina poti sa iti dai seama doar daca are joc excesiv insa Leganza are peste 1,5 tone ... e cam altceva. Foarte usor poti sa schimbi bieletele (acum vreo 2 ani am dat cam 700.000 lei / bucata) si, de asemenea, simeringul axului central - cel care se cupleaza la coloana prin cuplajul cardanic.

 

Daca vrei sa schimbi doar simeringul de care am mentionat mai sus, e foarte simplu, vezi ca ti-am raspuns deja pe formul de Leganza : http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?s...791&st=1340. Cu siguranta NU TREBUIE sa iti refaci geometria !!!.

 

Daca insa vrei sa umbli IN caseta, sa stii ca toti mecanicii cu care am vorbit se feresc sa desfaca o caseta. Eu unul, mai mult din ambitie, am desfacut o caseta si apoi am mai mers cu ea aproape 3 ani de zile.

Share this post


Link to post

:o fftopic:

 

Insa in talon este una, iar in conditiile de trafic masina poate castiga intre 80 - 150 kg in plus datorita cantitatii sporite de combustibil, fluide, accesorii plasate in portbgaj si, desigur, greutatea soferului :)

Share this post


Link to post

A mea are chiar in cartea tehnica 1460kg, la gol , desigur. Cum zicea si Mike, daca pui una bucata sofer (la mine 80kg), ceva benzina, o trusa de scule, etc, adaugi lejer inca vreo 150 kg ...

 

Oricum, eu am condus Leganza fara servo (am ramas fara lichid) si iti pot spune ca te rupe ...

 

Scuze pentru dublu post ...

 

Preturi pentru bucse amortizoare motor (cele rotunde de pe traversa mediana de sub motor):

- fata : 64 RON (Radacini Gara de Nord)

- spate: 54 RON (Magazin De linga fostul Abator)

Share this post


Link to post

Garnitura baie ulei, originala, cu insertie metalica - 78 RON la Nicu Barbu.

Edited by Wolfman

Share this post


Link to post

Garnitura suport EGR si bobina de inductie (pe scurt, Garnitura EGR) = 37 RON - Radacini Gara de Nord

Share this post


Link to post

Salut, de unde pot cumpara niste jante de tabla pt leganza? Am 4 cauciucuri de iarna si nu vreau sa mai fac iar ca iarna trecuta, sa le dau jos pe astea de vara sa le pun pe celelalte si tot asa...Multumesc.

Share this post


Link to post

Discuri de frina fata FERODO: 400/set (200/buc)

Share this post


Link to post

Am gasit un magazin de piese pe strada Crizantemelor, Nr. 1 C, sector 5, in bucuresti: SC General Auto Trade S.R.L.

Au 90% piese coreene pt toate modelele Daewoo.

Telefonul lor e 0238 711 016.

post-7343-1194879748_thumb.jpg

Share this post


Link to post

schimbat rulmet fata leganza 109 lei plus tva manopera 60 ron

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...