Jump to content
Sign in to follow this  
VAL

Cât consumă un Cielo EURO 3 cu GPL ?

Recommended Posts

Asa cum bine spunea nenea Ovi, intr-adevar am trecut cu al meu cielor E3 cu GPL de bariera celor 10k km in doar 6 luni (record pentru mine) si consumul a scazut datorita rodarii motorului, acum nu sare de 11,5 in Bucuresti in conditii de mers dimineata 8-9 pe la pranz si dupa masa pe la 4-6 cand cu totii stim ce trafic nebun e. Afara in conditiile unui mers constant de 120 cu 4 persoane si aer (Bucuresti Suceava-E85) am consumat 8,5%. Sunt deplin multumit de consumul meu.

 

OFF topic: recomand tuturor celor care au probleme cu instalatiile si cu consumul, faceti reclamatie la Craiova iar, in Bucuresti, in prima saptamana a fiecarei luni sunt prezenti 2 ingineri de la fabrica (fac un tur pe la toti dealerii cu service autorizat) care remediaza toate problemele pe care dealerii nu le pot da de cap. Eu am dus masina la un asemenea inginer si mi-a reglat instalatia de gaz in parametrii optimi (nu stiu care sunt) si nu mai am probleme cu ea.

 

Sper sa fie de folos informatia, daca se cunoaste...scuze

Share this post


Link to post

Chiar nu mai imi pasa... m-am obisnuit asa cum m-am obisnuit cu ideea ca DACIA nu e masina.

 

PS

Povestea cu 10000km este o vrajeala de service... atat...si nimic mai mult. Am acum 17400 km parcursi cu masina si pe cuvantul meu ca in afara de cateva zgomote, bujii noi, filtre noi(benzina, GPL, aer) si fise noi nu are nimic diferit fata de situatia ei de acum 6 luini cand imi consuma la fel.

Share this post


Link to post

Pai e problema ta ca nu iti pasa dar nu e nici o vrajeala cu 10000 km.

Share this post


Link to post

Ba se pare ca unele se "lasa" mai greu, chiar dupa 20k... Si eu abia astept 10k sa vad ce fel se comporta. Nu mai am mult  <img src= S"> (de vreo 2-3 intalniri nationale).

Share this post


Link to post

Dupa cum va spuneam si in alte parti am Cielo din August 2006, Standard cu GPL. Acum are 750 km facuti. Zilnic parcurg distanta Buftea-Bucuresti Filaret si retur. 48-50 km cu totul, variabil in functie de micile abateri ( piatza, etc). Cum mi s-a recomandat sa merg numai pe benzina in primii 1000 km, va dau consumul la 2 plinuri facute consecutiv. Prima data 8,37 l/100, a doua oara 9,7 %.... A mai fost si un drum pana la Pitesti si retur. Atunci am avut un consum de 7,7 % cu 4 adulti la bord+ un copil de 9 ani si fara bagaje grele.

Ma surprinde cresterea consumului urban... Mentionez ca prima data schimbam vitezele frecvent intre 2500-3000 ture, in al 2-lea rand cam intre 2300-2800 ture/min. Reducerea turatiei sa fie cauza cresterii consumului cu peste un litru/100 km? :-? Nu prea cred ca asta sa fie! Stim cu totii ca taximetristii "taraie" masinile "la foame" cu 30km/ ora in viteza a 3-a , tocmai ca sa scoata un consum mic-mic...

Ciudat! :-?

-------------

Pentru masterbobs:

Am mai avut masini , dar second-hand , pe GPL. La Lada 1200 chiar la Eugen si Fiul pe Damaroaia i-am montat instalatia. La Moskwich 2141, tot la ei mi-am reglat-o. Lucreaza PERFECT si se vede ca sunt pasionati. Da o pe Google cu cuvintele Eugen si Fiul ... GPL si vezi ca gasesti date si pe Net.

Edited by Cristian W

Share this post


Link to post
Salut, la Cielo-ul meu am consum extraurban de 8,3 % şi urban de 11,2 %, pe gaz, iar după cele citite aici consider că e un consum bun. Problema e că de vreo 3 zile motorul rămîne turat la relanti în mers (între schimbarea vitezelor şi uneori chiar la stat pe loc) şi cei de la service mi-au zis telefonic că e de la o sondă care nu citeşte corect amestecul de gaz/benzină şi oxigen şi că se rezolvă, dar mi-e frică să mă duc, că dacă umblă în motor şi dereglează ceva pe urmă alerg să-i dea de cap mult şi bine, după cum am văzut că se întîmplă destul de des. Ce mă sfătuiţi ?

Dute la service. Eu am avut problema aceasta toata vara (masina Cielo Euro3 LPG am luato in aprilie). Deasemenea mi se aprindea becul de problema la motor. Am fost de 2 ori in service si mi-au rezolvat problema. Mi-au spus ca la Cielo cu motor Euro3 si gaz este un defect din fabricatie si ar trebui schimbate ceva cablaje dar inca nu au aparut pe piata. Apoi am plecat la mare in august si am patit-o din nou (de data asta numai cu becul care-mi semnaliza problema la motor). De data aceasta nu m-am mai intors la service si dupa o saptamana de cand am revenit acasa becul la motor mi s-a stins si nici probleme cu turarea motorului nu am mai avut. In schimb de multe ori simt miros de gaz in masina mai ales cand opresc la stopuri sau la semafoare in oras. Din pacate nu stiu care ar putea sa fie problema dar mai am 2000 km si trebuie sa merg la revizia de 10000 km. Sper ca atunci sa ma lamuresc.

Share this post


Link to post

Trebuie reglat vaporizatorul pe scaner .Devine amestecul bogat si motorul aproape se ineaca cea ce face ca relanti-ul sa scada si ecm-ul sa ceara deschiderea iac-ului iar cand amestecul revine la normal automat motorul se tureaza datorita iac-ului deschis prea mult si amestecul sarac.

Share this post


Link to post

Dupa ce am parcurs prima 1000 km numai pe benzina asa cum am fost sfatuit, am trecut si pe GPL. Azi i-am refacut plinul la gaz ca sa stiu care e consumul... deoarece maine ma duc la revizia de pana la 1500 km si voiam sa am ce discuta acolo, in caz de ceva...

Consuma 9,5 l GPL/100 km in conditiile in care parcurg zilnic aprox. 50 km. Plec dimineata din Buftea si merg pana la Filaret. Traficul e lejer dimineata, insa aglomerat la pranz la intoarcere. :)

Pe benzina, acelasi traseu l-am facut cu consumuri diferite, in functie de trafic:

Prima data 8,37 l/100, a doua oara 9,7 %....

----------

Despre Ultimul drum numai pe benzina:

Parcurs mixt 380 km, - din care 225 pe autostrada si restul frecusuri urbane prin Bucuresti, Pitesti si cateva comune... Consum total 29 litri, adica o medie de 7,6 l/100 , benzina.

-----------

Concluzia? Cred ca am un consum bun, economic. :)

Edited by Cristian W

Share this post


Link to post

Revin cu completari. Ieri am facut plinul la GPL , din acelasi loc de unde bag mereu. Surpriza! De la un consum de 9,5% gpl, am sarit la fix 11%! :-?

Sa fie din cauza ca in ultima vreme am schimbat vitezele "mai sus" adica spre 3000 rot/min?

Gata cu condusul in acest stil! Oricum, conditiile de trafic din Bucuresti se preteaza la un condus mai putin turat. Am sa revin la schimbarea treptelor de viteza la MAXIM 2500 ture.

Share this post


Link to post

:o fftopic: Nu mai baga GPL de la Aleka...o sa scada consumul...

Share this post


Link to post

sal! cielo eur3 gpl...masina a fost cump de noua in 04.2006-la inceput(pana in 5000-7000km) in oras 14-15% cu AC pornit -nu tot timpul si mers normal;acum la 10000km se apropie la un 12% in oras,mers normal cu schimburi la 2500-3000 turatii(fara AC) iar afara pe undeva pe la 7,5%...motorul nu mai e strans,trage mult mai bine,sper sa nu sara de 12% in oras(p viitor)  <img src= ">

Edited by c_french84

Share this post


Link to post

Sal to all

 

Eu cred ca stau dintre cel mai prost se pare

 

Peste 10l / 100 in afara cu o viteza de pana la 3500 rpm deci o viteza de pana la 120 iar in oras sare de 15l/100 sai nu trec de 3000 rpm

 

faza cea mai tare este ca pana in jur de 10.000 nu sarea in afara de 8 si in oras max 10, acum sunt exasperat  <img src= ("> am fost la reprezentanta au facut reglaje dar degeaba, nu mai zic ca acum am sub 20.000 km si parca trage mai greu motorul decat cand era in rodaj (sub 1000 km)

 

Are cineva idee unde as putea sa merg ? La vreun service in zona Focsani stiti pe cineva care sa se priceapa sa faca reglajele asa cum trebuie?

 

Merci

Share this post


Link to post

Ai putea sa mergi AICI si sa nu-ti mai bati joc de masina si apoi sa te plangi ca nu trage si ai consum mare. :-W

Share this post


Link to post

De ce Andrei, lasa man, ca "i-a facut-o" lui Tommy, a dus-o in 8000. Bine ca nu i-au iesit pistoanele prin capota.

 

Parerea mea este ca deja este tarziu sa mai umbli la instalatia de gaz. Cred ca trebuie sa umbli la motor deja. Cresterea consumului a fost "subita" sau in timp? Pe benzina ai aceleasi simptome? Adica a crescut consumul la fel?

Share this post


Link to post

Nu cred ca problema e cu motorul

El merge foarte bine, inca ajung oricand vreau la 200km/h, faza este ca atunci cand intru intr-o depasire parca am 2 instalatii de aer pornite si un frigider in portbagaj

Faza cu 8000rpm nu o fac mereu ( nu cred ca i-am dat mai mult de 5 ori ) si nu cred ca s-a intamplat ceva cu motorul din cauza asta

Ma gandesc ca ar fi o problema de reglaje pierderea de demaraj, ori vine prea mult combustibil ceea ce o foarte probabil tat fiind consumul ori nu se alimenteaza dar in acest caz de ce consuma mult?

De aceea intreb cine stii pe cineva ( mecanic, specialist) care m-ar putea ajuta

As prefera sa fie in zona Focsani-Galati-Bacau-Buzau - localitati unde am mai des drumuri

As fi recunoscator :osanale:

 

In rest numai bine la toata lumea :drinkers:

 

 

 

@ moshu

 

Cresterea de consum nu imi pot da cu exactitate seama daca s-a intamplat dintr-o data sau in timp,iar consumul pe benzina nu e mare deloc; acum e mai rentabil sa merg pe benzina decat pe gaz.

Dar totusi as vrea sa-mi recuperez investitia de 400 de euro pe care am facut-o cand am luat masina

Share this post


Link to post

Il ai pe userul Wolfman in Bacau, tatal reglajelor pe gaz din regiunea moldava. Ia legatura cu el in PM.

Share this post


Link to post
:o fftopic: Nu mai baga GPL de la Aleka...o sa scada consumul...

 

Mircea sa vezi sfaturi diverse... nu mai stiu ce sa cred!

Deci... am bagat gaz prima data in Cielo de la OMV si am avut un consum de 9,5%.

Am pus apoi de mai multe ori de la Aleka Mogosoaia si am vazut ca am un consum de 11%, in conditii de trafic oarecum similare.

Am inteles ca trebuie evitate statiile care alimenteaza cu presiune scazuta... deoarece asta ar favoriza si un consum marit.

As vrea, daca se poate, lamuriri suplimentare despre acest fenomen.

Azi dimineata am intrebat la Statia GPL de la Filaret , cu ce presiune "baga" ei. Surpriza! Zice ala: "5-6 atmosfere! Nu bagati de la aia care au peste 7 atmosfere, ca aia baga si aer si... va creste consumul!"

 

Adica exact INVERS decat aflasem anterior!

Ce sa mai cred? Sunt convins ca presiunea din "tulumba" influenteaza consumul... dar CUM? :-?

Share this post


Link to post

Ei bine e nasoala treaba! :( Lasand la o parte faptul ca nu m-am lamurit cu treaba aia cu presiunea si consumul... trebuie sa remarc faptul ca...

CONSUMA DIN CE IN CE MAI MULT!  <img src= (">

A sarit la fix 11,8 litri GPL/100 km! Nu trec de 3000 rot/min, pornesc pe benzina, nu merg sub 2000 rot/min...

  • Like 1

Share this post


Link to post

Se mai aseaza si ea, ce sa-i faci. Dar tu cum faci consumul de iti da asa exact?

 

PS Eu unul nu cred ca e nimic ciudat sa-ti ia pana in 12, asta insemnand 6 de benzina. Sau de motorina. Ce vrei mai mult de la biata masina?

In general, consumul pe gpl este mai mare putin decat cel pe benzina, in conditii similare. Deci dupa cum ai zis tu mai sus, aveai 9,5 gpl, asta inseamna vreo 8 pe benzina. Scuza-ma dar nu cred cifrele astea... Daca Cielo ar lua 8 benzina in trafic aglomerat, i-as scoate gpl-ul.

Share this post


Link to post

Moshu, asa cum am postat si in trecut despre consum, metoda e simpla. Bag benzina intotdeauna pana cand se opreste pompa. Nu mai mult.

Iar la GPL pana cand scoate sunetul ala specific, ca un barait. Niciodata nu o fortez mai mult. Asa am procedat si cu vechile masini.

Pur si simplu asta a fost si este consumul.

Mentionez ca parcursul meu zilnic este cam acelasi. Dimineata plec la 6,30 de la Buftea catre Bucuresti Filaret ( drum liber, lejer insa nu prea ai unde sa o "calci" peste 65-70 km/h decat daca fortezi depasiri), la intoarcere destul de aglomerat, uneori chiar foarte aglomerat mai ales in zona Garii de Nord si la iesirea din Bucuresti catre Soseaua Odai ( centura, catre Otopeni).

Dupa cum se observa consumul meu este unul mixt, oarecum. Urban si extraurban ( semi-urban, ma rog).

Share this post


Link to post

@Cristian W > consumul unui motor termic depinde de foarte multi factori. In general, sunt irepetabili pe un trip (parcurs). Fii mai relaxat, nu mai sta cu ochii pe litrometru si dai talpa unde poti.

Share this post


Link to post
Ei bine e nasoala treaba! :( Lasand la o parte faptul ca nu m-am lamurit cu treaba aia cu presiunea si consumul... trebuie sa remarc faptul ca...

CONSUMA DIN CE IN CE MAI MULT!  <img src= (">

A sarit la fix 11,8 litri GPL/100 km! Nu trec de 3000 rot/min, pornesc pe benzina, nu merg sub 2000 rot/min...

 

 

Iti sugerez sa te duci la service ,chiar daca masina e noua, eu am fost azi la ei cam cu aceeasi problema doar ca mie imi consuma 15 % si cand au bagat-o pe tester ce sa vezi total date peste cap satarile, un amestec foarte bogat gaz-aer, un debit foarte mare la gaz - mentionez ca nu s-a umblat niciodata la gaz de cand am luat masina(cu instalatie gaz din fabrica).

Dar cand te duci la ei trebuie sa ai butelia de gaz goala goluta, umbla un pic la motor, te trimit sa pui gaz si apoi ti-o baga pe un tester unde o sa-ti spuna ce si cum; tester pe care se fac si reglarile in fuctie de ce parametri ii da.

 

Numai bine! si TALPAAAAAAAAA :lavolan:

Share this post


Link to post

Din nou facut consum. Masina merge pe 15k. Instalatie GPL Lovato din fabrica, nu s-a umblat la ea. A fost pe testerul de noxe o singura data, si era ok.

Rezultat: consum mixt 9,4 %. Asta inseamna echivalent 5% benzina in regim "forjat" afara + drumuri scurte in oras (sub 5 km). ( Ceea ce bate si ceva tractoare de firma, care scot un mixt de motorina 5,5%.)

Mixt= 60% afara + 40% urban.

 

Christiane, capul sus! :banana:

Share this post


Link to post
drumuri scurte in oras (sub 5 km). ( Ceea ce bate si ceva tractoare de firma, care scot un mixt de motorina 5,5%.)

Mixt= 60% afara + 40% urban.

Pai drumurile curte in oras nu le faci mai mult pe benzina?...Sau nu ai conectata sonda de temperatura si o treci pe gaz cand vrei :-? . Cred ca ar fi interesant de spus si cata benzina se consuma cu porniri/drumuri scurte etc

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...