Jump to content
Sign in to follow this  
Tavi

Cum Fac Un Dvd Cu 5-6 Avi-uri?

Recommended Posts

Am vazut la cineva, mai demult, o colectie de seriale pe care si le pusese pe dvd-uri. Chestia era foarte faina pentru ca fiecare dvd avea meniul lui, de ex. "seria 1, episodul 20" etc. si, nu mai trebuie sa spun ca fiecare avi era cu subtitrarea lui etc. etc. Comod! si elegant!

Vreau sa va cer parerea! Cum se poate face asa ceva?

Multumes.

Share this post


Link to post

Se poate face

 

Iti trebuie winavi pt transformarea fisierului avi in vob , vobsub-ul pt intrarea automata a subtitrarii in momentul cand faci transformarea, ceva sptiu pe hard, 2 patch-uri pt nero pt a putea face singur un dvd video cu meniu

 

Cam atat (daca vrei da-mi un PM cu adresa ta si iti trimit un cd cu programele de care ai nevoie)

 

Spor  <img src= ">

Share this post


Link to post

Vezi ca nu e chiar asa...una e sa vrei sa pui mai multe filme in format avi pe un dvd si una e sa transformi filmele avi in format dvd, cu meniu si alea, alea...

Daca avi-urile sint facute bine, parerea mea e sa le lasi asa cum sint, doar sa fie aranjate frumos pe directoare, fiecare episod in directorul lui.E mai mare daraua decit ocaua sa faci format dvd din avi, mai ales la episoade.Plus ca pierzi sio la calitate.Una e sa ripuiesti undvd si sa-l faci avi de calitate si una e invers.Se duce pe apa simbetei calitatea...Nu mai zic de pus titrarea la dvd-uri care nu e chiar floare la ureche de facut...

 

 

PS. Iar daca vrei avi cu meniu(adica DMF daca nu ma insel), e greoi de facut , iti trebe dvd player care sa stie sa playeze asa ceva si iar nu merita bataia de cap dupa parerea mea.

Edited by zapacitu

Share this post


Link to post

da', dar e mult mai comod sa tii (si sa si vezi) un serial din 20 si ceva de episoade pe 2-3 dvd-uri decit pe 20 de cd-uri, nu? iar la partea calitativa, filmele alea se vdedeau bine, nimic deranjant.

Acuma, daca voi ziceti ca stau si muncesc zile intregi pentru asa ceva,...

Share this post


Link to post

Pai asta poti sa o faci oricum...pui cite episoade iti incap pe un dvd si gata...

Eu asa am tot Stargate-ul de ex...

Fara meniu si alte vrajeli

Edited by zapacitu

Share this post


Link to post

da zapacitule, dar ala cum dracu' facuse? avea nu mai stiu ce serial de 20 de episoade pe 4 dvd-uri si fiecare din ele avea meniu fain frumos! stiu ca poti sa le tragi asa chioare cite 5-6 pe un dvd, numa' ca pe mine "ma mininca" sa le fac cum le avea ala: bagai dvd-u si iti aparea meniul cu 5-6 submeniuri (sau cum se cheama) cu titluri: "ep. 12", "ep. 13", etc. etc. Io asa as vrea sa le fac!

Share this post


Link to post
Vezi ca nu e chiar asa...

pierzi sio la calitate.Una e sa ripuiesti undvd si sa-l faci avi de calitate si una e invers.Se duce pe apa simbetei calitatea...

Nu mai zic de pus titrarea la dvd-uri care nu e chiar floare la ureche de facut...

 

1. Calitatea ramane aceeasi, ba mai degraba pierzi la calitate cand transformi din DVD in avi decat invers

2. Ba chiar este floare la ureche cu pusul subtitrarii

 

P.S. Fara suparare - Daca nu ai folosit programele spuse de mine te-as ruga sa nu mai dezinformezi

Share this post


Link to post

:o fftopic: Nu cred ca dezinformez...iar daca tu folosesti winavi si nero pt a face dvd cu meniu si subtitrare imi pare rau.Nu sintem la acelasi nivel.

Treaba voastra daca va place munca in zadar.

 

End :o fftopic: si interventiile mele aici.Succes.

Share this post


Link to post

Pinnacle - Studio

Dar ai de muncit.

Eu m-am apucat sa fac slide-show cu pozele personale (cu efecte de tranzitie, muzica in fundal, inserare de avi, meniu DVD, etc.). Am renuntat dupa primul DVD. Pentru tine este mai usor (lucrezi cu calupuri mai mari, nu ca in cazul meu -poze- unde pentru fiecare in parte trebuia sa mesteresc cate ceva).

Succes !

Share this post


Link to post

Multumesc de sfaturi! Va tin la curent cu "evolutia"...

Zapacitule, nu te supara! Chiar am nevoie si de o alta parere avizata...

Share this post


Link to post

Tare poanta cu "nepierderea" calitatii la trecerea de la avi la... dvd :D Pai, ce sa mai pierzi? Ce a ramas, este, ce nu... nu mai este :)

Sunt multe programe comerciale ce permit meniuri si destul de multa munca daca vrei sa faci chestia asta, hai sa zicem... open source. Daca insa vrei doar free... of charge, cauta intai pe net si afla nume de programe, apoi prin "retea" si descarca-le si poi incearca!

Ca sa nu zici ca nu ai si un indiciu, uite, incearca sa cauti pe net "dvd creator" (am ales la intamplare, dar e un capat de ata, nu mai mult)

Share this post


Link to post

AbramBurel,

mai lasa un pic din mosoru' ala!...

Mai da-mi niste detalii daca ai!

Share this post


Link to post

N-am, dar le gasesti tu! Ia-o sistematic, cum am zis.

Nu te astepta sa dai un click si sa-ti iasa DVD-ul! E si asta o "tehnica" si trebuie... invatata :D

Sa mai zic odata:

1. Cauta pe net dupa cuvinte cheie si afla nume de programe

2. Lamureste-te de pe pagina "home" daca suna ca fac ce vrei tu

3. Intra pe net-ul... local si cauta-le :)

4. Descarca

5. Instaleaza

6. Testeaza

7. Alege

8. Fa treaba :)

Daca te astepti sa-ti spun... pontul, imi pare rau, nu-l stiu :D

Share this post


Link to post

Cred ca iti este lene sa te apuci de treaba :-? .

Cauta Pinnacle studio 10 sau 9 / Adobe encore DVD etc. Butoneaza vreo 2 zile sa vezi "ce vrea" de la tine si spor la treaba.

Share this post


Link to post

Multumesc AbramBurel, am "cusut" deja cu ata asta si nu-mi place cum iese "tivul'! Vroiam sa apelez la un "croitor" de profesie sau mai cu experienta!

Multumesc oricum.

 

@papie, ce zici tu nu se pupa cu ce vreau eu! programele alea reencodeaza avi-urile ca sa le faca vob si pe urma dvd si asa ajungi in situatia de a putea pune pe un dvd 1-2 max 3 avi-uri!!

 

Pe mine nu ma intereseaza asta! Eu vreau sa las avi-urile asa chioare ca sa pot scrie 5-6-7-... pe un dvd, numa' ca vreau sa le pun si un meniu deasupra, ighen?

Edited by Tavi

Share this post


Link to post

Asta nu se poate decit cu filme ".divx".

Exact ce-ti spuneam mai sus.Deocamdata e destul de complicat de facut asta, e complicat de pus titrarea si mai ales la episoade cum vrei tu.Depinde ce dvd player ai.Nu toate stiu sa citeasca divx-uri cu meniu.(E-boda stie de ex.)

Iti mai spun odata ca e munca in zadar.Daca avi-urile alea se vad bine lasa-le asa cum sint.

E destul de complicat de pus titrarea la un dvd cu episoade care deja e in format dvd, cu meniu si toate alea , numai fara titrare in romana, dapoi sa o iei de la capat, de la niste avi-uri chioare.Iti spun din proprie experienta, am vazut ca te uiti si pe softpedia, ar fi trebuit sa vezi de acolo ca nu e chiar floare la ureche chestia asta.

 

Daca vrei sa transformi un film .avi in dvd e relativ simplu, daca vrei episoade, titrari, meniu...indiferent ca sint in format dvd sau divx e munca multa, e complicat si raman la parerea ca nu merita.

 

Iar programele astea free gen "avi to pisici" de obicei sint naspa...isi fac treaba daca nu ai mari pretentii...dar atat.

Pt o treaba cit de cit profesionala se folosesc suite de diverse programe, unu pt demultiplexare, altu pt multiplexare, altu pt encodare video sau sunet, altul pt titrare, altu pt meniu si authoring...calculator bunicel, spatiu pe disk, etc...

 

Dar deja m-am lungit si cred ca plictisesc...

 

PS.Vaxxi, bogdan_o...o mina de ajutor ? :thumbl: .Sa nu zica omul asta ca e aburit...

Edited by zapacitu

Share this post


Link to post

Nu chiar nu! Toate sfaturile le iau ca atare! sa nu crezi ca va desconsider... mai ales in situatii in care vezi ca interlocutorul tau e clar ca se pricepe... cel putin, mult mai mult ca mine! (vezi mtz & co. de pe softpedia! apropos).

 

Cit despre problema in cauza... daca zici ca e asa bataie de cap... o las balta! Numa ca ma "minca"...

Multumesc oricum!

Share this post


Link to post

Stii cum e vorba: daca te mananca, te... scarpini :)

Numai fii atent sa nu chelesti :D

Chestia asta merita in 3 situatii fix:

1 vrei sa te apuci de o mica afacere in domeniu

2 vrei sa faci o serie limitata cu o anumita ocazie si in plus 3

3 vrei neaparat sa-ti pui "amprenta" (a se citi "sa te gadili si tu si eventual altii la orgoliu")

Mai devreme sau mai tarziu vei sfarsi tot cu maldare de CD-uri si DVD-uri cu filem, seriale, episoade si clipuri.

Share this post


Link to post

Exact...si pe mine m-a mincat la un moment dat.Acum nu-mi bat capul decit cu chestii care merita.

Restu le iau ca atare.

 

Oricum...asta e biblia de inceput, daca vrei sa faci chestii de calitate:

 

http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=117388

 

 

Iar pentru avi cu meniu, adica divx:

 

 

http://www.divx.com/products/sw/detail.php?p=367

 

 

Spor la munca...

Share this post


Link to post

Salut

 

Din pacate authoring-ul unui dvd nu e chiar floare la ureche daca vrei sa iti iasa ceva ca lumea (meniuri custom, subtitrari multiple, calitate dvd, etc). Astea fiind spuse mai departe ai 2 posibilitati, depinde de tine si de cat de mult timp ai la dispozitie.

 

Varianta cea mai simpla dar si cea mai mare consumatoare de timp este sa intoduci subtitrarea direct in .avi si apoi sa faci conversia acestor .avi cu subtitrare la dvd folosind orice tool de dvd authoring. Dezavantajele acestei variante sunt ca 1: timpul pierdut va fi foarte mare pentru ca initial va trebui sa introduci subtitrarea pentru fiecare episod si 2: nu vei avea posibilitatea de a alege intre mai multe subtitrari (desi banuiesc ca asta nu e o problema).

 

Pentru a scrie subtitrarea direct in .avi poti arunca un ochi aici http://forum.videohelp.com/topic153058.html dar pe net sunt o groaza de tutoriale depre cum sa faci acest lucru

 

Odata ce ai obtinut episoadele cu subtitrare ok poti sa le inserezi intr-un dvd folosind cam orice dvd authoring tool. Eu am Ulead DVD Factory care, desi nu e nici pe departe cel mai bun e ok pentru ce imi trebuie mie plus ca a fost mocca (a venit la pachet cu tv tuner-ul).

 

Varianta 2. Vrei sa faci ceva profesional si nici nu vrei sa pierzi atat timp cu crearea unui dvd (vei pierde insa ceva timp pana inveti sa lucrezi cu soft-ul). Din pacate in cazul acestei variante optiunile pe care le ai in privinta tool-urilor de authoring sunt mai reduse. Prima optiune ar fi Sonic Scenarist (unul dintre cele mai bune tool-uri de authoring profesionale, este tool-ul cel mai raspandit la Hollywood. Daca nu ma inseala memoria acest tool a fost proiectat initial de o firma de aer conditional japoneza - asta ca tot e senzonul :P ). Apoi alte optiuni sunt Madiachance DVD Lab, Adobe Encore, Pinnacle DVD Impression, Sonic DVDit.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...