Jump to content
Sign in to follow this  
Zmeul cel rau

Problema cu becurile

Recommended Posts

Azi cand ma pregateam sa ma duc la intalnirea cu ceilalti sectanti "DaewooClub" am observat ca becul de faza scurta din stanga nu lumineaza. L-am scos si era ars. L-am schimbat si alalt tot nu se aprinde. O fi sarit o siguranta zic, dar faza era ca doar faza scurta din stnaga nu se aprinde, celelalte becuri din ambele parti merg. Exista siguranta pe fiecare bec?

 

Mentionez ca becul ars e bec de ala din targ albastrui.  <img src= "> Nu mai fac prostia sa imi iau de ala. Becurile Philips Bluelight se iau numai la cutie de 2 bucati? Mai am optiunea de a cumpara unele General Electric care sunt mai ieftine, dar nu le-a incercat nimeni.

 

Later edit: citesc acum ca sunt sigurante pentru fiecare dintre cele 4 becuri ale farului si ca pentru asta e vorba de siguranta F23. Unde e siguranta F23 ca nu gasesc in manual?

Share this post


Link to post

Pai la cielo vine asa: sigurantele F3 si F5 (faza lunga faza scurta - stanga) si F4 cu F6 (faza lunga faza scurta - dreapta). Sincer sa fiu nush daca la espero ca asta vad ca ai or fi diferite sigurantele :-D anyway is de 10 A

Share this post


Link to post

Vezi ca mai ai un panou de sigurante la motor, pe partea stanga... E o cutie neagra, acolo gasesti sigurantele pentru lumini.

Share this post


Link to post

Multumesc de sfaturi. Am gasit siguranta. Am schimbat-o pe loc cu aia de la ABS ca e tot de 10A. Mai exista si una de 20A de la AIR BAG pt cazuri de urgenta de tipul asta.

 

Acum insa am lumanarea aia de bec original. :(

Share this post


Link to post

As avea si eu o intrebare:dupa ce se scot clemele alea de pe sticla,ce tre sa mai faci sa poti sa schimbi becul?

Share this post


Link to post
Becurile Philips Bluelight se iau numai la cutie de 2 bucati?

Stiu ca se pot lua separat. Dar parca li se spune Blue Vision iar unul costa destul de mult

Share this post


Link to post

Si pe mine ma intereseaza cum se pune siguranta aia la far. Am cumparat un bec H1 si cand colo imi trebuie pentru faza scurta H4 :spumelagura: . Am reusit sa scot becul vechi dar cand sa-l pun pe cel nou la loc nu stu cum se mai pune siguranta aia. Care stie? Apropo exista vreun manual de service in format electronic pentru Cielo (am gasit de Matiz, Espero, Nubira dar lipseste Cielo)?

 

As avea si eu o intrebare:dupa ce se scot clemele alea de pe sticla,ce tre sa mai faci sa poti sa schimbi becul?

Share this post


Link to post

Ca sa nu mai deschid alt topic, spun si eu problema mea! Nu se mai aprind becurile de marsarier! Le-am verificat si becurile sunt ok, nu sunt arse! Sigurantele pentru aceste becuri unde sunt?

Share this post


Link to post

@Iulik_ro

Mai degraba verifica sonda de masarier, pe mine ma freaca de vreo luna la cerebel, cand mi-am pus in gand sa o schimb a inceput sa functioneze, acuma iar face misto de mine :spumelagura: E pe cutia de viteze cu o mufa cu doua fire, destul de accesibila.

Share this post


Link to post

Am vazut-o! Firele sunt bagate! Cum pot sa imi dau seama daca nu e buna? Ma gande-am la sigurante!

Share this post


Link to post

Intai scoti mufa aia, faci un strap cu o sarma pe conectorii ei si apoi pui cheia de contact pe ON, fara sa pornesti motorul, apoi bagi in marsarier. Daca se aprind becurile, nu e siguranta arsa. Daca nu se aprind, mai trebuie sa investighezi. Siguranta pentru becurile de marsarier e in cutia de sigurante din stanga volanului. Informativ sonda se da jos usor, iti trebuie o cheie fixa. Cel putin la Buzau pentru Cielo se gaseste sonda marsalier si e cam ~25 lei. Pentru Nubira - la comanda...

Share this post


Link to post

Mersi mult! O sa incerc azi! Si inca ceva: plasticul acela care vine peste levierul de viteze, de care se prinde imbracaminteea aceea, se agseste in comert? La fel si despre imbracamintea franei de mana! Mersii mult

Share this post


Link to post

Salutare ,

Are idee careva unde gasesc clame pentru fixare bec H1 - faza scurta la far Espero ?

 

Merci

Share this post


Link to post

Tind sa cred ca doar la dezmembrari, cu sigurata au un far defect din care sa ei minunea aia.

Share this post


Link to post

Salutare tuturor! Nu stiu de ce nu pot deschide un topic nou, poate pentru ca m-am logat de curind. Dar cred ca nu deranjez pe nimeni daca va rog sa ma ajutati intr-o problema oarecum conexa: am inlocuit farurile (cu reglaj manual) la un espero, iar dupa reglajul efectuat de cei de la service am constatat ca faza scurta este corect reglata, in schimb, faza lunga bate sus. La sesizarea mea, replica lor a fost ca nu se poate regla separat inaltimea pe fiecare faza in parte, reglajul pe inaltime fiind unul si acelasi pentru ambele faze. Este posibil asa ceva? Asta inseamna ca doar o faza se poate regla pe inaltime si doar una trebuie sa functioneze corect? E un defect de fabricatie sau celor de la service le scapa ceva? Ce parere aveti si ce ma sfatuiti sa fac? Exista folie de protectie pentru faruri, si daca da, cum se poate procura? Multumesc anticipat!

Share this post


Link to post

1. Corect, esti membru nou, inca nu poti deschide topicuri.

2. Reglajul "sus-jos" si "dreapta-stinga" afecteaza atit faza lunga cit si faza scurta. In cazul tau, poate fi vorba de o problema constructiva a farului, o interventie aiurea asupra farului sau un montaj eronat al becului. In cazul unor becuri de proasta calitate, am intilnit chiar si situatii de potrivire partiala in soclu cu efecte similare celor descrise de tine. Uneori poti inlatura/remedia deficientele prin indoirea discului becului.

Share this post


Link to post

Multumesc pentru raspuns. O sa incerc sa modific pozitia becurilor de faza lunga, sa vad ce efect voi obtine. Revin cu precizari. Inca o data, multumesc!

Share this post


Link to post

salutare

 

am si eu o problema la nubira I cu luminile.

Observand ca nu merg pozitiile pe spate am verificat pe la sigurante, am schimbat una in tabloul din compartimentul motor.

Dupa asta a inceput sa iasa fum din tabloul de sub volan iar primele 2 sigurante de jos s au topit.

 

Are cineva vreun sfat pentru mine ... adica de unde sa incep cu verificarile?

 

Merci

Share this post


Link to post

detin expero 1.5an 1996 ajutor!!! am lasat azi pozitiile aprinse, dupa ce mam dat jos am observat ca becurile de pe spate nu se aprind nici unul, pe fata merg pozitile dar pe spate nu, am varificat siigurantele sunt toate bune, mam uitat la releul din stanga jos al soferului dar nu stiu daca e bun. nam mai avut probleme de genul, si asta sa intamplat de o data. o schema a pizitiilor miar fi de folos

Share this post


Link to post

Uita-te daca se aprind lampile de la numar. Daca acestea functioneaza inseamna ca sunt probleme la becuri (desi este f.f. putin probabil sa se intrerupa simultan 4 filamente), socluri lampi. Daca nu functioneaza luminile la numar, trebuie urmarita instalatia spre spate cu prioritate la punctele de interconectare (X8 - aripa stanga spate portbagaj si X5 - stalpul fata stanga).

Share this post


Link to post

de la mufa de sub antena din portbajaj era, fire foarte oxidate si mult praf, am o mica gaura sub aripa pe care niki nam observato

 

Share this post


Link to post

am un espero din 1996 si de cand mi-am cumparat-o nu se aprinde martorul de avertizare pentru nivelul benzinei. care ar fi siguranta sau unde as putea umbla sa verific?

 

Multumesc

Share this post


Link to post

Nu este vorba de siguranta ci de sonda (daca beculetul este valid).

Share this post


Link to post

Sa clarificam o chestie. Rezervorul de Cielo are 50 de litri. Cand indicatorul se afla pe linuta rosie mai sunt cam 10 litri de benzina in rezervor, iar becul se aprinde cand detecteaza mai putin de 7,5 litri. Altfel spus, daca dupa ce nivelul a ajuns pe rosu si mai mergi inca vreo 70 km extraurban sau 40 urban si tot nu se aprinde, atunci e o problema. Fac aceasta mentiune pentru ca am mai intalnit cazuri de useri care se plangeau a nu li se aprinde becul, dar in acelasi timp sustineau ca atunci cand fac plinul nu le intra mai mult de 35-38 de litri in rezervor. Ce deducem de aici?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...