Jump to content
Sign in to follow this  
Satori

Comanda audio pentru Kalos 2004

Recommended Posts

Pornind cu intenţia (mai veche) de a monta o telecomandă RC-10 la HU de pe Kalos 2006 (Aveo HB), am recitit topicul şi am înţeles următoarele:

- e foarte clar că RC 10 nu merge pe radio-cass-ul de pe Kalos 2004;

- AB a încercat să facă o telecomandă în regie proprie pentru un HU ca al meu;

Ceea ce nu mi-a reieşit clar din topic e dacă RC-10 este categoric incompatibilă şi cu HU meu (sau al lui AB).

 

Nu rezultă ca cineva să fi probat efectiv, deşi un semn prost există:

Băutorul de whisky a cumpărat un Brisbane SD48, care e compatibl cu RC-10, dar care se pare că nu merge cu comenzile originale de pe volan. Dacă şi reciproca e valabilă (şi, după părerea mea ar trebui să fie), înseamnă că RC-10 nu merge cu HU-urile cu care merg comenzile originale, adică cu cele din fabrică.

 

Pe de altă parte, există şi un semn bun: ceea ce am eu pe maşină este acelaşi lucru cu Lausanne CD33, Madeira CD33, sau Essen CD33. Cel puţin visual (mai puţin culorile) şi după manualul de utilizare (se găseşte uşor pe net) e aceeaşi sculă cu a mea. Tot pe net am dat peste o poză cu spatele sculei şi e identic. Din păcate nu am aflat nimic despre protocoalele telecomenzii.

 

Mă mai gândesc o vreme (a se traduce încerc să-mi fac timp) şi o să cumpăr RC-10-le (e 80 de lei la Domo, deci chiar nu e mare brânză). Dacă nu merge cu HU-ul din dotare, abia am motiv să-l schimb şi pe ăsta, cu Hamburg MP57. Bun raţionamentul, nu?

Întrebarea este: ce fac dacă RC-10 merge cu scula din dotare??? Ce pretext mai am s-o schimb??

 

În concluzie, dacă nu s-a lămurit nimeni încă asupra compatibilităţii dintre RC-10 şi HU-ul din dotare, probabil că o să o fac eu, cât de curând.

Dacă ştiţi că sunt clar incompatibile, spuneţi-mi, ca să ştiu să iau noul HU şi RC-10-le deodată. :)

Edited by rm.popa

Share this post


Link to post

Iati-le pe amandoua :) Eu ramasesem cu impresia ca s-a scris clar pe topic: HU OEM de pe Kalos/Aveo nu sunt compatibile cu telecomenzile originale Blaupunkt. Primele au un "protocol" de curent continuu, in timp ce sistemul proprietar Blaupunkt e codat ca orice sistem care se respecta. Pentru cei ce isi pun o alta scula si au comenzi pe volan exista sansa realizarii unui convertor. Chiar sunt curios cum ar veni un RC-10 pe volanul cu 4 spite de la Kalos (eu am impresia ca nu o sa stea intr-o pozitie in care sa fie mai ergonomic decat a apasa butoanele de pe HU).

Share this post


Link to post

Păi dacă s-ar putea face un convertor pentru HU after-market + telecomandă OEM, de nu s-ar putea face şi un montaj pentru HU OEM şi telecomandă after-market?

Cel puţin teoretic, e vorba despre aceeaşi conversie a semnalului, doar că în partea cealaltă.

 

Cât despre poziţia pe volan, ai pus punctul pe i...

Şi eu am o... jenă cu privire la asta.

Tre' să mai stau să-mi imaginez cum ar veni, dar cu volanul în mână.

Să văd mâine dimineaţă cu ce impresie rămân.

 

LE: cam aşa arată pe volanul unui frigider (3 spiţe).

Edited by rm.popa

Share this post


Link to post

Pai... vezi :)

Nu te intreb cum apesi pe Mute (parca asta e blau Punkt-ul), chiar si la Logan, ci ce rost are sa pipai butonasele alea luandu-ti mana de pe... cotiera?

Tipii de la firma asta trebuie sa fi fost cu totii de... stanga, ca sa faca o telecomanda ce se monteaza pe mana dreapta intr-o tara in care se circula cu volan pe stanga. In plus, cum dracu' trebuie sa tin eu mana dreapta pe volan ca sa-mi vina la indemana butonasele alea? Chiar daca-l pun deasupra spitei orizontale (practic obligatoriu la Kalos)? Singura chestie care ar avea sens, dar tot ar fi inconfortabila, ar fi un RC-10 cu butoane "pe invers" montat pe stanga. Atunci ai putea tine stanga la "fix" sau pe la "fara 5" si sa mai "aluneci" pe cate un buton. Oricum, eu zic ca nu merita.

 

Un corolar la dizertatia de mai sus ar fi ca... ai dreptate, se poate face si cealalta conversie, dar la ce foloseste? :D

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...