Jump to content
Sign in to follow this  
tuf5075

Poliţia Română Cere Interzicerea Detectoarelor De Radar

Recommended Posts

Masina avea certificat sau era furata ? O alta alternativa nu pot imagina.

Share this post


Link to post

Am detector de radar numa din decembrie si am puscat o amenda cu el lasat acasa. Viteza pentru care mi-am luat amenda? 63km/h la ora 2 noaptea pe o strada lata de aprox 3 benzi. Am fost tras pe dreapta si in timp ce mi se prezenta procesul verbal a trecut unu cu un passat pe langa politist de i-a falfait cashcheta (nu stiu cum de celalalt din Loganel nu a vazut passat-ul ca venea in viteza...).

 

Daca se interzice folosirea detectoarelor de radar, sigur nu renunt la el. Inteleg, ma opreste politia cand am 80 unde e limita de 50, ok, sunt eu nesimtit da nu ma opresti cand am DOAR 63 imi pleznesti si amenda si puncte si ma si tii jumate de ora.

 

Solutia pe care probabil o voi adopta va fi desfacerea detectorului de radar si imprastierea integratului prin masina. Led-urile undeva in stalpul stanga, piuitoarea undeva pe langa volan si senzorul cu restul ansamblului pe undeva prin spatele torpedoului. Pe bune, imi fac detector incorporat cu pornire/oprire separata, conectat tot timpu la curent si il opresc cand piuie la maxim. Si daca imi controleaza masina in cel mai bun caz vor gasi led-urile ca restu pieselor vor fi pe undeva sub bord.

Share this post


Link to post

Eu ma intreb o chestie - poate un avocat sa ne lamureasca.

Daca detectorul nu este LA VEDERE, are voie politistul sa iti controleze masina? Din ce stiu eu, e asimilata spatiului privat, deci are nevoie de mandat ca sa intre (cat timp nu este evidenta necesitatea constatarii sau evitarii producerii unei infractiuni, corect?).

Share this post


Link to post

Sa nu te manance sa faci asta, daca vrei, iti trimit un Cobra 6060 (stramosul ESD-ului) pe care l-am tratat astfel, ca sa vezi ce mai detecteaza.

Daca detectorul tau nu urla prea tare, atunci cauta unul care face asta si vinde-l pe actualul. Pe noul detector il montezi ascuns, iti dau detalii pe PM despre cum am ascuns detectorul de la VW si sta acolo de 3 ani.

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

Si eu ma gandesc sa il demontez si sa il ascund, dar ma gandesc cum mai detecteaza radarele laser daca il ascund de tot. Eu am senzori de parcare cu oglinda cu ecran lcd si am destul spatiu in ea, si o sa introduc acolo modului radar. Pe mine m au prins acu un an si ceva si mi au scotocit toata masina...

Share this post


Link to post

Ma doare la basca, l'am luat, il pastrez, n'au decat sa scoata ei 100 de detectoare...pana nu e "caz penal", nu ma las. Cat despre oprit/pornit, il iau frumos si'l bag in buzunar. Sa ma buzunareasca... :spumelagura:

Cat despre piuitoare, nu'i bai, Cobrele mai noi au intellimute si se seteaza (extrem de simplu) ca sub 1500rpm sa "taca". Si a tacut radaru'. Eventual, daca se impute treaba, un modular cu o astfel de optiune si "pa-pa, cashcheta ma...re ce ai pe cap :D "

Share this post


Link to post

Da radarele asta mai noi de politie nu is pe laser? Daca il ascund de tot pe undeva prin masina prin bord , ce mai detecteaza? Si ce e cu banda asta noua Ku? Al meu are de toate, am dat pe el 550 de ron.

Share this post


Link to post

Nu-s pe laser si nici sub el.

 

Aseara era radar pe Kiseleff. Logan rosu, nici macar numar cu 51, intensitate mica. Piuia detectorul in draci ca eram in aceiasi parcare cu ei si tot l-am vazut cu greu. Asta e radar de japca, nu de prevenit.

Share this post


Link to post
Ma doare la basca, l'am luat, il pastrez, n'au decat sa scoata ei 100 de detectoare...pana nu e "caz penal", nu ma las.

 

Stai linistit ca rezolva ei treaba repede... aici daca te prind ( si nu trebuie s ail folosesti!!!!! doar sa il ai in masina!!!!) ... mananci painea doar intr-o camera de te saturi...

Share this post


Link to post

Am facut duminca un drum pana la Neamt si inapoi Constanta, si dus intors au fost cam 15 radare, pe toate le am detectat de la 2,5 km aproximativ, iar radarul te poate inregistra de pe la 600 de metrii cred. Problema pe care vreau sa o zic e alta...Eu am detector de radat de ultima generatie cu sistemul VG Guard 2 pe el , adica detector de tetectoare de radar. In momentul in care am in fata o masina de politie cu detector de readare, intra in functie VG si imi apare un mesaj pe ecranul detectorului ca este scanat, si in acest interval se opreste automat detectorul pana dispare acel semnal . Din alea 15 radare pe care le am intalnit mai bine de jumate m au atentionat cu VG ul, asta inseamna ca ei deja sau dotat cu detectoare de detectoare de radar si acuma cred ca fac un sondaj sa fada cum sta lumea cu radarele, cam cati avem,........asa ca dava va luati detector de radar sa aiba VG Guard...

Share this post


Link to post

Foarte tare cum le-a detectat pe toate de la 2.5 km :)

Probabil chiar si cand erau oprite :) )

Share this post


Link to post

Fara nici un fel de gluma acum, intre 1 si 2,5 km doar pe cele pornite normal.Nu inteleg ce e asa greu de crezut. Am detectoe de radar de 6 ani. sunt la al treilea si stiu ce vorbesc...

 

Si e foarte simplu de probat, in momentul in care l am depistat m am uitat la kilometraj si am vazut cat am parcurs pana la el. In zonele in linie dreapta si cu sate, fara constuctii mari raza de detectie e mare,....scrie chiar si in cartea tehnica ,...

Share this post


Link to post
Nu au limita pe unele portiuni .. dar nu peste tot ...

 

 

Sunt din ce in ce mai rare portiunile fara limitare de viteza...Traficul e o problema si la ei...Din ce in ce mai multi oameni trec de la masini la trenuri si metrouri...Dar deja aici intram in alt subiect...

Share this post


Link to post

Si eu am avut 3 ale mele, plus am mai facut schimburi, dar nu asta conteaza.

Foarte putine sunt pornite non-stop, si mai mereu distanta de detectie nu e cea maxima, datorita reliefului, reflectiilor, etc. Asa ca .. e bine sa exageram mai cate putin.

 

Am facut duminca un drum pana la Neamt si inapoi Constanta, si dus intors au fost cam 15 radare, pe toate le am detectat de la 2,5 km aproximativ..
Fara nici un fel de gluma acum, intre 1 si 2,5 km doar pe cele pornite normal.

 

Vad ca "aproximativ" s-a mai redus de la 2.5 la 1..

 

In alta ordine de idei, mie VG2-ul de pe whistler nu m-a atentionat niciodata, si chiar daca ar avea "detector de detectoare" mi se rupe, deoadata sunt legale, si inclin sa cred ca atat cat unii au intentia sa vanda, asa vor ramane.

Si distanta de detectare e absolut derizorie cand incasezi un instant dupa o curba, intr-un varf de panta, sau ascuns talhareste in parcarui laterale.

Share this post


Link to post

Eu nu am zis acum ca de cand folosesc detector numai de la 2 km le vad. Am impresia ca vrei sa faci glume pe seama mea,dar nu e asta prob. Normal ca daca sta pe o strada laterala si il tine si oprit nu ai cum sa il vezi.Dar daca prin localitate se merge cu 75 la ora am vreo 10 masini in fata si radarul e la 1 km si il pornese la un moment dat sa il vada pe unu cat are, eu l am detectat cu mult inainte sa ma vada el vizual. Mai e o faza, mi a ziso un prieten care e pe radar,...tine pornita doar camera pe zum mare si daca considera ca ai viteza cam mare , il porneste si te a luat, daca ai 80 prin localiate de exemplu, poti sa ai si mama detectorului de radar...

 

Pe mine m a atentionat VG ul la drumul asta si inca o singura data acum vreo saptamana, ca m am si speriat cind a incepul sa urle altfel ca nu stiam ce are...

Share this post


Link to post

As vrea eu sa mai vad radare pornite tot timpul...Eu teoretic le-as detecta de la 4 km.

Share this post


Link to post
Si pt ca s/au umplut buzunarele comerciantilor...

 

 

Detectoarele de radar vor fi interzise prin lege, dacă setul de propuneri legislative realizat de Poliţia Română va fi adoptat. Şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române, chestorul principal Dan Valentin Fătuloiu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Mamaia, că Poliţia Română a elaborat un set de propuneri de modificare a legislaţiei rutiere, în sensul interzicerii folosirii detectoarelor de radar pe autovehicule. „Folosirea acestora este sancţionată în toată Europa. Urmează să vedem dacă propunerile noastre vor fi şi adoptate”, a precizat Fătuloiu. El a mai afirmat că în proiectul de revizuire a Codului Rutier intră şi propunerea de restrângere a cazurilor în care se impune reexaminarea conducătorului auto cu permisul suspendat.

 

sursa ziarul Gandul

 

:mrgreen:

Eu zic sa cerem toti interzicerea prostiei la politisti

Share this post


Link to post
Eu zic sa cerem toti interzicerea prostiei la politisti

Si tu vrei sa respecti regulile de circulatie, doar, cand treci prin fata radarului ?

Share this post


Link to post

TAVI ai vazut de cand este postul?

Share this post


Link to post

E un post vechi dar il consider bine venit.Nu apar legea dar nici nu sint certat cu ea.Si eu ca si multi dintre noi mai trec un pic peste limita de viteza admisa dar nu exagarat cum face X sau Y,inca atirnind mamaliga in geam taie pirn localitate cu 100km de sar pietonii de pe trecere (zebra),iar cind sint la ingesuiala dau vina pe legi ca-s proaste.Cind il vad pe badea Gheorghe (om cu capul pe umeri)conducind BMW sau Mertan ultimul tip sau orice alta marca,rulind prin localitate cu limita de viteza permisa,cu ce-as fi eu mai presus sa merg cu 100km/ora? Consider unele legi binevenite.

Share this post


Link to post

Serios acum, daca vor interzice detectoarele de radar, va renunta cineva la ele? Eu nu renunt la el. Daca s-a introdus rovinieta pentru circulatia pe drumurile nationale, asta inseamna ca se si cumpara?

Share this post


Link to post

Sincer...cred ca este mai utila o statie...decat un detector...

O persoana care are de strabatut intr-o zi tara in doua...sau are de facut peste 300 de km...pariez ca nu respecta legea!

Facand referire la limitele de viteza.

Edited by sergiuhusca

Share this post


Link to post
Serios acum, daca vor interzice detectoarele de radar, va renunta cineva la ele? Eu nu renunt la el.

 

Da' tu ai impresia ca eu renunt la el? No way.

Share this post


Link to post

Daca le interzic ,detectoarele,atunci sa nu mai puna radare pe masini neinscriptionate si fara girofar.Sunt tari europene unde este interzis detectorul.

Eu il am in bara iar in masina il tin sub bord asa ca nu renunt la el pentru nimic in lume.

Edited by tiboasca

Share this post


Link to post
Daca le interzic ,detectoarele,atunci sa nu mai puna radare pe masini neinscriptionate si fara girofar ...

Sa obligam taranul sa puna clopotei la gatul pisicii ! Topic de penibil ... o alta forma de FREE GIGI.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...