Jump to content
Sign in to follow this  
andreib

Aer conditionat pentru casa

Recommended Posts

Apa de la aparat ajunge pana la scurgerea de la balcon. A tras pe langa tocul de la balcon o teava de pexal. Oricum nu il plimba prin casa. Cred ca e nasol sa stai sa golesti sticle/tavite.

Share this post


Link to post

Mda, in fine, mai nasol e sa te topesti la 4/4, cu soarele 13 ore pe zi :(

Daca avea o tavita/tava de 12 litri, dupa un calcul empiric (si rapid), ar rezista aproape 12 ore continuu - ceea ce imi pare mai mult decat acceptabil. Cu alte cuvinte, as putea sa trag al' mai de temut somn fara sa se opreasca.

Dar unde naiba sa intreb exact? Ca la metro sigur nu ma lamureste nimeni :(

Share this post


Link to post

Are tavita dar nu ai de unde sa stii cat dureaza pana se umple.

Avem noi unul la firma dar era TOTAL ineficient asa ca nici macar nu l-au mai pornit.

Share this post


Link to post

Eu zic ca nu apa e problema ci evacuarea aerului cald...

Share this post


Link to post

@Satori: zice-se ca debitele (ca, naiba sa le ia, despre astea gasesc info) variaza intre 21 si 24 litri/zi. Imi place sa cred ca "per zi" inseamna 24 de ore de functionare, da' parca nimic nu ma mai mira.

 

In fine, mari dubii am si eu legate de eficienta lor energetica si stiu ca nu s-ar apropia la nivelul unui AC mono-split cu unitate externa, dar...ma gandesc ca poate renteaza cumva?! Amarata mea de camera s'o poata raci vara asta, ca in primavara tot pun WWurile in living + dormitor si, eventual, il mut pe asta in bucatarie (cooking & crap), dar, pana atunci... :(

Share this post


Link to post

Airwell am si eu de 3 ani si merge fara probleme si vara si iarna face cald imediat.

Initial am vrut sa iau WW. Am fost la Metro am pus in carut WW-ul si cand ma uit pe raft ma era unul langa el (Frigidaire se numea) identic cu WW-ul dar cu abtipildul de pe fata schimbat si am renuntat la ideea de WW.

Share this post


Link to post

Immortale, eu zic ca sunt bani aruncati cu prostia aia, de banii aia iti iei unul de 12000 btu care iti raceste toata casa sau iti montezi unul de 12000 doar in camera unde stai mai mult si iti pui si in cealalta camera inca unul.

Eventual cauta si tu vreun meserias ca sa-ti dea gaura in perete si sa-ti monteze suportii si aparatele, ca nu-i cine stie ce mare scofala, cel mai greu e cu tubulatura, dar nici aia nu e cine stie ce pentru un tehnician frigotehnist.

Aparatul ala oricum nu-l vei folosi in bucatarie, ca ma indoiesc ca ai cine stie ce bucatarie sa mai tii si tulumba aia pe acolo.

 

Si eu stau la 4/4 si ma omoara caldura in week-end (in rest nu sunt acasa la orele fierbinti :P ) si cred ca ar trebui sa stau cu el langa mine ca sa simt ceva.

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

Immortale, ori care ar fi justificarea ta pentru aparatul asta... arunci banii pe fereastra.

Share this post


Link to post

Nu vin astia!!! :(

Am zis macar la mine sa pun, iar cand termin totul pun si in living pentru mama (care oricum pleaca in vara asta), dar toate termenele date sunt de cel putin o luna :(

Share this post


Link to post

Eu am luat un Fuji. A+, papa 1.3KW/h la punerea in functiune. 5 ani garantie, exagerat de silentios (calcu' cu coolerele curatate e mai zgomotos), raceste f tare, carcasa exterioara plastic, dim unitate interiora mult mai mica, este un AC basic fara gadeduri , chiar arata destul de rudiemntar si patratos, dar care merge excelent, dar arata parca e un AC sh :) Pret complet 1800 ron, acum poate fi luat insa pe la 17mil.

Share this post


Link to post

Va recomand cu caldura sau mai bine zis cu raceala :mrgreen: asta Haier Slim Line. E plin de facilitati:

-ionizare aer

-UV lamp pentru bacterii din aer

-poate sa aduca aer curat de afara, fara sa deschizi geamul ca sa improspatezi atmosfera din camera!

Si in plus, fanta de comanda a debitului de aer se poate ajusta si la 90 si 180 grd complet! Mi-am montat si sint multumit. Nu am asteptat 1 luna pt. montaj ci doar 4 zile! Secretul este sa comanzi AC-ul nu din magazin, ci direct de la sursa. In felul acesta nu platesti nimic pina la instalare!

Edited by hitman

Share this post


Link to post

Mai hitmane, tu mai pui botu' la vreajelile de marketing cu filtrul UV de bacterii'n stuff?

Jmecheria aia costa 1850ron la 9k btu si face exact la fel ca jucarii de 900ron...

Edited by alx

Share this post


Link to post

Eu am cumpărat anul trecut un symbio de 12000Btu(999 Ron) şi ar fi venit să mi-l instaleze cam după o lună. Aşadar după ce am citit tot ce se putea citi pe net despre AC am purces la instalatea lui cam în 3 ore cu ajutorul necesar. Nu e complicat iar după un an deja pot spune că sunt foarte mulţumit. Din păcate am pierdut garanţia însă este un risc pe care mi l-am asumat. Acum mi-am mai luat un Eskimo de 9000 Btu (829 Ron) de la praktiker pe care se pare că îl voi instala tot singur cred, până la urmă datorită faptului că nu am răbdare o lună şi jumătate, cu riscul de a rămâne fără garanţie. Sper să fie Ok.

Share this post


Link to post

Tocmai ce mi-au instalat baietii astazi un Haier, de 9.000 BTU, pentru dormitor...

Dupa ce m-am documentat pe forumuri (vedeti ca pe daciaclub e un "tutorial" foarte bun despre chestiile legate de aparatele de aer conditionat), am luat de la Milcom (www.milcom.ro) un Haier de 9.000, la 1250 RON cu tot cu montaj. Compresor Toshiba, garantie 5 ani. Am dat comanda telefonic, m-au programat peste o saptamana, si chiar s-au tinut de cuvant. Plata am facut-o dupa instalare !!!

Am fost super multumit de modul cum s-au comportat, au zis ca vin la 9:15 si au fost la 9:25 la mine, au lucrat rapid, curat (au folosit un aspirator profesional pentru aspirarea prafului cand au dat gaura, apoi au aspirat si prin jur, cand au plecat). Am fost atent la toate lucrurile despre care s-au vaitat altii la instalare, dar baietii au lucrat profi.

Concluzia : daca vreti instalare rapida, apelati la ei... eu sunt foarte multumit.

Share this post


Link to post

Tot Haier mi-am pus si eu, dar varianta de 1500RON. Mi-a placut ca are 5 ani garantie. Si clasa A mi-a placut, dar aia nu e asa de importanta la 1h pe zi cat il folosesc.

 

Cu instalarea un singur lucru am de reprosat: racordurile in loc sa le traga pe dupa tevile de la calorifer, le-au lasat peste, si sunt la vedere. Din pacate nu mi-am dat seama decat dupa ce au terminat.

Share this post


Link to post

Daca aveti Samsung in casa, dau o bere pentru niste date de contact al unui service specializat.

Il am de 6 ani si taman acum s-a gasit sa faca figuri.

Multumesc.

Share this post


Link to post

Esperatule, sar'na! Am sunat, m-au indrumat catre unitatea lor de service care e full pina pe 6 iulie!!! :o

M-am programat, ce D-zeu sa fac!

Totusi, daca mai stiti pe cineva care se pricepe... poate reusesc ceva mai repede!

Multumesc!

Edited by Tavi

Share this post


Link to post

Suna din nou. Toti au taxa de urgenta, obtinuta prin lucrul peste program, mie mi-au cerut la diverse firma pt a veni in 2 zile de la 150 ron in + la 180Euro in plus.

Share this post


Link to post

Salutări la toţi după o lungă perioadă de inactivitate :drinkers:

 

Are cineva Symbio?? Se vând la Flanco, îmi poate spune cineva ceva în legătură cu fiabilitatea acestora??

Share this post


Link to post

Da. Avem (aveam) la birou, a crapat in nici un an.

Share this post


Link to post

Am cumparat pana la urma un Haier ca acesta: http://www.aer-conditionat.ro/product_info...e1dd300d926cbee

Desi ziceati ca e de ajuns si 12kBTU, din cate am citit, nu e recomandat.. Am facut tot felul de teste si simulari, si intotdeauna ieseau peste 20kBTU ca necesar.

Astept sa vina sa il aduca si instaleze, pe 28, luna aceasta.

Share this post


Link to post

La 2 camere ajung si 12000 btu, la nevoie, va fi suficient de racoare in casa, chiar si la mine la ultimul etaj face fata Dynamic-ul, in schimb nu prea va lucra cu pauze.

Share this post


Link to post

Poate, dar eu nu vreau sa racesc 2 camere. Camera in care va fi instalat are +40mp si cel putin o usa pe care nu vreau sa o inchid deci s-ar mai adauga si un hol, cel putin. Orientarea este SUD si sunt 4mp de ferestre. Izolarea e medie. Deci... asta e. Sa vedem ce iese.

Share this post


Link to post

Va ajunge, stai linistit. De hol nu stiu, dar nu vor curge apele. Eu racesc 2 camere cu el (12000) montat in holul dintre ele iar suprafata este putin mai mare decat ce ai tu, dar e mai complexa.

E logic ca mai usor racesti o singura camera mare decat doua mai mici.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...