Jump to content
Sign in to follow this  
Elfu

Chevrolet Lacetti Sedan

Recommended Posts

Ea este masinuta mea cu plusuri si minusuri.

Am luat-o in decembrie 2006. In acest moment are ~9000 de km la bord.

Nu a fost menajate deloc in toata aceasta perioada de exploatare si nu m-a dezamagit deloc pana acum.

 

Totul a inceput cam asa...

Voiam o masina mare de familie benzinara care sa coste maxim 13.000 de euro si minimul acceptat ca dotari era: ABS, AC, geamuri electrice fata, oglinzi incalzite si reglabile electric, proiectoare, airbag-uri frontale.

Initial m-am orientat spre Skoda Tour. O masina extrem de fiabila care s-a comportat foarte bine pe drumurile patriei noastre. Imi placea cum arata atat la exterior cat si la interior, doar ca am avut o senzatie de vechi cand m-am urcat in ea la dealer. Ma incadram in pret cu niste dotari decente dar din pacate motorizarile mpi disponibile pentru ea nu m-au dat pe spate.  <img src= ">

M-am dus apoi la Renault sa ma uit la Megane Sedan. Stiam ca masinile frantuzesti nu cele mai fiabile si ca au un service mai scump, dar eram dispus sa trec peste toate astea tinand cont de faptul ca voiam o masina pentru 5 ani. Toate bune si frumoase. Am ajuns in show-room si eram gata gata sa o iau. Noroc ca nu am fost singur. Amicul care era cu mine cunostea destul de bine bubele Megane-ului si mi-a aratat cum sta treaba cu greierasii. Respectiv a inceput sa apese bordul si tapiteriile portierelor in anumite locuri. Paraiau si scartaiau ca dracu, apoi mi-a zis: Acum e noua si scartaie ca dracu, tu iti dai seama ca dupa ce o rulezi 20.000 o sa ai o armata de greieri cu tine in masina care o sa se joace cu nervii tai? :mrgreen:

Si uite asa a fost taiat si Megane-ul de pe lista.

Urmatorul drum, reprezentanta Mitsubishi pentru un Lancer. Dus vazut, placut masina dar din pacate nu ma incadram in buget decat cu motorul de 1.4 cam micut pentru ea din punctul meu de vedere.

Urmatorul drum, reprezentanta Hyundai pentru Accent. Dus si aici vazut masina, testat, eram ok ca dotari, pret, motorizare, dar era ceva ce nu-mi placea la ea. Nu stiu ce nu mi-a placut nici pana in ziua de azi si nici nu m-a mai interesat.

Ultimul drum, reprezentanta Opel pentru o Astra Classic 2. Nu eram foarte incantat de idee, nu-mi placea foarte tare masina, dar am zis sa dau o fuga sa vad ce si cum.

 

Cand am ajuns in showroom, am descoperit chevy, Aveo si Lacetti.

Asa am ajuns pe forumul acesta cu acel topic Aveo vs Lacetti ca sotiei ii placea Aveo, mie imi placea Lacetti, ea se bucura ca luam o masina mai ieftina, eu voiam o masina mai puternica si mai mare, etc...

Practic Aveo, ajunsesem sa urasc masina asta, imi dadea toate planurile peste cap cu pretul ei de 10600 de euro varianta platinium la vremea respectiva cu dotarile si interiorul ei, noroc cei cu voi care m-ati sustinut si incurajat sa iau Lacetti. Merci din nou pentru sustinere.

Cum deciziile se iau in urma unui consiliu de familie, dupa ce a citit sotia topicul respectiv, a zis: Bine iubire, luam Lacetti. :banana:

 

Nu stiam mare lucru despre Chevrolet, nu vazusem in viata mea Lacetti pana sa intru in acel showroom Opel. Pur si simplu mi-a placut cum arata masina atat la exterior cat si la interior, avea dotari peste toate masinile la care ma uitasem pana atunci, asa ca am luat-o.

 

 

Dupa 9000 de km petrecuti in aceasta masina pot sa zic cam asa.

 

-Imi place cum sta in viraje, e ok la demaraj desi acum imi pare rau ca nu mi-am luat cu motor de 1.8, nu am ce sa-i reprosez la frane. Desi e mare e destul de manevrabila si in trafic cu ceva tupeu de genul ca o ai mai mare te descurci fara probleme. :D

-Scaunul cu suport lombar isi merita toti banii. Coloana reglabila pe inaltime si adancime face aproape imposibila posibilitatea de a nu-ti gasi o pozitie confortabila la volan.

-linia audio stock mai mult decat decenta.

-vizibilitatea in oglinzile laterale excelenta.

-torpedoul refrigerant si-a dovedit deja utilitatea la drum lung.

-managementul consumatorilor este extrem de util. Practic comutatorul de faruri nu-l folosesc decat sa dau flash-uri sau faza lunga destul de rar pe timp de noapte, in rest sta tot timpul pe faza scurta.

 

Ce m-a deranjat pana acum.

-scrumiera care are un sistem de prindere de kkt. Daca nu esti atent, cum a fost si cazul meu, cand o pui la loc dupa ce ai golit-o poti zgaria bordul.

-ma deranjeaza ca nu se blocheaza automat usile dupa ce pornesti motorul si pleci de pe loc si trebuie de fiecare data sa le blochez manual. De asemenea ma deranjeaza ca nu am buton pentru blocarea usilor linga blocul de comanda si blocare geamuri electrice si trebuie de fiecare data sa duc mana pana la tamburusul ala de pe usa ca sa blochez/deblochez.

-ma deranjeaza tavita aia de sub torpedou care strica tot design-ul bordului, probabil ca o sa o dau jos cand o sa am timp.

-ma deranjeaza faprul ca am tapiterie din material textil in zona dintre blocul de comenzi geamuri electrice si partea din spate a usii. Practic acolo ma sprijin cu cotul si materialul ala in timp se va toca. As fi preferat sa am plastic acolo.

-ma deranjeaza ca nu am scut la masina si din lipsa de timp nu mi-am montat inca asa ca de fiecare data cand parchez trebuie sa fiu atent cum urc bordurile.

 

Anvelopele desi sunt ok ca performante (abs-ul imi intra destul de rar, se comporta relativ ok pe carosabil ud) mi se pare ca sunt foarte sensibile la loviturile laterale. Deja am reusit sa tai una intr-o bordura, mult, mult prea usor.

Facand abstractie de pretul maricel (aproape 400 RON pret la dealer) odata taiata o anvelopa incep problemele. Aproape o luna de zile am cautat pe la dealeri sa o cumpar. In nesimtirea lor unii dealeri, chiar daca nu le aveau pe stoc nici la comanda nu au vrut sa-mi aduca. Este vorba aici de Radacini Motorrs si Dibas. Noroc cu cei de la GTT, care, desi au intarziat cateva zile cu onorarea comenzii au reusit intr-un final sa mi-o aduca. La un moment dat dupa ce sunasem pe la vreo 8 dealeri mai aveam putin si plecam la Budapesta la reprezentanta Hankook sa o cumpar. =))

 

Serviciul de relatii cu clientii la Chevrolet Romania este de kkt. Inca astept raspuns de la ei (de mai bine de o luna) sa-mi spuna de unde pot sa-mi cumpar o anvelopa Hankook din Romania. :spumelagura:

 

Per ansamblu, masina tinad cont de raportul pret/dotari/dimensiuni/confort masina isi merita toti banii.

 

P.S. Nu vreau sa ma gandesc ce se va intampla in caz de accident cu masina si cat va dura reparatia la cum se misca dealerii cu onorarea comenzilor.

 

 

Iata si cateva poze cu ea:

post-5141-1178192051_thumb.jpg

post-5141-1178192071_thumb.jpg

post-5141-1178192091_thumb.jpg

Edited by Douz

Share this post


Link to post

Felicitari. Apreciez si cadrul in care ai pozat masina.

Share this post


Link to post

Felicitari pt. achizitie! S-o stapanesti santos multi km si sa t bucuri de ea!

Interesata culoarea... nu am mai vazut nici una asa! Cred ca cel mai bine se potrivesc negrul si culoarea ta pe Lacetti!

Share this post


Link to post

Merci pentru urari.

 

Sincer sa fiu initial am vrut sa o iau neagra, dar dura foarte mult livrarea ca nu era pe stoc in Slovenia. Intamplarea a facut ca in showroom sa fie expusa una alba si mi-a placut cum da. Pare mai mare alba.

Mai aveam de ales intre un gri metalizat cu tenta verzui parca, visiniu si orange. M-am uitat pe matrita aia de la dealer cum arata masina cu acele culori si nu mi-a placut, asa ca a ramas alb.

 

Singura problema e ca daca a plouat putin sau e carosabilul umed se murdareste imediat. In rest daca e vreme frumoasa, carosabil uscat, o spal si la 3 saptamani si nu pare muradara.

 

@tolin

Zona respectiva unde am fotografiat masina este zona unde am copilarit, undeva langa satul bunicilor, cam la 2 km de sat in plin camp. Sa vezi cum se uitau taranii cand am trecut cu masina pe langa o turma de vaci, de fapt printre vaci direct pe camp. :mrgreen:

 

Masina era parcata pur si simplu pe camp in timp ce noi faceam niste poze prin zona (eram 6 persoane si am incaput toti in masina) mi-a placut cum da in cadru ca sa zic asa si i-am tras repede 3 poze. :)

 

Uite si o poza de pe telefonul mobil. =))

post-5141-1178196386_thumb.jpg

Edited by Douz

Share this post


Link to post

Asa, sa bucure si ochiul Mioarei Mantale.

Share this post


Link to post

Ieri am fost pe la Obarsia Lotrului cu masina. Drumul era distrus rau pe o portiune de 20 de km. Am ramas surprins in bine de cum amortiza suspensia denivelarile si gropile de pe traseu. E drept ca nu i-am dat in gura la masina ca n-am scut la motor si mi-a fost frica sa nu sara vreo piatra ceva. In zona Petrosani unde am dat de dale de beton am simtit o mica senzatie de inconfort in momentul in care treceam de pe o dala pe alta. E drept ca mergeam cu 80-90, in rest jos palaria. Pe drum accidentat daca reduci viteza corespunzator nu ai nicio treaba, desi suspensia e rigida.

Anvelopele Hankook mi s-au parut extrem de aderente pe carosabil umed. Am prins si ceva ploaie torentiala pe traseu si nu am simtit nicio clipa ca pierd aderenta desi am intrat destul de agresiv in unele viraje.

 

In curbe senzatia e dementiala. :lavolan:

Cel putin pe Valea Jiului mi-a placut la nebunie. Carosabil umed, cateva viraje abordate cu 120 chiar si 130 de mai avea putin si facea infarct mama in spate.

A incercat unul cu un Opel astra G sa se tina de mine... se apropia de mine pe linie dreapta unde eu nu prea voiam sa accelerez ca-i era frica mamei, dar in viraje il pierdeam... se dubla sau chiar tripla distanta dintre noi. A stat asa vreo 4 km dupa care am inceput sa acelerez si eu pe linie dreapta... nu l-am mai vazut dupa 3 km.  <img src= ">

Share this post


Link to post

Salut! Sa o stapanesti sanatos si fara evenimente si reparatii!

Singura problema e ca daca a plouat putin sau e carosabilul umed se murdareste imediat. In rest daca e vreme frumoasa, carosabil uscat, o spal si la 3 saptamani si nu pare muradara.

...

Hmm ... zici ca se murdareste repede...e normal. Si eu am tot o masina alba, si sincer imi pare bine. De ce??...am un prieten care imi este si vecin care are un Cielo bleumarin...ce sa iti spun...parca masina mea e mai curata mai mult timp.Se vede praful foarte repede pe cele negre si albastre. Parerea mea.

oricum nu iti fa probleme de culoare...trebuia sa isi schimbe si Fat-Frumos calul...ca doar n-o umbla cu aceeasi martoaga...nu-i asa? :D :thumbl:

Edited by BH ZNS

Share this post


Link to post

Merci.

Evenimente a avut...

Un spoiler zgariat intr-o bordura, o anvelopa taiata in alta bordura, 2 semne pe o portiera de la o vaca cu un logan rosu...

Reparatii inca nu. Astept sa se adune mai multe. :)

 

Sincer nu-mi fac probleme de culoare, chiar imi place cum da albul pe ea. :D

Edited by Night Elf

Share this post


Link to post

Felicitari si s-o stapanesti sanatos! Am si eu una, gri metalizat, de peste 3 ani. N-am avut absolut nici o problema cu ea pana acum si sper sa ma tina asa inca 2-3 ani :)

Te-as sfatui sa schimbi cauciucurile si sa treci la 17" daca poti. Eu am facut pasul asta si crede-ma ca masina se transforma pur si simplu.

Share this post


Link to post

Merci wallaby. :)

 

Revin cu noutati. Week-end-ul trecut m-am plimbat pe transfagarasani si pe urma am dat o fuga si pe la mare.

Desi drumul a fost plin de peripetii pe transfagarasani, masina s-a comportat foarte bine, mult peste asteptari. Cu aceasta ocazie am constatat din nou comportamentul foarte bun al anvelopelor Hankook pe carosabil umed.

 

Plecat sambata dimineata pe transfagarasani rulat cam cu ormatoarele viteze.

Bucuresti - Pitesti 160km/h

localitati 70 km/h dupa autostrada

Pitesti Curtea de arges 90-100 de km/h, transfadarasani 40-50 km/h pe portinuni si treapta 1 alias 10-20 km/h pe zonele cu viituri.

Dupa coborarea de pe transfagarasani pe drumul spre sibiu 90-130, Valea Oltului 90-130, dealul negru 40-100 km/h, autostrada retur 160-170 prima jumatate, 120-130 restul ca ploua. Plimbat vreo 40 de km prin Bucuresti, plecat a doua zi la mare facut autostrada A2 cap coada cu 170 km la ora, dupa autostrada si zona statiunilor mers cu viteza legala, reintors in Bucuresti ieri dupa amiaza cu viteza legala pana in autostrada ai cu 150 pe autostrada. Aer conditionat non-stop pe maxim treapta 2.

 

In total 1285 de km facuti cu 85 de litrii. Ma declar extrem de multumit de consumul extraurban al masinii. Benzina de 95 fara plumb de la Agip din Piata Muncii. :)

Masina are pe bord in jur de 13.500 de km fara nicio problema pana acum si se apropie usor usor de o binemeritata revizie.

 

Scuze pentru calitatea pozelor, luna ce vine este in plan achizitia unui aparat foto nou, cel vechi fiind RIP. :D

post-5141-1182247054_thumb.jpg

post-5141-1182247077_thumb.jpg

post-5141-1182247091_thumb.jpg

post-5141-1182247100_thumb.jpg

post-5141-1182247119_thumb.jpg

post-5141-1182247131_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Poze noi cu interiorul. ><'

post-5141-1182508867_thumb.jpg

post-5141-1182508874_thumb.jpg

post-5141-1182508882_thumb.jpg

post-5141-1182508890_thumb.jpg

post-5141-1182508898_thumb.jpg

post-5141-1182508905_thumb.jpg

post-5141-1182508914_thumb.jpg

post-5141-1182508925_thumb.jpg

post-5141-1182508935_thumb.jpg

post-5141-1182509020_thumb.jpg

post-5141-1182509027_thumb.jpg

post-5141-1182509038_thumb.jpg

post-5141-1182509050_thumb.jpg

post-5141-1182509058_thumb.jpg

post-5141-1182509064_thumb.jpg

post-5141-1182509073_thumb.jpg

post-5141-1182509082_thumb.jpg

Edited by Night Elf

Share this post


Link to post

Acum am 20100 km la bord fara probleme majore

Despre prima problema aparuta aici.

 

Si cateva poze din bulgaria din concediu daca tot am postat. :D

post-5141-1189197242_thumb.jpg post-5141-1189197261_thumb.jpg post-5141-1189197317_thumb.jpg

post-5141-1189197271_thumb.jpg post-5141-1189197279_thumb.jpg

 

Prima revizie@15000km a costat 650 RON cu tot cu atentie. :)

 

Sunt aproape multumit de masina daca n-ar fi problema cu directia. :redface:

Share this post


Link to post

Frumos, frumos, v-a placut la Kaliakra? :D

 

Multi km in continuare cu masina fara probleme, doar satisfactii.

 

 

Mi-a atras atentia compartimentul din stanga volanului, e foarte util sa tii actele pentru vama si banii de o eventuala spaga. :P

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

A fost cool. Se vedea misto marea de acolo. Daca vreti o sa pun cateva poze. :tongue:

 

Compartimentul ala e ideal pentru maruntis si acte care trebuie sa le ai la indemana. Oricum e pllina masina de gadgeturi de-astea, unele chiar utile. :D

 

P.S. Merci de urari. Daca ma duce vreo 150.000 km la plimbari fara probleme, urmatoarea masina tot chevy va fi. :) )

Edited by Night Elf

Share this post


Link to post

Printre cele mai frumoase prezentări pe care am citit-o. Felicitărăi şi pentru ea şi pentru maşină!

Share this post


Link to post

@Night elf

 

La a mea se blocheaza usile la vre-o 10 secunde de la pornire. Vezi daca nu se poate rezolva cu ceva setari.

Tavita se da jos extrem de simplu. Am dat-o jos cand am pus hands free-ul. Insa am ous-o la loc pentru ca nu ma deranjeaza.

Edited by tb230daewoo

Share this post


Link to post

@Lao Merci mult de urari. :drinkers:

 

@tb230daewoo

Setari de unde?

 

Observ ca tu si SW, daca nu ma insel platinium, o fi de la dotari, eu am elite. :(

Edited by Night Elf

Share this post


Link to post

Si totusi ce setari ? ca eu am Platinium si nu am vazut/gasit vreo setare de genul asta ... :-?

Share this post


Link to post

Nici la Epica nu am observat sa fie vreo setare de genul asta.

Share this post


Link to post

Up-date.

Masina a sarit de 30.000 de km, mai exact are 30357 km la bord si se pregateste de o binemeritata revizie saptamana asta.

In acest moment in afara de scartaitul de la volan nu am nicio problema cu masina, iar dupa sejurul din Austria am iertat-o pentru toate neplacerile precedente.

Am facut in total ~3500 de km in conditii de iarna ceata/polei/zapada/gheata fara nicun incident, fara nicio neplacere.

Doar benzen si talpa. :lavolan:

 

Surpriza cea mai placuta am avut-o dupa 15 ore de condus si aproximativ 1200 de km continuu atat la dus cat si la intors cand m-am dat jos din masina fara nici cea mai mica durere de spate.

Pozitia la volan este excelenta.

 

Cateva poze din Austria + Romania.

Parcare moka in Viena :D (era duminica :P )

post-5141-1199700682_thumb.jpg

Masina in parcare la pensiune dupa vreo 200 de km facuti prin austria dupa ce am spalat-o.

post-5141-1199700714_thumb.jpg

Nu stiu cu ce dau oamenii aia pe strazi dar dupa vreo 1500 de km prin Austria inca nu era murdara. Va dati seama cum arata dupa 100 de km pe Romania. :tongue:

 

Sus pe coclauri satul de autostrazi.

post-5141-1199700786_thumb.jpgpost-5141-1199700816_thumb.jpg

post-5141-1199700836_thumb.jpg

 

Autostrada cu portiuni de gheata pe unde se alrega cu 150-160 la ora. :drinkers:

post-5141-1199700857_thumb.jpg

 

In drum spre o statiune montana de langa Salzburg + statiunea respectiva.

post-5141-1199700912_thumb.jpgpost-5141-1199700954_thumb.jpgpost-5141-1199700972_thumb.jpg

 

Romania.  <img src= ">

post-5141-1199700982_thumb.jpg

Edited by Night Elf

Share this post


Link to post

Facut astazi binemeritata revizie de 30.000 de km.

Detalii aici.

Share this post


Link to post

Cum ai reusit sa n-o murdaresti prin Austria? Passat-ul nu era el cine stie ce murdar ca in Romania, in schimb parca era dat cu negru de fum.

Share this post


Link to post
Cum ai reusit sa n-o murdaresti prin Austria? Passat-ul nu era el cine stie ce murdar ca in Romania, in schimb parca era dat cu negru de fum.

pai am mers doar ziua si am spalat-o dupa ce am ajuns in Viena. :)

In plus mie nu-mi place sa merg in fundul altuia. Pastrez distanta mare si ma apropii doar daca vreau sa depasesc.

 

Cand am ajuns in Viena si a mea era gri de la zgura sa ce o fi fost mizeria aia gri ca am prins ceata si ceva mazga/ninsoare/lapovita... in rest a nins noaptea dar ziua era ok si strazile chiar daca era ude, erau curate. :)

Edited by Night Elf

Share this post


Link to post
-ma deranjeaza tavita aia de sub torpedou care strica tot design-ul bordului, probabil ca o sa o dau jos cand o sa am timp.

Te mai deranjeaza? Cand o dai jos, o iau eu, ca a mea nu are, si mi se pare utila pentru tinut diverse prostioare nezanganitoare :)

In rest, multumit de "snow white"? Albul era optiune si la mine, ordinea fiind negru-grena-alb. A fost neagra, superba culoare dar greu de intretinut pe drumurile noastre, asa ca urmatoarea masina va fi cu siguranta alba.

Share this post


Link to post

Nu ma mai deranjeaza asa tare ca nu prea stau in dreapta sa o vad. :D

 

In principiu sunt multumit de masina. Se apropie vertiginos de 35.000 si asteapta sa-i vina surioara mai mica ca sa intre si ea in service la o binemeritata reparatie pe la tinichigerie ca e atinsa/lovita pe anumite parti.

 

Adica are cam asa:

- spoiler fata zgariat (am atins eu o bordurala vreo 2 zile dupa ce am cumparat-o)

- spoiler spate lovit si spart usor intr-un loc. Abia se vede. A intrat un tantalau cu un megane in mine.

- Un bendou de pe o usa cu ceva vopsea rosie de logan pe el. (a deschis o nesimtita portirea fara sa se uite).

- Plafon infundat. Aici e long story. Nu detaliez pe forum.

- O retrovizoare cu ceva vopsea pe ea de la alte retrovizoare pe care le-am rupt prin trafic. :uff: Deh, asta e cand fortezi intrarea fara sa dai semnal. De obicei nu calc frana pentru nesimtiti.

 

Din punct de vedere tehnic masina nu are nicio problema. A beneficiat de toate reviziile la timp. Nu am mers subturat cu masina.

 

 

Problemute deranjante. Imi scartaie haotic (nu continuu) scaun sofer (sau pasager). Nu am reusit sa gasesc sursa. Cum se incalzeste bag 1 kg de vaselina in ele. Glumesc. :D

O sa rezolv problema in primavara.

 

Imi troncanec CD-urile prin torpedou. Imi troncaesc lanturile antiderapante prin portbagaj. Bine ca mi-am adus aminte sa le dau jos.

 

Mi sa-a ars faza scurta pe dreapta de vreo 3 ori.

prima oara dupa 25000 de km, nu mai tin minte, pe urma dupa vreo luna (becuri luate din Real) dupa care dupa ce am pus becuri Philips X-tream pe masina mi s-a ars din nou faza scurta dupa 3 saptamani. Din cate imi dau seama e o problema cu temperatura. Oglinda de aluminiu din capatul becului e prea aproape intr-o parte de bec, trebuie reglata. n-am avut timp.

 

Probabil o sa o reglez cand pun xenoane pe masina, cat de curand. :)

 

Mi s-au ars pozitiile pe fata si becurile care lumineaza numarul pe spate.

Am schimbat stergatoarele pe la 30.000 ca incepusera sa lase urme.

Am ars cu tigarea scaunul de la sofer, nu foarte rau, dar ma deranzeaza putin.

Am tunat-o cu o scrumiera portabila PILOT de tipul celei de pe logan ca sa nu-si mai bage sotia degetele in schimbatorul meu de viteza. Scrumiera asta imi mai da 3-4 CP in plus. =))

Are anvelope de iarna si azot in roti.

 

 

Ca si culoare... daca carosabiul e uscat poti sa o speli linistit la 3 saptamani ca tot curata pare.

 

Principalul la aceasta masina este sa fie in stare tehnica perfecta pentru ca o alerg binisor in afara. Nu ma intereseaza daca e lovita/atinsa atata timp cat merge. Nu umblu la casco pentru o zgarietura banala. Astept sa se stranga mai multe sa fac la pachet daca tot las masina in service. Dupa ce vine Aygo ia concediu si o voi folosi doar pe extraurban. :D

Edited by Night Elf

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...