Jump to content
Sign in to follow this  
luck33ro

Mitsubishi Colt Vs. Toyota Yaris

Recommended Posts

Ca posesor de Matiz ma bate gandul la un up-grade ...tot asiatic :osanale:

Motoarele VVT incearca sa sparga monopolul diesel in privinta consumului si costurilor de utilizare in timp.

Avand in vedere un sofer de Bucuresti care nu depaseste 10-15.000km/an am incercat sa ma orientez catre o masina mica dar versatila si pentru iesiri ocazionale din oras.

Benzinarele cu consum mic nu neaparat puternice dar decente (minim 70 CP) au ramas cele 2 din topic! 1.0 yaris (6,4% consum urban - 69CP) si 1.1colt (7% - 74CP) ceva mai nervoasa si ca viteza maxima 165km/h fata de 155km/h la yaris.

Masinile sunt destul apropiate si ca pret si ca versatilitate si ca dimensiuni ... ambele japoneze naughty.gif

Ce fac dau cu banul pe care s-o aleg?

Astept ceva feed-back daca se poate ...

Share this post


Link to post

Un alt motor foarte economic este cel de la KIA.

Share this post


Link to post

Mie yarisul mi se pare nesimtit de scump la ceea ce ofera. Cat costa colt-ul?

Share this post


Link to post

Coltu e cam 11800 DDP dar este echipat tare bine! :) Sa nu uitam totusi ca toyota are 5 stele Euroncap...si fiabilitatea care ii maresc pretul

Edited by lucian14

Share this post


Link to post

Sa fie la ei acolo! De banii astia iti iei o kia rio hatch cu motor 1,5 diesel dohc de 115 cp, 7 ani garantie sau 170000 km si primele 3 revizii gratuite. A, si cu o echipare ce include 4 airbag-uri, abs, geamuri electrice, cd mp3 etc..

Daca preferi benzinara, e si mai ieftina.

Share this post


Link to post
Un alt motor foarte economic este cel de la KIA.

KIA din pacate e mana in mana cu HAR si profita ca au monopol la revizii ...daca te prind astia platesti o revizie ca la BMW sau Porche :spumelagura: , isi scot banii (diferenta de la japoneze) din planul de revizii de 3 ori in aia 7 ani (care garantie e data pe motor si cutie doar)!!

Edited by lucian14

Share this post


Link to post

Not true! Mergi si intreaba cat costa o revizie. In service-urile Hyundai auto romania, preturile la reviii sunt afisate. Eu la Santa fe am vazut o medie a costului de 300-400 de euro.

Ai impresia ca la colt va fi mai ieftin?

Mergi la un drive test la colt si cu motorul la relanti, aprinde farurile pe faza lunga... O sa ai o surpriza neplacuta...

Share this post


Link to post

O sa cer plan-desfasurator de revizii! Sper sa-mi dea...ca astia scumpii incearca sa te abureasca de obicei!

Share this post


Link to post
..De banii astia iti iei o kia rio hatch cu motor 1,5 diesel dohc de 115 cp, 7 ani garantie sau 170000 km si primele 3 revizii gratuite...

 

De banii astia + 2000 de euro in plus.

Edited by Esperatul

Share this post


Link to post

Reveniti la subiect !

Share this post


Link to post

Ce am vazut pe site, la Kia RIo este f. scump cu dotari amarate (vezi ca ei dau pret DDP fara TVA)...si in plus masina este cam mare, peste 4 m (hatcback mai lung decat sedan? :rolleyes: ) cred ca este de fapt un MVP - sau Estate Car de fapt . Sau e siteul lor praf (http://www.kiaromania.ro/) si tu te-ai uitat in alta parte Mircea?

Share this post


Link to post

Stimate, nici-una din piticaniile puse de tine (yaris si colt) nu este japoneza. Doar denumirea este, nu si locul de productie.

In ceea ce priveste reviziile, trebuie sa deschizi ochii. Ca peste tot.

Daca iei mitsu, ai acelasi service ca si HAR.

Share this post


Link to post

Intre Colt si Yaris, daca ar fi sa aleg, as miza pe Mitsubishi! Pt. oras este excelenta, dupa parerea mea, atat ca performante dinamice,spatiu interior oferit, consum... si are si un aspect destul de reusit! Reviziile costa destul de multicel la amandoua!

Share this post


Link to post
Stimate, nici-una din piticaniile puse de tine (yaris si colt) nu este japoneza. Doar denumirea este, nu si locul de productie.

In ceea ce priveste reviziile, trebuie sa deschizi ochii. Ca peste tot.

Daca iei mitsu, ai acelasi service ca si HAR.

Japoneza e conceptia si tehnologia ...locul de asamblare e mai putin important atat timp cat nu e Romanica :) stiu ca muncitorii nu au ochii oblici dar nici turcaleti nu sunt...

Apropos Yaris unde este asamblat? ca de Mitsubishi stiu ca e in Olanda.

HAR apartine de Tiriac? Eu incercam sa scap de ei totusi :P (dar din ce stiu nu are legatura HAR cu Mitzubishi)

Edited by lucian14

Share this post


Link to post

Har sigur ca e in grupul tiriac. Yaris este asamblata in uk.

 

Oricum, sunt la nivel european, orice asemanare cu o japoneza este doar intamplatoare.

Share this post


Link to post

Distributie pe lant la motoarele care echipeaza ambele auto...Preturile la reviziile toyota le-am primit sunt de bun-simt, cum ma asteptam dealtfel la 15.000 400 ron la 30.000 900 ron posibil filtru combustibil si placute fr. + filtru polen (vorbind de diesel) diferenta mica ptr. benzina (doar 50 ron mai putin) :o .

De HAR si Tiriac mi-e cam frica, sa fiu sincer ... :rolleyes: desi coltul e ceva mai echipat la aceeasi bani si are si garda la sol mai buna (15,5 cm fata de 14 cm la yaris)

Despre KIA am doar o problema...pretul de revanzare (asta in ideea ca ar fi si fiabila :) )

Edited by lucian14

Share this post


Link to post

Daca iei in considerare pretul de revanzare, "studiile" mele au concluzionat ca dupa 3 ani valoarea de revanzare este la cam orice masina de 50%. Pt a pierde cat mai putin tebuie ca pretul de achizitie sa fie mic. Pe langa cat pierzi la devalorizare, cateva milioane la revizie in plus sunt maruntis...

Share this post


Link to post

Prietena mea are un colt(3dr) pe care am condus-o si eu destul de mult(~2000km).

Plusuri: Spatiul interior foarte mare

Motorul trage destul de bine(este de 1.3 /95 cp)

Design exterior reusit.

Tinuta de drum destul de buna.

Minusuri: Consumul este putin mai mare fata de cifrele date de producator

Interiorul mie personal nu prea imi place dar este o chestie de gusturi.

Motor destul de zgomotos la turatii mai ridicate.

 

Cum a mai precizat cineva mai sus, au fost probleme cu farurile in sensul ca nu au fost reglate, dar s-a rezolvat dupa o vizita la reprezentanta.

Despre costul reviziilor nu pot sa zic deocamdata nimic pentru ca masina intra la prima revizie saptamana viitoare.

Yaris inca nu am condus asa ca nu pot sa fac o comparatie intre cele doua masini.

Share this post


Link to post

din cate am vazut, discutat cu posesori si auzit, Yaris is king la clasa mica. tinuta de drum si confortul sunt net superioare fata de Colt. nici ala micu de la Mitsubishi nu e rau, fiind construit pe platforma lui Smart for Four, dar e mult sub Yaris, asa spun specialistii. in plus, fiabilitatea pare a fi de partea celor de la Toyota si asta se traduce in valoare de revanzare mai buna.

si mai e ceva: Mitsubishi se zbate de cativa ani buni deja sa scape de faliment in timp ce Toyota tocmai a detronat GM ca vanzari in ultimul trimestru si e lider mondial! oare in cine sa ai mai multa incredere? :)

Share this post


Link to post

Lucian, te-ai plimbat cu ambele? Nu de alta eu m-am plimbat cu Yaris 1.4 d-4d echipare Luna. (prin militari) Am ramas incantat de masina.

 

Nu m-am plimbat cu Colt pt ca pur si simplu nu imi place.

 

De Kia nu stiu ce sa spun. Cand am fost la show room nu i se inchidea portiera cum trebuie. N-am mai insistat.

 

Sotia a vrut New Corsa o perioada, dar e o masina grea si consuma mult cu orice motorizare. Diesel-urile sunt foarte scumpe, iar la spatiu interior e sub Yaris. In plus este si mai scumpa decat Yaris. Am incercat sa o configurez aproape de Yaris Luna si a iesit cu 400 euro mai ieftina pret de lista. Insa la preturile reale din showroom iese mai scumpa decat Yaris. Opel (radacini) n-a fost in stare sa imi dea preturile reale la revizii. Doar ceva de genul "Cam 6 milioane revizia in medie"! Cred ca mi-a spus cat ma costa prima revizie. :(

 

La noi decizia e deja luata: Yaris va fi a doua masina cand vom gasi si resurse sa schimbam Tico-ul. Daca diferenta intre 1.3 benzina si 1.4 diesel va fi tot de 600 euro (ca acum, cu oferta lor) o sa renuntam la culoarea metalizata si o sa luam diesel.

Edited by panzer

Share this post


Link to post
Yaris este asamblata in uk.

 

Asta noua e asamblata in Francia, la Valenciennes. Si desenata in Sophia Antipolis, tot in Franta :D Nu stiu daca asta e bine sau rau... sper sa ii fi corupt japonezii pe francezi si nu invers. Au inceput in 2001 sa le faca acolo si acum cred ca toate yarisurile sunt facute acolo. Oricum, in materie de design sunt un mare pas inainte fata de generatia precedenta. Sa vedem daca si la fiabilitate vor tine stacheta sus.

 

 

Eu nu mi-as cumpara neaparat masina care e lider mondial (sau european... sau romanesc) la vanzari... insa toyota cam e lider mondial si la fiabilitate.

Share this post


Link to post

Trebuie avut in vedere ca Yaris are spoilerul fata foarte coborat, apoi urmeaza sub el o banda neagra care e prinsa de el in 4 holzsuruburi, si nu este elastica. Abia incape sub ea o discheta/pachet tigari. Banda sare la prima incercare de escaladare a unei borduri :grumpy:

Share this post


Link to post

Desi nu este chiar pe segmentul propus de tine, iti pot impartasi cateva impresii despre Colt - varianta CZ3, cu motor de 1.5 si 109 calutzi.

Masinutza are doar 1500 km la bord, pentru sofer si pasager este loc berechet, scaunele cam tari, suspensia la fel. Peste 3500 ture motorul este zgomotos, dar al naibii de placut. Consumul este irelevant acum, se vede cu ochiul liber cum scade pe masura ce acumulez km cu ea. Totusi: 8.3 - 11 l/100 km urban fata de 7.8 dat de producator, in functie de trafic si distanta parcursa (am doar 6 km pana la servici); 6-7% extraurban in functie de viteza (peste 120 km/h mananca benzina pe paine).

In rest, numai de bine despre "mitza".

Yaris-ul era si ea pe lista mea de masini, dar vroiam un motor mai puternic si dotari full, mitsubishi a castigat! Dealer-ul s-a comportat senzational, vedem cum va fi service-ul. Reviziile vor fi undeva pe la 5-600 ron.

Cel mai bine ar fi sa faci drive-test cu amandoua, sa vezi cum te simti in fiecare masina, cum se comporta!

Bafta!

Share this post


Link to post

La Colt au cam dat-o in balarii, mai ales pt RO :dizzy: ei la motor de 1.1 propun roti de 205/45 R16

Edited by Senna

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...