Jump to content
Sign in to follow this  
spacemarcian

Sfat Aveo

Recommended Posts

Salut,

 

Vreau sa imi cumpar un AVEO, dupa ce am testat (AVEO , ALBEA si Logan).

Dar imi depaseste putin bugetul asa ca trebuie sa mai reduc putin, am doua variante ..

 

1) sa aleg motor 1.4 fara ABS

2) sa aleg 1.2 cu ABS

 

Care ar fi varianta cea mai buna ?

 

multumesc

Share this post


Link to post

Varianta 2.

Motor de 1.2 + abs.

 

Dupa ce o sa eviti un frontal la limita o sa-i multumesti celui care a inventat abs-ul. :lavolan:

Bafta!

Share this post


Link to post

MUSAI sa aiba ABS!!! A mea e full, nu regret alegerea facuta. ABS si-a dovedit eficienta de mai multe ori in astea 3 luni si ceva de cand am masina. Acum, ce varianta de caroserie ai ales? Banuiesc sedan, nu? Daca vrei hatch (ca a mea)- e f bun si motorul de 1,2. Nu mai poti strange unpicut cureaua (stiu ca deja e destul de stransa)? Oricum, la 1,2 vei avea un consum ceva mai mic. BAFTA!

Share this post


Link to post
MUSAI sa aiba ABS!!! A mea e full, nu regret alegerea facuta. ABS si-a dovedit eficienta de mai multe ori in astea 3 luni si ceva de cand am masina. Acum, ce varianta de caroserie ai ales? Banuiesc sedan, nu? Daca vrei hatch (ca a mea)- e f bun si motorul de 1,2. Nu mai poti strange unpicut cureaua (stiu ca deja e destul de stransa)? Oricum, la 1,2 vei avea un consum ceva mai mic. BAFTA!

 

Salut,

 

Initial am vrut din start motor de 1.2 pentru consum, 70 - 80% folosesc masina in oras. Plus diferenta de - 350 euro.

 

Dar am citit un articol intr-o revista de specialitate ca 1.2 este slabut plus ca eu vreau rotile mai mari de 15, cu roti de 13 sau 14 mi se pare putin dispropotionat ..

 

Nu prea ma pricep "dar in mintea capului meu" ma gandeam ca daca sunt rotile mai mari + este AVEO cu 4 usi este mai grea si trage motorul din greu consuma mai multa benzina .. asa .. si ma gandeam ca dupa aia imi va parea rau ca voi avea si motorul mai mic si va consuma mai mult.

 

Solutia salvatoare fiind sa renunt la ABS in favoarea 1.4 ( nu poate fi prea important -=ABS=- are doar 3 litere :mrgreen: ).

 

Este posibil sa traga mai greu motorul daca este de 1.2 si are roti mari + ca este SEDAN? sau nu este o problema asta pt un motor de masina ..

Share this post


Link to post

Sfat prietenesc: pune si ABS- iti spun ca merita! Pe cuvant! Jantele vezi sa le aiba de 15', ca alea de 13 si 14 arata f nasol pe masina (sunt prea mici jantele si nu se vad frumos). Sa nu renunti la ABS!

Share this post


Link to post

Ideal ar fi să le poţi lua pe amândouă. Ca posesor de 1.2, dacă eşti un şofer prudent, ţi-aş recomanda să iei 1.4 şi să laşi ABS-ul. Eu am 1.2 cu ABS şi cred că aş da ABS-ul pe un 1.4... dacă nu le-aş putea avea pe amândouă. Nu minimizez importanţa ABS-ului, m-a scos din ceva situaţii nasoale, aşa că... tough choice...

Share this post


Link to post

ABS la masina pui daca stii sa mergi cu ABS, altfel vei avea surprize mari si dureroase. Sau mai exact spus, ABS-ul este pentru cine nu stie sa franeze si sa manevreze fara. Daca cumperi sedan, cumpara cu motor de 1,4L, cel putin. Asta sa fie targetul.

Share this post


Link to post

Asta e foarte tare!adica ai un motor de 1.4 nu ai abs(in standard,nu?) iar pe cel mai mic de 1.2 ai(e prea mic si sigur foarte zgomotos in turatie mare iar uzura este implicit mai mare fata de 1.4)...daca abs-ul si frana este ca la Fiat panda mai bine te lipsesti de el!La Panda intra devreme,prea devreme!

Edited by c_french84

Share this post


Link to post

Aşa... şi? Înţeleg că-i recomanzi să nu-şi ia Panda cu motor 1.2 şi ABS că-i zgomotoasă şi intră ABS-ul devreme?

Omul spunea că-şi permite fie un 1.2 cu ceva mai multe dotări opţionale (inclusiv ABS), fie un 1.4 cu mai puţine dotări (fără ABS). La nici una dintre motorizări ABS-ul nu este pe versiunile standard. O fi la Panda...

Share this post


Link to post

@rzvpopa

 

Cum trage 1.2 ?

Ce consum are masina ta cu 1.2 ?

 

As vrea sa stiu daca consumul este mai mic la 1.2 fata de 1.4 (consum real nu 50 grame la 100 km)

 

Citeam de o problema la 1.2 , in sensul ca la 100 KM cand esti in a - 5-a nu prea trage motorul, apesi pe acceleratie si foarte greu creste viteza, este adevarat ? Lucru enervant intr-o depasire banuiesc ..

 

 

@c_french84

asa este oferta fara ABS, diferenta este de vreo 1500 RON intre 1.2 si 1.4 cu ABS (aproape CASCO pe 1 an)

Share this post


Link to post

Pentru un motor de 1.2 l trage foarte bine. Cei 73 CP îşi fac datoria (spre exemplu, motorul de 1.4 l de la Logan dezvoltă 76 CP - ca să faci o comparaţie).

Nu am nici o problemă la 100 km/ h. Am făcut depăşiri şi la 90 şi la 140 km/ h fără probleme. Într-adevăr, după 150 km/ h, creşterea e lentă. O singură dată am avut o problemă, nu trecea de 120 km/ h, dar a fost de la benzină (am adăugat 15 l la o altă benzinărie şi şi-a revenit). Trebuie să ştii să urci cu ea destul de mult în turaţii înainte de schimbarea vitezelor şi atunci poţi scoate neamţul din ea. Poate că dacă-i dai a 5-a la 60-70 km/ h să apară vreo sincopă la 100 km/ h. Altfel, faţă de motoarele 1.1 ori 1.2 de la Polo, C3 ori Felicia, motorul acesta e ceva mai puternic.

Maşina poate destul - am dus-o până pe la 170 km/ h (cred că nici nu putea mai mult) - şi nu e tocmai lentă, DAR eu aş fi mai fericit cu un motor ceva mai puternic. Nu pot să-i reroşez nimic acestui motor, dezvoltă suficientă putere pentru capacitatea lui, doar că se pare că mie mi-ar prinde bine un motor mai mare...Dacă ai mers cu un Matiz, senzaţia "de putere" pe care o dă motorul acesta de 1.2 e asemănătoare (sigur că diferă stabilitatea, confortul etc.). Ar mai fi o precizare: eu am hatch-back. Nu ştiu cum se comportă pe Sedan.

În privinţa consumului... În Bucureşti am scos cu ea între 8,5 şi 12,5. "Recordurile" de peste 10 le-am scos cu e-fix. Extra-urban - între 6,5 şi 7,5. Oricum, destul de departe de specificaţiile producătorului. Depinde şi de încărcarea maşinii, de benzină, de AC, de stilul de condus etc. Nu-ţi fă calculele în funcţie de consum. 0,5-1 l/ 100 km în plus chiar nu contează.

Dacă obişnuieşti să faci slalom printre maşini prin schimbarea rapidă şi frecventă a benzilor, dacă îţi place să încurci traficul cât mai puţin, să degajezi rapid intersecţiile şi să alternezi reprizele de accelerare/ decelerare - ia-ţi 1,4. Dacă eşti un şofer calm (şi aşa ar trebui să fii, că eşti din Timişoara) şi preferi banda a 2-a (când sunt 3), ia-ţi 1,2. Nu vei fi dezamăgit. Dar cel mai sănătos e să faci un drive-test înainte.

Share this post


Link to post

Multumesc mult rzvpopa pentru explicatii!

 

Am facut deja test drive, dar cu 1.4 nu aveau 1.2 disponibil. Cu 1.4 fugea bine de tot :lavolan:

 

Am sa ma uit sa vad diferenta de greutate intre hatch-back si sedan, oricum nu sunt interesat de viteza (as vrea un consum bun si ceva confort), merg destul de incet si prudent (daca voi avea de platit leasing am sa merg si mai prudent :mrgreen: ), ce imi era frica ... de motor sa nu fie prea mic si sa traga din greu tot timpul in felul asta sa consume mai multa benzina.

 

Merci inca o data!

 

PS. Are cineva AVEO 4 usi si motor de 1.2 ?

Share this post


Link to post

Ideea era sa nu te incante doar ca ai ABS pe masina ci sa fie si bine setat;nu i-am recomandat Panda!

Un motor cu cilindreea de 1.2 se uzeaza mai repede ca unul de 1.4!

Share this post


Link to post
Ideea era sa nu te incante doar ca ai ABS pe masina ci sa fie si bine setat.

Cum adica sa fie setat bine? Eu nu "intelege". Nu e setat din fabrica?! Daca iarna nu-ti place, scoti siguranta.

Un motor cu cilindreea de 1.2 se uzeaza mai repede ca unul de 1.4!

In general, da. Insa depinde de stilul de condus. Stiu matizuri (de exemplu) cu 220k km la bord fara interventii la motor (si era taxi). Insa oricum omul nu tine masina pana la adnci batraneti. Iar 100-130k km (cat ar tine-o, sa zicem) nu cred sa aiba probleme la motor (eu asa ii doresc).

Share this post


Link to post
Un motor cu cilindreea de 1.2 se uzeaza mai repede ca unul de 1.4!

Chiar asa sa fie? Atunci sa ne luam toti V8-uri. Chiar daca ceea ce spui are oarece fundamente diferenta este minuscula, sunt doua motorase mici amandoua fara mari pretentii care nu vor creea probleme prea curand dpdv mecanic (min100-150k).

 

Daca ar fi dupa mine as lua 1.4 fara discutii, eu nefiind un fan al ABS-ului DAR pentru cei ce s-au obisnuit cu el si care vor un compromis simplu intre frana/directie e esential.

Share this post


Link to post
...Un motor cu cilindreea de 1.2 se uzeaza mai repede ca unul de 1.4!...

La ce se uzeaza ? Deobicei, proiectantul are cam aceeasi tema de proiectare, ca durata de exploatare. Aceasta poate fi scurtata doar prin utilizarea de consumabile proaste si/sau forjarea motorului rece, sub 70'C. Motoarele mici sunt proiectate sa ruleze la turatii mai mari, daca turatia este criteriul tau. Motoarele mici se uzeaza mai repede prin subturare.

Share this post


Link to post

Dau 2 exemple banale care se intampla destul de des in trafic.

 

1. Pe urban. Carosabil umed (tocmai a fost spalata strada sau a plouat), trecere de pietoni, prima masina dotata cu abs, a doua nu. Pietonul nu se uita de obicei cu ce viteza circula masinile, el stie ca e dreptul lui sa treaca si pune piciorul pe trecere. Prima masina franeaza brusc intra abs-ul si opreste fara probleme masina. A doua ce face? Cat de experimentat ar trebui sa fii ca sofer ca in fractiunea aia de secunda cand la nici 2 metrii in fata ta vezi cum brusc se prind stopurile de frana la masina din fata si distanta dintre masini aproape ca numai exista, si sa te gandesti sa franezi progresiv ca sa nu-ti inghete roata? Mai ai timp de asa ceva in situatia asta? Asta e unul din exemplele banale care se intampla hai sa nu zic zilnic, dar macar o data pe luna. Acest sistem banal, numit abs te poate scuti de niste drumuri la service @ ceva zile fara masina. :grumpy:

 

2. Extraurban. Mergi cu 150 pe autostrada pe banda a doua, putin umeda. In fata un tir intra cu 100 in depasire din scurt ca sa depaseasca alt tir care merge cu 90 pe banda 1 sau rulezi pe drum european cu 110 km/h sa zicem si brusc iti apare in fata imediat dupa un viraj masina in depasire pe sensul tau. Eu zic R.I.P.

 

Referitor la primul exemplu. Mi se intampla destul de des in trafic (fac cam 70-80 de km zilnic prin Bucuresti), sa franez brusc si nu o data am fost nevoit sa dau drumu la frana si sa ma apropii la limita de a atinge pietonul sau masina din fata, ca sa-i mai las o jumatate de metru sau un metru in plus celui din spate fara abs ca sa nu ma loveasca.

 

Nu stiu cam cati km fac pe an cei care recomanda sa renunti la abs, si prin ce zone circula...

Eu mai adaug cam atat. Acum vreo 2 luni, scriam in topicul Impresii despre Lacetti, despre un frontal evitat la limita si de faptul ca franele acestei masini mi-au salvat viata mie si sotiei. Daca nu as fi avut abs nu cred ca as fi oprit masina. In aproape 10.000 de km cat am facut cu ea din decembrie si pana acum, eu cred ca-mi stiu destul de bine masina si stiu cum franeaza. ABS-ul intra destul de rar pe ea, dar aproape de fiecare data cand intra imi dau seama ca am mai evitat un accident sau o tamponare usoara + ca sunt mult mai relaxat la volan si ma bag mai cu incredere stiind ca am frane. Nu merg stresat pe liniile de tramvai sau pe carosabil umed.

 

Voi chiar nu va ganditi ca puteti avea acel om pe constiinta daca moare intr-un accident?

Omul ca vrea sa-si ia Aveo Sedan care are un oarecare numar de stelute la impact frontal si voi ii recomandati sa renunte la un sistem de securitate pentru cativa caluti in plus? :wallbanger:

No coment mai departe...

 

Bafta si drive safe la toti. :lavolan:

Edited by Douz

Share this post


Link to post
La ce se uzeaza ? Deobicei, proiectantul are cam aceeasi tema de proiectare, ca durata de exploatare. Aceasta poate fi scurtata doar prin utilizarea de consumabile proaste si/sau forjarea motorului rece, sub 70'C. Motoarele mici sunt proiectate sa ruleze la turatii mai mari, daca turatia este criteriul tau. Motoarele mici se uzeaza mai repede prin subturare.

 

Odata cu cresterea turatiei(motorul e mic si sa zicem ca faci depasiri/sau nu-mergi mai sportiv,schimbi msi sus fata de 1.4) creste temperatura din interiorul cilindrului,frictiune mai mare..etc;vrei sa zici ca motorul de 1.2,blocul,pistoanele,biela,segmenti..etc au alta formula in componenta(metale-siliciu,aluminiu..etc) sau au fost mai mult testante, pt ca e motor de 1.2? :D

Eu recomand in continuare motorul de 1.4 L !  <img src= ">

Povestioara cu ABS nu este impresionanta...nu sunt impotriva ABS doar sa nu intre devreme!

Edited by c_french84

Share this post


Link to post

Si sfatul meu este sa optezi pt. varianta de 1.2 l echipata cu Abs! Nu cred ca merita ceva cai in + in conditiile in care zici ca nu o sa fi foarte sportiv ca stil de condus! Iar siguranta pe care ti-o ofera este intr-adevar cea care poate face diferenta intre o franare eficienta si una cu alte consecinte neplacute! Bafta!

Share this post


Link to post

I-aţi 1.4 cu ABS dacă poţi. Dacă nu ia 1.4 fără ABS.

 

Douz să ştii că sunt şi exemple în care puterea motorului a salvat viaţa pasagerilor. Nu pe echipamentul maşinii trebuie să te bazezi ci pe tine, pe un mers prudent şi de ce nu pe Cel de sus. ABS-ul, în general, nu micşorează distanţa de frânare! Nu te baza pe asta. Te ajută să controlezi maşina. E bine să-l ai dar poţi avea frâne eficiente şi fără.

 

E bine să ai 10 airbag-uri în loc de 2, să ai ESP să ai Mercedes în loc de Aveo dar... înţelegi ce vreau să spun.

Share this post


Link to post
... vrei sa zici ca motorul de 1.2,blocul,pistoanele,biela,segmenti..etc au alta formula in componenta(metale-siliciu,aluminiu..etc) sau au fost mai mult testante, pt ca e motor de 1.2? ...

Nu, zic ca fiecare motor are sistemul sau de racire dimensionat pentru regimul de turatie in care functioneaza.

In plus, rationamentul tau este gresit, pierderile prin frictiune sunt mai mici decat pierderile de caldura rezultata din arderea combustibilului. In valoare absoluta, acestea sunt cu atat mai mari cu cat cilindreea este mai mare.

Share this post


Link to post
I-aţi 1.4 cu ABS dacă poţi. Dacă nu ia 1.4 fără ABS.

 

Douz să ştii că sunt şi exemple în care puterea motorului a salvat viaţa pasagerilor. Nu pe echipamentul maşinii trebuie să te bazezi ci pe tine, pe un mers prudent şi de ce nu pe Cel de sus. ABS-ul, în general, nu micşorează distanţa de frânare! Nu te baza pe asta. Te ajută să controlezi maşina. E bine să-l ai dar poţi avea frâne eficiente şi fără.

 

E bine să ai 10 airbag-uri în loc de 2, să ai ESP să ai Mercedes în loc de Aveo dar... înţelegi ce vreau să spun.

Sunt mai rare cazurile in care puterea motorului salveaza viata decat franele. De obicei cand stii ca ai motor slab sub capota, mergi prudent si nu te risti la depasiri la limita. Cand ai motor mai puternic incepi sa te bagi daca te tine... dar ce faci cu franele daca trebuie sa reintrii brusc in banda? Important e sa mai si opresti masina in conditii de siguranta nu doar sa ai demaraj. Abs-ul intradevar nu micsoreaza distanta de franare daca te sperii si dai drumu la pedala. :mrgreen:

Oricum facand o medie a reply-urilor observ ca cei care au masini fara abs recomanda omului sa-si ia masina fara abs, iar cei care au cu abs recomanda cu abs.

Sunt foarte curios care cunosc mai bine sitemul asta minunat numit ABS si l-au folosit mai des.  <img src= ">

 

Fratilor, vorbim de Aveo Sedan cu 1,5 stele la impact frontal, mai mult sau mai putin controversate.

Nu-i doresc viitorului posesor sa ajunga sa-i testeze vreodata stelele, tocmai de acea i-am recomandat ABS-ul. Si da alexmohora, ai dreptate, e bine să ai 10 airbag-uri în loc de 2, să ai ESP să ai Mercedes în loc de Aveo dar... atata ne putem permite.

 

Oricum daca privim partea frumoasa a lucrurilor, motorasul asta de 1,2 de la chevy e cam echivalent cu motorasul de 1.4 mpi de la logan la CP. :-B

 

LE:

@spacemarcian

Pe ce variante de echipare ti-ai facut calculele si cum cumperi masina cu banii jos, leasing, credit?

Pe pachetul elite observ ca diferenta dintre motorul de 1,2 si cel de 1,4 de de vreo 330 de euro, chiar nu se poate un efort financiar in plus pentru a lua motorul de 1.4?

Edited by Douz

Share this post


Link to post
Omul ca vrea sa-si ia Aveo Sedan care are un oarecare numar de stelute la impact frontal si voi ii recomandati sa renunte la un sistem de securitate pentru cativa caluti in plus? :wallbanger:

Nu i-am recomandat nimic. I-am zis ce aş face dacă ar trebui să fac eu alegerea: aş renunţa la ABS pentru ceva căluţi... Am condus 11 ani fără ABS, doar cu "conduita preventivă", şi n-am intrat în spatele nimănui. Nu minimizez importanţa ABS-ului, dar... nici să nu-l ridicăm la rang de pilot automat: face şi el ce poate, în condiţiile create de şofer. Am ABS, îmi este de folos, dar nu conduc altfel decât atunci când nu îl aveam. Mă consider în continuare principalul sistem de protecţie din maşină şi n-o să merg ca nebunul pentru că am ceva căluţi în plus ori pentru că ştiu că mă salvează ABS-ul.

Pe de altă parte, cred că din posturile mele transpare voalat şi recomandarea de a-şi lua cu încredere şi motorul de 1.2, dacă asta vrea. Mi se pare că omul nu e interesat atât de binefacerile ABS-ului, pe care probabil le cunoaşte, ci mai degrabă se teme că motorul de 1.2 poate fi prea "ofilit". Şi adevărul e că nu este.

@spacemarcian: încă o precizare:

Am mers cu Logan 1.4 şi Golf 1.2 şi la amândouă, atunci când am cuplat AC, am simţit considerabil pierderea de putere. La maşina mea nu prea se simte cuplarea AC. Deci... dacă vrei 1.2, go for it! Dar să nu te plângi, când ţi-o veni maşina, că nu e ca la drive-test...

Share this post


Link to post
LE:

@spacemarcian

Pe ce variante de echipare ti-ai facut calculele si cum cumperi masina cu banii jos, leasing, credit?

Pe pachetul elite observ ca diferenta dintre motorul de 1,2 si cel de 1,4 de de vreo 330 de euro, chiar nu se poate un efort financiar in plus pentru a lua motorul de 1.4?

 

Pe leasing merg, Da 330 cam asta ar fi diferenta.

Elite din ce am vazut eu nu are ABS, pachetul PLUS il vreau eu care este imediat dupa ELITE si are inclus si ABS.

 

Ce sa zic nu ar fi tragedie suma respectiva (ar fi totusi 2 rate de leasing sau mai pun 100 si am CASCO pe 1 an), ideea este ca am impus o limita ... si vroiam sa renunta la ceva ... am ajuns de la logan de vreo 7000 si ceva la AVEO de 8600 (Direct Cool) apoi mi-am dat seama ca nu imi place cu genti de 13 este foarte disproportionat cel putin la modelul cu 4 usi (am ajuns la STAR 8900) ... apoi ca ar fi cam aiurea sa iau fara airbag la pasager (daca se intampla ceva sa nu regret ca m-am zgarcit la cativa lei si nu am luat cu airbag si la pasager) am ajuns la ELITE 9113 EURO.. apoi ABS (masina noua fara ABS ...) si asa am ajuns la AVEO la 9479 EURO 1.2 cel cu 1.4 este 9810 ... deci ajung la 10 000.

 

Totul parea OK motor de 1.2 (nu sunt vitezoman, merg 80% in oras) ... apoi am discutat cu cineva imi spunea ca este grea masina si ca daca sunt gentile mai mari trage si mai greu, asta presupune ca va trage din greu motorul de 1.2 astfel va consuma mai multa benzina decat cel de 1.4, nu doar atat dar va merge si mai prost. Citeam si intr-o revista Autoshow parca si recomandau motorul de 1.4 in oras ..

 

Ceva de genul ... poveste fara sfarsit :-)

 

Per total, daca ar fi doar aia 330 euro ar fi ok, dar pun pariu ca mai sunt alte taxe de platit de care eu habar nu am, inmatriculare .. numere .. plus cheltueli la care nu ma astept + CASCO de care stiu (si este destul de mult, avand in vedere ca sunt obisnuit sa platesc 2 milioane pe an si atat)

 

:wallbanger:

 

Daca as sti ca motorul de 1.2 nu este prea mic si ca nu va consuma mai mult ... si ca nu se uzeaza prea tare (asta este noua) .. etc as merge pe 1.2 ... totusi nu as vrea sa ajung la final cand cheltui vreo 15000 .. leasing .. casco .. taxe ..etc si sa ma aleg cu o "trotineta" cu aer conditionat si ABS.

 

O alta chestie pe care am auzit-o: LOGAN este ceva mai usor decat AVEO

 

Cam aiurea cand nu te pricepi ...

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...