Jump to content
Sign in to follow this  
cchrism

Lacul Vidraru - Transfagarasan 2007

Recommended Posts

Plec si eu pe transfagarasan sambata 12 August cred ca ne vom caza la cabana Balea Cascada. Pretul este de 1.500.000/noapte/camera dubla cu mic dejun inclus. Altitudinea la care se afla cabana este 1234m. Noi cautam undeva mult mai sus, cum ar fi Balea Lac sau Paltinul care am inteles ca se afla la 2044m altitudine, dar nu mai sunt locuri. Asta este.

 

Intrebarea mea catre voi este:

O sa intampin vreo problema cu Matizul meu cu 4 oameni in masina si bagaje? Eu - 95kg, logodnica - 55kg, amic - 80 kg, prietena lui - 50kg. Mi-e frica si sa nu cumva sa raman fara benzina, sa trebuiasca sa merg in treapta a 2-a ... 50-60km in urcare cu 40km/h ... Sau sa nu se descurce din diferite motive, sa nu poate sa urce, etc etc etc spuneti-mi voi

 

Mentionez ca nu am fost niciodata si din cauza asta poate adresez niste intrebari ... poate evidente pt. unii dintre voi ... dar stiti cum este, vreau sa imi iau niste masuri de precautie.

 

Multumesc.

Edited by Frankie_Carbone

Share this post


Link to post

Am urcat 4 adulti si 2 copii fara probleme. Am mers si cu a III-a pe serpentine pana unul din copii "a chemat ratustele", dupa asta am lasat-o mai moale si am urcat cu a II-a. Mergeti cat mai incet ca aveti ce sa vedeti.

Share this post


Link to post

Seba, multumesc pentru raspuns, incep sa capat mai multa incredere in Matiz acum.

 

Daca au mai fost persoane cu matizul pe Transfagarasan ... share pls.

Multam'.

Share this post


Link to post

eu am fost acum 2 sapt..

am prins un weekend execelent cu doar vreo 2 ore de ploaie, in rest soare..

 

plecat din buc pe la 9 pe autostrada - pana la km 40 numa' hartoape si cu alternari pe un singur sens de mers - cred ca deja m-am obisnuit cu rahatu' asta de se-ntampla la noi in tara, asa ca nu m-a mai afectat starea proasta a drumurilor..

 

m-am oprit in curtea de arges, vizitat biserica domneasca si manastirea..

post-1939-1154773730_thumb.jpg post-1939-1154773862_thumb.jpg

 

apoi oprit la poenari, urcat la cetate in varfu' dealului.. peisaj deosebit

post-1939-1154774036_thumb.jpg post-1939-1154774085_thumb.jpg post-1939-1154774137_thumb.jpg post-1939-1154774187_thumb.jpg

 

drumul a continuat spre vidraru.. aici se asfalta pe baraj si, din nou, numa' hartoape, dar peisaj superb.

post-1939-1154774301_thumb.jpg

 

mai departe, urmatorii 35 de km, pana la balea sunt un dezastru.. soseaua e numa' gauri pana la tunel, facuta zob de parca ar fi fost bombardamente, dar acelasi peisaj :)

 

post-1939-1154774468_thumb.jpg post-1939-1154774510_thumb.jpg post-1939-1154774562_thumb.jpg post-1939-1154774606_thumb.jpg

cabana capra post-1939-1154774654_thumb.jpg

post-1939-1154774713_thumb.jpg post-1939-1154774752_thumb.jpg

 

am trecut apoi prin tunel si am ajuns la balea unde ploua, dar dupa cam o jumatate de ora a iesit soarele.. de aici parca se trece in alta tara in privinta drumului..

post-1939-1154774954_thumb.jpg post-1939-1154775006_thumb.jpg post-1939-1154775062_thumb.jpg

 

dupa cam 2 ore de stat la balea lac, adica pe la 20.00, am plecat spre sibiu (cam 80 de km), unde aveam de gand sa ramanem peste noapte.. drumul la coborare bun, peisajul cu apusul soarelui superb..

 

post-1939-1154775215_thumb.jpg post-1939-1154775265_thumb.jpg post-1939-1154775298_thumb.jpg post-1939-1154775380_thumb.jpg

 

pozele se termina aici, cele din sibiu fiind pe alt aparat.. in sibiu, de asemenea, superb.. a doua zi am fost la ocna sibiului, facut baie in lacul sarat..

drumul spre casa ingreunat de o lucrare pe dealu' negru (cam 1 ora pe 5 km) si de cei 20 de km buclucasi de pe autostrada (cam 2,5 ore)..

 

cam mult timp petrecut in masina pt un weekend pe care-l vream in aer liber, da' a meritat..

Share this post


Link to post

Bai deci demult n-am mai vazut un drum atat de prost ca pasajul Vidrarul Balea ..E ceva ...de speriat nu va [pot spune cum e peisajul caci ochi imi erau lipiti de asfalt ...

 

Deci plecat din Pitesi pe la 13.30 ajuns la Curtea de Arges ..E a nu stiu cata oara cand trec prin acest micut oras insa admir de fiecare data cat de cochet este ...Superb ..DAR...oprim in parcare si un ciorchine de conlocuitori te napadesc in 10 secunde da-mi si mie da-mi si mie ..Nu am dat nimic (daca dai la unu ai pus-o )! Din parcare pana la manastire sunt imprastiate aceleasi semne de turism "civilizat" care sunt convins ii va face placere oricum !E asa o senzatie "faina" sa te simti inconjurat de "da si mie astia"....In sfarsit am plecat repede nu-ti prea mai arde de nimic si da-i gaz pan ala Valea cu Pesti aici stop.. foamea..Am iesit pe terasa din spate peisaj excelent crasma poate fi insa muuuult mai faina da' in sfarsit mancat binisor pastrav si niscai mititei (astia din urma hm hm cam ..sarati) insa pestele super ...Apoi am luat-o in sus "macar pana la Balea"..ca sa dau un citat...Drumul zdrente pacat de tara asta mai fratilor cu drumurile astea ..Sontanc sontanc am ajuns si la Balea o taranie infioratoare si muuuult frig ..9 grade ...Am stat pret de vreo 10 minuti si am decis rapid "INAPOI NU!!!!"....Deci Tot inainte !!..Cartisoara Sibiu Rm. Valcea Pitesti ..Un drum infernal cu multe TIR-uri si toata lumea care se intorcea acasa...Una peste alta obositor insa frumos...

 

Inca odata concluzia avem o tara minunata insa nu poate fi vizitata !!!  <img src= ">

Share this post


Link to post

Nu am mai gasit loc la Balea Cascada, mi-a spus inteligenta aia de acolo ca nu mai au camere chiar daca am facut o semirezervare verbala Joi. I-am spus ca voi reveni luni cu un telefon sa ii spun nr. exact de camere ... o intrebasem de 4 camere. Acum vroiam doar 2 si mi-a spus ca nu mai are. Nu mai are nicaieri, nici la Paltinul, nici la Balea Lac, nici la Balea Cascada.

 

DEOSEBIT !!!

 

Mor de draci, nu stiu ce sa ma fac pt ca vreau neaparat sa plec weekendul asta, poate imi puteti da o mana de ajutor, un sfat, un pont unde sa ma cazez in alta parte ... in zona.

 

Va multumesc!

Share this post


Link to post

Cred ca poti gasi cazare spre Cartisoara sunt o gramada de pensiuni in partea aia!aca nu incearca la Sambata!..Oricum daca nu ai de gand sa faci creasta nu vad nici-un motiv sa te cazezi la Balea e tare frig!!

Share this post


Link to post

Una dintre pasiunile mele este fotografia, vrau sa fotografiez de sus, de la Balea Lac, panorame la tot drumul. Nu vreau sa ma cazez undeva jos, la 60 de km de Balea Lac .. sa fac 2 ore cu masina pana sus si sa stau o ora ... as dori sa fiu cat mai aproape ca sa prind cat mai mult peisaj. Stiu ca este de fotografiat o gramada pana sus ... dar acolo este cel mai deosebit, si acolo vroiam sa petrec cel mai mult timp.

 

Optiunea cort nu merge .. suntem vreo 3 cupluri cu nevestele .. care sunt friguroase, speriate de ursi si tantari ... greu sa le convingem ca a merge cu cortul este cel mai indicat. De abia le-am convins sa mergem pe transfagarasan, deoarece le era frica ... le este inca "Aoleu .. drumul ala, e foarte periculos" ... femeile ...

Share this post


Link to post

Sfat: nu generaliza cu femeile pe Transfagarasan :D

Share this post


Link to post

De la acest link si pana la sfarsitul topicului puteti afla mai multe informatii despre Transfagarasan:

http://forum.softpedia.com/index.php?showt...5718&st=720

(parerea mea este ca tot la Piscul Negru - complex de vile - este cazarea cea mai buna! Si tot de aici se pot face excursii in imprejurimi.)

Share this post


Link to post

azazel@, faine poze bravo =D> Si io speram sa ajung anul asta :( ...insa am ramas cu speranta...

Edited by law

Share this post


Link to post

Am fost si eu in acest weekend. Pot spune ca a fost de vis, mi-am dat seama cat de mic sunt vazand acea maretie. Peisajul mi se parea diferit si superb privindu-l din orice unghi. Am facut 2GB de fotografii la 6MP. drumul nu a fost cum ma asteptam, a fost plin de gropi, dar foarte foarte usor. Nu mi-a placut deloc ca sus la Balea Lac era puhoi de lume/masini si manele. Nici nu aveai cum sa mergi tu, ca om, trebuia sa lasi masina la intrarea din tunel, sa cobori si o iei la pas. Ne-am batut putin cu niste zapada, mi-a inghetat nasul si urechile de frig .. sau mai bine zis din cauza vantului. Am zis ca ma urc sus pe acea platforma ca sa fac niste fotografii la tot Transfagarasanul .. dar nu am mai reusit .. nevasta-mea era moarta de foame ... aveam si nervi ca nici nu ne puteam misca pe acolo cata lume era si am zis ca nu mai stam. Am coborat undeva vreo 5 km mai jos, unde era un parau care venea dintr-o cascada superba pe tot muntele. Am facut acolo popasul, un gratar si un vin. A doua zi ne-am plimbat cu vaporasul pe Lacul Vidraru, a fost foarte frumos si a meritat cei 60 000lei/pers. Am vrut sa ne ducem la cetatea Poenari dar cativa dintre noi erau prea obositi si au zis ca nu pot urca ... a ramas sa mergem alta data. Totusi nu mai aveam ce face ... am zis oricum ca trebuie sa vedem Manastirea Curtea de Arges ... dar aceasta era in drum. Pana atunci ce sa facem? Am venit eu cu o idee nebuneasca, dar frumoasa in acelasi timp. Am zis sa urcam pe varful Moldoveanu cu masina. Era un drum forestier, pe undeva pe la km 5-8 pe Transfagarasan, dupa Vidraru mai urci vreo 5 kilometrii maxim si se face la dreapta mai ascuns putin un drum unde scrie si pe munte cu vopsea "Spre Varful Modoveanu". Am urcat noi cu masinile vreo ... 2 - 3 kilometrii pana cand au inceput nevestele sa tipe pentru ca era extrem de ingust drumul si foarte foarte foarte foarte abrupt si accidentat. Era clar drum de offroad. Noi eram cu un Opel Astra coupe care are garda foarte joasa. Mai era inca o masina cu noi, o Dacie din '98 ... care s-a descurcat mai bine ca si gropi ... are garda mult mai sus. Acolo iti trebuie un 4x4. In fine, am coborat si ne-am indreptat spre Manastirea Curtea de Arges. Am facut ceva fotografii si ne-am hotarat sa mancam ceva. Chiar langa, este o terasa/restaurant numita "Laura" cu o fantana foarte frumoasa cu nuferi. Am inteles ca acolo unde este acest izvor a cazut mesterul Manole cand a aterizat dupa Manastire... in sfarsit, este o legenda care am auzit-o acolo. Pe autostrada Bucuresti pitesti, pe undeva la km 50 am intalnit un blocaj de vreo 3-4 kilometrii .. toti erau coborati din masini ... am stat noi ce am stat vreo 15 min si ne-am hotarat sa o luam pe drumul vechi prin Bolintin Vale, Deal, etc. Gropi ... multe de tot, parca se rupea masina ... dar pana la urma am ajuns si acasa pe la 10PM.

A fost o calatorie de neuitat si in mod sigur o voi repeta.

Maine vin si pozele.

Share this post


Link to post

:) )

Am zis sa urcam pe varful Moldoveanu cu masina. Era un drum forestier, pe undeva pe la km 5-8 pe Transfagarasan, dupa Vidraru mai urci vreo 5 kilometrii maxim si se face la dreapta mai ascuns putin un drum unde scrie si pe munte cu vopsea "Spre Varful Modoveanu".

 

Tu chiar ai crezut ca vei urca pe varful Moldoveanu cu masina?? :D :) ) :D

 

Faza asta imi aduce aminte de un istet cu un aro (parca) care a reusit performanta de a se da cu rotile in sus in bucegi, in apropierea crucii de pe Caraiman. Acum e inregistrat cu accidentul la cea mai mare altitudine petrecut in Romania :banana:

Share this post


Link to post
Am zis sa urcam pe varful Moldoveanu cu masina.

 

:wallbanger: :wallbanger: Deci nici pe Vistea nu poti darmite pe Moldoveanu!!!!....

Share this post


Link to post

Dragii mei transfagaraseni, apelez la bunavointa voastra de cunoscatori ai zonei si va cer un sfat:

Eu plec din Galati, deci pe unde ar fi cel mai bine sa "atac" traseul? Unde si daca se poate dormi la cort, sau nu e recomandat? Alte locatii ieftine de tras noaptea un somn?

 

Poate ar fi bine sa spun ca am vreo 5 zile la dispozitie, si vreau sa plec saptamana care vine.

 

A facut cineva traseul cu LPG, sau sa mizez pe benzina?

 

Va multumesc anticipat, astept sfaturi.

 

PS se poate si pe ymsg, vezi ID in profil. :)

Edited by Moshu

Share this post


Link to post
Am venit eu cu o idee nebuneasca, dar frumoasa in acelasi timp. Am zis sa urcam pe varful Moldoveanu cu masina. Era un drum forestier, pe undeva pe la km 5-8 pe Transfagarasan, dupa Vidraru mai urci vreo 5 kilometrii maxim si se face la dreapta mai ascuns putin un drum unde scrie si pe munte cu vopsea "Spre Varful Modoveanu". Am urcat noi cu masinile vreo ... 2 - 3 kilometrii pana cand au inceput nevestele sa tipe pentru ca era extrem de ingust drumul si foarte foarte foarte foarte abrupt si accidentat. Era clar drum de offroad. Acolo iti trebuie un 4x4.

 

 

Frankie, pe virful Moldoveanu nu ajungi nici cu mama off-roadului, doar la pas , daca chiar vrei sa ajungi. Crede-ma, stiu ce vorbesc.

Share this post


Link to post

@Moshu: eu am fost cu tico-ul dinspre pitesti - curtea de arges, deci nu cred ca ai avea vreo problema cu cielo cu gpl pe-acolo. Iti recomand totusi sa ai si un plin de bezina, 'just in case'.

 

Se poate dormi la cort la cabana cumpana, este un camping foarte frumos, cu toalete si dusuri, chiar pe malul lacului. Sunt si casute acolo in caz ca prindeti ploaie.

Share this post


Link to post

Se urca cu masina SPRE varful moldoveanu, pe acel drum forestier pana pe la 1800 m si dupa este traseu, la pas, pana in varf de 4h. Normal ca nu ma refeream ca ajung cu masina IN VARF !!! :) )

Share this post


Link to post

Daca uracati dinspre Fagaras, este un loc superb, Vama Cucului, au si casute de lemn, dar si o vila. Este superb, se poate dormi fara probleme.

 

Referitor la masina, eu cred ca nu trebuie sa va faceti probleme, urca toate, eu am fost cu tico, e adevarat 2 persoane (deci ~200kg) si nu mi-a facut nicio problema. Inainte sa plec intrebam si eu in stanga si-n dreapta ca disperatul, daca pot sa urc cu Tico.

Drumul e super.

 

Mai nou ma bate gandul de Transalpina.

Share this post


Link to post
Se poate dormi la cort la cabana cumpana, este un camping foarte frumos, cu toalete si dusuri, chiar pe malul lacului. Sunt si casute acolo in caz ca prindeti ploaie.

 

Multumesc frumos. :)

 

Daca uracati dinspre Fagaras, este un loc superb, Vama Cucului, au si casute de lemn, dar si o vila. Este superb, se poate dormi fara probleme.

 

Multumesc frumos inca o data :)

 

Sper sa pot pleca saptamana care vine si sa ma intorc cu niste poze super.

 

Inca o intrebare: intre cele doua, traseul se poate face lejer intr-o zi, ma refer la opriri cu pozat, vreun mic dejun pe drum, privit peisaj, sau mai trebuie o "statie" intre ele.

Share this post


Link to post

Atasez si eu o poza, din weekendul trecut de pe Transfagarasan, o gasiti si pe threadul dedicat fotografiei impreuna cu altele.

post-1479-1155898045_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Salut,

 

Vreau sa fac traseu pe Vf. Moldoveanu weekendul acesta. Ma poate indruma cineva? Intreb pentru ca sunt mai multe trasee pana la Moldoveanu si vreau sail aleg pe cel mai simplu si cel mai scurt. Merg cu prietena mea ... nici eu si nici ea nu am facut un traseu pana acum ... nu vrem alpinism in nici un caz. Daca imi puteti da niste indicatii as fi recunoascator.

 

Am o intrebare totusi, despre un traseu descoperit de mine acum 2 saptamani cand am urcat cu masina pana la Balea Lac si anume: ajungi la barajul de la vidraru si o faci dreapta practic pe baraj urmarind indicatorul BALEA LAC. Tot mergi, to mergi, tii drumul, treci de locul unde daca te opresti si cobori sa te dai cu vaporasul pe lacu vidraru, o tii drept, ca nu ai unde sa virezi si dupa vreo 3 kilometrii de serpentine ai optiunea sa o iei la dreapta in sus, pe un drum forestier. Exact cum incepe drumul asta, scrie pe munte cu vopsea "spre vf. moldoveanu" de mers cu masina pe acolo ... mai greu, foarte greu. Am incercat acum 2 saptamani, am urcat vreo 1km si ne-am intors, mult prea accidentat ... iti trebuie un 4x4 sau o masina cu garda inalta.

 

Astept indrumari, MULTUMESC.

Share this post


Link to post

Salutare, de preferat ar fi sa mergi pe drumul forestier din Valea Rea, care pleaca din Slatina.

Sunt in jur de 40 km din Slatina, din cate am inteles, si sunt practicabili in mare parte (ultimii 2 km inainte de stana s-ar putea sa nu poata fi urcati, totusi). In principiu e rezervatie naturala si nu prea ai voie cu masina, dar in practica se pare ca se poate merge. Nu am prea multe informatii, de unde lasi masina pana in varf sunt vreo 3-4 ore, din cate am inteles, deci se poate face circuit de o zi. Despre drumul forestier care iese din Transfagarasan nu stiu nimic.

Pe partea nordica stiu traseele, dar nu le poti face intr-o zi. Cel mai usor e Balea-Podragu, a 2-a zi Podragu-Vf Moldoveanu-retur, a 3-a zi Podragu-Balea.

Share this post


Link to post

Luni dimineata plec si eu intr-o calatorie in interes de serviciu pana la Sibiu si ma voi intoarce pe Transfagarasan (locurile astea ma cheama intotdeauna). Vin cu impresii si poze... :) >-

Share this post


Link to post
imagini noi de pe transalpina , drum facut recent(luna asta) de catre un posesor de matiz , nu stiu daca si membru al forumului...

la adresa asta

 

http://forum.softpedia.com/index.php?showt...5773&st=150

 

si o culegere de poze de pe acest drum, printre care si ale mele la adresa

 

http://gallery.hardnet.ro/TransalpinaGen

incantarea ochiului

 

transfagarasanul inca e inchis.transalpina nu

 

Salut. Ai idee cum e drumul de la Sebes pana la Lotru? Am inteles ca de la Novaci e cam impracticabil. As vrea sa merg de la Sebes la Petrosani pe ruta respectiva.

 

O ruta de genul asta as incerca sa abordez. Voi opri la Curtea de Arges, Balea Lac, apoi la Sibiu sau Alba Iulia pt noapte. Urmatorul obiectiv va fi Targu Jiu. Daca aveti sugestii sau stiti alte puncte care ar trebui vizitate pe parcurs va rog sa-mi spuneti.

post-775-1156427792_thumb.jpg

Edited by Esperatul

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...