Jump to content
Sign in to follow this  
Dan55

Perioada De Timp De La Accident Pana La Service

Recommended Posts

Ieri o masina care circula in fata mea a franat brusc si a dat inapoi ca a vazut un loc de parcare de care tocmai trecuse. Nu sa uitat ca in spate sunt eu si chiar daca am claxonat si am incercat sa evit prin partea stanga nu am mai avut timp si ma lovit in usa dreapta fata.

La politie nu au fost probleme deoarece femeia a declarat ca este vinovata, am asiguarea ei si procesul verbal de la politie din care reise ca sunt victima.

Cu asigurarea nu cred ca vor fi probleme deoarece RCA-ul ei este la BCR Asigurari unde eu am casco si masina este luata in leasing prin BCR Leasing.

Usa este putin infundata si nu cred ca necesita schimbare, decat indreptare si vopsire.

 

Problema este ca eu peste o saptamana am neaparat nevoie de masina deoarece trebuie sa ajung la Petrosani apoi la Baile Felix stau 6 zile si dupa am un drum la Satu Mare si voi ajunge inapoi in Craiova doar pe data de 1 Mai.

 

Daca societatea de asigurari si service-ul (cred ca Rucom Craiova) unde repar masina nu imi asigura ca dosarul si reparatia vor fi gata intr-o saptamana, eu pot amana intrarea in service dupa 1 Mai?

Exista vreo prevedere in cate zile trebuie masina sa intre la reparat?

 

De dus ma voi duce maine la Asigurari si Rucom sa vada avariile insa as dorii sa intru cu masina in service mai bine dupa 1Mai decat sa ma cert cu ei ca nu este gata intr-o saptamana.

Share this post


Link to post

Nu mai retin exact, dar cred ca o luna este termenul - era scris chiar pe un proces verbal (asta acum vreo 6 ani), in orice caz este minim 2 saptamani. Mergi linistit ca nu te intreaba nimeni.

Share this post


Link to post

Eu pe casco am aflat ca aveam voie sa stau 6 luni de la efectuarea constatarii la firma asiguratoare dar daunele mele erau mici (o zgarietura).

Share this post


Link to post

Este in Decret o prevedere, din cate stiu eu, ca in 30 zile tre' sa repari masina, adica peste 30zile de la declarare(proces verbal), poti lua amenda daca te opreste politia si nu ai reparat-o! Eu asa stiu! Ma refer la politie, astia cu asigurarile au cam 1an in care poti sa o repari...

Edited by yrynely

Share this post


Link to post

Nu-i adevarat. Poti sa mergi cu masina lovita si 12 luni (parca asa stiam, sau 6)

Share this post


Link to post

Ba nu, legal zice ca in 30 de zile s-o repari. Practic ... e altceva.

Share this post


Link to post

Art.89 punctul 7 : Conducerea unui vehicul avariat peste termenul de 30 zile de la data eliberarii documentului de constatare a avariei .

Contraventie Clasa 1 de sanctiuni/2sau3 puncte amenda...

Adica am zis bine... :mrgreen:

Share this post


Link to post

Pai pana pe 1 MAI se fac 16 zile deci sunt in legalitate.

Maine ma duc la asigurari sa ia la cunostinte si bag si o vizita la Rucom. Daca garanteaza reparatia in 3-4 zile bine daca nu ramane dupa 1 MAI.

 

Multumesc pentru sfaturi.

Share this post


Link to post

Pun pariu ca nu o sa-ti repare cei de la Rucom masina in 3-4 zile. Eu nu am o parere buna despre ei, nu sunt cu toti oameni seriosi.

Oricum 30 de zile de la data intocmirii procesului verbal poti circula fara probleme. Important e ca ai anuntat in termen societatea de asigurari si ti-au deschis dosarul de dauna.

Drum bun si fara evenimente.  <img src= ">

Share this post


Link to post

Eu imi faceam probleme daca pot amana pana dupa 1Mai si ei saracii ma programara pe data de 14 Mai. Daca vroiam mai devreme de 14 Mai nu se putea fara interventii.

Share this post


Link to post
ma programara pe data de 14 Mai.

 

Sunt banditi. Te-au programat pt. 14 mai pt. ca atunci iti expira dreptul de a circula si vor sa fie siguri ca te-au inhatat de client. Probabil ca te vor mai purta cu vorba vreo 3-4 zile stiind ca vei fi dispus sa le dai ceva in plus numai sa poti pleca cu masina.

Altii nu-s ?

Share this post


Link to post

Pai este clar ca data au pus-o dupa ce s-au uitat pe constatarea de la politie, exact 30 de zile dupa data accidentului, insa pe mine nu ma incurca cu nimic, eu am nevoie de masina luna asta.

Dupa 14 Mai pot face ce vor. Eu am si un Tico de rezerva iar ei mai mult de o saptamana nu pot tine masina pentru o reparare (nici macar schimbare) si vopsire de usa. Am facut decat o revizie si mai am o gramada de facut pe care garantat le voi face in alta parte daca acum sunt banditi, daca ei vor sa dea cu picioru la restul de bani nu au decat.

Alte service-uri mai sunt si inca super bune insa am zis sa ma duc la ei pentru ca este service-ul chevrolet din craiova si m-am gandit sa nu fie probleme de garantie, nu au mare lucru de facut, nu au de indreptat vreun stalp, prag sau de tras caroseria la linie, este o nimica toata.

Vor scandal, vor avea scandal asta nu este o problema pentru mine, sper insa sa nu se ajunga pana acolo.

Share this post


Link to post

Intru si eu in discutie cu o intrebare.

 

Acum 15 zile am fost lovit usor(portierele dreapta putin infundate) de catre un sofer care nu s-a asigurat la mersul inapoi Am fost in aceeasi zi la politie si am dat declaratii, eu am primit autorizatie de reparatie si el amenda si puncte penalizare.

 

Daunele anterioare le-am rezolvat pe Casco. As dori sa stiu cum este cel mai bine sa procedez pentru reparatii.

1)sa fac reparatia pe RCA-ul vinovatului sau

2)sa deschid dosar de dauna si sa amin reparatia (avind in vedere ca nu este foarte vizibila) asteptind alte aventuale daune(in Bucuresti sint foarte putini cei care scapa fara daune, intr-un an eu personal avind trei probleme cauzate de neatentia altora)

 

Eu ma gindeam la varianta a doua, deoarece cred ca reparatiile pe RCA nu se fac la fel de bine si in plus daca tot platesc Casco si am probleme de ce sa nu-l folosesc?

Share this post


Link to post

Ced ca e mai bine sa faci pe RCA pentru ca altfel nu mai scade anual suma platita la CASCO.Citeste asig casco si undeva scri ca suma platibila anual scade in functie de folosirea asig Casco.Nu e mare scaderea,dar de la an la an se cunoaste.Finul meu a gasit masina lovita,nici acum nu se stie de cine,a folosit Casco,s-a rezolvat dar plateste in continuare aceeasi suma la asig.De ce sa folosesti casco,mai ales ca ai asig celuilalt.Si nu cred ca trebuie sa fii de acord cu indreptare si chituiala.SCHIMBARE!!!!.

P.S Nu e mare diferenta pentru ca esti la inceput da casco dar ce te faci daca ai nevoie de ea in alte situatii.Ex.furt,AN,etc

Share this post


Link to post
Eu ma gindeam la varianta a doua, deoarece cred ca reparatiile pe RCA nu se fac la fel de bine si in plus daca tot platesc Casco si am probleme de ce sa nu-l folosesc?

 

De unde ai tras concluzia ca reparatiile pe RCA nu se fac la fel de bine? Se fac exact la fel. Ca si la casco, la RCA se deschide un dosar de dauna, te duci cu masina la service, cei de la societatea de asigurari iti dau acceptul si bafta. Banii la service tot in 3 luni ajung, indiferent daca e vorba de rca sau casco :) )

 

Si nu cred ca trebuie sa fii de acord cu indreptare si chituiala.SCHIMBARE!!!!.

 

Chiar crezi ca tu poti decide? Nu iti schimba nimeni o portiera pentru o indoitura. Se fac poze daca nu stiai, iar cei de sus trebuie sa-ti semneze acceptul de plata.

Edited by CieloFan

Share this post


Link to post

POt certifica cele spuse mai sus (patit pe propria piele, ma rog- tabla). Vio si Carabusul stiu si ei ce am patit. Facut pe Casco, treaba buna, cheltuieli f mici, reintregire la dauna de 22 mil doar 36 ron. Daca se uita cineva la masina- isi da cu tesla-n ** si nu stie unde a fost atinsa.

Share this post


Link to post

Chiar daca folosesti asigurarea CASCO. compania de asigurari unde esti asigurat va recupera contravaloarea reparatiei de la compania unde este incheiata asigurarea RCA a celui vinovat de producerea accidentului.

Deci daca folosesti asigurarea Casco nu ar trebuii sa mai platesti reantregirea contractului de asigurare facultativa.

Ca sa fii sigur citeste cu atentie contractul de CASCO.

Share this post


Link to post

Daca fac reparatia pe RCA-ul vinovatului sint obligat sa o fac pe durata valabilitatii autorizatiei eliberata de catre politie si avind in vedere ca lovitura este foarte putin vizibila ma gindeam sa mai amin pina se mai aduna si altele(pentru ca in service tot o saptamina va fi tinuta masina pentru slefuire, chituire si vopsirea ambelor portiere).

Reducerea de "buna purtare" la Casco este foarte mica, asa ca aspectul asta nu ma deranjeaza.

Share this post


Link to post

Eu am patit-o pe 20.04 2007. Eram primul la semafor si a intrat unul cu o Dacie Break in mine si mi-a zgariat serios bara fata. Vinovatul avea RCA-ul la BCR Asigurari iar cei de acolo dupa ce mi-au facut poze la masina au spus ca se repara. Nu au fost de acord cu schimbarea barii. Eu am inteles, dar masina mea inainte de a fi lovita era noua adica inca nu are un an. Bara noua e bara noua iar cea reparata e reparata. Iar in cea ce ii priveste pe cei de la BCR Asigurari mi-au lasat un gust amar, te trateaza cu sictir si dureaza mult, de parca eu eram vinovat ca tampitul pe care ei l-au asigurat a intrat in mine. Ca sa evit sa ma injure pe viitor careva in caz ca intru eu in el o sa-mi inchei RCA-ul la Interamerican despre care am auzit numai de bine.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...