Jump to content
Sign in to follow this  
Lao

Recomandare Vulcanizare + Echilibrare Bune

Recommended Posts

Salutare!

 

Am nevoie de un sfat rapid (până maine la prânz) unde aş putea face un schimb de anvelope + echilibrare bune, la un preţ decent. Azi am trecut pe la vulcanizarea de pe Basarabia colţ cu Libertăţii (vorbesc de Bucureşti) şi când am auzit cât m-ar costa operaţiunile de mai sus era să cad din picioare: 102 ron. Mi s-a părut enoorm.

 

Alte vulcanizări (mai ieftine) ştiţi?

 

Please help!

Share this post


Link to post

Pai ai putea sa te opresti sa intrebi, daca mai ai drum, tot pe Bd. Basarabia, mai sus un pic de la intersectia cu Libertatii, inspre Stadion, pe dreapta e reprezentanta Kormetal, LASSA S.A.. In curte pe stanga au vulcanizare/echilibrare. Eu cand am luat jantele de la ei m-a costat 30 de RON cu totul montatul si echilibratul. Nu stiu sa spun daca m-a costat atat pt ca luasem jantele de la ei sau nu, dar, ma repet, daca ai drum pe acolo nu strica sa intrebi, pt ca baietii lucreaza bine, au aparatura corespunzatoare si ai putea sa ai noroc. Numai bine!

Share this post


Link to post

Autonet, autosoft, ceva de genul asta: pe fundeni, dinspre pantelimon spre europa, pe partea stanga chiar la piciorul podului. E mare, cu rosu, se vede fara probleme.

 

Acum vreo 4-5 luni am dat ~ 50 lei pe o pana, scos/pus cauciucul la alta roata, echilibrat toate 4 si umflate cu azot. La Sama imi cereau 32 lei numai pe azot (aici a fost 16). De atunci nu am mai umblat la roti.

Share this post


Link to post

Trec mai întâi pe Basarabia, că e mai aproape de mine. Dacă nu e rezonabil, merg pe Fundeni. Mulţam!

Share this post


Link to post

Alea de pe Basarabia sunt sumpe. Pina pe fundeni la autosoft faci maxim 10 minute. Inainte de a urca pe pod, e pe stanga cum vii din pantelimon.

Share this post


Link to post

Mi-a picat faţa când mi-a făcut calculul şi i-a dat 102 ron (pe Basarabia). Ăştia trăiesc în altă lume.

Share this post


Link to post

Eu recomand la Vitan Barzesti, la sere. Intotdeauna au fost singurii care mi-au facut echilibrarea din prima, fara sa revin.

Share this post


Link to post

Si la autosoft fundeni, fara eroare. Mai sunt si altii pe fundeni ce echilibreaza bine, spre exemplu aia de scrie mare Continental (nu stiu cum se cheama - cum vii de pe colentina imediat pe stanga) dar un schimb de pneuri s-a dus spre 80 lei.

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Du-te pe Fundeni ca e plin de vulcanizari. Fac treaba bunicica si nu mi-au cerut multi bani aia de vis-a-vis de DiBas. Nu te uita ca arata urat pe afara, au scule.

Share this post


Link to post

Am rezolvat-o, pe Câmpia Libertăţii, unde mi-am făcut şi geometria la recomandarea lui Radu-ERD, acum 2 luni jumătate.

 

Cost? 50 ron cu totul. Ah, plus 10 ron bacşişul. Lucrat curat, plumbi puţini, mai rămâne să trec puţin de 100 km/h să văd cum se comportă. Oricum, e în sfârşit linişte şi in maşina mea, cauciucurile de pe spate făceau un zgomot infernal. Acum parcă e altă maşină, ceva incredibil.

 

Mă şi gândeam de dimineaţă, mă ce bine că întreb înainte cât costă, de fiecare dată. Maare ţeapă ce-mi luam ieri dacă schimbam fără să intreb. Doamnee!!

Edited by Lao

Share this post


Link to post

Relativ off-topic: cat te-a costat geometria?

Stie cineva cum fac geometria cei de la Autosoft? Mi-a placut cum au lucrat cand mi-au rezolvat caucioacele :)

 

Merci.

Share this post


Link to post

Eu am fost mulţumit de cei de pe Câmpia Libertăţii. Din câte imi aduc eu aminte a fost in jur de 60 ron, faţă-spate.

Share this post


Link to post

Tot convenabil e in zona, la PETROMUL de langa sectia 12, la intersectia din dreapta spitalului Babes. Au echilibrare, geometrie si spalatorie si fac treaba buna.

Share this post


Link to post

Oarecum offtopic: eu mi-am echilibrat rotile la Matiz doar la AutoStefan in Piatra Neamt. Nu am revenit decat pt o noua indreptare a jantei (oldschool, cu ciocanul, ca am cautat ca nebunul un atelier de tras jantele- sau cum i s-o zice) sau pt schimbarea pneului (ca sunt niste drumuri in Nt- de rupi masina). Foarte multumit, nimic de obiectat, parca era anul trecut 30 mii de roata. Superieftin si de calitate! Daca voiai- lasai un ciubuc, daca nu- nu se supara omuletul (foarte de treaba). Pietrenii cred ca il stiu- Dan de la Autostefan de langa giratoriul de langa MOL si Rompetrol 1 mai. Nu e reclama- e o recomandare pentru cei din Nt. Eu unul NU am ce sa ii reprosez omului!

Share this post


Link to post

Am si eu o intrebare: am facut un drum lung si am observat ca de la 80km/h in sus volanul incepe sa vibreze, insa nu permanent; incepe sa vibreze, din ce in ce mai tare, apoi se opreste, nu mai vibreza deloc, apoi iarasi incepe si tot asa, ciclic, tot timpul. Ce ar putea fi? Roti dezechilibrate sau ar putea fi alta problema? Eu sunt departe de Bucuresti, dar as vrea sa incerc sa rezolv aici problema, este enervant sa merg 7-8 ore asa, in ritmul asta + ca ajunge sa vibreze atat de tare ca zici ca sare din mana. Mi se pare ciudat ca face ciclic asa, ca si cum ar intra in rezonanta(ca elicea unui ventilator..).

 

Deci: sa verific echilibrarea lor sau ar putea fi si alta problema?

Share this post


Link to post
Stie cineva cum fac geometria cei de la Autosoft? Mi-a placut cum au lucrat cand mi-au rezolvat caucioacele :)

Merci.

Am facut pentru un amic geomteria la o DSN la Autosoft Fundeni. Super multumit. Dupa 2 ani si aprox. 70.000km facuti EXCLUSIV in Bucuresti, masina merge impecabil (nu trage, nu a uzat anvelopele aiurea, etc). La ei vreau sa imi duc si eu masina dupa ce ii fac reparatiile de primavara (printre care inlocuire de amortizoare)

 

 

Deci: sa verific echilibrarea lor sau ar putea fi si alta problema?

Primul pas, verifica echilibrarea rotilor. Ar mai putea fi si alte cauze, deformare de jenti sau uzura inegala a anvelopelor (daca ai obiceiul sa pleci cu scirt sau daca pui frine zdravene care blocheaza rotile si rad o gramada de cauciuc).

Share this post


Link to post

Frane pun la limita aderentei, plecarile la fel. De 2 sau 3 ori am reusit sa derapez insa de fiecare data pe ud(sau mazga).

 

Cauciucurile par uzate egal, sunt cele de pe spate, rulate 1 an acolo.

Share this post


Link to post

Am sunat la Autosoft fundeni. Echilibrat: 25 lei/roata, Indreptat: 40 lei/janta otel (la aliaj cred ca e mai scump), Geometrie: 95 lei. Azot: 5 lei/roata. Daca stie cineva undeva mai ieftin...

Edited by titus

Share this post


Link to post

Eu am renuntat la Autosoft, mai ales dupa ce am cumparat de la ei un set de anvelope de vara care, daca sint montate pe fata ... ma baga in sant. Masina trage ingrozitor de tare spre dreapta. Le-am platit si o geometrie, am revenit de 3 ori. In final am renuntat, mai ales ca anul asta mi-am mai luat niste anvelope pentru fata (cu astea masina nu mai deviaza de la traiectorie !).

 

In ultimul timp ma duc la o vulcanizare situtata pe Bd. Fizicienilor. Servicii f. bune, atit la vulcanizare cit si la geometrie (+ mecanica usoara = bielete, capete de bara, pivoti, etc). Preturile parca ar fi ceva mai mici decit la Autosoft. Ultima data (acum 3 saptamini) am dat 120 lei pe geometrie (fata+spate !)

Share this post


Link to post

Am inteles. Atunci ma duc la Sebastian in Berceni. Acolo mi-am facut la Matiz si jantele si geometria si a fost super ok. 140 geometria si 70 echilibratul.

Share this post


Link to post
...

Si eu am renuntat la autosoft dupa ce la 2 schimbari succesive de anvelope nu au fost in stare sa-mi echilibreze rotile astfel incat sa pot merge peste 90km/h fara sa-mi tremure mainile pe volan si asta cu tot cu spalatul jantelor si alte rahaturi de genul, chestii de au costat peste 70 ron. In plus a mai trebuit sa ma si cert cu ei pentru ca nu voiau sa puna cauciuc pe partea metalica a pernelor de aer cu care ridica masina, voiau sa-mi ridice masina cu doar 3 puncte de sprijin(3 perne de aer) montate in cu totul alte locuri decat ar trebui(2 la jumatatea pragurilor, 1 sub puntea spate), toate astea la un pret "redus". Nu sunt mai calitativi decat vulcanizarile de colt de strada.

Am gasit o vulcanizare ok insa, in parcarea de la universitate. Au lucrat foarte atent, mi-au echilibrat rotile din prima extrem de bine(la 2 zile dupa echilibrarea facuta de mesterii de la autosoft care imi pusesera de plumbi cu greutati de 2 ori mai mari decat trebuia) si care au si rampe ce ridica toata masina odata cu sprijin in punctele destinate ridicarii masinii. Partea proasta: nu sunt mai ieftini decat autosoft.

Edited by closchkutza

Share this post


Link to post

Eu am fost azi la vulcanizarea de pe Luica (imediat dupa ce faci stranga de pe Brancoveanu). Echilibrare 4 roti 67 lei. Jantele sunt bune, nu sunt strambe dar mi-au zis ca sunt cauciucurile strambe si d-aia tremura volanul si masina devine instabila. In urma echilibrarii se simte masina mult mai bine in mers.

Edited by titus

Share this post


Link to post

O rugaminte: unde pot face o echilibrare cum trebuie la roti in Constanta ? Si daca stie cineva cam cat costa. Mersi anticipat pentru sfat.

Share this post


Link to post

Ion ratiu nr 160. Lucreaza toata saptamana baietii , azi le-am echilibrat si eu , inca n-am testat la drum lung.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...