Jump to content
Sign in to follow this  
Just Me

Suierat Metalic In Mers Matiz

Recommended Posts

Sunt 100% sigur , mi i-a schimbat un prieten in spatele blocului cu mine de fata si cu ,,ajutorul meu'' .Deci aici nu se discuta insa zgomotul care provenea de la rul stg spate il voi recunoaste dintr-o mie iar cel prezent de acum este cu totul altfel provine sigur din fata ...si repet este total diferit fata de huruitul acela aspru ce provenea de la rulmentii rotii !

Cu rul astia nu cred ca am 4000 km .

Eu totusi suspectez o fortare a GMV-ului in mers fara a fi pornit el normal , ti-am zis am sesizat asta puternic la mers pe vant foarte puternic in afara orasului la viteze de 90-120 km/h ( viteza care in conditiile specificate puneau deja securitatea rularii in pericol, dar ma grabeam foarte rau atunci ...asta este ) .

 

Aceeasi problema am avut-o si eu cu matizul. La peste 80Km/h se auzea ceva in partea drepta, sub bord, ca si cum se invartea ceva ...metalic in functie de viteza. Problema m-a stresat aproape 1 an, cand m-am decis sa stau in dreapta, (in timp ce un prieten al meu conducea masina cu peste 80) sa-mi dau seama ce se aude. Atunci am realizat ca se auzea suieratul vantului la usa dn dreapta, nu sub bord, asa cum auzeam eu din scaunul soferului, initial am crezut ca e vorba de chederul usii, dar rezolvarea nu a venit decat dupa ce am umplut stalpul din dreapta cu spuma poliuretanica. Cred ca are legatura cu partea din fata a masinii si cu priza de aer de la aeroterma. Oricum am rezolvat problema :mrgreen:

Share this post


Link to post

Am tot umblat cu masina de cand vorbesc cu voi si nu am mai auzit zgomotul de care vorbeam .Azi dimineata am rulat si cu 100 km/h insa nu mai zicea nimic .Nu stiu ce sa mai cred !

Oricum astazi ma duc in service poate rezolv problema cu uleiul si o sa intreb si de chestia asta sa vad ei ce zic !

,, racura ''umplerea stalpului cu spuma cum ai realizat-o?

Colac peste pupaza , ideea este sa las lucrurile asa ?

Pt ca asa cum am explicat problema cred ca nu este de la motor si nici de la alternator , astea par sa fie in regula, altceva posibil sa fie numai de la propagarea ciudata a curentilor de aer prin compartimentul motor , sau grila de sub parbriz ( asa cum a zis Tolin) .

Singura , pe moment , problema a ramas schimbarea uleiului cu surubul de la baie terminat .

Sper sa dau astazi peste un mecanic priceput si sa o rezolv .

PS : Chiar nu ma poate ajuta nimeni cu un surub de baie original sau macar idei de unde as putea cumpara ?

Oricum va multumesc pt sugestiile voastre !

Share this post


Link to post

Am desfacut plasticul ornametal din interior ce mascheaza stalpul, pur si simplu tragi de el, are niste cleme ca sa zic asa, si prin gaurile clemelor am injectat spuma poliuretanica, prin gaura superioara am injectat pana in momentul in care spuma a ajuns la gaura inferioara (mai mare).Am folosit un sprei cu spuma poliuretanica (de etansat termopane 15RON/buc.). La mine a avut efect 100%.

Share this post


Link to post

Surubul de la baie se poate face la comanda ! Astazi trec pe la service sa ma interesez !Dupa cum am mai spus peste cel vechi se poate suda o piulita !  <img src= ">

Share this post


Link to post

Surubul de la baie se poate face la comanda !

 

La comanda zici de catre cei de la Daewoo sau la vreun meserias strungar iscusit ?

Te intreb pt ca daca se poate la Daewoo atunci ar trebui sa gasesc si eu unii vanzatori de piese daewoo mai destupati la minte si sa mi-l comand de aici !

Pana una alta peste 1h o sa fiu in service si sper sa rezolv schimbul de ulei insa surubul ala tot trebuie sa-l gasesc ( nici nu sunt sigur ca-l vor scoate ok pe acesta ca sa-l mai folosesc pana la urmatorul schimb ) .

Deja am emotii ca o porcarie dintr-asta ma poate lasa fara masina ceva timp !

Share this post


Link to post

Nu neaparat la service Daewoo orice strungar poate face surubul ala ,problema este ca trebuie sa aiba model!

Uleiul se poate scoate si pe la joja ,exista dispozitive ptr asa ceva !(macar acum il schimbi asa )!

Share this post


Link to post

Da stiam asta dar nu sunt adeptul caci iti ramane in motor mult ulei uzat , insa in situatia mea nu mai comentez nimic ...

Tot sper ca astia de la service sa aibe scule mult mai bune fata de ce am incercat eu cu ocazia Pastelui cand nu am avut de lucru ... :wallbanger:

Asta este insa trebuie sa schimb uleiul urgent si strungarului nu-i pot da nici un model ...macar daca as avea un desen tot ar fi ceva !

Share this post


Link to post

Problema s-a rezolvat in service ieri cu schimbarea uleiului ( insa tot trebuie sa gasesc surubul de la baia de ulei ca este pulbere) + ca un mecanic mai in varsta mi-a curatat si senzorul de ralanti ( IAC ???) care era super imbacsit si mi-a zis ca va mai merge corect cu putin noroc .

Motorasul merge altfel, mi se pare mai silentios si se pare ca-i place mult acest Mobil 5w30+ filtru Mann ( aceleasi ca si la schimbul trecut -peste 9k km fara absolut nici o problema ) .

Mecanicul tot insista ca senzorul asta ar trebui si el schimbat, insa nu pot acum ...

Stie cineva cam cat ar costa nou?

PS: multumesc pt ajutorul acordat !

Share this post


Link to post

Surubul l-am comandat la Service daca il au mi-l vor aduce ,cat priveste iacul de obicei se strica filetul ,fiind de plastic ,daca filetul este in regula este OK ,nu-l schimba degeaba ,cat priveste pretul nu ti-au zis in service cat costa ? Stiu ca unul de Nubira 1 in service cu montaj a costat 180 ron anul trecut !

Suntem :o fftopic: pe aici !

Share this post


Link to post

Topser , merci mult si daca iti dau surubul poate mi-l trimiti si mie si iti dau banii bineinteles.

Senzorul de ralanti , nu mai stiu , se numeste IAC si este cel care se afla in galeria de admisie si este responsabil de ralanti nu?

V-am spus mi l-a curatat si mi-a spus ca un timp pana isi va reveni va mai face figuri ralantiul ( lucru pe care il observ acum ...o mai ia de nebun chiar cu motorul incalzit dar pe liber pe la 1200 rot/min) insa mec asta mi-a mai zis si ca nu-i neaparata nevoie sa-si mai revina asa ca ... :wallbanger:

Unde am fost eu nu sunt service Dw , dar mec mi- zis ca ar fi cam 150 ron ...mi se pare cam scump dar asta este ...o sa vad daca isi revine asta .

Era super murdar inauntru + ca el era plin de o funingine groasa , de nu mai reuseai sa-i vezi corpul !

Hm asta este sper sa-si revina ca nu mai am bani si de asta ...

Share this post


Link to post

Merci mult inca o data de ajutor !

Chestia cu IAC este off topic intr-adevar , dar asta intentionam , sa-i fac procedura de Idle learn in acest week-end caci i-am mai facut-o o data singur si am vazut rezultate pozitive ( asta dupa ce am schimbat valva PCV tot la indicatiile voastre) .

Dilema mea este urmatoarea : momentan motorul mai are sincope de functionare la ralanti , adica dupa ce s-a incalzit mai urca uneori la ralanti pana pe la 1200-1300 rot/min ( vad asta pt ca v-am spus am turometru) iar mecanicul mi-a spus ca intr-un timp destul de scurt o sa se stabilizeze singur ralantiul ;daca fac procedura acum cand inca mai prezinta anomalii de functionare nu este posibil ca ECM-ul sa memoreze niste parametrii falsi de functionare ???

Poate gresesc insa nu sunt sigur tocmai de aceea va intreb pe voi ... prietenii masinilor de fapt  <img src= ">

Tksx 10x !

Share this post


Link to post
... Dilema mea este urmatoarea : momentan motorul mai are sincope de functionare la ralanti , adica dupa ce s-a incalzit mai urca uneori la ralanti pana pe la 1200-1300 rot/min ( vad asta pt ca v-am spus am turometru) iar mecanicul mi-a spus ca intr-un timp destul de scurt o sa se stabilizeze singur ralantiul ...

Fa procedurile (dimineata, inainte de prima pornire) si apoi mai discutam.

Share this post


Link to post

Tolin , am facut procedura de Idle learn duminica dimineata dupa ce masina a fost lasata in pace aprox 24 ore .

Ralantiul la mersul normal nu mai face probleme , in schimb la marsarier sunt prezente aceleasi probleme ...da sa se opreasca ...Recunosc ca n-am apucat sa scot prostia aia de alarma +avarii de pe marsarier .

cert este ca ma dispera la culme chestia asta si dupa incalzirea motorului ralantiul sta undeva cred pe la 700 rot/min .

Chiar ma exaspereaza chstia asa si nu mai stiu ce sa-i fac !

Share this post


Link to post

Turometrul tau nu indica bine, motorul de Matiz nu poate sta la ralanti pe la 700 rpm.

Share this post


Link to post

N-am gradatii din 100 in 100 la el insa uitandu-ma mai atent ( cerandu-i si parerea unui prieten care a mers ieri cu mine ) pare a fi la 800 insa categoric nu mai mult de atat ...la pornire la rece iarna turatia era de 1500 rot/min in cap , acum este de aprox 1200-1300 dupa care in 10-15 sec incepe sa scada catre 1000.

Pana la incalzirea efectiva a motorului ( nu mai mult de 1-2 km distanta dupa plecare ) la stopuri motorul imi sta clar la 1000 rot/min , insa dupa ce s-a incalzit 700-800 rot/min .

Deci turometrul meu indicand valorile astea in dif stadii ( pornire la rece , rulare la rece , rulare la temperatura de regim ) de ce n-ar mai indica corect la functionarea motorului la temperatura optima de functionare ?

Plus ca in 50% din cazuri cand introduc in marsarier scaderea turatiei este sesizabila si fara turometru , motorul se scutura si lipsa aproape totala a puterii .

Daca nu-l accelerez puternic sa-l tin din ambreiaj moare !!!

Se spunea pe un alt topic de catre un tip ca trebuie desfacut si curatat capacul delco + ca trebuie sa scot si alarma de pe marsarier .

Daca nici asa nu-si va reveni :wallbanger: c'est la vie !

Share this post


Link to post

La mine se aude un suierat in mers chiar daca motorul trage sau nu in, viteza sau pe liber,de la 40 de KM/h in sus .Ar semana cu un sunet de rulment ,dar i-am schimbat pe toti si nimik .

Mai suspectez cutia de viteze ,care are si ea rulmenti si poate grupul diferential din cutie sa faca asa .Nu stiu ... :-? Dar cea mai stresanta parte e cea a ambreajului ,care scartaie infernal ,merge sacadat si actionarea se face foarte greu ,zici ca merg cu vreun tractor din anii 60' ,cred ca am facut muschi la stangul , mai ceva ca la presa de picioare de la sala de forta ... :wallbanger:

Astept parerile voastre!

Share this post


Link to post

Ai un cablu vechi sau uns cu ce nu trebuie. Cumpara unul de la magazin si schimba-l tu, nu mai merge la serviceul la care ai fost.

Share this post


Link to post

Mai recent...am auzit un scartait cand plecam de pe loc, dupa care se transforma intr-o bataie usoara parca la roata stanga fata. Sa fie oare rulmentul?

 

LE: s-a intamplat din nou...pe la 90km/h un fel de suierat mai degraba...care sa redus treptat in timp ce am redus viteza...am tras pe dreapta, am plecat si a disparut... acum mi s-a parut mai degraba o curea. ceva pareri? :)

Edited by banzay

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...