Jump to content
Sign in to follow this  
iuzar

Dacia Logan (fosta X90)

Recommended Posts

Ce va ambalati. Dacia are in oferta airbag-uri laterale.

Share this post


Link to post
BOSSAKE...

 

Cum e cu zgomotul in Dacie?De la 120 in sus?

Nu stiu daca ai mers cu vreun Aveo, sa vezi ca chiar si la 160 este destul de silentioasa.

Dacia ofera 4 motoare pe benzina, din care 3 sunt sub Aveo...ca putere.

Pe LoganClub va plangeti de consumul mare si submotorizarea oferita de catre uzinele de la Mioveni si aici ridicati Loganul in slavi?

Vizavi de Dieselurile de la Dacia, cate probleme au?

Crede-ma ca un 16 valve de la Chevrolet, face Dacia fara dar si poate.

Cand vreodata o sa ofere Dacia airbaguri laterale?

Cand vreodata o sa ofere Dacia oglinzi incalzite?

Cand vreodata o sa ofere DACIA confortul din Aveo?

Cand vreodata o sa schimbe Dacia bordul ala care aduce a vechi?

Cum poti sa spui tu ca e mai stabil Loganul decat Aveo?

Crede-ma ca un 16 valve de la Chevrolet, face Dacia fara dar si poate.

Nu m-a dat pe spate confortul din aveo. e posibil sa fie ceva mai confortabile scaunele,insa nu atat incat sa bag de seama. nu neg insa daca la aveo vorbim de confort suntem departe de realitate.

Dieselurile de la dacia, ala de 70 adica da, am spus si mai sus are probleme de fiabilitate cu pompa de motorina si injectoarele. insa aici adevarul e undeva la mijloc, in sensul ca stim si noi cum baga romanul motorina de la locomotiva,de la galeata de la cisterna si etc. Eu am un vecin care si-a cumparat de vreun an logan dci. Desi nu merge mult, a zis ca a luat diesel ca se descurca el cu motorina,stie pe cineva spre jilava in partea aia de ii da cu 20.000 litrul direct din butoaie.Evident e si vina fabricantului pentru sensibilitatea prea mare la motorina proasta.

Dieselul de 85cp in schimb nu are nicio problema si e un motor ff reusit. e pus chiar si pe megane , deci nu e un motor prost.ba chiar e unul fff potrivit pentru dacia, parerea mea.

Dacia ofera airbaguri laterale de vreo 2 ani, si ca un plus pot mentiona ca pot fi puse ca optional si pe variantele mai slabe de echipare. costa vreo 150 de euro sau cam asa. Dacia ofera oglinzi incalzite inca din 2004 de cand au lansat loganul.

 

iar despre 16v de la chevrolet ca face dacia ce ai vrut sa zici? ca 1.4 16v de pe aveo face 1.6 16v de pe logan sau cum? ca nu inteleg :)

despre submotorizare nu cred ca sunt prea multi nemultumiti de asta. poate doar cei rupti de realitate care au pretentii de 100 de cai la masini gen 1.4 mpi 75cp. Pana la urma masina e la fel de submotorizata cat e si un aveo 1.2 8v 72cp. si din cate vad pe aici multi sunt mai mult decat multumiti de puterea asta.

iar pentru cine zicea sa comparam lacetti cu logan nu inteleg care e faza. porneste lacetti de la 6000 de euro?i nu sunt in acelasi segment de pret :) ...lacetti compari cu skoda tour, cu fiat linea etc.

Edited by bossake

Share this post


Link to post

Gata, imi vand masina si-mi cumpar Logan...

Fac cea mai cool afacere...Imi iau si Logan imi mai raman si bani...

P.S. PIESE IEFTINE PENTRU CHEVROLET SE GASESC GARLA...SI SUNT DE ORIGINE.

 

Tu compari motorul de 1,2 cu cel de 1,4?

 

Are si Dacia vreun motor de 1,4 care dezvolta 100 de cai?

In Aveo chiar nu te simti ca intr-un dric.

Edited by sergiuhusca

Share this post


Link to post

Nu nu are, insa eu prefer oricand un motor de capacitate mai mare decat unul de capacitate mai mica. e vorba de cuplul motorului. spre exemplu logan 1.6 16v are 148 NM, pe cand la un motor de 1.4 cuplul este net mai mic.spre exemplu motorul de 100 cp de pe aveo are 131 NM. 17 NM diferenta se simt destul de bine la motoarele aspirate, mai ales ca nu sunt puse pe niste caroserii tocmai usoare.

Intr-adevar cel de 1.4 probabil va consuma un pic mai putin si va aduce rca si impozit mai mic. Avantaje si dezavantaje.

 

daca o dai in dricuri si astea...nu mai are rost discutia. oricum am impresia ca nu o sa intelegi nimic din ce am zis mai sus referitor la cuplu si etc. In loc sa apreciezi ca am fost serios si nu am adus vorba de celebrele teste n-cap de la aveo tu te gasesti sa vorbesti de dricuri. urat urat :)

Edited by bossake

Share this post


Link to post

Inteleg foarte bine problema cuplului...

Tu raportezi motorul de 1,4 la cel de 1,6...urat,urat

Referitor la dric...ma refeream la MCV.

Share this post


Link to post
Ce va ambalati. Dacia are in oferta airbag-uri laterale.

 

Optionale chiar si la varianta de top. :)

Share this post


Link to post

Mai ,proasta neproasta, se vinde si asta este interesul Romaniei in primul rand.Sa se vanda ,muncitorii isi iau salariile, cheltuie pe bunuri de larg consum si uite asa incepe sa functioneze suveica.Sa nu mai spun de impozitul pe profit luat de stat si de la Renault si de la muncitori.Bani ce vin din UE ,lucru ce nu a putut fi facut de Guvern prin programe.

Aseara au aratat la ProTV cum au surprins spre Balea Lac un SUV de la Dacia mascat.Cand au vazut camerele au si aruncat prelata pe el.Deci se baga bani in dezvoltare. Foarte frumos. Poate vor ajunge s-o faca(Dacia) ca un Aveo calitativ.Oricum Aveo v-a sta pe loc si nu-i vad un viitor stralucit.

Share this post


Link to post

Si Aveo se vinde in:

SUA , Canada , Australia ( Holden Barina) - am 2 veri in Australia, Marea Britanie si de bine de rau si in Europa ( Spania ( am vazut si in Romania 2 cu numar de spania),Italia, Austria ( am vazut intr-un reportaj se vedeau pe strada - in Lauterach era Reportajul), chiar si Germania). In curand va aparea si noua versiune de Aveo ( urmasul adica) , si a suferit un facelift, si are noi motoare de la Opel. Oricum am inteles ca s-ar putea sa-i bage si un diesel. DEci progreseaza si el.

 

Un motiv de bucurie pentru ca exista Dacia ar fi faptul ca mai gaseste si romanul un loc de munca de bine de rau. Nu prea bine platit dar asta e. Oricum daca renault nu se intorcea...fabrica de la Mioveni se transforma in depozite de haine si incaltaminte chinezeasca, fabrica de pufuleti si biscuiti, si alte mizerii d-astea. Cu Dacia 1310 si Nova nu mai facea fata.Ar fi fost pacat sa se inchida si asta ( . Pacat ca nu au preluat si ARO. Iar fabrica de la Craiova , ce se mai aude de ea ? Au facut-o depozit sau fabrica de pufuleti ? Am avut 5 producatori de auto in tara asta: DACIA, ARO, DAEWOO(OLTCIT), ROMAN, ROCAR. Din care :

1) ARO: fie-i tarana usoara

2) ROMAN : e pe branci

3) ROCAR ( ex Autobuzul, Tudor Vladimirescu): E moarta demult

4) DAEWOO(OLTCIT) : Incert ( desi tin minte ca s-a propus chiar producerea lui Kalos, Lacetti, dar nu stiu unde nu s-au inteles)

5) DACIA: In viata.

Edited by tudor2402popescu

Share this post


Link to post

Desi suntem off topic iti spun ca la Craiova se vor schimba multe ! Si in orimul rand muncitorii si chiar sefii de acolo vor avea mari SURPRIZE. In fabrica nu vor ramane si/sau intra decat cei ce vor fi evaluati de americani. Mutarea asta de utilaje combinata cu deficitul de cash si criza au intarziat un pic lucrurile. In primul rand se pune mare accent pe SAFETY si respecterea protocoalelor.Fiecare are la locul de munca un protocol de respectat. Niste pasi de urmat.Atat.Daca esti geniu (cum este tot romanul de rand) mergi si lucreaza in cercetare nu in fabrica! Firma ce raspunde de protectia muncii este terta de Ford si nu iarta pe nimeni.Indiferent de grad si functie! ROMANUL TREBUIE SA INVETE SA MUNCEASCA!

Share this post


Link to post
Si Aveo se vinde in:

SUA , Canada , Australia ( Holden Barina) - am 2 veri in Australia, Marea Britanie si de bine de rau si in Europa ( Spania ( am vazut si in Romania 2 cu numar de spania),Italia, Austria ( am vazut intr-un reportaj se vedeau pe strada - in Lauterach era Reportajul), chiar si Germania). In curand va aparea si noua versiune de Aveo ( urmasul adica) , si a suferit un facelift, si are noi motoare de la Opel. Oricum am inteles ca s-ar putea sa-i bage si un diesel. DEci progreseaza si el.

 

Ne-ai disperat pe topicul asta cu, caveo :) Traiasca loganul !

Share this post


Link to post

In curand o sa iasa noul SUV, este deja in productie dar momentan secret bine pazit in uzina. Au acces doar cei care sunt implicati in proiect si o parte din muncitori. Masina arata bine si este finisata elegant in interior, difera de tot ce ati vazut la Dacia pana acum! :)

Share this post


Link to post

Difera... pe dracu'. Da-mi voie sa ma indoiesc de tot ce scoate Dacia/Renault inca 10 ani de acum incolo.

Or sa aiba impresia toti prostii ca au SUV cand s-or sui in conserva aia ingusta de Dacie ridicata. O avea 4x4?

 

Acceptati realitatea. Dacia e un jaf! O porcarie submotorizata si foarte prost inchegata in uzina aia de 2 lei de la Mioveni, plina de muncitori romani, piese romanesti si plastice/cauciucuri romanesti. Cand v-aud ca e buna Dacia imi vine sa rad. Sa cauti cuplu in motoare de 1.6 pe Logan... Doamne fereste! Zi mai bine c-ai vrut sa scrie in spatele masinii tale 1.6 si n-ai avut bani de Renault, Seat sau VW. Pe situatii si mentalitati de genu asta se bazeaza Dacia. Stim toti de unde vine si ptr ce a fost creata. Si mai stim si cum se prezinta un Logan dupa 3 ani de folosire @ aproximativ 15.000 KM pe an... ce va e greu s-o recunoasteti?! Este proasta masina, o sa stau cu sufletu la gura 10 ani de-acu incolo sperand sa iasa pe poarta de la Mioveni o masina buna. N-o sa se intample prea curand. Daca n'varte roata nu inseamna ca-i superba, daca o ai nu ineamna ca e si buna :grumpy: ! Astora care-s ferm convinsi ca Loganu e bun le recomand sa imprumute 1-2 saptamani o masina buna de la un prieten.

Edited by fry

Share this post


Link to post

Eu inteleg ca dacia nu e vreo minune tehnica, ca Reno varsa aici tehnologii invechite, ca poate nu e cea mai rapida, fiabila, frumoasa etc da chiar sa fim contra cu atata inversunare doar pentru ca e made in Ro sau nu e Daewoo deja e jenant.

 

Topicu asta cu a mea e mai mare deja e deplasat.

 

Pe langa asta voi va contrati la infinit cu maximus care fie vorba intre noi nu prea avem ce sa ii cerem. Cand ma uit ce scrie incep sa admir inteligenta unui hamster beat si cu insolatie.

Share this post


Link to post
Difera... pe dracu'. Da-mi voie sa ma indoiesc de tot ce scoate Dacia/Renault inca 10 ani de acum incolo.

Or sa aiba impresia toti prostii ca au SUV cand s-or sui in conserva aia ingusta de Dacie ridicata. O avea 4x4?

 

Acceptati realitatea. Dacia e un jaf! O porcarie submotorizata si foarte prost inchegata in uzina aia de 2 lei de la Mioveni, plina de muncitori romani, piese romanesti si plastice/cauciucuri romanesti. Cand v-aud ca e buna Dacia imi vine sa rad. Sa cauti cuplu in motoare de 1.6 pe Logan... Doamne fereste! Zi mai bine c-ai vrut sa scrie in spatele masinii tale 1.6 si n-ai avut bani de Renault, Seat sau VW. Pe situatii si mentalitati de genu asta se bazeaza Dacia. Stim toti de unde vine si ptr ce a fost creata. Si mai stim si cum se prezinta un Logan dupa 3 ani de folosire @ aproximativ 15.000 KM pe an... ce va e greu s-o recunoasteti?! Este proasta masina, o sa stau cu sufletu la gura 10 ani de-acu incolo sperand sa iasa pe poarta de la Mioveni o masina buna. N-o sa se intample prea curand. Daca n'varte roata nu inseamna ca-i superba, daca o ai nu ineamna ca e si buna :grumpy: ! Astora care-s ferm convinsi ca Loganu e bun le recomand sa imprumute 1-2 saptamani o masina buna de la un prieten.

Pai ia zi ca vad ca ai ultima generatie de motor de la aveo. 1.4 100 de cai nebunie, tehnologie 2010 ce face invidiosi si pe cei cu vvt-i sau i-vtec de la honda...un motor deosebit pe aveo asta ce sa mai...in topul motoarelor aspirate ca tehnologie..

ce zici esti dispus sa facem un test sa vedem care accelereaza mai repede? :) al meu e motor de generatie 1990,cum ziceai tu fara cuplu,cu cutia aia prost etajata, cu forma aia aerodinamica de dulap. ca tot zici ca nu are cuplu dacia si alte prostii d-astea. vad ca esti din Bucuresti, ce zici te bagi? :)

pun pariu ca nu multi au mers/condus logan..majoritatea vorbesc din prisma...e dacia domne e masina proasta. eu pe pagina trecuta am adus niste argumente tu mai sus nu ai facut decat sa zici ca masina nu are cuplu si ca e proastaa ca e facuta cu piese romanesti. cum zicea si tiboasca in loc sa ne bucuram ca prin vanzarile dacia o gramada de oameni au de munca noi facem ce stim mai bine, dam cu noroi.

daca aveai vreo masina de la 15.000 de euro in sus intelegeam sa ti se para rahat dacia, dar cand ai o masina perfect comparabila mi se par prostii afirmatiile tale.mai ales ca nici nu le demonstrezi.

oricum, ori nu ai mers prea mult cu loganul ori pentru tine conteaza doar marca de pe capota de vorbesti asa.

iar cu submotorizarea iar vorbe in vant.. te obliga sa iei cineva motorul de 1.2 sau 1.4 pe dacia? intr-adevar acolo se poate vorbi de submotorizare,pentru ca sunt doar 75 de cai. dar motoare de ~75 de cai se vind si pe AVEO, si pe fabia,polo,ibiza masini ce sunt mai grele decat loganul, deci sunt si mai submotorizate. ia 1.6 8v sau 1.5 dci 85 cp sa vezi daca ti se mai pare submotorizata.

iar despre 1.6 16v adu-mi orice motor de 1.6 de la Renault, Seat sau Vw (megane,leon,golf6 sau 6)si ai sa vezi ca loganul se misca mai bine. datorita greutatii.si asta e submotorizat nu?? timp 0-100 10.2s fata de 11.9s la aveo al tau. asa ca numai prostii ai spus mai sus... mai mult ca sigur nu le-ai spus cu rea vointa ci in necunostinta de cauza..

noapte buna :)

Edited by bossake

Share this post


Link to post

Care-i smecheria sa umbli pe un forum auto al unor marci diferite de cea a masinii tale si sa te contrezi cu toti cei care au o parere proasta despre marca ei ? Te ajuta la ceva, te plateste Stroe, nu poti sa dormi noaptea pentru ca altii au alte pareri, suferi de sindromul maximus ? Nu trebuie sa dai un raspuns, nu vei face decat sa starnesti alte intrebari si nu acesta este topicul.

Edited by tolin

Share this post


Link to post
ca e facuta cu piese romanesti.

 

In afra de faruri (elba) si esapament eu nu am vazut alta piese romanesti pe logan. Pana si oglinzile sunt magneti-marelli.

Share this post


Link to post

Cum acest topic nu aduce decat informatie redundanta si scandal se inchide! Vreti sa vb despre logan, aveti nspe forumuri la dispozitie pe care sa va scoateti ochii a cui e mai mare.

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

Cred ca se face cumva in exterior :)

Share this post


Link to post

Ce perversi! Dar ce legatura are atunci cu masina?

 

Puteau sa o fi dotat si ei cu minge si costum de baie.

Share this post


Link to post

O idee interesanta :) sint curios daca prinde. E intr-adevar cam inghesuita insa ce sa-i faci, nu poti face bici si sa mai si pocneasca.

Share this post


Link to post

E foarte buna ideea. Sunt unii care doresc si un grad decent de mobilitate, deci o dracie din aia mare e pur si simplu... prea mare.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...