Jump to content
Sign in to follow this  
iuzar

Dacia Logan (fosta X90)

Recommended Posts

Nu exista padure fara uscaciuni, nu ai ce sa faci.

Si eu as vrea sa dispara prostia din lume, dar sunt constient ca o sa mor cu dorinta asta neindeplinita. Asta este. Tarani (nu de la tara) si prosti sunt in orice tip de masina produsa.

Share this post


Link to post

Aaa, ca Cielo si Espero sunt masini de tuciurii asta se stie demult, de ani de zile de cand ma duc la colegul meu acasa la Liesti, vad la vecinii lui cu vile cu turnulete numai Cielo-uri. Bine, si cate-un BMW 740i.

Asa ca ar trebui sa fim mandri. :D

Share this post


Link to post

'Fostul director al companiei Renault Louis Schweitzer recunoaste ca nici macar nu s-a pus vreodata problema ca Dacia Logan sa coste maximum 5.000 de euro. Asa promisesera francezii la privatizarea Dacia, in urma cu opt ani. Louis Schweitzer recunoaste, în cartea sa, ca majoritatea declaratiilor sale pe aceasta tema au fost o cacealma. Anuntul oficial spunea ca, în termen de cinci ani de la privatizarea Dacia, va intra în productia de serie un automobil de familie care va costa maximum 5.000 de euro.

 

Cea mai ieftina versiune de Dacia Logan costa undeva în jur de 7.000 de euro. Dupa ce proiectul XC90 a prins viata, in 2004, Schweitzer a dat o explicatie pentru pretul mai mare al Loganului. El a spus ca s-a început cu o versiune mai bine echipata, asa cum se face la orice lansare, si in timp vor aparea versiuni mai ieftine. Pentru cei cu venituri reduse, Renault propunea Solenza, aflata in plafonul de 5.000 de euro. Între timp, Solenza a disparut din fabricatie, dar Logan nu numai ca nu s-a ieftinit, ci s-a scumpit si mai mult.

 

Louis Schweitzer, parintele Loganului, a detinut, între 1992 si 2005, functia suprema în cadrul grupului. In volumul cu tenta autobiografica Anii mei la Renault. Între Billancourt si piata mondiala, lansat anul acesta, el spune ca ideea Loganului i-a venit dupa o vizita în Rusia, efectuata în 1998, unde a vazut un hangar imens plin cu masini Lada, construite dupa o tehnologie Fiat a anilor 60. Schweitzer a expus aceasta idee colaboratorilor, însa acestia au respins categoric viziunea sefului. El nu a tinut seama de parerea inginerilor si a demarat proiectul XC90.'

 

 

Restul articolului il gasiti aici:

http://www.gardianul.ro/2007/08/11/dezvalu...uro-s99337.html

 

Un singur comentariu: aceasta marturie este inca o dovada ca "imaginea" si marketingul conteaza astazi mai mult decat parerea inginerilor, iar asta vine de la o civilizatie care se considera superioara (in scos pamblici pe nas). Fous, tous les moments cour !

Edited by tolin

Share this post


Link to post

Mda, inca o data filosofia rino: mintim poporul cu (prin)... orice miloace, numa' bani sa iasa. Daca ramanea Solenza in fabricatie- nu se mai vindea in draci cazanul. Si am vazut prin targuri solenze la preturi mari si- culmea- erau cautate si negocierea (daca masina era ok) era foarte scurta. Atat in Sv cat si in Bc- se vindeau f bine.

Share this post


Link to post

Da, dar sa recunoastem, per total, Loganul este peste Solenza, fara discutii. Avantajul Solenzei fata de Logan e designul, in rest, calitatea lasa de dorit.

Share this post


Link to post

Avantajul cel mai mare al solenzei asupra loganului sunt performantele dinamice cu un consum decent.

Share this post


Link to post

Probabil nu ai stat in spate la Solenza sa vezi ce tinuta proasta de drum are .

Nici Loganul nu sta cu mult mai bine , dar cel putin am simtit numai bancheta dura , nu si zgiltiielile Solenzei ( Solenza avea numai 5 000 km ) .

Share this post


Link to post

O poveste cu Logane. La serviciu, avem doua bucati, cumparate din acelasi lot. A venit vremea ITP-ului, si s-a constatat ca ambele aveau frana 0 pe spate. Repartitorul intra in functiune doar cand sunt 4 persoane in masina. La o franare obisnuita, masinile franau normal, dar la o frana brusca se duceau saniuta. Una dintre masini a suferit si un accident, a intrat intr-o berlina care nu i-a acordat proritate, acum cateva luni. Daca repartitorul ar fi functionat normal, aproape sigur, acel accident ar fi putut fi evitat.

Share this post


Link to post

Din pacate, chestia asta e valabila si la matiz.

Am luat la firma un logan diesel. Pe langa eternele probleme care s-au pastrat (aeratoare miscatoare, banchete tari etc...) am vazut unde au plasat francezii rezervorul cu lichid de servodirectie. Sub farul din stanga! Adica este imposibil sa verifici nivelul de lichid sau sa-l completezi...

Share this post


Link to post

Aceeasi problema am vazut-o la o Solenta, taxi (doar soferul in ea, viteza in jur de 50 km/h). Daca nu ma feream prin intrare pe contrasens, ea s-ar fi oprit din sanius drept in spatele meu, dupa o alunecare de vreo 7m din momentul cand soferul a vazut ca masina lui nu se opreste la o franare normala.

Share this post


Link to post

Sa inteleg ca daca merg singur in Logan franeaza doar rotile-fata ?! Hm ...

Share this post


Link to post

E dotat cu senzori de prezenta/greutate si de aceea poate frana DOAR cu ce roti vrea cotrunderu'.

Inseamna ca de asta m-am dus saniuta cand- singur in masina- am pusa frana la 100/h si m-am crispat cand am vazut ca n-are efect?!

Edited by Lucian M

Share this post


Link to post

Senzori de prezenta/greutate?! Scuze, aici e topicul despre Logan sau am gresit usa? :) )

Share this post


Link to post

Si la mine la Clio la ITP mi-a atras atentia ca nu prea am frana pe roata dreapta spate si, intr-adevar, aud scartaituri de acolo cand eliberez pedala de frana sau frana de mana. Cine stie ce o fi paradit pe acolo, in conditiile in care aia a fost roata cea mai ferita de gropi.

Share this post


Link to post

Am vazut "The Bourne Ultimatum" si politzaii de prin Maroc (cred) aveau Deishia Logan :D

E vedeta domne` !

Share this post


Link to post
Am luat la firma un logan diesel. Pe langa eternele probleme care s-au pastrat (aeratoare miscatoare, banchete tari etc...) am vazut unde au plasat francezii rezervorul cu lichid de servodirectie. Sub farul din stanga! Adica este imposibil sa verifici nivelul de lichid sau sa-l completezi...

Impresii dupa 450 km cu loganul de mai sus. Motorul trage. Si o face bine, dupa parerea mea, mult mai bine decat benzinarul de 1,6. Viteze de ordinul 130-140 sunt usor de atins. Au schimbat anvelopele, masina (varianta abs+) vine cu Continentale, asa ca si stabilitatea pe viraje parca e o idee mai buna. Franele au aceiasi boala, daca ti-a intrat abs-ul esti mancat.

Masina merge fain in oras cu treapta 4 la 60 la ora, dar ca sa o frigi trebuie sa retrogradezi. Am preferat sa merg majoritar cu treapta 3, la circa 2400 rpm, unde sprintul se face simtit imediat ce apesi acceleratia. Va zic, ca si comportament dinamic, bate benzinarul de 1,6.

O nota buna si pentru izolatia habitaclului, la fel, peste benzinar. Iar o nota buna pentru modul in care nu se transmit trepidatiile motorului catre caroserie. Daca te uiti la motor si-l vezi cum balangane, te sperii. Impresia mea este ca situatia asta nu se va pastra, pe masura ce tampoanele motorului se vor rigidiza.

Din pacate, asa cum ziceam mai sus - o sa fac si niste poze curand - multe componente sunt asamblate prost sau nelalocul lor. Pompa de motorina este Delphi, firele la 2 injectoare au izolatia mai scurta si atarna liber - astept sa se foarfece- este imposibil sa verifici nivelul lichidului, iar servodirectia electrica are un tiut permanent care se aude in afara masinii non stop.

Mai are si alte bube, spre exemplu la o anumita turatie trepideaza ceva sub bord destul de suparator, lumina in torpedou se aprinde si cand mergi pe un drum denivelat ( materialul din care e facuta usa e atat de subtire incat flexeaza).

Cutia de viteze este destul de precisa, parca nu agata la fel ca cea a benzinarului la introducerea in marche-arriere, in schimb are un mic clonc cand introduci in 5. E posibil sa se mai lase, dat fiind ca masina e noua, nu are decat 850 km.

Mai revin cu amanunte.

Share this post


Link to post

Rezervorul de lichid de servodirectie e la fel plasat sub farul stanga si la Clio dci. Cu o lanterna se vede busonul (daca nu e murdar) si probabil trebuie demontat farul pentru completare.

Stai linistit, la mine nu s-a schimbat nivelul la servo in 2 ani si 32000 de km.

Share this post


Link to post

Eu stau linistit  <img src= )"> Ca nu merg cu el decat ocazional. Dar e aiurea, nu stiu cum e la clio, dar la Logan au loc sub capota sa puna rezervorul ala vizibil. Mai si scrie in carte ''nivelul lichidelor se verifica periodic''. Parca si vad pe factura la revizie - ''demontat/montat far stanga'' - 1,3 h :-W

Share this post


Link to post

Eu stiu pe cineva care mi se lauda ca are servo electric pe dci, comparativ cu hidraulicul meu de pe 1.4. Dupa ce am bagat lanterna pe acolo i-a pierit zambetul pe buze. Sa mai zic ca avea masina de 2 ani si 45 de mii de km? :) )

Share this post


Link to post
sprintul se face simtit imediat ce apesi acceleratia. Va zic, ca si comportament dinamic, bate benzinarul de 1,6.

 

Blasfemie! Cum se poate ca un tractor puturos sa bata un motor cu benzina cu ~30cp in plus?  <img src= )">

 

La fel de incantat am fost si eu de fordul meu :D . Motorul 1.5dci de pe logan are aceeasi putere cu cel de 1.4 de la ford, adica 50kw. Diferenta este ca cel renault are cuplul maxim la o turatie mai mica (~1800) din cate stiu.

Share this post


Link to post

:wallbanger: Asta-i taiat, nu tunat! :) )

Share this post


Link to post

Arata ca... stiti voi- "cuvant f urat"... Logan versiune "from bad to horrible"... Rog sa remarcati tetierele scaunelor din randurile 2 si 3- din piele de strut...

Share this post


Link to post

Mie imi place. Raman la parerea ca MCV-ul e cel mai misto Logan. :D

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...