Jump to content
Sign in to follow this  
SORAN

Accidente... vazute sau suferite

Recommended Posts

Am casco la Omniasig, fara fransiza, nu-mi fac probleme.

 

 

Am verificat tot absolut. Singurele avarii sunt la bara,

 

 

18000000.gif Mircica nu pot sa spun ca este "bine", dar pot spun ca norocul tinu cu tine prin faptul ca erai in miscare. Asa am patit cu Dacioara mea, cand un idiot cu un Oltcit a intrat in spatele meu. Fiind in miscare (pe liber) asteptand ca de la distanta sa degajeze un arici care vira la stanga, idiotul m-a lovit destul de tare. Bara s-a indoit pana la tabla si lasat un semn minuscul. Am schimbat bara in cateva minute si drive.gif

De atunci mai tin o pereche de oki si pentru spatele masinii. 43000000.gif

Share this post


Link to post

Da, stiu. Si eu ma uit in spate, dar fiind pe plecare iar in spatele meu deal si curba, nu l-am vazut venind.

Share this post


Link to post

Nasol moment. Eu nu m-as putea stapani intr-o situatie din asta...100% m-as fi dus sa-l mananc de viu.

Imi place ca nu pari extrem de afectat de eveniment. Ii admir pe cei care nu sufera din cauza asta.

Share this post


Link to post

Nu e vorba ca nu sufera insa ce rezolvi daca il "mananci" pe ala? Masina tot lovita ramane si nici el nu invata nimic.

Share this post


Link to post

Nasol moment. Eu nu m-as putea stapani intr-o situatie din asta...100% m-as fi dus sa-l mananc de viu.

 

 

Risti pentru o astfel de "corectie" sa fii victima unui proces si sa mai si platesti despagubiri de natura morala. greenguy.gif

Share this post


Link to post

La cat tin la masina imagineaza-ti ca nu e usor s-o vad lovita... Dar nu rezolvam nimic luandu-l pe respectivul la refec. Suntem oameni civilizati. Am avut si eu momentele mele de furie in trafic si multe dintre ele le-am regretat ulterior. Eram singur in masina, daca aveam copilul in masina probabil as fi reactionat mai dur, mi s-a mai intamplat. Omul si-a recunoscut vina, a zis "mergem unde vreti dumneavoastra, sunt vinovat, nu pot pune conditii" A fost si unul din motivele pentru care l-am dus la constatare amiabila, nu la politie sa-i dea amenda, desi poate ar fi meritat.

Astea-s incidente de trafic care se pot intampla oricui, mai ales in traficul bucurestean. Mi s-a intamplat si mie in urma cu 4 ani ceva similar, din fericire numai masina mea a avut de suferit un pic atunci (aveam Nubira).

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

Astea-s incidente de trafic care se pot intampla oricui...

 

Exact. De aceia nu are rost sa-i dai barba-n scrinciob cuiva pentru o greseala, mai ales cind omul isi recunoaste vina. Bine ca nu au fos victime, fiarele...se rezolva.

Share this post


Link to post

Suntem oameni civilizati.

rolleyes.gif

 

 

Daca tot am intins dialogul peste aceasta problema, adaug un mic incident din traficul bucurestean, singurul de altfel in 18 luni. La intersectia C Rahovei cu P Ispirescu, asteptam cuminte la semafor culoarea verde, moment in care observ o masina aproape lipita de usa dreapta spate. De regula, la semafor las ca masina din fata sa plece suficient si apoi sa "decolez". Cred ca aceasta a fost sansa, d-na de la volanul masinii care dorea sa intre intre masina mea si cea din spate s-a temut ca nu va fi lasata fortand putin patrunderea de pe aleea laterala. Suficient cat sa-mi atinga usor bara. Daca nu decolam imi intra in usa. Cu un tupeu de bucuresteanca tipa ma linisteste: " las ca iese cu polish!!!" 40000000.gif

In aceiasi nota de politete i-am spus: nu-i bai, daca eu va dau doar palma peste oki, se rezolva cu fond de ten? 66000000.gif

Dialogul s-a incheiat aici, tipa a mers cu mine la politie, a dat declaratie si am facut schimb de asigurari. Mai frumos a fost ca am rugat-o sa scrie ca m-a lovit in spate si nu in lateral (julitura era pe coltul barii) pentru a nu i se suspenda permisul pentru neacordare de prioritate.

Important a fost ca ne-am vorbit civilizat, chiar daca argumentele au fortat putin nota. 21000000.gif

Dupa ce am facut constatarea si la asigurator, am spalat masina si am observat ca dungile negre de pe bara au disparut, bara nefiind deloc afectata, nici macar estetic.

Edited by safari hunter

Share this post


Link to post

He he. Asa a zis si al meu intai "Stati linistit, ca nu aveti nimic!" "Zau!, Da' bucatile astea de plastic de pe jos au rasarit din asfalt, impreuna cu gaura aia din bara?" Apoi a intors-o "da, aveti dreptate, v-am spart bara" si totul a decurs amiabil.

Share this post


Link to post

Probabil Mircea e calm si pentru ca a scapat din incident cu pagube minore.

 

Am avut si eu cateva intamplari din astea in care credeam ca masina e varza si cand m-am dat jos vazand ca pagubele sunt minore m-am calmat instantaneu.

 

Cu matizul stateam pe loc si o dacie s-a facut pachet in coltul barii mele ( praf si ea ) dar fix in lonjeron unde e prinderea carligului. Nici o alta paguba.

Tot cu matizul si tot pe loc un camion de jandarmi a intrat oblig in mine cu bull-bar-ul dar a tintit fix usa spate si nu a atins nici stalpul nici aripa spate.

Cu Toyota pe intrarea de la Drajna pe autostrada un tembel cu un Jeep Patriot a schimbat brusc banda si m-a sters de la un cap la altul. Eu fiind ep banda I am iesit pe banda de urgenta si pe pamant si nu s-a indot nimic. Doar zgarieturi.

Cu Toyota stateam pe loc si unul parcat in spic a inceput sa dea cu spatele. Am vazut la timp si in loc sa se opreasca in usa am apucat sa plec si mi-a sters usor coltul barii spate.

 

Cand vezi ca scapi dupa un incident nasol cu pagube minore mai repede esti incantat ca "a fost doar atat" decat sa iti mai versi nervii pe prost.

Share this post


Link to post

Cand vezi ca scapi dupa un incident nasol cu pagube minore mai repede esti incantat ca "a fost doar atat" decat sa iti mai versi nervii pe prost.

Exact sentimentul asta l-am avut cind m-am coborit cu mare dificultate din Espero-ul cu care poposisem in copaci ... In momentul ala eram si calm dar si uimit ca am scapat fara nici o zgirietura. Totusi, daca as fi vazut vreun drumar in momentul ala, cred ca as fi gasit resurse sa-l string de git !

Share this post


Link to post

Nu m-as fi gindit ca o sa postez consecutiv in acest topic, de data asta in postura de ... aproape accidentat ! Il puse dracu' azi pe unu' cu un ML sa imi taie calea in stil barbar. Am tras zdravan de volan si l-am evitat insa ma indreptam direct spre bordura si alte masini parcate asa ca a trebuit sa ma infig si in frina. Coincidenta naibii a facut ca in zona sa fie o lucrare a Apa Nova in desfasurare, asftel ca am dat cam tare intr-o groapa destul de plina cu apa. N-am busit tabla, roti, amortizoare sau alte cele insa, la 5 secunde, mi s-a aprins becul rosu Brake ... Mi-am zis instant "S-a dus alternatorul" ceea ce mi s-a confirmat rapid si de cresterea turatiei in functie de consumatori dar si prin indicatiile voltmetrului 12,11V la relanti, fara consumatori. Pe de-o parte ma bucur ca am scapat fara alte belele, pe de alta parte sper ca inca sughite nemernicul !

Share this post


Link to post

Asta seara, in urma cu aproximativ o ora, la coborarea podului Grant in directia Turda. Azi e 13!!!post-1465-126073308715_thumb.jpgpost-1465-126073310247_thumb.jpgpost-1465-126073312605_thumb.jpgpost-1465-126073315778_thumb.jpgpost-1465-126073317926_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Cum dreaq a putut urca acolo? :wallbanger:

Share this post


Link to post

Scuze de ironie, dar parca e expusa pt vanzare la promotie! In orice caz, lipsa totala de creier!mda.gif

Share this post


Link to post

Si sambata in jurul orei 14:30 la iesire din Pasaj Lujerului in sensul spre Drumul Taberei era accident cu vreo 3 masini implicate... se pare ca sarise si un capac de la canalizare, cauza exacta nu o stiu si nici timp de poze.

Politia facea masuratori...

Share this post


Link to post

Super explicatia politicianului, proasta a vazut o lumina de pe contrasens si s-a gandit sa se duca spre ea :| .

@Sharpe: Cum a resuit aia/ala asemenea performanta? trebuie sa fii profesor sa poti face asa ceva :| .

Edited by andreib

Share this post


Link to post
„Motociclistul avea viteză, a orbit-o cu farurile, s-a speriat”.

Mda.. pe un bulevard cu 3 benzi pe sens, pe care in perioada asta nu circula mai nimic, a vazut o lumina si s-a dus spre ea. @-)

Share this post


Link to post

Nu chiar profesor, e suficent sa fi invartit parapetul sub masina in timp ce il lovea.

Share this post


Link to post

 

De retinut...

Share this post


Link to post

Si care ar fi motivul ala? Masina nu imi pare afectata dincolo de stalpi.

Share this post


Link to post

Cu motto-ul Traim in Romania si v-as pune foc, jeguri ordinare ce va bateti joc de prostii care va platesc taxe si impozite va prezentam accidentul meu de-aseara.

 

Pe la 10-11 seara, mergand dinspre Bucuresti spre Ploiesti pe DN1, curba de dupa iesirea din Ciolpani se continua cu o portiune lunga si dreapta de drum. Curba face dreapta, eu n-am mai putut face dreapta din motive de carosabil acoperit cu polei, practic sticla. Pana sa ajung acolo, nu am vazut nici o masina de deszapezire, dar in localitati se putea circula onorabil caci era doar zapada + mazga. Portiunea asta fiind insa in camp, neprotejata de nimic, era plina de zapada spulberata de vant care probabil a inghetat lejer in combinatie cu minunatele solutii saline "ecologice".

 

Asadar, virajul dreapta a devenit linie dreapta, m-am rasucit artistic si am ajuns perpendicular pe drum; Loganul ce venea de pe contrasens regulamentar m-a lovit in aripa dreapta fata cu botul, apoi masina mea s-a rasucit pe aceeasi gheata si l-a lovit in portiera stanga-spate cu fundul. Cam asa arata o diagrama:

 

diagrama_accident.jpg

 

 

Din fericire, nu era nimeni in masini, si amandoi am scapat fara nici o rana serioasa avand centurile puse. La Logan au sarit si airbagurile. Eu am tras un genunchi stang zdravan in bord, iar cu genunchiul drept am scos de pe pozitie toata consola centrala (aia dintre scaune, cu schimbatorul + frana de mana + cotiera). Ah, si niste jena pe partea dreapta unde m-am proptit in sprijinul lateral al scaunelor. Ma mir ca n-am nici o vanataie macar, nici gatul nu ma doare :)

 

Am sunat la 112, echipajul a venit cam in 20 de minute cu un ARO si nimic altceva. Dupa ce-au vazut ca nu sunt raniti, singura si unica lor grija a devenit sa mute masina mea in afara drumului; nu aveau absolut nimic la ei, m-au intrebat pe mine daca nu am sufa. N-aveam, am incercat cu funia de la banner :D care evident ca s-a rupt, masina fiind grea si cu roata dreapta blocata. Pana la urma au oprit niste baieti cu o sufa trainica si am tras-o de spate, scotand-o de pe banda 1. Dupa ce m-au luat pe mine la indemnuri iti pun fiola si alte de-astea, s-au carat fara sa zica macar la revedere, esti bine, ai cu ce sa ajungi acasa boule, chestii de-astea. De notat ca la treaba cu remorcatul s-au limitat la a da indicatii, pe principiul pune-ti dom'le sufa, ce vrei sa ma bag eu in zapada?

 

Va ziceam ca nu era nici o masina de deszapezire in vedere; la 15 minute dupa ce venise politia, au aparut 2 masini ca din pamant, cu idei inteligente de genul sa ma impinga in afara carosabilului cu lama Wolei. Sa muriti voi b-( Ah, iar baiatul ce conducea cealalta masina avea 2 caciulite de Mos Craciun puse pe tetiere; unul din politisti a luat una din ele, ca-i inghetau urechile, si-a plecat cu ea. Nu-i vorba de paguba, ci de idee/gest, in fine.

 

Asa, deci astia s-au carat bine mersi cu palma-n fund, am ramas in camp (atmosfera apocaliptica de film, bezna/viscol/frig ca la balamuc/ud tot/etc). Sunat la Dacia Asistenta (0248.500.500), foarte profi oamenii, intr-o ora era platforma venita. Pretul e bine de stiut, 180 lei pornirea si 30 km inclusi, pentru ce depaseste e 2,5 lei/km. Pana la Ploiesti vreo 300 de lei deci. Urcat cu greu pe platforma, dar pana la urma am urcat-o. Mers cu 20 km/h tot drumu', masinile de deszapezire (ale Euroconstruct Trading '98 SRL, ca deh) treceau vesele cu lamele ridicate, feeric de-a dreptul. Pe la 5 dimineata eram si eu acasa.

 

112: nota buna

politia romana: nota huo

astia cu deszapezirea: dati-va foc

dacia asistenta: nota foarte buna

biata mea masinuta: nota excelenta ca m-a salvat :)

eu: nota rea, c-am presupus ca cine tre' sa-si faca treaba cu curatatul chiar o va face.

 

Inainte de comentarii, a se nota ca aveam caucicuri de iarna pe masina, iar viteza era pe la 50 km/h. Mai nasol acum ca la CASCO va fi probabil dauna totala, de reparat in regie proprie cu piese din dezmembrari s-ar putea sa ies peste valoarea de piata a masinii, asa ca mai vedem; voi face sondaj pe topicul masinii mele cu idei. Cititi, trageti invataminte, feriti-va pielea cat puteti. Bine ca n-a fost mai rau.

091216_021717.jpg

091216_021745.jpg

091216_021754.jpg

091216_021804.jpg

091216_021816.jpg

091216_021826.jpg

Share this post


Link to post

Bre, daca tot ai scapat cu bine, pot sa zic ca mie dintotdeauna mi-a placut suportul ala de pahare de sub casetofon. :-" Si volanul :-" . :mrgreen:

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...