Jump to content
Sign in to follow this  
SORAN

Accidente... vazute sau suferite

Recommended Posts

Pai hai sa-ti zic eu prima problema la acel accident: Fiat-ul a lovit cu fata, oarecum lateral Aveo. Fiat Linea este o masina grea, cu aproape 1400 kg daca nu ma inseala memoria. Aveo este o masina mult mai usoara. Ghici cine absoarbe mai multa energie de impact?

Share this post


Link to post

Si in plus la ce a zis Mircea... erau si in afara localitatii...deci era viteze de peste 100km/h

Share this post


Link to post

N-arată deloc bine acel Aveo, dar nu ştiu câte maşini din aceeaşi clasă ar fi putut oferi protecţie reală la un impact lateral la o viteză de (probabil) peste 90km/h.

Şi, pe de altă parte, un şofer experimentat e cel care se adaptează la condiţiile de trafic (inclusiv meteo, starea carosabilului etc.)

Share this post


Link to post

Accident petrecut azi pe Barbu Vacarescu : ma aflam pe o straduta perpendiculara pe Barbu Vacarescu; voiam sa fac stanga. Astept ce astept caci pe mijlocul strazii erau cei care voiau sa intoarca peste sina de tramvai. Vad tramvaiul cum vine si se apropie din ce in ce mai mult de masinile care erau oprite pe sina. Tramvaiul nu incetinea. Ma uit mai atent crezand ca magaoaia chiar are loc printre aia. Nu mi-a dat prin cap nici o clipa ca vatmanul le-a pus gand rau alora care erau pe sina.

Pe principiul Last In First Out, ajutat de carligul ala pe care il au tramvaiele, vatmanul i-a administrat primului sofer o corectie de traiectorie, care la randul sau i-a administrat o corectie celui care era in fata sa. Nu mai tin minte daca cel de-a doilea l-a lovit pe urmatorul.

 

Nu mi se pare corect cum intorceau aia peste sina blocand tramvaiul, dar gestul vatmanului m-a..."socat".

Share this post


Link to post

cunosc doi frati... caz real... unul este un om normal ca noi toti, cu bune si rele... in schimb fratele lui este... dus cu pluta, serios, rau de tot. Acum vreo douaj'de ani am lucrat cu el si toata sectia radea/se ferea de el pentru ca era cam slab cu duhul/ciudat etc. Acesti doi frati au fost la RATB, in acelasi timp, pentru angajare. Unul dintre ei (ghici care?) a picat la examenul psihologic! !!!!!!!!!!!!!

 

Da, ciudatul a fost angajat la RATB. Timp de doi ani de zile avea in medie un accident pe luna. A fost vatman pe una din cele mai "drepte" si scurte linii de tramvai din Bucuresti!

 

cam asta este... :rolleyes:

Share this post


Link to post

Nu e accident...dar e de povestit.

 

Astazi pe Calea Mosilor, mergeam pe a doua banda. Trec cam cu o singura lungima de masina de un Tico ce mergea pe prima banda cand se aude un poc. Intorc capul si il vad pe ala cu capota peste parbriz. A nu se intelege cu capota ridicata cum se ridica ea in mod normal, pe la vreo 50-60 grade. Era lipita de parbriz. A avut noroc ca nu mergea nici tare si nu era curba. Am avut si eu noroc ca nu m-am nimerit fix langa el cand s-a intamplat.

 

M-am mirat de treaba asta asa ca intreb posesorii de Tico : cum aveti sistemul de prindere ? Chiar se poate intampla treaba asta sau...n-am vazut eu bine ?

Share this post


Link to post

Teoretic se poate intampla la orice masina la care capota se ridica din fata...

Share this post


Link to post

Astazi, ora 14:30, autostrada A2, aproape de intrarea in Bucuresti dinspre Constanta. Inainte de podul peste Centura, se face o bretea la dreapta spre Cerinca. Nu stiu ce masina era insa sigur a ratat iesirea pentru ca am vazut-o cu rotile ... in sus. Era si un echipaj de Politie, cred ca se intimplase de curind. De la distanta nu mi s-a parut sa fi suferit avarii serioase, teoretic soferul si pasagerii nu ar fi avut de ce sa se fi ranit prea tare.

Share this post


Link to post

In dupa-amiaza asta un accident urat intre Piatra Neamt si Roman: doi motociclisti morti, un tuareg pe camp, un A6 de-a latul soselei si inca o duba tot pe camp. Stie cineva ceva detalii?

Share this post


Link to post

Astazi mergand cu masian din dotare pe la Carrefour Orhideea (pe unde lucreaza astia de zor la pasarele simt cum masina fuge de sub mine, aud o bufnitura groaznica un soc si mai dureros (mi-am dat seama ca am dat in ceva adanc) pana si sufletul m-a durut, mai merg 10 metrii si apoi trag pe dreapta pentru a evalua pagubele. Janta fata dreapta stramba - partea din interior, jeanta spate dreapta stamba tpt pe interior si pe pana, bag o serie de injuraturi, si ma duc sa vad in ce dracu am dat - o mare groapa pe sinele de tramvai pe care au mutat astia traficul si cel mai mishot este ca era un bolovan din marginea gropii in aceasta - probabil ca a cedat cand am trecut eu pentru ca era "prospat" cazut. Ma duc undeva pe marginea drumului in ideea de a gasi ceva sa bag in gorapa aia sa semnalizez santul - macar sa nu mai cada si alti prosti in el - si dupa vre-o 20 de secunde dupa ce m-am intors cu spatele aud inca un set de busituri urmat imediat de altul. Ma intorc si vad un clio oprind in spatele meu si in spatele lui o tipa cu o toyota. Ma duc sa vad ce au patit si ei...era clar ca nici ei n-au scapat...asta cu clio-ul janta fata drapta sparta si anvelopa taiata,tipa ambele jate strambe. Erau prieteni si se duceau acasa. Ea a ramas pe post de "semnalizator de groapa iar eu cu el am gasit o craca pe care am pus-o in fata gropii...acum nu stiu cat de mult va ramane acolo. De mult nu am mai injurat atat ca astazi...maine o sa ma duc la o vulcanizare unde am auzit ca indreapta jante de aliaj...sper sa reusesc cu astea ale mele pentru ca parca vad ca iar stau 4 luni sa-mi vina altele pe CASCO si parca nu-mi vine sa apelez iar la el...oricum atata indiferenta si nepasare fata de soferii bucuresteni nu am mai vazut...daca tot deviezi traficul macar astupa dracului craterele ca in curand o sa se piarda masini prin ele...

Share this post


Link to post

Si uite asa a inceput topicul despre Motociclism... :)

Share this post


Link to post

Da dar la inceput a fost invers, a fost din vina conservarului kellu :P , daca tin bine minte

Edited by Sebian

Share this post


Link to post

Pe 3 noiembrie , seara, in jurul orei 19 mergeam dinspre Arcul de triumf catre Casa Presei Libere. La un moment dat, ma aflam in dreptul trecerii de pietoni de la parcul herastru care face legatura cu capatul tramvaiului 41, am auzit un zgomot puternic de frana si mi-am intors privirea spre stanga , pe benzile de pe mijloc. Am ramas socat pe momemt sa vad cum pe trecerea de pietoni o masina loveste in plin cel putin o persoana. Spun cel putin pt ca erau mai multi in grupul in care traversau, dar fiind cam intuneric atat am reusit sa vad. Am dat telefon la 112. Stie cineva continuarea? la stiri nu a dat nimic iar de oprit nu aveam cum sa opresc.

Share this post


Link to post

Deci in primul rand nu am vb nimik rau de motociclist eram vesel ca nu l-am strivit cu masina, si totusi era normal sa fiu suparat, omul iesea de la spitalu municipal CU MANA IN GHIPS pe motor, doar ce facuse alt accident, si direct de pe aleea spitalului a iesit pe banda 2 pentru ca avea mana rupta si nu putea sa ia viraj mai strans :| nu am nimic cu motociclisti da scuzele mele asta era chiar dobitoc, pustan de 19 ani cu o mana rupta pe motor.

 

LE: Cam asa arata masina acum: http://www.gmclub.ro/forum/index.php?s=&am...st&p=386772

 

A ajuns asa pentru ca am tras stanga incercand sa il evit si sa nu il iau din plin sa il bag sub masina, si roata mea din dreapta s-a urcat pe roata lui din spate si masina s-a rasturnat oprindu-se pe capota. Eu ma bucur ca am putut totusi sa evit sa il bag sub masina si eu si fata cu care eram am scapat fara nici o zgarietura si el la fel nu a mai avut nimic. Acum ramane doar sa imi iau bani si sa imi caut alta masina,  <img src= ("> .

Edited by Scoop

Share this post


Link to post

Am citit si eu niste chestii pe site-ul de moto si m-am abtinut de la comentarii, tocmai pentru a lasa si "confratele conservar" sa isi edxpunapunctul de vedere.

 

Condensind putin ... citez : "probabil a spus-o omu la suparare si daca nu e asa, data viitoare ii doresc sa il loveasca trenu de satu mare"

 

Concluzie: eu cred ca esti vinovat ca te aflai pe drum tocmai cind s-a trezit pustiul sa braveze !

Share this post


Link to post

Apropo de accidente. Am intrat si eu pe forumul moto si inca ma crucesc de ce poate sa scrie dobitocu` ala de soso. Inca nu isi da seama ca are a 2-a viata?

Share this post


Link to post
Am citit si eu niste chestii pe site-ul de moto si m-am abtinut de la comentarii, ...

 

Care-i topicul de pe moto referitor la acest accident?

 

@steph, o viata noua nu inseamna neaparat una mai buna.

Share this post


Link to post

Dupa ce am stat vreo 1/2h pe forumul cu 2 roti zic sarumina ca nu am cedat tentatiei sa merg mai departe pe 2 roti si am trecut la 4 :)

Oricum unii dintre ei sint "dusi" se risca inutil inclusiv SOSO care are un ingeras undeva pe sus :)

Dar daca e sa fim realisti si in tagma celor cu 4 roti sint destui care se risca inutil si cel mai nasol ca risca viata altor participanti la trafic...

Share this post


Link to post

Acum 10-20 de minute am trecut la mustata pe langa "oportunitatea" de a face o vizita la spital..una serioasa rau de tot.

Veneam dinspre magazinul Unirea spre Dimitrie Cantemir, pe jos. Am ajuns la trecerea de pietoni(prezentata in desen), era rosu pentru pietoni. Ma oprisem exact langa un copac ce este plantat exact langa marginea trotuarului, pentru cei ce stiu zona. M-am uitat in dreapta si am vazut ca vine o buburuza, un C1 sau ceva de genul, destul de incet si am zbughit-o prin fata lui, in sensul indicat de sageata. Buburuza a trecut prin spatele meu si exact cand eu am ajuns in partea cealalta a trecerii de pietoni am auzit un claxon scurt si m-am intors sa vad exact momentul in care un Renault Megane ce venea in spatele buburuzei, cu 60-70km/h estimez eu si care circula spre splai a intrat in plin intr-o Skoda Felicia care plecase mai repede decat celelalte masini de la semaforul de pe Dimitrie Cantermir.

 

Skoda a fost intoarsa la 180 grade, astfel ca botul era acum orientat spre semaforul de la care plecase.

Renault-ul a fost proiectat pe trotuar, trotuar pe care se aflau oameni ce asteptau sa se faca verde(punctele rosii din desen) si a lovit in plin 2 sau 3 femei ce se aflau acolo pana sa se opreasca in copacul mai sus mentionat. Le-am vazut efectiv cum au zburat prin aer. Exact in locul unde a lovit pietonii si implicit copacul ma aflam eu cu ~10 secunde mai devreme, daca nu as fi traversat pe rosu.

 

Am tremurat un sfert de ora apoi. Am sunat imediat la 112 dar un pompier fusese mai rapid, l-am vazut dupa ce mi se spusese ca cineva a telefonat inaintea mea din acelasi loc si vorbeste la salvare. Cel putin 2 persoane(femei) erau intinse pe jos, pline de sange.

 

P.S: partea "colorata" in albastru este dambovita ce iese de sub piata unirii.

post-5484-1226407610_thumb.jpg

Edited by closchkutza

Share this post


Link to post

Bine ca s-a terminat favorabil tie! Din pacate asta e in bucuresti: daca mergi pe strada, se poate intimpla orice. Nu e ca la Brasov! In orice caz, un motiva sa sarbatoresti azi cu prietenii sau singur ca esti ok!

 

Sper ca saracii pietoni nevinovati vor fi bine. Soferii ce -au patit? Si cine e vinovatul pina la urma?

Share this post


Link to post

Cu siguranta asta se intampla doar in Bucuresti, hitmane. Daca erau in alt oras sau in alta tara, pietonii isi desfasurau aripile si zburau catre un loc sigur, feriti de orice nebunie... Ai auzit de ce prefera mai nou americanii sensurile giratorii?

Share this post


Link to post
Cu siguranta asta se intampla doar in Bucuresti

Nu am zis ca se intimpla numai in bucuresti. Dar aici sint factori favorizanti pt. aparitia acestor evenimente:

-aglomeratie si infrastructura invechita

-nu exista disciplina rutiera (multi bizoni in trafic)

-se fac liniute ziua in amiaza mare

-marcaje rutiere care se pot imbunatatii

-amenzi mici pt. ilegalitati rutiere (ia sa dea 30 mil spre exemplu amenda + suspendare permis pe 2 ani)

etc.

 

Dar tu stii toate astea, nu stiu de ce ma faci sa repet situatia actuala din bucuresti.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...