Jump to content
Sign in to follow this  
SORAN

Accidente... vazute sau suferite

Recommended Posts

Pai tocmai asta este faza... De obicei acolo este o aglomeratie de moarte, nu ai cum sa ai viteza desi ea clar avea.

Am incercat sa imi inchipui din ce parte venea ca sa ajunga asa si nu reusesc.

 

 

In alta ordine de idei, pe data de 24-5-2004 la 07:16 AM scriam, pe un alt forum:

 

cred ca multi ati auzit de accidentul de pe ion mihalache din bucuresti in care a fost implicat agent-sef adjunct la Serviciul Pasapoarte.

sa va spun ce se intampla daca esti sofer in romania si ai ghinion sa te afli in calea unei "oficialitati".

un sofer de la firma la care lucrez, conducand un Volvo S40, ajunge intr-o intersectie (ion mihalache cu av. popisteanu) atunci cand semaforul este galben. opreste si sta regulamentar la culoarea rosie a semaforului. cand se face verde, se incadreaza pentru a face stanga, fara a incalca liniile de tramvai cu roata, desi botul masinii se afla deasupra acestora. aici asteapta pentru ca traficul este destul de aglomerat, avand in vedere si ora (18.20). fiind sofer de dacie papuc carosata, este obisnuit sa se uite din cand in cand in oglinzile laterale. in momentul cand face asta vede o masina care se indreapta din directia din care a venit si el, spre intersectie, cu viteza mai mare decat cea regulamentara (martorii au declarat ca ar fi avut peste 100kmh dar acest lucru nu poate fi luat in considerare). audi, caci aceasta era masina care se indrepta catre intersectie, circula pe linia de tramvai, desi marcajele nu o permit. vazand volvo, soferul audi a incarcat se evite intrand pe contrasens iar soferul volvo a incercat sa isi protejeze lateralul tragand maxim dreapta si inaintand cam 1, 1,5 metri. practic el s-a ferit din calea audiului. daca nu se ferea probabil el ar fi patit acum ceva caci sigur audiul se oprea in el (sincer, o fi vorba despre un volvo, dar la cum arata refugiul si semaforul in care s-a oprit audiul, ... si eu m-as fi ferit)

in acest moment se produce impactul, audi fiind proiectat inspre un refugiu pentru tramvai; din pacate pe trecerea de pietoni din fata refugiului se afla un copil de 17 ani care este lovit si aruncat 25-30 de metri. nu se stie exact distanta caci... nu am ajuns inca acolo. volvo este rasucit la 120 de grade si aruncat aproximativ 10-15 metri. nici aici nu se stie cu siguranta distanta. de ce? pentru ca imediat dupa accident, soferul audi se da jos din masina, ascunzand numarul de inmatriculare si girofarul, pune mana pe telefon si face ca cel putin 10 echipaje de politie sa apara in 20 de minute la fata locului.

contrat oricarei legi si proceduri, masinile de politie parcheaza peste locul unde a fost aruncat copilul si uitand de orice masuratoare sau chestii de genul asta incearca sa scoata din semafor audiul.

desi martorii declara ca audi a intrat in intersectie pe culoarea rosie a semaforului, ca pietonul se afla pe verde, ca soferul din volvo oprise masina in momentul impactului, ca au fost batuti si abuzati verbal de conducatorul audi si ca acesta a disparut de la locul faptei pentru 1,5-2 ore, nimic nu conteaza pentru politisti. acestia declara ca in cel mai rau caz (atentie la exprimare) a fost culpa comuna, desi ei cred ca copilul a trecut pe culoarea rosie a semaforului.

Concluzia? ieri, baiatul a fost deconectat de la plamanii artificiali si continua sa respire singur desi se afla in coma profunda. martorii sunt amenintati sau speriati, isi retrag declaratiile iar soferul Volvo este din ce in ce mai sigur ca va ajunge in puscarie pentru ca inca o oficialitate (desi are antecedente: un copil si un batran) sa scape curat.

nu pot sa nu ma simt frustrat ca traiesc in Romania!

>>

 

uitandu-ma pe la acesta sectiune, mi-am amintit de acest accident si m-am interesat ce s-a mai intamplat. Copilul si-a revenit, adica nu mai este in pericol de moarte, cu toate ca nu se poate spune ca este cu adevarat intreg din cauza leziunilor cerebrale suferite.

Nici pana in momentul de fata nu s-a intamplat nimic, nimeni nu a fost acuzat si dosarul este pierdut pe undeva.

Share this post


Link to post
iar soferul Volvo este din ce in ce mai sigur ca va ajunge in puscarie

 

pai stai oleaca, de ce era acuzat cel cu volvo?

Share this post


Link to post
Sper sa nu fi omorit pe cineva! :cadelnita:

In una din poze (accident-5-nn.jpg) se vede singe :speriat: sub pavilion

Share this post


Link to post

cel cu volvo este in pericol de a fi acuzat de culpa comuna. in momentul de fata nimeni nu este acuzat de nimic. oricare dintre ei o sa fie acuzati o sa ia si o condamnare pentru "vatamare corporala grava" si, mi se pare normal, vor plati daune familiei baiatului (desi cred ca nu le va alina cu nimic durerea, macar le va da posibilitatea financiara sa aiba grija de el)

Share this post


Link to post

Accident seara 11.10.2004: veneam si io spre casa de la fakultate ca tot omu si in panta dp vacaresti asteptam cu picioru pe frana sa plece coloana. Doadata zbang una in spate da calumea nu gluma...ma dau jos 2 tzigani intr-un audi . Cum i-am vazut am si inceput ce p..a mea ai facut bah boule? (cu tupeu nu? :lol: ). Soferu era sclavu celuilalt care deja incepuse sa dea telefoane...in fine dupa 15 min. ne-am hotarat sa mergem la un service maine poimaine sa-mi faca el bara spate. Daca va intrebati de ce a intrat bou ala de tzigan nenorocit in mine...statea ca prostu cu picioru pe ambreiaj si cu ea in viteza :spume: si logic ca i-a scapat picioru. Anyway mari probleme nu-s adik nu s-a spart bara ca am vazut ca e din plastic cre ca daca eram cu o dacie mai noua... la busitura pe care am primit-o era praf.

Share this post


Link to post

Si Maharul a fost troznit in spate ... cum da ploaia, parca e razboi ...

Share this post


Link to post

Iar am scapat!!!!!!!!!!!!! Ma duc clar la biserica!!! Povestea:

 

azi, 17.11.2004, orele aproximative: 18:30. Veneam de pe Pantelimon (dinspre Obor), apoi dreapta spre Electroaparataj ca sa intru la OMV. O Nubira STATEA langa bordura, in fata McDonalds, dar in fata = la strada, nu in parcare. Eu am dat semnal dreapta inca de pe linia de tramvai! Espero are si semnalizator pe aripa, si ale mele functioneaza. Buuun. Deja aveam unghi si intram catre OMV cand idiotul PUNE MASINA IN MISCARE!!!! FARA SA SE ASIGURE NICI O SECUNDA!!!! Nu stiu cum l-am simtit, ca deja era in dreptul aripii dreapta spate!!! Si continua fara nici o apasare drumul, preocupat fiind probabil sa discute cu mandra din dreapta!!! Am reusit sa trag disperat stanga si sa accelerez (singura solutie, cred), am trecut, am franat si i-am umplut frigiderul cum am stiut mai bine la ora aia si la nervii pe care deja ii aveam (cu putin mai devreme pe la Avrig venea o blonda cu un Matiz foarte fericita bot in bot cu mine, ea nefiind deloc pe banda ei!)!

 

Ala nu a inteles deloc de ce eram asa de agitat!!! Si mandra imi tot arata ceva cu un deget (nu stiu cu care, dar nu "acela") si au plecat tiptil...

 

Nene cu NUBIRA gri metalizat care in seara asta de 17.11 era sa intrii intr-un Espero alb!!! Mai studiaza, tata, legile, si vezi ce ai de facut si cata prioritate ai cand pleci de pe loc!!!

Share this post


Link to post

O chestie similara am patit si eu, la o trecere de pietoni. Trecusera pietonii, si bajetzii se puneau un miscare. Unul cu un Cielo roshu, fara sa se asigure (mergeam in paralel cu el, insa se pare ca nici macar vedere laterala nu avea ...) incepe sa semnalizeze si se baga sa intre in mine ... Am tras puternic de volan stanga si am accelerat, ala saracu abia in momentul ala m-a vazut, a facut ochii cat cepele (cu ocazia asta a vazut si autocolantul), si probabil ca a intrat pe banda mea, insa io deja eram inainte cu vreo catziva metri ... Daca nu eram pe faza, si daca masinutza asta criticata de multzi nu raspundea pronto la manevra brusca pe care am executat-o, probabil ca aveam partea dreapta facuta varza ...

 

N-am injurat, n-am claxonat, n-am dat din faruri (era tardiv) ... Am facut doar reclama la club, ca la semnaforul urmator, niste gigei dintr-un volksvaghen se tot uitau la mine ... Matiz e o mashina fajneatza ...

 

N-ar fi primul accident in care evit berbeci ... dar asta e cel mai recent.

Share this post


Link to post

Mai :o fftopic: asa ... fara sa exagerez , cel putin o data la 2 saptamani patesc ceva de genul celor expuse de Danielson ( nu ca am fi di acelasi oras ... "soferi" d-astia gasesti in orice satuc unde sunt mai mult de 2 masini ... ) . Asta este , in ziua de astazi trebe sa fii cu ochii in patru : sa conduci si corect sa te si pazesti de alti "soferi" ...

Share this post


Link to post

Te uiti cu ochii in 14, dar daca iti pleaca din unghiul mort, cum Doamne-iarta-ma sa il vezi? Numai Al de Sus a vrut sa iasa OK treaba, alta explicatie logica nu am...

Share this post


Link to post

Acum 30 min am ratat la mustata un accident si am vazut doua...

Eram pe o straduta pe langa Gorjului. Strada goala, in fata la vreo 100 m un ins cu 3 copii, PE MIJLOCUL STRAZII. pe la vreo 50 m le fac flashuri - nici o reactie. Le dau un claxon scurt, sa nu se sperie...incep sa o ia usor spre trotuarul stang. Eu la vreo 10 m de ei. In momentul acela un copil o ia la fuga spre (atentie) stanga. Cand eram la vreun metru de ei, tatal si celalalt copil sar...spre DREAPTA! :hammerhead: Norocul a fost ca am tras brusc dreapta de volan si cred ca am trecut la o palma de copil. (Traiasca Tico si reactiile lui rapide) Ziceti si voi, reactie normala?!?!  <img src= "> intram naibii in puscarie pentru un parinte idiot...scuzati-mi reactia dar sunt inca tensionat dupa...ce urmeaza:

 

Pe soseaua virtutii, venind inspre Crangasi. Carosabilul ud - am zis eu :roll: Se pune un stop. pun frana - nimic! patinoar... :shock: bine ca nu aveam viteza mare. In stanga mea pe banda doi, un Logan verde pune disperat frana, rotile blocate...se opreste la cativa cm de fundul unuia. Se face verde, asta cu loganu nu s-a invatat, pleaca ca din pusca. Cu vreo 50 m mai incolo, doi cu avariile - o skoda parca si loganul dinainte cu bara pe sosea si portbagajul un pic infundat. Cu vreo 20 m mai incolo de treaba asta, alti doi pupati "bot in fund" :shock: urat, urat, foarte urat! Nu stiu ce era in zona aia, mai incolo pe aviatorilor nu era nimic...dar eu tot cu 40 la ora eram :) Cand am ajuns in sfarsit acas am zis bogdaproste... :|

 

Sa ne auzim cu bine...

Share this post


Link to post

Pe drumul de intoarecere de la mare, asta vara am surprins fara sa vreau ce-i drept, un accident. Incercind sa fotografiez un fulger (afara se pregatea de furtuna) am fost depsait de o salvare ...care putin mai sus a avut ghionul ca ceilalti participanti la trafic sa nu-i faca loc.

foto1_thumb.jpg

Share this post


Link to post

si aaceasta este poza de dupa... victime...vreo 3 in stinga in sant era un Matiz cu tanti scoasa pe geam, nenea cu Dacia din poza si undeva in dreapta (nu se vede) doi morti. Destul de nasol. Cel putin eu pina la Fetesti "nu prea am fost in apele mele". Mai mult de 40Km/h nu reuseam sa merg.

foto2_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Acum vreun an intr-un loc fatidic (au fost vreo 20 de accidente pe o portiune de 5 km majoritatea soldate cu morti), sosea dreapta cu niste curbe line, un nene cu un cielo cred ca a adormit la volan (avea viteza super mare) a lovit acostamentul inalt de pe contrasens si a inceput sa se rastoarne. s-a rasturnat de vreo 5 ori si s-a oprit cu rotile in sus in santul de pe contrasens. Masina s-a mulat dupa forma santului de beton, norocul lor a fost ca stalpul b a tinut ca daca nu erau morti amandoi ocupantii. Ei au iesit din fiarele contorsionate intregi cu un cucui si vreo 2 zgarieturi. Eu nu ma asteptam sa iasa cineva viu de acolo. Dupa accident omul nu era in stare sa-si aduca minte nici numarul nevestesii sa o sune, asa era de socat de cea ce a facut. Dupa o rasturnare spectaculoasa de vreo 150m s-a tot rasturnat si o masina distrusa in proportie de 90% au iesit nevatamati..au avut zile...

Share this post


Link to post

Asta a fost Tico candva.. la un impact care a fost la o viteza relativ mica uitati rezultatul? eu nu m-as risca sa merg cu tico. ati vazut si voi atatea cazuri cu tico, e o problema cu siguranta. intr-un timp se vobea sa le interzica pentru taxi din cauza asta :roll:

untitled88_thumb.jpg

untitled77.jpg

Share this post


Link to post

:o fftopic: Citat de pe moto club: Din cite am inteles, ala cu dacia a facut stinga fara sa acorde prioritate nu? Acum, daca ala venea cu 200 la ora, e foarte posibil sa nu-l fi vazut macar, sau sa fi zis ca are timp. Ideea este ca vina va fi impartita daca e asa. /ce prioritate sa dai cand vine idiotu' cu "putin peste 200"?

din ce am vazut la stiri, soferul daciei a fost dus in stare CRITICA la spital, iar negroteiul n-avea nici p dreq.

 

cunoscuta discutia parca de undeva... pina la urma totul tine de perspectiva nu-i asa :wink:

Share this post


Link to post

Cu ce s-o fi intalnit? Cu un tanc la 200 la ora? Ca n-a mai ramas nimic nici din stalpul B, iti dai seama ce masina a fost doar dupa ultimii 20-30 cm.

Share this post


Link to post

da, parerea mea e sa s-a si rostogolit de cateva ori... Doamne fereste!

Share this post


Link to post

:( Ieri ne-a parasit Teo Peter in urma unui accident de circulatie. Autorul un puscas marin american, care si-a si luat talpasita din tara, Dumnezeu sa-l ierte :cadelnita: :(

Share this post


Link to post

da, dubios e faptul ca nu a vrut sa i se recolteze probe de sange... Ma gandesc ca daca ar fi fost vb de un om de rand s-ar fi musalmalizat si mai repede cazul...

Share this post


Link to post

Il cunosteam pe Teo Peter...e incredibil. Dumnezeu sa il ierte!

Share this post


Link to post

Dumnezeu sa il ierte. Ai draq americani sau miscat mai repede. Da si rominii prosti neneeeee rau de tot. Pai trebuiea sa-l umfle pe ala, si sa-l duca la sectie si gata. Dupa aia vazut ce si cum. Cum sa-l lase sa plece asa? Parerea mea ca politia romina a aratat cit de slaba e inca odata. La carnete si taloane luate sint primii si amenzi date nu mai vorbesc. Americanu ala a omorit un om. Trebuie sa plateasca! Ce imunitate taticu! La pirnaie!

Share this post


Link to post

Vineri seara mi-a varzificat un tip cieloul.Stateam in parcare pe o straduta mica si pur si simplu a intrat in masinuta mea.Rezultatul:capota fata,faruri,grila radiator,aripa dreapta fata,bara de protectie.O saptamana in tin cieloul la service.grrrr...

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...