Jump to content
Sign in to follow this  
SORAN

Accidente... vazute sau suferite

Recommended Posts

Nu.

Share this post


Link to post
@Satori: am pus un desen  <img src= ">

 

Acum am inteles. Nu, nu este normal. Si mi se pare o aberatie sa iti pui problema asta.

In plus, nu este permis ca doua autovehicule sa circule in paralel pe aceiasi banda (sa circule, nu sa se depaseasca/devanseze).

Share this post


Link to post

Deci NU este permis ca doua sau mai multe autovehicule sa circule pe aceeasi banda? Sau ESTE?

 

Eu sunt extrem de derutat aici...

 

Sunt OK cu cei ce se strecoara la stop printe masinile care stau (daca nu mi-ar mai lovi oglinda, mama lor...) dar nu sunt de acord cu depasirea pe aceeasi banda... Deja sunt timorat cand aud un motor sa nu-l fac carne de mici si dup-aia sa dau cu subsemnatu la autoritati...

 

Sa va spun ce sentiment am avut cand am intalnit pe transfagarasan niste nemti si olandezi ce nu depaseau 60-70 la ora? Si ce sentiment cand un idiot vitezan de pe contrasens abia a luat curba? Cum ma gandeam ca imi inlocuieste cele 3 diamante cu cashcheta lui?

Share this post


Link to post
Deci NU este permis ca doua sau mai multe autovehicule sa circule pe aceeasi banda? Sau ESTE?

 

Nu este permisa circulatia in paralel. Adica aceiasi viteza, blablabla... Asta nu are legatura cu depasirea/devansarea.

 

Si, stai calm, nu esti singurul speriat :D Sunt unii atat de zmei pe motoare sau scutere ca sunt in stare sa ma sperie si pe mine, cand sunt pe motor, cu tot cu mega atentia necesara mersului pe doua roti. Sa mai zic si de faptul ca in ultimul timp se inmultesc cazurile in care sunt depasit pe dreapta de masini? (depasit!!! nu au loc pe aceiasi banda eu mergand undeva la 30-40% din latimea drumului inspre stanga).

Asta-i viata (traficul). Atentie si noroc.

Share this post


Link to post

Deci sa inteleg ca cel care m-a depasit pe mine pe autostrada (eu fiind pe banda 2 in depasire) printre masina mea si balustrada de delimitare sensuri a facut-o legal... Daca se dezechilibra el sau batea o rafala de vant si il storceam de balustrada eram divina... Das ist scheize...

Share this post


Link to post

Bai, al dracu... cum naiba s-a strecurat? Daca batea vreo pala de vant, el afla primul, nu trebuia sa iti bati capul cu el.

Sa vedem, poate schimba astia legea.

Share this post


Link to post

Autostrada nu e marcata cu dunga continua pe partea stanga? In cazul asta cine zice ca el se afla in dreapta dungii continue sau pe praful din stanga ei?

Share this post


Link to post

Am promis ca revin cu niste poze cu TICO meu dupa accident.

 

post-4863-1213975421_thumb.jpg

post-4863-1213975286_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Se pare ca Lamborghini astea au si ele probleme cu directia si franele :mrgreen:

 

click

 

Si topicul de pe motociclism, cu mai multe poze aici.

Share this post


Link to post

Sau au probleme cu fitele celor care le conduc.

Share this post


Link to post

Un camion a lovit o pasarela in Tincabesti :o

Share this post


Link to post

Tragic! Bilanţul accidentului: două persoane au fost rănite, iar femeia de la volanul unei dintre maşini a decedat. :(

Share this post


Link to post

Daca ve-ti analiza cu atentie situatia pasarelelor de pe DN1 o sa descoperiti ca felul in care au fost proiectate este deficitar: nu s-a prevazut protectia structurii in caz de impact accidental si nu s-a lasat suficienta distanta fata de drum. Asta include si structuriile metalice care au numai camere de luat vederi. Toate lucrurile au legatura unul cu altul: ar trebui sa inceapa cu firma de proiectare si cercetat exact in ce conditii s-a cistigat contractul de proiectare\executie.

Edited by hitman

Share this post


Link to post

Pai e simplu .

Firma apartine cuiva care a intervenit sa castige el licitatia , eventual el chiar este cel care decide invingatorul.

Proiectarea e facuta cu picioarele pt ca oameni buni trebuiesc platiti scump . Si in definitiv, CINE sa il traga la raspundere ?

UN caz clasic despre partea a treia care sufera din cauza coruptiei dintre partea 1 ( organizatorul licitatiei ) si partea 2 ( castigatorul ei )

 

Imi aduca aminte cu un fel de ranjet pe buze despre germanul care dadea in judecata Primaria Constanta ( CRED ) ca NU a semnalizat o groapa corespunzator si ca el a intrat in ea si si-a afatiat ( zgariat putin ) masina.

 

Pana cand nu vom avea aceeasi mentalitate nu vom putea sa tragem pe nimeni la raspundere. Si chair si cand om avea-o, legea e facuta de asa natura incat cei mari mereu gasesc portite. Doar ei au facut-o, nu ?

Edited by Cumnatu

Share this post


Link to post

In cazul cu Lamborghini.jigodii au fost medicii de la spital ca au sarit 7 cand au aflat cine e avortonu ala si ca era plin de bani,7 au sarit sa il tradeze ca era zgariat la genunchi si cele 2 fete lovite grav nu s-a uitat nimeni la ele...tuva'n gura de comunisti.

Share this post


Link to post

Cumnatu si hitman, va dati cu parerea ca niste babe, imi pare rau sa o spun. Constructia pasarelelelor a fost clasica "simplu rezemat". Cred ca daca aflati ca podurile de peste Dunare sunt facute la fel, nu va mai duceti la mare decat cu avionul sau inot.

Share this post


Link to post

Sir, lasa userii in pace si ataca ideea in sine (cum zicea Tolin odata)! Pe de alta parte specializarea mataluta e in 'Automatizari si calculatoare' daca mi-a duc bine aminte. Io am facut proiectare fo' 15 ani si stiu despre ce vorbesc. Dar ma rog, astia cu controlere si robotei stiu mai bine in ziua de azi. Scuze, data viitoare o sa-ti cer voie inainte sa-mi dau cu parerea. > :)

 

Constructia pasarelelelor a fost clasica "simplu rezemat"

Si ca o ironie a soartei ti-ai raspuns singur la unul din viciile de proiectare.

Edited by hitman

Share this post


Link to post

Daca nu se face asa, in iarna pica. E chiar atat de simplu.

Share this post


Link to post
Daca nu se face asa, in iarna pica.

Adica? Din cauza a ce pica?

Share this post


Link to post

PS: Nu aia e specializarea mea dar e o specializare pentru 50% din membrii familiei mele. Maica-mea chiar proiecteaza poduri dar deh, reporterii si babele stiu mai bine.

 

R: Dilatare/contractie.

Share this post


Link to post

Pina una alta in accident s-a vazut clar ca cisterna a agatat cu partea de sus podul respectiv. Inseamna ca o distanta care trebuia sa fie luata in calcul la proiectare nu a fost!

Share this post


Link to post

Era cu bena ridicata. Nici pe sub podurile de pe autostrada nu are loc o basculanta cu bena ridicata.

Share this post


Link to post

Right, dar traversa respectiva nu era din beton. Poduriile din beton au protectie intrinseca la accident de genul acesta. Datorita masei podului din beton este foarte greu sa-l misti din loc daca un berbece vine cu basculanta ridicata. La pasarela situatia se schimba. Este o structura metalica calculata doar pt. anumite eforturi mecanice. Puteau sa prevada si aia din proiect ceva: ori o mai ridici trei-patru metrii ori mai montezi niste bari de protectie ca sa disipeze socul in caz de accident. Parerea mea.

 

Ce s-ar fi intimplat daca pe pasarela respectiva erau 30 de oameni? A, sau noi in proiectare aplicam legea lui Himmler: un mort e o tragedie, mai multi o cifra statistica!

Edited by hitman

Share this post


Link to post

Da mai balaure :P , ala e idiot ca avea bena ridicata, dar de o pasarela bine facuta s-ar fi lovit si cam atat. Similar si de un pod de autostrada. Chiar si in constructia "simplu rezemat", reazemul trebuia sa fie sanatos si sa nu permita daramarea pasarelei. La fel si picioarele pasarelei trebuiau sa aiba protectii de impact, cum le vezi pe cele puse la stalpii de inalta tensiune pe tronsonul Ploiesti-Campina.

In orice caz, sper ca idiotul de sofer cu creierul lins sa infunde puscaria. Valabil si pentru baietelul de bani gata cu Lamborghini! Pacat de masina aia si de vietile distruse!

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...