Jump to content
Sign in to follow this  
SORAN

Accidente... vazute sau suferite

Recommended Posts

Da, si am mai facut o greseala: mergeam in fata lui :tongue: . Hai sa fim seriosi, daca era atent la drum vedea si el pietonii, vedea ca se apropie de masina din fata, toata treaba s-a intamplat pe aproape 300 de metri avea timp si de un pupat si de un franat.

PS. O sa montez un stop de frana si pentru frana de motor, poate asa ... glumeam.

Share this post


Link to post

N`avea de unde sa stie ca in spate e un cretin ce ii arde de mozoale cand se apropie de o masina aflata in proces de incetinire sau franare.

Share this post


Link to post

Pai si de unde stii ca e tantalau? Au niste stickere speciale pe masini? :D

Mai degraba ar fi trebuit sa se uite in oglinzi in timp ce incetinea (din ce a spus a durat cateva secunde).

Share this post


Link to post

Eu de la o vreme cand franez ma uit si in oglinzi sa nu vina vre`un cretin sa se infiga in mine ca asta mi`ar mai trebuii sa o lovesc si din spate si e lovita din tate partile. :(

Share this post


Link to post

Ma uit in oglinda la franari mai accentuate (tocmai pentru a evita cazuri de acest gen) dar acum la miscarile astea lente nu m-am asteptat sa fie careva din spate luat prin surprindere.

Chiar daca il vedeam ca vine ca "berbecu" aveam pietonii in fata masinii.

Share this post


Link to post

Dupa ce am patit si eu de doua ori sa fiu "pupat" in fund de altii stau mereu cu ochii in oglinda cand pun frana, iar cand vad idioti care stau la 1m in spatele meu (in special redusii astia cu dubele de transport - cand ii vad lipiti in fundul meu cu farurile aprinse mor!!! ) incetinesc si-i las sa treaca.

Share this post


Link to post

Pe bune, voi folositi exclusiv frana de motor? Fara sa ciupiti o leaca si frana ca sa se aprinda stopurile? Si cand franati, nu va uitati si-n oglinda? Si va mai mirati ca va pupa-n dos? Nu va mai mirati!

Papie, ziceai ca lucea asfaltul, poate si aluia i-a lucit lumina in geam. La 100 kmh, 150 m ii faci in no time, mai ales cand cel din fata franeaza. Cu frana de motor in special.

Share this post


Link to post

De obicei la chestii de astea eu ciupesc putin frana doar cat sa se aprinda stopurile pe frana, nu sa incetinesc masina

Asa cel care te loveste din spate chiar nu mai are nicio scuza ca te-a lovit, chiar daca tot el este vinovat indiferent daca s-au vazut stopurile sau nu

 

L.E. gand in gand cu Mircea :P

Edited by uskt2005

Share this post


Link to post
Pai si de unde stii ca e tantalau? Au niste stickere speciale pe masini? :D

 

 

Eu ii "miros"... Fara misto. Si pe multi din-astia, care taie benzi ii miros. Foarte des imi surprind sotia spunandu-i: "Uite, asta imi va taia fata!" si chiar asa se intampla in urmatoarele 5 sec.

Share this post


Link to post
Eu ii "miros"...

si chiar asa se intampla in urmatoarele 5 sec.

 

 

:o fftopic:

Ia uite unde era mama-omida ghicitoare in asfalt :mrgreen:

Share this post


Link to post

Bei uskt ... e tata omidu ca mama nu are cum sa fie :) si nu e ghicitor in asfalt ci in curentii de aer pe care ii produc impresarii cu talente de shumacher

Edited by elprypas

Share this post


Link to post

Lucea numai marcajul cu vopsea neagra (care probabil nici nu era speciala pentru marcaje, nu ma orbea doar ca nu mi-am dat seama daca e marcajul cu alb sau a fost acoperit cu negru) si circulam cu doar 60 km/h pe prima banda, a doua era libera. Iar treaba cu un pic ciupit frana sa se aprinda becul este o chestie dar eu m-am pripit, am crezut ca pietonii ma vad si se opresc din traversare. Iar cand mergi in spatele unuia care tot atinge frana din 3 in 3 secunde fara a frana sau incetini aproape de loc dupa 30 de minute cred ca opresti in prima parcare sa bei o cafea.

Share this post


Link to post

Papie, asa cum a zis si Mircea, obisnuieste-te sa calci un pic frana cand faci frana de motor, este cel mai bine. Eu asa fac mereu prin Bucuresti si nu numai(si ochii marin in oglinzi!), sunt destui furati de peisaj. In afara de asta, este exact senzatia pe care o ai cand cineva franeaza in fata ta, dar nu se aprinde nici un stop, nimic, chiar daca nu franeaza tare. O fi fost ala furat de peisaj sau de mandra de langa el, dar si tu ai gresit. Se pierde timp, pentru ca ala din spate astepta sa se aprinda un stop, ceva, si cand colo, masina din fata lui a incetinit fara ca lui sa ii semnalizeze ceva faptul asta si a durat ceva pana a luat decizia corecta, aceea de a frana.

Edited by closchkutza

Share this post


Link to post

Deci ăla din spate cu Matizul este singurul singurul vinovat. Nu mai aberaţi pe aici cu ciupit un pic frâna când eşti în frână de motor, dat telefon la ăla din spate să-i spui că opreşti etc...

 

Adică dacă nu se uita în direcţia în care mergea maşina putea să se aprindă şi o orgă de stopuri roşii că tot nu le vedea. Frâna de motor nu te ia prin surprindere pt că nu are cum să fie bruscă (dacă te uiţi în faţă evident).

Share this post


Link to post
... Nu mai aberaţi pe aici ... dat telefon la ăla din spate să-i spui că opreşti etc...

Multumesc, m-ai scutit de o postare.

 

Altfel, trecerea in frana de motor, pe timpul trecerii manetei de la cutie din treapta superioara in cea inferioara (ca numar de ordine), o fac "ciupind" frana pentru a reduce distanta de franare sau pentru a nu brusca colocatarii.

Share this post


Link to post

Uneori mai trebuie sa-ti pazesti si tu pielea, nu sa lasi asta in seama celorlalti. Asta inseamna in viziunea mea sa faci tot posibilul ca cei din spate/fata/lateral sa stie exact ce ai tu de gand sa faci.

Share this post


Link to post

Aşa e! Dar faci asta în situaţii speciale în care ceilalţi participanţi ar putea fi puşi în dificultate de manevra ta. În cazul de faţă omul a încetinit ca să lase să treacă nişte pietoni buimaci pe o falsă trecere de pietoni iar cel din spate l-a lovit.

 

Nu a frânat brusc, cu scârţâit de roţi, că a văzut o groapă/baltă/canal - gest imprevizibil pt. cel din spate care era o basculată plină cu nisip. Ideea e că de obicei simţi situaţiile astea la care trebuie să-ţi arunci un ochi şi în oglindă - deşi nu văd ce ai putea să faci (eu aprind avariile)

Share this post


Link to post

Eu sunt de părere că peste 90% dintre accidente pot fi evitate dacă cel puţin unul dintre şoferi este atent. Restul de maxim 10% sunt cu adevărat accidente (ghinioane - pentru cel care n-are nici o vină) şi sunt inevitabile. Inclusiv tamponarea din spate pot fi, cel mai adesea, evitată. Totul e să conduci (şi) cu grija celui din spate.

Share this post


Link to post

Ideea e ca, din pacate, trebuie sa conduci si cu grija celui din fata, si cu a celui din stinga, si cu a celui din dreapta...Nu numai din spate te poate lovi cineva :(

Share this post


Link to post

... sau de sus ... sau de jos.

Share this post


Link to post

aia e cand te insori... noi aici vorbim de condus masina, nu viata =))

Share this post


Link to post

Sau o explozie de cauciuc (a se intelege anvelopa) si sirul continua.

Share this post


Link to post

Sau de pe scaunul din dreapta.

Am un prieten căruia îi intrase în maşină nu-ş ce bărzăune mare şi se chinuia să-l scoată pe geam. Numai că pasagerul din dreapta s-a decis să-i dea o mână de ajutor, punând braţul în faţa ochilor lui ca să prindă bărzăunele. Rezultatul: a acroşat un papuc parcat regulamentar...

Vorba lui Forrest Gump: Life is like a box of chocolate. You never know what you're gonna get...

Share this post


Link to post

Cand incetinesc tot timpul ma uit in oglinda dupa ce am avut cateva episoade, fara tamponari e adevarat, dar evitate doar pentru ca am auzit scrasnet de roti si m-am ferit la propriu de cateva "obuze" marca Dacia, odata oprindu-se unul dupa o trece re de pietoni. Asadar cand fac frana de motor ma uit in oglinda si daca berbecul nu da semne sa incetineasca, calc si frana sa se aprinda stopurile, si daca nici asa nu merge, incerc sa scap :D .

 

Un off-topic mic: Veneam odata dinspre Stefan cel Mare pe Dorobanti si la trecerea de pietoni de la Flanco am facut parcare laterala ca sa ovit un "obuz" si tot ala ma injura pe mine ca de ce am pus frana. Ciudat este ca l-am "citit" (asa cum spunea si Alex) cu un semafor inainte ca nu are nici macar o urma de frana.

Share this post


Link to post

A-ti mers vreodata in spatele unuia care nu are stop pe frana?E foarte greu sa iti dai seama cand franeaza.Pe cand eu zic,cel putin la mine,cand vad stopu; de pe frana ca se aprinde la cel din fata,din instinct franez si eu.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...