Jump to content
Sign in to follow this  
gonty

Citronelul Meu

Recommended Posts

Noua mea masina: :banana:

 

dscf2015rj3.th.jpg dscf2014bb7.th.jpg dscf2012nm7.th.jpg dscf2008fs5.th.jpg dscf2006qf7.th.jpg dscf2005rv0.th.jpg dscf2003bu1.th.jpg dscf2002da3.th.jpg dscf2001kz7.th.jpg dscf1999sj1.th.jpg

 

 

Scuzati partea din spate a universitatii si insectele omorate pe Bucuresti-Iasi

Descriere:

C4 berlina, Sx Pack, 2.0 HDI, 138 CP, cutie manuala 6 trepte, faruri Bi Xenon directionale, scaune incalzite, pavilion vitrat, alarma, mp3, detector obstacole fata-spate, jante aliaj 17”, inchidere supercentralizata ...

 

Voi reveni cu impresii dupa ce-mi trece entuziasmul, ca nu am cum sa fiu obiectiv. Deh, sunt in perioada de miere. Oricum Andreea (copilu') s-a indragostit din prima :D

 

Primele impresii: Super masina

La 3000 ture (maxim recomandat in rodaj) in treapta a 6-a am 160 km/h. Consum mediu in rodaj, Bucuresti Iasi, max 70 in localitati, 110-130 in afara (cu varfuri de 160 pe care le atingeam pe nesimtite, ca e prea multa liniste), 6.2 l/100 km

_________________

Share this post


Link to post

Sa-ti traiasca si s-o folosesti sanatos multe sute de mii de KM. Neste detalii de achizitie, pret, etc.?

Share this post


Link to post

Comanda facuta pe 6 ianuarie, livrare pe 14 martie, pret final 23000 euroi. Modalitatea de plata: eu am pus 13000, si am facut rata la mama pe n-spe ani pentru rest :) ) Oricum are optiuni la greu:

- parbriz atermic,

- senzori luminozitate pentru aprindere automata faruri

- senzor de ploaie

- scaune incalzite

- inchidere supercentralizata (ridicare automata geamuri si imposibilitatea deschiderii usilor - ce o fi insemnand asta :( ) + alarma

- computer bord cu multi functii (consum instant, mediu, autonomie, km pana la revizie, regulator de viteza (cruise control), limitator de viteza, si multe altele)

- mp3 player JBL cu 4 difuzoare si 2 twetere

- senzori presiune roti

- scaune incalzite,

- senzori de parcare fata spate

- airbag-uri frontale laterale si cortina

- cotiere fata si spate

- oglinda retrovizore electrocroma

- ESP+ASR, ABS, AFU

- jante aliaj 17" cu cauciucuri Michelin Pilot Exalto, 205/50/17

- sertare sertarase si multe alte spatii de depozitare

- climatizare automata bizonala

Sper ca in mare am spus totul.

Share this post


Link to post

S-o stapanesti sanatos si cat mai multi kilometri fara probleme. E o masina care "sare-n ochi" in trafic.

 

 

Ce-mi placea sa fac intoarceri cu frana de mana pe zapada in parcarea aia pe vremuri... :)

Share this post


Link to post

Daca ai fi facut leasing si nu ai fi platit cash(cum inteleg ca ai facut), cat ajungeau ratele?! pentru ce avans?!

Plafonul de sticla este superb si cred intr-o zi insorita e o placere!

 

Inchiderea (super)centralizata probabil ca nu mai lasa pe nimeni sa se urce in masina in timp ce e motorul pornit cu soferul deja in ea, fara ca soferul nu apese pe botonu cu lacat.

Share this post


Link to post

Super masinuta. Sa o folositi sanatosi si cati mai multi km fara probleme. E super chestia cu inchiderea supercentralizata, o am si eu la Scenicul meu. In rest imi place la nebunie plafonul vitrat, face toti banii. :)

Share this post


Link to post

Super maşina, dar sunt de părere că se va devaloriza foarte rău având in vedere suma cu care ai luat-o.

 

Era mai mişto dacă era in 2 uşi şi incă o chestie pe care n-o suport la Citroenul ăsta:volanul, la care nu se mişcă centrul. O idioţenie după părerea mea.

 

Dar cum gusturile nu se discută, s-o stăpâneşti sănătos şi să ai baftă de ea. ;)

Share this post


Link to post

Multumesc tuturor pentru urari :>

Din cate am inteles, inchiderea supercentralizata nu lasa sa se deschida masina nici din interior si nici din exterior, insa nu am inteles prea bine cand si in ce conditii. Activarea se face numai cand esti in afara masinii. In ceea ce priveste revanzarea, nu cred ca va pleca prea curand din familie (o voi tine macar vreo 10 ani, ca-s satul sa tot schimb masinile) asa ca acest aspect nu ma intereseaza si asta ar fi motivul pentru care am dotat-o in halul asta :D . Daca m-ar fi interesat asa ceva, m-as fi orientat pe promotia Ice Pack de la Citroen, ca are un raport pret/(calitate si optionale) printre cele mai bune.

In ceea ce priveste butucul fix te obisnuiesti foarte repede cu el. Ei spun ca aceasta solutie este cea mai buna din punct de vedere al sigurantei soferului intrucat se poate amplasa un airbag normal care este mult mai eficient decat unul de pe volanele clasice. Eu unul insa sper ca nu voi fi nevoit sa testez asta.

Pavilionul vitrat este bestial, mai ales pentru pasageri. Insa ceea ce-mi place mie cel mai mult sunt bi-xenoanele directionale. Ai o vizibilitate exceptionala pe timp de noapte, plus ca nu deranjeaza pe ceilalti. Si se regleaza si pe verticala automat in functie de incarcatura.

Oricum una peste alta eu sunt innebunit de "Citronel" :X

Share this post


Link to post

Sa-ti traiasca ! Felicitari !

 

Mai aveau ceva optionale ce nu le-ai pus ? :)

 

Frumoasa si dotata atat la motorizare, cat si la comfort, insa as vrea sa te intreb cat timp petreci tu in masina zilnic si cati km/an ai putea sa faci cu ea ca masina personala ? Fiindca spui ca ai facut si niste rate (acum nu inteleg ce inseamna "la mama" :) ), iar pretul nu este chiar deloc mic, fiind masina din clasa compacta si totusi... un Citroen.

 

Sa nu ma intelegi gresit, insa ma gandeam ca la banii astia puteai avea altceva, insa probabil ca ai studiat piata si stii mai bine.

 

PS. Si eu care tot auzeam la radio ca profesorii fac greve, ca au venituri mult prea modeste, ca nu isi pot permite nimic... :) )

Edited by Gica

Share this post


Link to post
Sa-ti traiasca ! Felicitari !

Merci frumos.

 

Mai aveau ceva optionale ce nu le-ai pus ?

Da, navigatia... si nu mi-am pus ca nu vreau sa depind de soft-ul lor de navigatie. Si am PDA cu GPS si soft de navi asa ca...

 

Frumoasa si dotata atat la motorizare, cat si la comfort, insa as vrea sa te intreb cat timp petreci tu in masina zilnic si cati km/an ai putea sa faci cu ea ca masina personala ?

 

eu fac in jur de 20000 km pe an, si asta pentru ca nu-mi place transportul in comun (tren, avion, maxi taxi autocar, etc) iar la conferinte sau raportari la contracte merg numai cu masina.

 

Fiindca spui ca ai facut si niste rate (acum nu inteleg ce inseamna "la mama" )

Dupa ce a murit tata, mama a vandut casa si si-a luat un apartament (si eu si sora-mea avand casa) si a putut sa ma imprumute.

 

 

iar pretul nu este chiar deloc mic, fiind masina din clasa compacta si totusi... un Citroen.

Sa nu ma intelegi gresit, insa ma gandeam ca la banii astia puteai avea altceva, insa probabil ca ai studiat piata si stii mai bine.

Masina am luat-o dupa feeling-ul pe care il aveam la un drive-test si nu dupa marca si dotarile pe care mi le puteam pune. Plus ca masina nemteasca de tip Passat, Audi, BMW sau Mercedes imi inspira "bratari de aur + ghiul + ceafa groasa + manele la maxim" - fara suparare pentru cei care au asa ceva.

Si ar mai fi ceva, s-a facut si un top de fiabilitate intins pe o perioada de 10 ani de catre Warranty Direct (bazat pe statistica si nu pe ce spune unul sau altul!) si Citroen a iesit in fata multor masini cu pretentii. De altfel si Daewoo s-a comportat super bine.

 

PS. Si eu care tot auzeam la radio ca profesorii fac greve, ca au venituri mult prea modeste, ca nu isi pot permite nimic...

 

Ei, aici m-ai prins  <img src= S"> Si casa pe pamant si masina "bengoasa" - cred ca imi trimiti fiscul pe cap > :)

 

Ei domnule "FISC" =)) , casa am cumparat-o in 2001 dupa un an de munca in USA, iar masina o voi plati fara sa ma strang de gat, intrucat nu ma bazez numai pe salariul de la Universitate :P si am si contracte platite bine. E drept ca muncesc cam 14 ore pe zi dar deocamdata merge (cine scoala portarii de la universitate dimineata pe la 5? > :) )

Share this post


Link to post

Congratulatione! Am fost cu masina lui Peste, C4 1.6 benzina, intr-adevar o tinuta de drum grozava, printre cele mai bune masini compacte, si cam stiu tot ce inseamna masina compacta si se vinde pe la noi, am studiat si eu piata cateva luni ;)

Pai .. poate vii pe la o nationala.. sa testam si noi varianta diesel :D

 

PS. Si eu care tot auzeam la radio ca profesorii fac greve, ca au venituri mult prea modeste, ca nu isi pot permite nimic... :) )

Bre, Gonty e prof universitar, asa ca lasa glumele de dimineata la cafea rece, e-o mica diferenta  <img src= )">

Cel mai fain de la mate pe care l-am avut de fapt :)

Edited by Tommy

Share this post


Link to post
Congratulatione! Am fost cu masina lui Peste, C4 1.6 benzina, intr-adevar o tinuta de drum grozava, printre cele mai bune masini compacte, si cam stiu tot ce inseamna masina compacta si se vinde pe la noi, am studiat si eu piata cateva luni ;)

 

Multumesc. Adevarul este ca am intrat mai tare, la intoarcerea de la Bucuresti, in niste curbe ceva mai stranse si a stat super bine. Si nu a intrat in functie ESP-ul...

 

Cel mai fain de la mate pe care l-am avut de fapt :)

Ma magulesti :>

Edited by gonty

Share this post


Link to post

-felicitari ptr masina , si sa ne tii la curent cu xenonul ala directional (iti tin pumnii )

Share this post


Link to post

Boooon sa o stapanesti sanatos si sa te bucuri de ea.

O intrebare am si eu (pe mine ma bate gandul la o masina de 19k ddp):

- cum ai reusit sa te impaci cu gandul ca dai 23k pe masina si daca faci un calcul si daca iei in considerare ca o masina similara dar nedotata e ~14-16k se trage concluzia ca dupa 4-5 ani masina ta va valora sub 10k euro. Hai sa zicem 10. Rezulta o pierdere de 13k euro / 5 ani => 2600 euro pe an. Asta inseamna 216e pe luna. Cum ai reusit sa te impaci cu gandul asta? Dupa principiile mele ar trebui sa castig cel putin 2, 2.5k euro lunar pentru a-mi permite asa ceva...

Share this post


Link to post

Cum am ajuns la asa ceva... In primul rand, m-am saturat sa tot schimb masini (sunt deja la a 9-a) noi sau SH, la care a tot trebuit sa strang din ... ca sa mai pun o optiune sau alta. M-am saturat sa stau cu emotii de genul "oare voi reusi sa o dau cu un pret bun pana vine cealalta?".

Imi doream o masina pe care sa o simt ca "face corp comun cu mine" atunci cand o conduc, pe care sa nu o schimb prea curand (planul meu este de a o tine macar 10 ani - poate chiar devine masina de epoca la mine). Si odata ce am simtit ca C4 scrie pe mine :D , am hotarat ca nu trebuie sa fac nici un compromis atunci cand il iau. Singurile optiuni pe care "le-am ratat" sunt "navigatia" si tapiteria de piele. Nu-mi place sa stau pe piele iar navigatia nu am luat-o ca sa nu depind numai de un anumit soft (am deja PDA Dell Axim V51 cu IGO).

Deci nici un moment nu m-am gandit la valoarea de vanzare, ci numai la placerea de a :lavolan:

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...