Jump to content
Sign in to follow this  
BlueBear

Probleme cu ştergătoarele

Recommended Posts

Io zic sa lasi intai sa se usuce...

Share this post


Link to post

Ar putea fi mecanismul (vreo bieleta rupta), poate motorasul, sau circuitul de alimentare al motorasului. Eu as zice sa incepi de la motoras. Desfa acolo si verifica daca alimentat pe direct merge.

Share this post


Link to post

problema s-a rezolvat in felul urmator: intalnit cu un membru al clubului... desfacut bratele de la stergatoare... (la cel din stanga a fost nevoie sa participe si Ovi_jer cu un sfat dat prin tel si cu aceasta ocazie tin sa ii multumesc ) scos plasticele de acolo... scos mufa dinaintea motorasului si observat o cantitate mare de apa... Pus ampermetru si masurat motorasul -> o.k. Verificat cu Voltmetru instalatia si releele si o.k. Curatat bine lamelele de contact... destul de oxidate dupa care gresat cu DW-40 bieleta si articulatiile. Pus o siguranta de 7,5A sa se faca proba si totul a fost o.k. Schimbat siguranta cu una de 25A (era cea mai mare care o mai aveam) si ansamblat totul la loc. Si asta a fost rezolvarea problemei.

 

Se poate ajunge destul de usor la mufa cu problema... si scoate apa din ea asa ca daca patiti asa ceva aruncati mai intai pe acolo un ochi. In cazul meu, mufa aceea a primit niste straturi de izolator.

 

Multumiri Ovi_jer; Methodro pt. ajutor

Share this post


Link to post

O alta problema care mai apare, eu m-am lovit este slabirea piulitelor care strang axul de rotire al stergatoarelor-nasol- trebuiesc repozitionate stergatoarele...etc. nasol  <img src= ("> Apropo pe unde intra apa in cielo? Multa apa in fata sub burete! Nu am cautat in alte topicuri daca exista scuze!

Share this post


Link to post

in cazul meu.. din contra... deabia am putut sa scot bratele stergatoarelor... m-am chinuit foarte tare... Nu s-a umblat la ele de asta vara (cel din dreapta) si niciodata (adica din 98 la cel din stanga.. pe care deabia l-am scos)

Share this post


Link to post

Am si eu o problema in legatura cu stergatoarele...

Iata istoricul acestei probleme:

In urma cu ceva timp a fost prietena mea cu masina la selgros si cand a iesit din magazin si implicit a ajuns la masina a constatat ca cineva a furat bratul stergatorului de pe partea dreapta, rupandu-l. Toate bune si frumoase pana cand am luat alt brat de stergator. Atunci am constatat cu stupoare ca respectiva chestie in care intra bratul stergatorului se misca acolo intr-o veselie. Am prins bratul pe axul acela dar se misca tare rau chestia aia. Stie cineva ce trebuie inlocuit si cam la ce pret ajunge? :osanale:

Multumiri anticipate cu miile!!!  <img src= ">

Share this post


Link to post

In primul rand uita-te mai bine la ce e stricat pe acolo poa' se repara repede. Daca nu... tot ansamblul din pacate tre shimbat. Bani nush...

Share this post


Link to post

fratilor, eu nu mai stiu ce sa ma fac cu stergatoarele mele bosch!!! scartaie de zici ca se rup in doua! am mers ieri la bucuresti si inapoi. la intoarcere, a plouat continuu...vai de urechile mele! le-am mai oprit, le-am mai lasat pe temporizator, dar zgomotul...m-a innebunit. prima cursa e ok. zgomotul nu se aude - sterg foarte bine. restul curselor sunt o catastrofa. zgomot gretos pentru urechi si stergere cu "raze". e enervant sa tot pornesti-opresti stergatoarele dupa prima cursa, mai ales la drum lung... ce se poate face? sa dau cu vaselina siliconica (sau glicerina) pe stergatorare? nu raman urme mai apoi pe parbriz?

Edited by predaeduard

Share this post


Link to post

poti sa mai incerci sa pui niste pur in apa pentru spalat parbrizul... la mine a avut efect, tot la stergatoare BOSH...

La spalatorii dau cu nu_stiu_ce pe masina care nu face bine stergatoarelor... iar PUR-ul sau orice detergent de vase curata chestia aia... + ca se spala mai bine parbrizul

Share this post


Link to post

sau pana la urma champion..eu pe cielo am de 48. foarte bune pic de zgomot.

Share this post


Link to post

Sal

De vreo cateva zile cand vreau sa sterg parbrizul cu lichid stergatoarele pleaca dar raman blocate in pozitia verticala si nu mai revin. Am incercat pe toate vitezele dar nimic. Singura solutie este sa le imping eu putin si se duc inapoi, dar de la atata impins nu mai stau in pozitia initiala ci ba sus ba jos fata de banda aia neagra de pe parbriz. Indiferent daca este sau nu inghetat parbrizul tot asa fac. Ce e e facut?

Edited by nicolaev

Share this post


Link to post

te apuci si le desfaci... si ungi articulatiile de la motor pana la brate. Asta inseamna desfacut plasticul negru dintre capota si parbriz, desfacut capetele stergatoarelor... Daca au joc mare bucsele alea.. mai bine te duci si cumperi tot ansablul ala de parghii (costa ceva)...

Nu e cine stie ce mare operatiune, dar trebuie sa ai multa rabdare pentru ca eu deabia am reusit sa desfac bratul stergatorului din stanga... era intepenit zdravan pe conul de prindere...

 

P.S. Se blocheaza in pozitie verticala.. fara sa se arda siguranta??? Cam ciudat .. la mine facea poc siguranta pentru ca motorul incerca sa le aduca in pozitia normala... dar ele se intepenisera acolo... + un scurt in mufa dinaintea motorasului (scurt cauzat de apa)

Share this post


Link to post

Sunt de parere ca tot ansamblul stergatoarelor ar trebui schimbat deoarece probabil prezinta o uzura mare a lagarelor din plastic. Treaba de 1 ora si daca tot desfaci curata si motorasul si unge-l, va fi nevoie.

Share this post


Link to post

Astazi iar am ramas cu ele blocate si am fost in service. Diagnostic: nu facea masa cum trebuie. A strans meseriasul un surub chiar de langa stergatoare de sub plasticul ala negru si problema a fost rezolvata. Asta e.

Edited by nicolaev

Share this post


Link to post

Fratilor , unde este "cutia cu sigurante si relee spate" ca sunt in ceata :)

Share this post


Link to post

sub bord...mai bine zis in partea stanga cum te uiti se vede tabloul de sigurante cu un capac la vedere...pe partea cealalta (baga capul bine) se vad releele

Share this post


Link to post

Iată ce am păţit eu:

 

Pe vremea câinească de azi - mă duc de dimineaţă la maşină să plec la serviciu. Zic: hai sa pornesc motorul sa se incalzeasca pana dau mocirla de zapada jos. Pornesc - maneta de comanda stergatoare uitata :wallbanger: pe intermitent - stergatoarele dau sa se ridice - evident nu se poate din cauza zapezii. M-am uitat ca boul fara reactie timp de 5-6 secunde pana am comutat maneta pe off.

 

Am iesit, le-am ridicat, am dat zapada le-am pus iar pe parbriz si cand am dat pe intermitent au facut o cursa completa pana la sfarsit pe urma la intoarcere s-au oprit la jumatea parbrizului. am mai incercat de cateva ori - o luau in sus pe urma se parcau la jumate. Le-am apasat cu mana jos si cand au trecut de un punct (cam la 3 CM de marginea de jos a parbrizului) au luat-o singure in sus si s-au oprit la pozitia maxima sus (maneta pe off). Am comutat iar pe intermitent, pe prima treapta - naspa, stergatoarele mele o luau in jos dupa care urcau si se parcau la pozitia maxim sus stanga.

 

Cum nu m-am prins ca merg invers - le-am desfacut si le-am pozitionat jos, incercat sa le pornesc - tendinta sa o ia tot in jos si evident nu au mers. Am mai bananait pe la ele vreo ora> le-am tras cu mana sus, jos etc iar in final am obtinut urmatorul efect> ala din dreapta merge normal: urca coboara, ala din stanga merge invers adica coboara urca. Evident se intalnesc la mijlocul parbrizului unde se incarliga si se opresc.

 

Ce e de facut ca sunt plin de draci (mai ales din cauza motivului stupid de la care s-a intamplat)? :spumelagura:

Edited by alexmohora

Share this post


Link to post

Probabil au alunecat bratele stergatoarelor in nuca de prindere.

As propune sa verifici si siguranta.. sa nu fie prea puternica... in mod normal, daca nu ar fi alunecat bratele stergatoarelor ar fi trebuit sa se arda siguranta

Share this post


Link to post

stii care e faza ? cum a spus si CT de mai inaintea, motorsul a mers in gol si le-a schimbat cursa la stergatoare. Nu e vorba de sigurante, daca ar fi fost arse, nu ar mai fi mers deloc. Fa o cursa completa cu ele scoase de tot, lasa-le sa se opreasca, apoi monteaza stergatoarele si strange-le bine in piulite.

Share this post


Link to post

Am facut curse complete cu ele demontate si se invart tamburusii aia de prindere in sens invers unul fata de altul

 

Ce vreau eu sa stiu e daca a mai patit cineva si daca are rost sa-mi bag nasul pe acolo sau trebuie schimbat tot ansamblul- eventual la service

Share this post


Link to post

Nu trebuie schimbat nimic. Desfa ornamentul de palstic de la admisia de aer pentru a avea acces la mecanism si vezi ce se poate face pe acolo. Daca nu, trebuie demontat si reglat cum trebuie. Mergi la un service (nu neaparat Daewoo) daca nu vrei sa te bagi tu in chestia asta.

Share this post


Link to post

Azi dimineaţă: mers jos la maşină (ora 7), demontat mască plastic aerisire, pornit mecanism ştergătoare, văzut cum merge chestia, demontat, repus pe poziţie, montat la loc şi gata marge. :banana:

 

NU recomand mers în service - este simplu de rezolvat chiar dacă trebuie schimbat.

 

Pentru a putea repoziţiona bielele, a trebuit să-l scot efectiv de acolo şi nepărat să desfac conectarea mecanismului la motoraş prin acea tijă cu piuliţă (după care se aşează cum trebuie şi se montează la loc). După ce le aşezaţi, mişcaţi cu mâna în sensul de rotaţie al motoraşului pentru a verifica că pornesc din poziţia care trebuie - tijele de la biele trebuie să fie în sus.

 

Totuşi, fenomenul s-a întâmplat datorită uzurii excesive a bucşelor sau ce dreaq-or fi de la articulaţii, aşa că ce am făcut eu e o rezolvare de moment. Când o să fac rost de bani voi schimba mecanismul cu totul cu unul corean, dacă există, pentru că ăsta UAMT mi se pare uzat excesiv după 97.000 km. Sper să nu fie nevoie să schimb şi motoraşul.

 

Tot cu această ocazie am observat de ce ştergătorul din dreapta rămâne mereu mai sus - uzură excesivă a articulaţiilor.

Edited by alexmohora

Share this post


Link to post

Hop si eu ... cu o problema de stergatoare...

La bratul unei stergatoare s-a exfolitat plasticul negru si a aparut "fierul" care-i cam alb si nu-i deloc frumos.

Gasesc sa cumpar piesa cu pricina ? ... e scumpa ? ca-s in groapa financiara  <img src= (">

Sa caut pe la un second !

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...