Jump to content
Sign in to follow this  
asskickR

Alarma Kalos

Recommended Posts

eu am montat alarma la GTT (tot de acolo am cumparat masina).

am vrut ca alarma sa nu aiba telecomanda separata si sa fie actionata de inchiderea centralizata. au zis ca se poate si costa 230eur+tva.

sunt foarte multumit pentru ca am butoanele pe cheie si nu mai trebuie sa car o cutie degeaba.

Share this post


Link to post

da, am vazut ca si la mine sunt intr-un fel interconectate deoarece nu am reusit sa le activez succesiv fara reset (cheie in contact).

nu te deranjeaza raza mica de actiune a telecomenzii?

Share this post


Link to post
@catalin41: Daca iti iei acum masina eu zic ca ar trebui sa negociezi sa iei alarma gratis (ca discount) - la un Kalos similar cu al tau am luat ca "discount" alarma, covorase si scut metalic.

 

gelu, nu cred ca mai pot negocia si alarma; dupa negocierile anterioare am luat masina la 6.9k eur cip cu dotari care mie mi se par destul de bune :

-motor 1.4 16V (cica 2004 :( )

-airbaguri frontale si laterale pasager/sofer

-abs, servo

-geamuri electrice fata/spate

-oglinzi electrice reglabile din interior

-oglinzi vopsite in culoarea caroseriei

-proiectoare ceata

-eleron spate, stergator spate

-scut motor (asta e pus de ei, la cererea mea, dupa ce v-am auzit pe voi ca ar fi bine)

-radio cd blaupunkt 6 boxe si fata detasabila

-tapiterie "lux" si masute in spatele scaunelor ?!!!

-etc etc (multe alte maruntisuri)

eu zic ca e un pret bun. la am luat-o; mai ales ca alte masini care le-am mai cercetat erau mai scumpe si cu dotari mai slabe (vezi getz, panda, wagon r+, picanto); ce parere ai ?

 

vanzatorul mi-a spus ca nu sunt diferente intre 2004 si 2005 decat ca design (mai ales al farurilor cu stopuri incorporate); citind ce ati scris voi, vad ca diferentele sunt mai mari; poate daca stiam alegeam un model 2005 dar acu am facut deja comanda ...

 

(Deci, Catalin, 6m doar... si doar o cheie... not good)

 

haideti sa ma lamuriti si pe mine : masina are imobilizator electronic sau nu ? adica are ceva incorporat in cheie care face deblocarea calculatorului si permite pornirea ?

 

daca fac o copie buna la o cheie, pot porni motorul cu ea? daca da, inseamna ca nu are imobilizator electronic !

 

inteleg ca ar fi doua chei : una care comanda din buton deschiderea centralizata si una care nu are aceste butoane; amandoua permit pornirea motorului; asa e ?

 

apropos, societatea de leasing (ca masina doar in leasing merita luata) nu v-a cerut o cheie ? daca ati ramas numai cu una , nu v-ati facut o copie ? daca da, aceasta permite pornirea masinii ?

 

tks.

 

alta intrebare : inchiderea centralizata este si pe portbagaj ? cumva a montat cineva motoras de deschidere portbagaj din telecomanda ? sau deschiderea se face din interior, k la tico sx ?

Share this post


Link to post

:ontopic:

ok, sa lamurim: imobilizatorul este electronic. SIGUR. nu mi s-a cerut cheie de catre banca (la leasing pe 1 an, 50% avans ar fi chiar nesimtire).

 

:o fftopic:

putin offtopic, hai pe viitor sa continuam la "impresii kalos":

tapiterie "lux" - asta nu stiu ce e. nu stiam ca sunt mai multe

masute in spatele scaunelor - mai curand masuta. e pe scaunul pasagerului. in total, cu cea de pe ea, sunt 4 locuri unde poti pune o sticla de cola in masina :)

 

diferentele intre 2004 si 2005: http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?showtopic=1419 . oglinzile in culoare caroseriei sunt specifice 2005. de asemenea, hai sa discutam acolo despre asta.

Share this post


Link to post
nu te deranjeaza raza mica de actiune a telecomenzii?

 

RAZA MICA ?

 

dimpotriva, e prea mare. functioneaza fara absolut nici cea mai mica problema de la 50 metri si suspectez ca merge si de la distanta mai mare.

 

p.s. vorbim amandoi de telecomanda incorporata in cheie, da?

Share this post


Link to post

pai ei zic ca merge doar de la 6m, vezi mai sus sau citeste in carte. eu nu am incercat dar daca ai incercat tu, inseamna ca e ca tine.

Share this post


Link to post

am citit si eu in carte, dar cred ca au dat valoare de fail-safe.

Share this post


Link to post

oameni buni...ia ziceti-mi si mie o alarma buna...pe la 5-7 milioane...sa aiba perimetru,senzori de soc,s senzori daia daca deschizi o usa,portbagajul sau capota,si daca se poate si senzori de miscare... :thumbl: astept pareri...

Share this post


Link to post

Salutare..

Am si eu o mica problema relativ la alarma. Marti mi-am ridicat masinuta nou nouta (SE 1.4 8V) cu toate dotarile. Incet, incet m-am familiarizat cu toate giumbuslucurile. Am observat ca daca lasi masina deschisa, inchiderea centralizata se activeaza automat dupa vreo 8-10 sec. Toate bune si frumoase, dar ieri am fost la dealer sa-mi monteze alarma (MOP 3 de la META systems - singurele permise fara a pierde garantia pe partea electrica) si cand am ridicat-o am observat ca facilitatea cu inchiderea centralizata descrisa mai sus nu mai este disponibila. Am intrebat dealer-ul si mi-a spus ca datorita alarmei, acest lucru nu mai este posibil.

A-ti mai avut careva asemenea probleme..?

 

Mersi fain

 

Timisoara :

Share this post


Link to post

hmmmm... pot sa inteleg de ce ti-a zis asa, daca citesti pe aici o sa iti dai seama ca au intervenit peste sistemul de alarma deja existent al masini. in schimb, alarma ar trebui sa faca si ea acelasi lucru. fa un test. inchide, deschide, nu atinge portierele sau portbagajul... ar trebui sa se inchida singura dupa un timp.

 

PS: felicitari pentru achizitie.

Share this post


Link to post

Mersi fain..

O sa fac testul..

Ca idee, uite cam ce poate alarma..

 

Protectie usi, capota, portbagaj

Blocaj motor

Sirena

Sirena cu accumulator

Comanda semnalizatoare

Comanda claxon / sirena

Comanda inchidere centralizata

Cod electronic “override”

Iesire pentru module complementare

Optiuni: functie anti-jaf

Semnalizarea usilor ramase deschise

Testarea semnalelor de intrare pentru alarma

Semanlizarea starii de functionare LED

Memorie

Mufa rezistenta la apa pentru sirena

Protectie habitaclu cu ultrasunete

Activarea sistemului cu cheia originala a masinii

 

O sa ma mai joc acuma cata cu ea..si o sa te anunt de rezultat..

Share this post


Link to post

felicitari, si eu am platit ieri avansul deci in 2 saptamani primesc acelasi model ca si tine...poti sa-mi zici cata a fost alarma asta si daca ai montat-o la GTT? cu scutul ai facut ceva?

Share this post


Link to post

Salutare,

sper sa-ti vina in 2 sapt..eu am asteptat dupa ce am platit avansul aproape 1 luna din cauza celor de la VB Leasing.

Alarma mi-am montat-o in Timisoara la AutoGobus, dealer-ul Chevrolet de aici, deci informatii despre GTT nu-ti pot da.

Cu scutul o alta poveste frumoasa...am comandat si il vor monta pe mijlocul sapt. viitoare.

 

P.S. Avand in vedere ca am trecut de pe Dacie break pe Kalos, n-are sens sa-mi dau cu parerea..ca diferenta e oricum enorma..

Share this post


Link to post

cat costa alarma ?? dar montajul ? :thumbl:

Share this post


Link to post

@ Kalos_Waiting

Comanda inchidere centralizata

...

Activarea sistemului cu cheia originala a masinii

Sa retinem din facilitatile alarmei tale, pe cele de mai sus.

In mod normal sunt valabile doua maniere de abordare:

1. alarma controleaza inchiderea: asta se aplica de regula la cei ce nu au telecomanda la inchiderea centralizata, sau nu au inchidere electrica si isi iau ce le trebuie (actuatoare, modul de inchidere) odata cu alarma

2. inchiderea centralizata originala controleaza alarma

Sa zicem ca cel ce controleaza se cheama master, iar celalalt slave.

Intotdeauna masterul isi pastreaza facilitatile proprii, iar slave-ul pierde unele dintre ele. Pentru cele doua cazuri:

1. Nu mai poti folosi functia de inchidere temporizata a inchiderii originale, dar asta nu-i bai. De regula alarmele au si ele o functie asemanatoare, doar ca e mai "lung" temporizata (20-60 secunde) din ratiuni oarecum practice. Cum alarma face de regula ceva "galagie" la armare/dezarmare s-a preferat sa-i dea soferului ragazul sa se mai invarta in jurul masinii, decat sa tot de-a beep prin cartier. In cazul inchiderii de pe Kalos, nu e cazul, ca-i "silentioasa" (si ca veni vorba nu e alarma ci doar inchidere centralizata cu telecomanda, care ce-i drept e cuplata cu imobilizatorul si-ti da un dram de siguranta la furt, dar n-o sa faca decat piu la cel ce-i incalca regulile).

2. Nu mai poti folosi functia de armare/dezarmare "silentioasa" (prezenta de obicei pe alarme) sau alte functii comandate de butoanele telecomenzii alarmei. Asta evident daca te-ai hotarat sa folosesti cheia masinii, pentru ca nu ai decat un buton la dispozitie si nu actioneaza decat intr-un fel.

Daca vrei sa folosesti si cheia si telecomanda alarmei, ai putea daca montajul e facut corect sa inventezi tot soiul de moduri de actionare, dar o sa-ti incurci urechile.

O regula de decizie la dilema ce si cum sa folosesc, ar fi: daca alarma are multe facilitati de actionare, mergi pe telecomanda ei, altfel foloseste cheia

Pare ca ti-e ti s-a montat alarma ca master si te joci cu telecomanda ei.

Las-o mai mult ca ar trebui sa se inchida dupa cel mult 60 secunde. Desi nu am gasit modelul indicat (MOP 3) la producator (Meta System - daca astia or fi) ar trebui sa armeze automat, chiar daca nu scrie in lista de facilitati pe care ai dat-o.

Daca nu face asa ceva, ai doua variante:

a) te obisnuiesti sa verifici daca ai inchis masina (de regula te uiti la butoanele de inchidere manuala daca sunt lasate) si iti tii obiceiul cu strictete

b) te duci la dealer sa-ti schimbe ordinea de comanda.

Am o banuiala ca n-ai avut inchidere centralizata pe Dacie, asa ca a) o sa ti se para suficient de confortabil si oricum e o conduita sanatoasa sa te asiguri ca ti-ai inchis masina.

 

Parerea mea!

Share this post


Link to post

Mersi Abram..

 

Deci tocmai m-am intors de la dealer..dupa ce am stat vreo 2 ore si ceva..

Alarma a fost 8.500.000 cu tot cu montaj.

Chestia e ca nu se poate ce vroiam eu. M-i s-a raspuns ca o sa studieze problema. Cei ce aveti Kalos stiti ca la activarea inchiderii se aprinde un beculet rosu langa ceas. Ei, nici ala nu se mai aprinde.

Se pare ca acum alarma este master-ul si baietii nu prea se pricep. O sa caut si eu pe site-ul celor de la META systems sa vad poate detectez alarma mea. Chestia e ca in afara de MOP3 n-am nimic..asta imi scrie si pe factura si pe garantie..

Share this post


Link to post

Mda, chestia e aproape clara.

Deci inchiderea ('alarma") de la kalos are probabil doua module:

- unul de receptie a telecomenzii care genereaza 2 stari: inchis/deschis

- unul de executie ce asigura impulsurile de curent necesare actuatoarelor

Instalarea alarmei ca master se face prin functia proprie ce inlocuieste primul modul care nu se mai foloseste deloc.

Daca se face invers, e foarte posibil sa mearga actionare duala.

Am atasat un desen cu modul de interconectare conform cazurilor 1 si 2 din mesajul anterior (O e pentru configuratia originala). Chestiile alea rosi sunt...leduri (sic!).

Chestia interesanta e ca in modul 2, chestia e muuuult mai complicata, nu-i asa?

Ceea ce inca ma mai framanta este daca e vreo legatura intre modulul de (tele)comanda si imobilizator. Am avut impresia odata (nu pot fi sigu ca-mi freca unul ridichea la telefon) ca am inchis cu telecomanda, am deschis cu cheia si cand am vrut sa dau la cheie, n-a miscat nimic si a facut piu-piu la mine. Asta ar fi neplacut sa fie adevarat: ti se strica cheia cu telecomanda si nu mai poti porni masina, oribil.

O sa incerc acum cand plec spre casa.

Ca tot veni vorba de leduri. Cred ca asta e problema ce-l framanta pe satori. Daca ledul original e cuplat la modulul de comanda (si sigur e), atunci pentru a-l folosi trebuie sa-i muti firul de unde e el infipt, in locul omolog de pe alarma. Asta-i inca o complicatie, nu-i asa? Practic poate fi, doar daca n-ai documentatie si/sau scule si/sau sarme si/sau conectori si/sau habar si/sau chef.

post-482-1109859232_thumb.jpg

Share this post


Link to post

:"> documentatie.

Habar nu am unde este modulul original si nici alarma montata dupa.

 

Imobilizatorul nu are treaba cu alarmele si inchiderile la mine. Alarma nu este in stare sa controleze motorul si astfel circuitul imobilizatorului este dependent doar de cheie. Putem face teste pe la o intalnire.

Share this post


Link to post

Nu, nu la tine ma refeream ca n-ai una si/su alta, ci la "priceputenii" aia de prin service-uri. De tine stiu doar ca recomanzi sa se ceara refolosirea ledului la instalarea alarmei, ceea ce e normal daca tot se anuleaza modulul de comanda original, decat sa-ti traga nea gica o noua gaurica.

Share this post


Link to post

Pai asta e, nu se anuleaza. Cele doua, originalul si cealalta, la mine sunt interconectate. Cum? Nu stiu, dar o sa aflu. Am deja o banuiala unde se afla alarma si, cand se face mai cald, o sa investighez.

Share this post


Link to post

Pai zi-ne si noua, merge si de la butonul cheii sa armezi alarma si sa inchizi usa si, alternativ, sa faci acelasi lucru de la telecomanda alarmei sau vrei sa spui ca de fapt ti se aprinde ledul din "bordulet" cand folosesti telecomanda de la alarma sau cum.

Adica cum functioneaza, ca poate ne prindem cum sunt legate sau alte alea (fara sa ne prindem si cum sa-ti dam spargere la masina).

 

P.S.

Tocmai am dat o fuga pana la masina, ca uitasem de chestia cu inchiderea si imobilizatorul. Ne, mi s-a parut. Ori ca inchizi cu cheia, ori cu telecomnda, totuna.

Fie ca deschizi cu telecomanda, fie ca deschizi cu cheia, totuna. Ledul ala e de intimidare.

Edited by Abram Burel

Share this post


Link to post

inchizi cu cheia -> nu clipeste nimic

inchizi cu telecomanda de pe cheie -> clipeste ledul de pe consola

inchizi cu telecomanda de la alarma -> clipeste ledul de la alarma

daca faci combinatii si nu deschizi usile (reset contor rearmare) ajungi sa nu se mai aprinda niciun led sau sa se aprinda tot cel corespunsator primei armari.

Share this post


Link to post

Presimt ca daca inchizi cu telecomanda de la alarma si deschizi cu telecomanda de pe cheie, va suna alarma! O fi asa?

Share this post


Link to post

Nu am incercat si nu pot sa incerc acum pentru ca am cheia fara telecomanda la mine, dar presimt ca presimti bine.

Share this post


Link to post

Stati bine cu presimtirile.

 

v

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...