Jump to content
Sign in to follow this  
silviustel

Discuri De Frana Nubira Ii

Recommended Posts

@silviustel, am gasit Brembo, la fel ca in pozele puse de tine in Ploiesti, la 80 ron iar sport la 160 ron, acestea mi-a spus baiatul sunt mai negre si cu striatii si gaurite. Placute pentru cele de 80 ron sunt undeva la 40-50 ron parca iar pentru cele sport la 100 ron. Ma bucur ca ai rezolvat problema, o sa o rezolv si eu in cel mai scurt timp, depinde de buget si mai ales de tipm ptr schimbat.

 

Am uitat sa-ti precizez ca tu le-ai luat de la Ausgburg, sunt ceva mai scumpi, chiar cat ai dat pe ele ? si pe placute ?

Share this post


Link to post
Acum, cateva observatii:

- asa cum banuiam, discul de pe dreapta, cel original, care a "scapat" de "garantie" era mai uzat, l-am masurat cu sublerul si avea 23 mm, deci la 1/2 uzura. Placutele pe dreapta erau uzate dublu fata de cele din stanga. Roata dreapta neagra de ferodou. post-2134-1172006761_thumb.jpg

 

- discul de pe stanga, zgariat si zgrumturos, grosime 24, deci fara uzura practic, placutele cu carne dubla fata de dreapta , janta incomparabil mai curata post-2134-1172006830_thumb.jpg

 

Diferenta intre discuri era de 4000 de km, pt ca la 4000 am notat in caietul de service schimbarea pe garantie.

 

Am observat ca placutele originale aveau niste urechiuse la un capat, prinse cu un nit, una pe fiecare placuta, pe cele montate inspre interior pe fiecare parte. Astea noi, Ferodo, nu au asa ceva si nici posibilitatea sa montez clamele vechi.

 

Dupa ce :lavolan: :lavolan: si testez mai profund problema voi reveni cu informatii.

 

Am citit si imi permit sa fac doua observatii:

 

1. Ambele discuri (fata) trebuie sa fie identice si de aceea se face intodeauna inlocuirea AMBELOR discuri. Cei de la service nu au aplicat procedura corecta. Aceasta prevedere este trecuta in manualul de service in sectiunea 4D-6 din care citez (in limba engleza):

 

Important: To guarantee uniform braking on both sides, both rotors must have identical surfaces regarding smoothness and scoring depth. For this reason ALWAYS REPLACE BOTH ROTORS.

 

Traducere: Important: Pentru garantarea franarii uniforme pe ambele parti (roti), ambele discuri trebuie sa aiba suprafete identice in ceea ce priveste planeitatea si adancimea striatiilor. Din acest motiv INLOCUITI INTOTDEAUNA AMBELE DISCURI.

 

2. Daca in cateva mii de km ai asemenea uzuri atunci ai o problema cu stilul de conducere...

 

Sper sa nu te superi!  <img src= ">

Edited by CristiV

Share this post


Link to post

No offense taken :) Stiu ca asa ar fi trebuit, sa mi le schimbe pe ambele, dar era vorba de aprox 4000 de km, si eram foarte hotarat sa mi se "vindece" trepidatia asa ca pe moment nu am mai luat in seama aspectele marunte dar importante. In ceea ce priveste stilul de condus sa stii ca 90% din timp merg batraneste, nu fortez nota, cu atat mai putin in ceea ce priveste franarea. E drept ca uneori mai merg si mai sportiv, mai ales pe la munte, pe trasee mai dificile, unde e necesar sa fiu mai "dur" un pic. Avand in vedere ca in ~ 20 k km sa zocem de folosire impreuna exista o diferenta de uzura mare intre discuri, cel schimbat fiind in parametri, si fara sa fie diferente la franare stanga-dreapta, reiese ca materialul din care era fabricat avea alta duritate, si ca la stilul meu de mers discurile originale trebuiau oricum schimbate in jur de 30 k km, ceea ce nu mi se pare chiar asa de terifiant. Numai bine!

Share this post


Link to post

OK! Oricum citisem ca stiai ca trebuie schimbate ambele dar am vrut sa nu fie nici un dubiu. Eu as fi insistat. In general cand ma duc la service fac pe prostu' dar daca vad ceva care nu imi convine le spun diplomatic dar foarte clar ce vreau.

 

Pana anul trecut am avut un Cielo GLE/AC fabricat in 1997 (cumparat in Oct. 1998) acum am o Nubira II SX D/AB Euro 3. Eu fac cam 9-10'000 Km/an din care cam 75% prin Bucuresti si fac toate reviziile conform manual. La Cielo am schimbat placutele o singura data la 39'000 Km iar cu discurile n-am avut nicio problema. Acum cu Nubira am 10'500 km, nu am nicio problema iar la revizia de 12 luni (9'600 Km) mi-au spus ca placutele sunt aproape noi. Discurile, bineinteles, sunt absolut OK. Trebuie sa spun ca eu am facut rodaj cam 900 km intr-o luna, adica am mers "fara treaba" si "cu grija" pe A2, Bucuresti - Ploiesti plus prin Bucuresti vreo 250 km.

Share this post


Link to post

Salut pe toti forumistii de pe aici. E prima data cand postez, desi sunt inscris de anul trecut :redface: ,dar nevoia ma impinge sa apelez la cunostiintele voastre in materie de NUBITA2

Asa ca incep cu descrierea problemei :-S .Dupa extazul achizitionarii unei masini noi a aparut si prima problema la numai o luna dupa cumparare. asta dupa ce am facut un drum mai lung ce a necesitat franari mai dese. Dupa ce franele s-au incins masina a inceput sa tremure la franare destul de rau, a urmat panica si regretele ca am cumparat o masina facuta in romania.

Au inceput cautarile pentru un remediu:

- unii au spus sa schimb placutele pt. ca cele originale sunt ecologice si se deformeaza la temp. mari, am schimbat si surpriza, nu a mers

- altii au spus ca sunt discurile, am fost la service, iar surpriza, nu erau ele

Am facut o alta programare la service pt. sapt. viitoare pentru alte teste mai riguroase, dar incep sa nu mai am rabdare si cred ca stiu ce raspuns o sa primesc "domnule este o enigma" :scarpin:

Rugamintea mea pentru voi ar fii, daca ma puteti ajuta cu vreo idee sau daca a mai avut cineva problema asta sa-mi spuna cum se poate rezolva please :osanale:

Multam frumos, astept un raspuns de la voi.  <img src= ">

Share this post


Link to post

Sigur nu sunt discurile ovalizate? Ai verificat geometria rotilor si daca acestea sunt echilibrate? In service au verificat articulatiile, sa nu fie ceva slabit pe acolo :scarpin:

Share this post


Link to post

S-a mai disutat problema asta.Eu unul am patit la fel si dupa ce am scchimbat diverse mi s-a spus de la vulcanizre ca am insertia rupta la cauciucul din drepta fata.Asta era problema la mine.

Share this post


Link to post

Repet, problema cu tremuratul apare numai dupa ce se incalzesc franele(discurile), daca era din geometrie, cauciucuri, articulatii sau discuri ovalizate trebuia sa faca tot timpul asa. Ramane sa vad ce zic cei de la auto motor, ca au promis ca or sa aduca un aparat special de masura, poate cine stie :-S

Share this post


Link to post

Renunta la discurile stoc si pune discuri si placute de calitate. Cauta posturile lui Silviustel in acest topic si te lamuresti, si el a avut aceiasi problema. http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?s...mp;#entry248041

Discurile originale au o calitate, sa zicem, dubioasa...

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

Merci Mircea, daca nu rezolv nimic in garantie cred ca urmez calea aratata de tine :D

Share this post


Link to post

Poti sa faci in felul urmator: ceri pe garantie schimbarea discurilor (vina este a lor cel mai probabil) si ii pui sa iti deconteze banii in loc sa iti dea altele de la ei. Astfel le poti inlocui cu unele de firma.

 

Discurile se masoara cu un micrometru (vezi in manualul de service este o descriere a procedurii de verificare). Din pacate aceasta scula lipseste cu desavarsire din majoritatea serviceurilor daewoo :| .

Share this post


Link to post

@ilincaflr

Vezi ca treaba cu Automotor e cam delicata... meseriasi putini printre ei, majoritatea prefera lucrari rapide si fara complicatii gen revizii (ulei, filtre, placute si atat). Cat despre scule, andreib, te asigur ca au o vitrina cu toate sculele specificate in careta de reparatie a masinii. Dar e o vitrina! sa te uiti la ea, nu sa folosesti ceva de acolo, in 3 sedinte la ei nu am observat sa umble careva la vitrina aia din fundul atelierului, de sub aerator. Datul cu presupusul e metoda lor preferata de diagnosticare.

In alta ordine de idei, si pe mine ma cam lasa franele sau am devenit eu prea pretentios. Azi fost pe la manastirea Ciolanu pe drumul mai virajat si mai abrupt dinspre Ciuta si a cam trebuit sa ma infig tare in frane. Nu dardaie, nu vibreaza, dar parca nu tin cum ar trebui. Iar la sosirea in oras un caine tampit a sarit in fata masinii la ~60 km/ora. Am frant ca disperatul si in 10-12 metri am seusit sa reduc pana pe la 15 km/ora pana sa-l iau intre roti. A vibrat ABS-ul in disperare, nu aveam cum sa-l evit, masina din contrasens, masina in dreapta. Am avut noroc ca javra a avut instinctul sa se lase in jos si a trecut pe dedesupt fara sa strice nimic, a iesit prin spate si a fugit mancand pamantul. Acolo mi-as fi dorit niste frane mai ferme, dar poate si ceva gume mai late (195 sau chiar 205 latime) in ideea unei aderente sporite.

Cu respect,

Adi Iacob

Share this post


Link to post

Am si io o problema cu discurile de frane. Se ovalizeaza.

Adica intr-o buna zi au inceput franele sa trepideze, din senin. Discuri ovalizate. Le-am schimbat (cu discuri Brembo) si dupa trei saptamani iar vibreau. M-am dus inapoi la service si le-au rectificat. A mers, cum ati ghicit, trei saptamani. Acum iar e oval cel din stanga fata.

Roata nu merge infranata... Ce naiba poate fi? Doar la discul ala??

Share this post


Link to post

Ce povestesti tu aici imi aduce aminte de vremuri de mult duse. In Octombrie 1996 mi-am luat o Dacie noua ... pina in Martie 1997 am schimbat 3 (TREI) seturi de discuri de frina din motive de ovalizare. Nu credeam sa mai aud de asa ceva si, oricum, nu la alta masina decit Dacia.

 

Oricum, foarte ciudat ca un disc Brembo (merg pe mina ta presupunind ca la montaj ai stat cu ochii pe mecanici ;) sa se duca asa de repede. Ar fi o singura posibilitate, sa fii incins de citeva ori zdravan frinele si apoi sa fii intrat cu masina prin apa ... atunci ar fi de inteles.

 

Ceva (putin) asemanator am patit si eu mai prin vara. Am schimbat discurile cu unele FERODO (sint fan FERODO) insa NU AM schimbat si placutele (erau Ferodo si ma durea inima sa le arunc pentru ca erau aproape noi, max 3000km). Ei bine, dupa ce am montat totul si am facut o proba, exact senzatia de ovalizare am avut-o: trepidatie in volan si in pedala numai la frinare. Am demontat iarasi placutele, am luat o bucata de marmura pe care am pus o foaie de smirghel si am "planat" placutele de frina. De atunci, nu am mai acut nici un fel de neplacere, frinarea e super lina sieficienta.

 

Eu zic ca ai gresit rectificind niste discuri noi, trebuia sa mergi cu ele la garantie sa ti le schimbe !

Share this post


Link to post

Placutele au fost schimbate odata cu discurile... nu stiu insa ce marca erau.

Am mers inapoi si mi s-a spus ca ovalizarea e datorata probabil piesei de care se prind discurile... si ca prin rectificare se compenseaza. Cand am ajuns a treia oara la ei au dat din umeri.

Si nu e un service din spatele casei, e un garaj Mitsubishi. Pe care l-am ales din motive de comoditate, e peste drum de locul de munca.

Share this post


Link to post

Scuze, nu m-am uitat cu atentie la datele tale personale si am crezut ca ai facut treaba in Romania.

 

E OK daca ai pus si placute noi, la carte asa se recomanda, deci se cam poate elimina aceasta pista.

 

Piesa de care ai pomenit cred ca este fuzeta si sa ma bata sfintu' daca pricep cum ar putea sa iti cauzeze ovalizarea discurilor. :-/

 

In cel mai rau caz, sa zicem ca la montaj se interpune ceva intre disc si fuzeta (o pietricica sau span sau ceva asemanator) eu cred ca iti lovea de la bun inceput discul in etrier sau simteai in frina ...

 

Posibil sa fii tu doar ghinionist sau sa fi facut baie rece la discurile incinse

Share this post


Link to post

Pai tot ramane ciudat. In doi ani nu le'am facut nici o baie rece, si apoi in 4 saptamani 3 bai???

Intamplator, problema a aparut taman dupa ce am schimbat un rulment si am suspectat o legatura cauza-efect. Numai ca a fost schimbat rulmentul pe dreapta si mie mi se ovalizeaza discul pe stanga...

Edited by mr_

Share this post


Link to post

Salutare! M-ar interesa si pe mine niste discuri de frana si nu prea stiu ce sa cer la magazin! Degeaba le zic eu ca vreau pt. nubira 2, nu stiu ce sa-mi dea, va rog sa ma ajutati putin si sa-mi spuneti ce discuri sa cumpar, eventual denumirea completa sa stiu ce sa cer! Va multumesc!

Share this post


Link to post
... Degeaba le zic eu ca vreau pt. nubira 2, nu stiu ce sa-mi dea ...

Daca nu stiu, schimba magazinul. Toate magazinele serioase au cataloage ale firmelor care produc piesele si acolo gasesti codul lor exact pentru ficare autoturism (codul producatorului).

Share this post


Link to post

Deoarece am inceput sa am si eu vibratii cand franez la viteze mari (> 110km/h), vreau sa-mi schimb discurile si placutele de frana.

La placute m-am orientat catre FERODO PREMIER (140RON setul), insa nu sunt convins ce sa aleg la discuri intre:

- FERODO - 166 RON setul

- BREMBO - 212 RON

 

Ma gandesc sa iau si discurile tot FERODO, ar trebui sa mearga bine impreuna. Merita cele Brembo mai mult?

Share this post


Link to post

Eu as lua si discuri ferodo, sau discuri brembo cu placute brembo.

Share this post


Link to post

Am comandat discuri Ferodo + placute Ferodo Premier pana la urma.

Share this post


Link to post

Asteptam impresii dupa montare. Eu tocmai mi-am comandat pentru Nubira 1 din 2000 de 1600 cc, un set pentru fata de la ATE, la 320 ron din Constanta.

Share this post


Link to post

Am montat astazi discurile si placutele. Inca nu am putut sa-mi fac o impresie foarte buna vis-a-vis de franare (cu toate ca se simte ca franeaza mai bine, parca te poti increde mai mult in frane acum) pt ca am zis ca le las cativa km sa se aseze bine inainte sa le fortez. Am observat totusi ca nu mai vibreaza deloc cand pun frana la viteza, deci clar discurile vechi erau duse.

O sa revin cu impresii dupa ce apuc sa le testez bine.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...