Jump to content
Sign in to follow this  
bebeto

Achizitie TICO S H

Recommended Posts

Uitandu-ma pe autovit orientativ am vazut ca da, sunt si Cielo-uri ajunse la preturi decente. M-ar incanta unul d-ala doar pentru ca stiu ce-i poate pielea, stiu ca daca a fost intretinut corespunzator nu prea ai ce schimba la el. Dar la 2500 de euro doar unul singur parea sa se incadreze in "standardele" mele dar era de-o seama cu al meu din profil, lucru intr-un fel pozitiv, ca am vazut ca-s mai trainice astea facute in Coreea.

Momentan mai studiez problema, dupa anu' nou vad cum mai evolueaza situatia si ma hotarasc clar ce sa iau.

Share this post


Link to post

am testat putin un tico pe care planuiesc sa-l iau pt sotie.

masina e un SX din 97 cu 87400 km la bord, e la al doilea propietar. astept sa mi trimita cartea de service pe mail.

AC ul a fost incarcat in vara dar cica dupa un timp iar pauza. nu ma bazez pe AC ul ala pt un tico ce va merge doar in oras.

cica ea a cumarat o de la propietareasa. ramane de vazut daca imi poate confirma daewoo si ceva din istoricul masinii.

ea zice a a lovit cu fata o bordura fara sa atinga cu rotile sau sa afecteze compartimentul motor. pe plafon se vede lacul vopselei cam sarit. 13 ani.

in schimb a schimbat farurile, capota, bara fata si a vopsit si aripile.

am dat o tura cu ea. ceva emotii dupa ce nu am mai condus tico din 2004.

- ambreajul are pedala foarte jos. ce sa zic... 4 degete cursa! schimba treptele dar nu e semn de ceva problema ajustata prin reglaje si coborat pedala?

- motorul nu a scos fum desi nu e pornita decat periodic avand alta masina deja.

SFATURI?

merita 1000 euro?

Share this post


Link to post

Off topic: ieri am condus doua Tico,al lui vlad_andrei si al lui carabusu junior.Ambreiajul foarte scurt.Asa e la tico..cred.

Share this post


Link to post

Ambreiajul se poate regla (ridica). Vezi sa nu fie cam uzat,sa nu faca figuri la intrat in viteze... Oricum la 13 ani se mai schimba din piese

Share this post


Link to post

e super asa scurt ambreiaju,acolo 1 cm si gata :D

Share this post


Link to post

si... ce ai mai facut. L-ai luat sau nu ?!? Hai ca au trecut doar 2 ani si un pic. 10000000.gif

Nu de alta dar tare as vrea sa imi iau si eu unul.

Edited by TheGreatBabanu
  • Like 1

Share this post


Link to post

Buna,

 

Ma numesc Gyorke Marian, sunt din Bistrita .. student la Cluj. Am un Fiat Polski 126, pe care l-am reconditionat vara trecuta (am sa va dau mai multe detalii, daca vreti). Sunt pasionat de masini clasice, am Polski de la 16 ani. Ideea e ca vreau sa cumpar un Tico, daca as reusi sa vand Fiatul sau sa dau la schimb cu un Tico, m-ar tenta.

 

Am citit pe aici discutiile de acum cativa ani, si ati reusit sa ma convingeti, vreau un Tico. Dar nu cred ca-mi permit sa dau mai mult de 1000 de euro, banii care sper sa-i primesc pe Ficatel. De moment nu lucrez, parintii ma intretin si deja m-au ajutat foarte mult cu reconditionarea masinii plus cheltuielile cu faculta, si efectiv mi-e rusine sa aduc macar vorba de bani.

 

Ideea e ca, se mai merita sa caut un Tico? Raspunsul evident ar fi da, daca gasesc unul in stare buna. Imi place Tico pentru ca are mecanica simpla, simpla de intretinut ai un minim de confort si cunosc cat de cat motorul. O pot intretine cu mana mea, am cunostinte de mecanica si nu asta ar fi problema.

Problema e daca se mai gasesc cat de cat in stare buna, sa nu ma trezesc ca o cumpar si am de bagat bani grei in motor.

 

Va multumesc anticipat, si sper sa mai fie cineva prin colturile astea. Salutari si va doresc Un An Nou Fericit!

 

Va las si cateva poze cu Fiatul meu, nu ma intrebati de ce-l vand .. am crescut cu masina asta, si am pus suflet in reparatie, dar am nevoie de altceva.

http://fiatissimo.com/board/probleme-tehnice/zburlici-pe-masa-de-operatie-!/?action=dlattach;attach=6725;image

http://fiatissimo.com/board/probleme-tehnice/zburlici-pe-masa-de-operatie-!/?action=dlattach;attach=6727;image

http://fiatissimo.com/board/probleme-tehnice/zburlici-pe-masa-de-operatie-!/?action=dlattach;attach=6729;image

http://fiatissimo.com/board/probleme-tehnice/zburlici-pe-masa-de-operatie-!/?action=dlattach;attach=6731;image

(repet faptul ca accept si un schimb cu Tico, am si poze cu reparatia completa a masinii.)

Share this post


Link to post

In general nu merita, fiind pe carburator, siguranta zero, pozitie prea joasa a pasagerilor, dar in particular, la 1000 de euro nu stiu ce iei altceva, deci merita in cazul asta.

Share this post


Link to post

Stiu ce implica o astfel de masina, avantaje - dezavantaje. Ideea e daca se mai gasesc in stare buna. Majoritatea care am vazut de vanzare au in jur de 150.000 km. Nu stiu cat rezista motoarele de Tico, ca uzura .. cilindri alea alea. Imi place Tico, are el ceva ..39000000.gif

Edited by tuxbobby

Share this post


Link to post

Stiu ce zici, am cautat de m-am plictisit, si numai cazaturi, poti sa le numeri pe degete pe cele de pe strada ce arata bine dar oricum nu sunt de vanzare, pana la urma am luat Matiz si nu-mi pare rau. dar e mai scump.

Edited by argon

Share this post


Link to post

Se pare ca mai bine renunt la idee. Am sa caut poate gasesc ceva in stare buna.

 

Multumesc si ne mai auzim. Daca gasesc ceva ma prezint pe forum. Salutari

Share this post


Link to post

Problema este ca toti vor nimeni nu e dispus sa plateasca...aaaa...poi are aia indoita...aaa poi are nu stiu ce si nu stiu cum...aaa...cat ceri pe ea??? aaa...nu e mult...si iti da un pretz cu 3-500 euro mai jos de iti vine sa il scuipi si sa il batzi... eu mi-am luat un tico ... si am dat bani pe el...dupa ce am vazut tico...care mergeau struna pana ieseai cu ele la o tura...frumoase...spalate...drepte...cu 5kg de kit pe ele...vopsite...

 

asa ca m-am oprit la ticolino albastru modelul sl fara aer ca nu ma pasioneaza acest lucru oricum am avut si asa ceva si tot merg cu geamu deschis vara...asa ca era inutil... care a fost al unei firme... adica a avut 3 sau 4 propietari parca...dar are 87mii km reali...la motor nu a fost umblat ...nu bate...nu troncane...consumul mic...masina merge struna...am facut buc-cta-buc si cu o medie de 120km pe ora... ca mai dadeam talpa...140...145km/h ... ce sa zic...sunt multumit de masina mea...alarma...inchidere...toate actele ok...dar asa cum am zis... vrei ceva bun...dai un ban...e drept...iam schimbat pt ca asa am vrut eu si am avut eu impresile mele...de pe opel vectra 2.0 ...sa sari in tico...e o diferentza mare...insa am zis ca asa este cel mai bine:

 

ulei, curea alternator , bujii , fishe ,transmisia, capac delcou , rulmenti fata , placute frana , amortizoare , baterie , mp3 , leduri in bord,pozitii albastre, capace, folie...etc.

 

sunt obisnuit cu servo...cu masini mari...dar...cu tico...pe gheatza si am iesit...din nametzi am iesit...iar vara...sigur nu o sa am nici o problema cu ea... ;) multa bafta tuturor...

Edited by EM!L
Nu mai cita integral mesajul anterior! Foloseşte AddReply sau FastReply din partea de jos a paginii şi majusculele acolo unde se impun şi renunţă la scrisul tip Irc.

Share this post


Link to post

buna ziua am si eu o intrebare la dvs,sunt incepator in ceea ce reprezinta TICO,dar as dorii sa imi cumpar unul,imi puteti spune la ce puncte slabe sa fiu mai atent,am vorbit cu o persoana care are un tico de vanzare si mia zis ca are o problema in legatura cu socul adica trebuie tinuta turata pana se incalzezte putin dupa care merge este o problema grava??merita va rog mult sa ma ajutati

Share this post


Link to post

Eu daca ar fi sa mai cumpar un tico m-as uita la praguri , usi , partea de sub spoiler spate si daca e posibil sa ma bag sub masina sa vad cum sta la capitolul rugina. Dupa care vazut motorul cum se prezinta , capete de suruburi maruntisuri de astea care iti pot spune multe. mai verifici si linia masinii. Partea de mecanica se rezolva daca te pricepi un pic la mecanica. La carburator nu ma bag. Eu constant curat carburatorul la al meu interior/exterior (nu mi-as dorii sa se strice :) ) Rugina sa nu aiba ca restul se rezolva. Asta e parerea mea

Share this post


Link to post

Salutare. M-ar interesa sa cumpar un tico, am in jur de 1,000 EUR pentru 'afacerea ' asta. Prin targ sau pe autovit numai samsari cu cazaturi. Cunoasteti pe cineva care sa vanda? Ma intereseaza sa arate cat de cat bine (nu sunt exagerat) si sa mearga motorul bine.

 

Multumesc

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...