Jump to content
Sign in to follow this  
bebeto

Achizitie TICO S H

Recommended Posts

Oameni buni,ajutati-ma !Vreau sa-mi cumpar un Tico si nu stiu mai nimic despre el !!! :oops: Ce m-a intereseaza-stiu ca s-au facut mai multe tipuri SX;SL etc.Problema care este:care este diferenta dintre ele ?Banuiesc ca de dotari,dar care sunt acestea ? Cu stima !!!! :oops: :oops:

Share this post


Link to post

Despre TICO iti vor da amanunte baietii. Deoarece esti din Ploiesti, repet 4 anunturi din RAID (Targoviste) (si Ploiestiul are un RAID!) pe care le-am postat la topicul BURSA:

 

1. TICO 2001, in garantie, carte service, 36.000km, stare impecabila, 3.000 euro, negociabil. Tel.0722.334831

2. TICO 1998, 44.000km, gri argintiu metalizat, dotari: alarma, inchidere centralizata, AC, radiocasetofon special, 2.650 euro. Tel.0245.761592

3. TICO noiembrie 1999, inchidere centralizata, alarma, casetofon, cauciucuri noi, stare exceptionala, 2.400 euro negociabil. Tel.0722.299227

4. TICO noiembrie 2001, stare exceptionala, 16.000km, 3.000 euro. Tel.0723.271194

 

Dupa ce te dumiresti ce inseamna SX,SL , in functie de banii pe care ti-i permiti, da un telefon pe la fiecare, sa vezi ce si cum!

Share this post


Link to post

In mare

SL=kior

SX=AC si eleron

Share this post


Link to post

Mai sint citeva gadget-uri pe care SL nu le are: bec indicator ca nu mai ai benzina, are doar radio nu radio-casetofon, si un lucru foarte important: nu are stergator pe spate, si la o masina de forma asta e vital pe ploaie sau drum umed in general...

 

Si ca sa nu intri in ceata, e posibil sa mai vezi niste versiuni: PM (care este modelul facut in Korea echivalent cu SL) si DX (Korea echiv lui SX).

Dar astea sint deja destul de putine si evident vechi...de prin 95-96

Share this post


Link to post

Si eu cred ca in viitorul apropiat o sa-mi mai iau un Tico sau un Matiz.As opta pt.Tico pt.ca nu-i complicat- n-are servo(o curea,o pompa,un lichid in plus) n-are injectie( alte batai de cap in plus) si are AC.Dar daca diferenta dintre ele este prea mica atunci o sa caut un Matiz E cu AC si atat.

Ma gandeam la o masina pt.mama mea care sa fie usor de condus , sa nu te lase in drum, sa bage caldura si AC vara si fara prea mari costuri de intretinere.

Share this post


Link to post

salut

 

am intentia de a cumpara un Tico - am gasit unul la 30000 km din nov 2000 cu 2900 euro

 

puteti sa-mi spuneti cum as putea sa-mi dau seama ce probleme a avut? sau ce probleme are? cum as putea sa verific starea tehnica - un service autorizat care sa faca o inspectie tehnica si sa ma previna...

 

cei 30000 km nu pot fi 130.000 km? cum verific? exista vreo modalitate de a verifica nr de km reali?

 

va multumesc,

 

Bogdan

Share this post


Link to post

vezi ca am mai discutat despre achizitiile de tico (s-h).

utilizeaza ...de pe forum.

incearca sa-l cumperi dela cunoscut sau de la prim proprietar sau cu carte service la zi...etc.

hai joi la intilnire si poate te ajutam

Share this post


Link to post

Vreau sa-mi vand dacia la primavara si sa-mi cumpar un TICO.

 

Puteti sa-mi dati niste sfaturi despre ce sa urmaresc ... in asa fel incat sa pot fi multumit cu ceea ce cumpar.

Deocamdata ma gandesc ca as prefera sa cumpar un SX in rest sunt in ceata.

 

 

 

Multumesc.

Share this post


Link to post

e o idee buna!eu mi-am luat u tico ,an fabr 2000,pret 2100 euro

l-am luat din Vitan la risc ...si e ok,am avut ceva bafta

il am de o luna si jumatate si sunt chiar incantat

se conduce foarte usor,are demaraj...consum mic (mediu 5l)!

piese se gasesc...preturi chiar mai mici decat la dacie

Din ce am auzit...motoare ff bune...cutia nu face probleme!in concluzie...isi merita banii

 

PS: daca citesti forumul...o sa vezi ca se discuta in general de probleme Matiz, nu Tico

Share this post


Link to post

se discuta si Matiz si Tico, doar ca Tico sint mai putine si au mult mai putine probleme... :banana: just kidding  <img src= )">

Share this post


Link to post

pt generalitati, vezi aici: http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?showtopic=1973

 

la tico in special, nu stiu ce sa zic, ca probleme specifice ar fi cele generate de carburatorul super-complicat si de socul automat. vezi cum porneste (si la rece si la cald), cum sta la relanti, etc.

 

mai uita-te pe forum, la ce probleme au fost la tico, dar in general sunt mult mai putine decat la matiz (asta si din cauza ca sunt mult mai multi posesori de matiz decat de tico pe forum).

Share this post


Link to post

Multumesc pt raspunsurile voastre ... au fost informative (mai ales linkul)

 

Deci ideea de a merge pe SX e buna ... m-am gandit sa cumpar tico tocmai pentru ca foarte multi oameni au declarat ca ar fi mai bun decat matiz (considerand si pretul, f important in alegerea mea :mrgreen: ).

 

Sper ca cat de curant sa devin membru cu acte in regula al clubului.

Sunt din Cluj, daca sunt lucruri specifice pt Cluj as fi recunoscator sa le aflu.

 

 

Inca o intrebare. Cam cati kilometri ar trebui sa fie ok (sa nu fie masina folosita intensiv de firme) sa aiba tico acum (un tico din 99-200-2001). pun intrebarea asta pentru ca stiu ca posesori de Tico nu se dau la o parte in a FOLOSI masina.

 

Thanks

Share this post


Link to post

Salut!

 

Cred ca vei folosi masina proponderent in oras, unde, de obicei, nu cred un drum depaseste 40 minute. Spun asta pentru ca daca lasi masina in soare toata ziua, aerul conditionat nu va face fata deloc. Daca gasesti vreo masina fara aer conditionat mai ieftina decat un SX iti recomand sa o cumperi. Reversul apare la drum lung, cand mai bine pornesti AC decat cu geamuri deschise.

 

Ca verificari: sa nu aiba rugina, mai ales pe dedesupt, sa nu aiba cauciucuri Montana (sau daca are sa negociezi pretul, pentru ca valoarea lor este zero); uita-te si la toate cauciucele de pe masina (burdufe la planetara, capete de bara etc) sa fie in buna stare.

 

Inca un lucru important, cred eu, vezi sa nu agate in nici un fel schimbatorul de viteze la introducerea in orice treapta de viteza (in mers), iar acesta sa fie in pozitie cat mai verticala (deobicei am vazut ca aceasta se schimba la Tico busite, nu ma intrebati de ce), iar cutia de viteze sa nu aiba nici un fel de zgomot sau suierat.

 

Dau sfaturile acestea din experienta de 9 ani si ceva a unui Tico care a avut tot felul de probleme care au aparut ca urmare a nerespectarii de catre mine a celor de mai sus.

Cele bune si bafta.

Share this post


Link to post

diferentele intre sx si sl...nu sunt majore!singura diferenta consta in faptul ca sx-ul are eleron spate,deschidere porbagaj din masina...si cam atat.important este asa cum s-a mai spus...sa fii atent la cumparare.masina nu tb sa aiba rugina...si uita-te cu atentie la linia masinii...sa fi fost lovita!bafta multa

Share this post


Link to post

cauta SX... merita aerul conditionat vara cand lasi masina in doare ... eu nu am si duc lipsa.. pai mi-am fript mana pe volan de caldura. si sx (vad ca nu a zis nimeni) are in afara de eleronul ala spate si stergator luneta.. foarte util.. crede-ma.

chiar daca nu vei folosi aerul prea des, e util , macar cateva zeci de zile pe an, chiar si iarna la dezaburire

mai are tetiere scaune spate... si alte mici gizmo-uri ce poate sati placa.

Share this post


Link to post

sper sa se mai umple cu sfaturi paici ca dabea ashtept sa dau bacu si sa scap de break ca tata de cand si-a luat cielo ma lasa sa ma lupt cu rasnitza asta ... si vreau sa o vand sa mai pun ceva sa imi iau un ticalos

Share this post


Link to post
mai uita-te pe forum, la ce probleme au fost la tico, dar in general sunt mult mai putine decat la matiz (asta si din cauza ca sunt mult mai multi posesori de matiz decat de tico pe forum).

 

or fi mai putini posesori de tico dar tico-urile lor sunt mmuuult mai vechi: al meu e 96 si am mai auzit de ceva membrii cu anul acesta. de-abia astept sa vad un matiz din 2000 in 2010 sa vedem atunci cate probleme are daca acum sunt atatea.

 

chestia vine si din faptul ca tico e mult mai simplu decat matizu si deci nu are atat de multe piese rezulta mai putine defecte posibile :D am un prieten cu matiz din 2001 care la 130 000 KM baga benzina si ulei in parti egale :tongue: si sa nu mai zic de simfonia interioara :lavolan:

 

sper ca nu citeste forumu' :rambo: b-(

Share this post


Link to post

De la cati kilometri la bordul unui tico (ex:80.000 KM) e cam dus motoru, incep sa apara defectiuni tot mai dese.

 

 

cam cat ar trebui sa aiba tico pe care sa-l cumpar.

 

 

Multumesc

Share this post


Link to post

Pai kilometrajul este o chestie f relativa, se da inapoi cu o usurinta remarcabile. Am facut asta deja la 2 masini:un cielo si fiatul meu(amandoua peste 250kkm acum au 120kkm). Operatiunea dureaza circa 45 min. Cel mai bine este daca convingi pe vreun coleg de forum, care are tico si stie cu ce se manaca sa vada si el masina inainte de a o cumpara si bineinteles sa-l rasplatesti dupa aia: :drinkers: .

Share this post


Link to post

Am mai vazut un lucru la unele modele! Cand se bracau rotile la maximi(stanga sau dreapta, nu conteaza) aintgeau contra-aripile si din cauza frecarilor cu cauciucul deja ruginise acolo intr-un punct :rolleyes:

Numai spun ca se consuma si cauciucul...

 

A si vezi sa aibe pe bara din fata insemnul "tico". Daca nu-l are, intreaba de ce a schimbat bara ;)

Share this post


Link to post

Verifica, in principal urmatoarele:

1. Exteriorul masinii: vopseaua, in lumina trebuie sa aiba luciul uniform, verifica toate muchiile (de obicei reparatiile vopselei se termina pe muchiile caroseriei ca sa fie cat mai putin vizibile), distantele dintre elementele caroseriei. Verifica chederele: daca nu stau bine, au urme de adeziv sau silicon => nu e in regula. Toate usile si capota motorului trebuie sa se inchida normal, verifica-le. Uita-te pe dedesubtul masinii, contraaripi, punte spate, cauta urme de reparatie. Verifica jentile sa nu fie patrate, vezi uzura anvelopelor, faruri, geamuri si parbriz, stopuri, autocolante Tico Daewoo-pe bara fata si pe hayon (de obicei cine repara hayonul sau schimba bara nu mai lipeste si autocolantele). Vezi daca exista urme de ulei sub masina.

 

2. Interior: Uzura scaunului soferului, a volanului si a pedalierului spun, de regula, cam cati km are masina (in mod real); La interior verifica tapiseria si aspectul general (atentie!! curat nu inseamna neaparat si neuzat, verifica reglajul scaunelor, macaralele geamurilor si butoneaza tot!). Multe tico-uri au levierul de semnalizare+faruri rupt , asa ca verifica-l, e scump si poti sa-i mai scazi din pret.

 

3. Motor: Inainte de a porni motorul verifica nivelul de ulei (ulei putin si/sau negru si/sau f. subtire=> posibile probleme); Motorul trebuie sa functioneze initial mai turat, dar "rotund". Dupa ce se incalzeste asculta sa nu aiba batai sau alte zgomote aiurea. In general, motoarele de Tico sunt foarte rezistente si daca au primit atentia minima in ceea ce priveste reviziile tehnice, sansele ca acestea sa rezerve surprize neplacute datorita unor hibe ce nu sunt vizibile/auzibile la prima vedere sunt destul de reduse. Oricum, casca ochii si urechile bine din momentul in care porneste demarorul si pana cand motorul se opreste. Tico-urile mai noi de 2000 inclusiv trebuie sa aiba instalatia Euro II (Unitate Lovato, sonda Lambda, etc). Cand am cautat sa-mi cumpar eu Tico, am gasit 2 (la persoane diferite, dar de aceeasi culoare, daca ma intelegi) care, cu toate ca erau din 2000, nu aveau instalatia de EII!!.

 

4. Fa o tura! Verifica Cutia de viteze, toate treptele (inclusiv marche-arriere-ul) trebuie sa cupleze fara sa agate. E recomandat sa treci peste ceva denivelari ca sa vezi cum sta suspensia.

 

Bafta multa si evita "coloratii"!

Edited by 13nov

Share this post


Link to post

Da, asa este, volanul si maciulia sch. de viteze, vezi cat sunt de uzate, la 50, 60de mii de Km. nu ar trebui sa fie lustruite, doar daca s-a dat cu pasta abraziva pe maini.

Apoi, nu te costa prea mult sa te duci cu ea intr-un service Daewoo. Nu stiu cum se da inapoi kilometrajul la Cielo, dar cred ca costa ceva bani sa suprascrii softul comp. de bord(procesor) care inregistreaza km. chiar daca dai inapoi kilometrajul.

E posibil sa mai zgarie omul masina niţel, asta nu e o tragedie atata timp cat toate usile se-nchid la linie si nu sunt valuri pe caroserie. Micile retusuri nu afecteaza intotdeauna tabla. Parerea mea

Share this post


Link to post

Am un Matiz si as vrea sa cumpar un Tico SH! Astia pe site-uri au pe la 2100 euroi si la saijdemii de km! Merita ca msina de servici prin Bucuresti? Sau cum imi zicea unu' sa dau maxim 1000 USD pe o Dacie de douajdeani?

Share this post


Link to post

Decat sa dai 1000$ pe o dacie de 20 de ani mai bien iti cumperi o bicicleta si scapi de cheluieli suplimentare. Acum pe bune vorbind...daca vrei sa bagi in fiecare luna bani in masina ia-ti o dacie, daca nu un tico este tocmai bun, consuma putin, te strecori usor in trafic, iar de parcare ce sa mai zic. insa, orice ai cumpara ai mare grija, du-te cu un mecanic sa se uite unpic la ea inainte sa o cumperi si sa cumperi doar de la primul proprietar.

Share this post


Link to post

Multam fain! Am gasit ceva Tico-uri pe diferite site-uri in jur de 2500 de euratici, cel mai ieftin pe la 1750, toate pina-ntr-o suta de mii! Asta si aveam de gind sa iau un meserias sa se uite la ea! Ma gindeam ca poate vreun tatutz de membru din clubul asta minunat isi poate face pomana sa vie cu moa cind o fi sa aleg ceva! Asta pentru ca, in urma celor citite aci, da-v-ar Dumnezeu sanatate, o sa-l salut de la distanta pe mecanicul de la Ferdinand si o sa caut altu', poate-mi zice vreunul careva, de pe la Autonet ca tot am citit numai de bine de ei si sint si mai aproape de mine! Numai ca trebuioe indeplinite doua conditii:

a) sa fac rost de banii care este;

b) sa gasesc un meserias dispus sa m-ajute sa nu iau teapa!

Saramina!

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...