Jump to content
Sign in to follow this  
Cumnatu

Imagine Si Sunet In Apartament

Recommended Posts

E vreo diferenta intre iesirea de tip Jack si cea de tip RCA, din televizor?

 

Zicea cineva ca iesirea de tip RCA este directa, adica daca dau din telecomanda televizorul mai tare sau mai incet, nu va avea efect asupra volumului boxelor aditionale. De asemenea nu se vor opri automat boxele televizorului, la cuplarea sistemului pe iesirile RCA.

Banuiesc ca la iesirea tip Jack, nu se intampla asta.

O sa am ambele variante de cuplaj, atat cu mufa adaptoare 2xRCA-3xJack, cat si cu 2 splittere pentru Jack.

Share this post


Link to post

Iexact asa este .

Oricum nu prea ai ce semnal audio sa iei de la TV, ala se aude infect, oricum in anul 2011 cam toata lumea ar trebui sa aiba televiziune digitala iar la receptorul digital ai in functie de model fie SPDIF fie direct fibra optica .

 

Asa ca draga Balanel iti recomand sa tai fuga la furnizorul de cablu si sa treci pe digital dupa care sa vinzi ce ai cumparat si sa cumperi Z-906 daca esti asa pasionat de Logitech .

Share this post


Link to post

Si acum concluziile.

Am avut noroc ca mufa aceea 2RCA-3Jack a fost inclusa in pachet.

 

Am incercat urmatoarele variante:

1. Am folosit iesirile din TV, de tip RCA. Aici, nu am avut control din TV asupra sunetului, deci egalizatorul din TV nu influenta iesirea spre boxe. Volumul TV-ului trebuia dezactivat din meniu.

2. Am folosit iesirea de tip Jack din TV. Aici, aveam control asupra volumului,si boxele TV-ului se decuplau automat, dar, din pacate, setarile de egalizator se dezactivau automat din meniu. In plus, se auzea destul de incet. Asa ca am renuntat la aceasta varianta.

3. Am zis sa incerc si cum se aude direct din iesirile receiverului. Acesta de asemenea nu are vreo setare de tip egalizator, pentru sunet. Cu toate astea, sunetul era mult mai bun in aceasta varianta decat in cea cu numarul 1, asa ca am ramas pe ea. Cand zic mai bun ma refer ca atunci cand foloseam iesirile RCA din TV, se auzea permanent in boxe un zgomot de fond.

 

Bogdan, eu am receiver satelit la Digi. Habar n-am daca e digital sau analog, insa sigur nu e HD, deoarece RDS-RCS deocamdata au variante HD doar pe cablu.

Share this post


Link to post

Bintuie p-aici specialisti in rable gen ?

Treaba e ca 3 (boxa centrala si cele doua spate) din cele 6 iesiri au mierlit-o. Boxele sint bune, din panou nu e semnal, ce sa fi crapat de nu mai vor a face galagie ?

Share this post


Link to post

Mie imi pare mai degraba treaba de setari. Daca il treci in modul ProLogic cum e (5.1 virtual)? 

Edited by Corneda
  • Thanks 1

Share this post


Link to post

Multam de pont, Corneda.

Am lasat-o balta deocamdata insa o sa revin asupra problemei cum de-alfel si cu un raspuns al modului in care fu rezolvata.

Share this post


Link to post

Optiunea ProLogic nu se regaseste in setari, Corneda. Meniul ii foarte simplu si ce-i interesant ca la test sunet da semnal pe fiecare boxa in parte, practic toate merg cind isi face verificare sunet automat. Numa' ca nu vrea neam nici in radio nici auxiliare.

Share this post


Link to post

Pare ca e selectia doar din telecomanda,  functia matrix.

 

Screenshot_20210107-085650_Word.thumb.jpg.b6d5ce6a5e1b05472999a0785fbd9c09.jpg

Edited by Corneda
  • Thanks 1

Share this post


Link to post

Bingooo !!!

Multam mult, Corneda.

Intr-adevar butonul "mode" face minuni. Acum intra in full atit pe ProLogic cit si pe Matrix (ceva mai pronuntat). Mai aveam nuitel si bagam surubelnita in el fir-ar ... sa nu mai zic ca la doi pasi se aseaza-ra praful pe 3 manuale a cite sapte'j de pagini bucata. Da' nah, mi-s adeptul variantei alor in cunostinta de cauza ce-o spun scurt si la subiect : vezi ca aici ii problema mah, tontule!". Tre sa recunosc ca nu mi-s familializat cu chestiile astea, mai degraba printre fiare ...

Share this post


Link to post

Super, bine ca nu a avut probleme 'fizice' 🙂

Share this post


Link to post

Nu, da' nu mai avea mult si capata si probleme fizice ca deja imi fugi gindul la baros.

  • Haha 2

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...