Jump to content
Sign in to follow this  
Cumnatu

Imagine Si Sunet In Apartament

Recommended Posts

Buna seara ! Evident incep cu a imi cere scuze daca mai exista discutia pe undeva dar nu am gasit-o.

 

Sunt posesorul unui TV Grundig - foarte multumit de el.

Intentionez sa achizitionez o solutie care sa imi dea si 5.1 pentru filme si putere pentru muzica si sunt putin in ceatza.

5.1 il voi obtine conectand calcul ( care inca nu exista ) la sistemul Logitech Z-5400 sau Z-5500( care inca nici el nu exista http://www.logitech.com/index.cfm/products...CONTENTID=9486) si gata.

Cat despre muzica insa nu imi place cum se aude pe 5.1 Parca e prea falsa dat fiind suroundul si parca nu are forta unor boxe standfloor.

Plecand de la acest televizor, el este evident stereo = 2 canale.

Introdus intr-o statie tip recever 5.1 si conectat final la un sistem Logitech Z-5400 in momentul in care ma uit pe tele ( emisie 2 canale ) in care dintre difurile sistemului Logitech se va auzii ??

Pur si simplu intru in conflicte de gandire cand analizez.

 

Ma gandesc ca solutia perfecta este sa iau :

 

1. Calc cu placa desteapta iesire 5.1

2. Logitech Z-5400 ( l-am ascultat in casa pe filme si se aude bine rau )

----- aici am rezolvat cu urmarirea filmelor in conditii optime ---

3. Statie 5.1 ( acum am o vechitura buna dar se simte nevoia de telecomanda )

4. Doua bucati boxe standfloor pentru urmarirea programelor TV

 

Intrebarile ar fi :

 

a) E vre-un defect in gandirea de mai sus ?

b) Ce recever 5.1 recomandati pentru miscarea in cauza ?

c) Ca si boxe ma gandeam la 2 X http://www.be-loud.ro/produse/Boxe_interio...oundforce_1300/ . A avut cineva de-a face cu ele ( sau cu Magnat-uri de casa in general ) ? Gandurile voastre despre ele sunt de bine sau de rau ??

 

Multumesc pentru intelegere, astept si sfaturile voastre si sper ca acest post sa poata, odata cu evolutia lui, clarifica pentru toti pasii ce trebuiesc urmati spre o calitate acceptabila a sufrageriei.

Edited by Cumnatu

Share this post


Link to post

Boxele alea sunt facute sa arate "periculos" insa iti dai seama ca la banii aia iei un singur difuzor de joase din niste incinte adevarate(care sunt imitate de facaturile alea).

Reciever-ul are si amplif in el...nu inteleg cum legi la el logitechu' ala care si el are amplificarea integrata. Un reciever de la Yamaha si niste boxe Cerwin Vega sa zicem ca ar face tot ce trebuie.

 

Reciever-ul are posibilitatea sa-i pui 2 boxe mari cum vrei pe canalele de front inca 2 mai mici pt spate un centru si un woofer. Ulterior din setari poti asculta in ce configuratie vrei...reciever-ul face tot daca e ce trebuie.

Share this post


Link to post

Logitech-ul ala, daca nu ma insel e cel de 15 milioane. E mult prea scump pentru ce ofera... Samsungul TP10 pe care-l am eu, cu tot cu DVD-DIVx player e 7 milioane, are 250W si se aude cel putin la fel de bine.

Nu inteleg de ce vrei sisteme separate. De ce nu bagi totul prin 5.1, si muzica si tv si filme?

Share this post


Link to post

Exact, eu am un 5.1 Philips care in afara de intrarea din placa audio mai are un set de intrari RCA.

Share this post


Link to post

A, si un sistem 5.1 integrat iti ofera posibilitatea sa reglezi distanta de la boxe pana unde te afli in camera, rezultand o mai buna echilibrare a sunetului. La al meu LG home cinema, pana sa descoper asta, mi se parea ca boxele din spate de-abia se aud, pana am descoperit reglajul si acum sunt multumit.

La un sistem separat de boxe nu-mi dau seama cum s-ar putea face asta, deoarece la mine reglajul e digital.

Share this post


Link to post
Reciever-ul are si amplif in el...nu inteleg cum legi la el logitechu' ala care si el are amplificarea integrata.

 

Pai logitecul nu va fi legat la el .

Oricum, incep sa renunt la ideea de mai sus.

 

Intr-adevar arata binisor Cerwin Vega.

Inteleg ca ai ascultat sau poate chiar ai asa ceva.

Din cronicile citite aceste difuri au un sunet puternic ducand insa o oarecare lipsa de precizie dpdv al fineitatii.

Acum ca m-ati lamurit cum sta cu statiile astea mai noi ( ca pe vremea mea erau doar de 2 canale ) imi schimb punctul de abordare al problemei.

 

Voi incepe asadar cu a vinde ce am deja acasa ( respectiv http://www.gmclub.ro/forum/index.php?showtopic=11928 ) nu de alta dar sunt un pic cam mari pentru a fi sateliti ( desi ele asta sunt dar nu pentru casa ci pentru scena ) + ca as tine bani blocati intr-o chestie care nu o sa fie niciodata folosita la potential maxim. Am incercat sa le dau tare in casa si pe la jumatatea volumului la statie a inceput sa imi vibreze / zdrangane berea in mana.

 

Acum stau pe http://www.cerwinvega.com/products/homeaudiovideo/index.html si nu stiu ce componente sa aleg pentru intregirea unui 5.1 . Pentru inceput ma intereseaza 2 standfloor pentru fata. Urmeaza apoi ceva mai mic ca si sateliti spate. Dupa aceea un centru si daca o fi nevoie un woofer.

 

 

Un sfat in acest sens ??( ma refer la configurare )

 

Multumesc !

Edited by Cumnatu

Share this post


Link to post

Eu ti-am dat o alternativa care sa fie asemanatoare la buget cu ce vroiai initial. Daca vrei ceva adevarat exista Audiopro, Monitor audio si lista poate continua cu firme care unora nu le spune nimic dar care sunt mult peste cele mai scumpe produse care se gasesc la magazinele de electrocasnice de la noi.

E si o lista de preturi aproximative pentru Cerwin.

Cerwin_Vega___Home_Audio.xls

Edited by SORAN

Share this post


Link to post

Un impatimit al sunetului mi-a recomandat urmatorul sistem :

http://www.be-loud.ro/produse/Boxe_interio...at/Monitor_880/

http://www.be-loud.ro/produse/Boxe_interio...at/Monitor_220/

http://www.be-loud.ro/produse/Centru_-_Sat...tor_Center_210/

http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere/M...nitor_Sub_300A/

http://www.aoy.ro/customer/product.php?pro...9bcf4e6a98ad9c8

 

Sincer, nu prea am incredere in forta acelor difuri, nu stiu de ce dar mi se par consumabile.

 

Am decis ca statia e ok ( cel putin pentru inceput ) iar dpdv al boxelor :

 

Intrebarile ar fi :

1. intrucat ma gandeam sa folosesc pe spate satelitii http://www.dbtechnologies.com/mod_pr...id=40&psugid=0 si am constatat ca sunt activi si deci nu imi folosesc ce mi-ai recomanda sa pun pe spate ??? ( vreau tot ceva stage sau in cel mai rau caz Cerwin Vega - daca tu zici ca fac fata )

2. Intrucat wooferul recomandat de DB pentru Twinurile mele este http://www.dbtechnologies.com/mod_pr...id=28&psugid=0 care este un animal urat si hidos ce nu cred ca o sa lase tencuiala intreaga pe pereti , nu am cum sa il folosesc. ( + ca e si cam scump ) . Ma gandeam la un CV CLS-12S 12" Front-Firing Powered Subwoofer. Ce parere ai , e ok ? S-ar pupa cu restul configuratiei ??

3. La centru o sa ajung in ultima faza si probabil ca o sa folosesc CLS-6C 6-1/2” 2-Way Center Channel . E ok ?

 

Spune-mi te rog daca am gresit pe undeva in abordarea problemei , multumesc !

Edited by Cumnatu

Share this post


Link to post

Subwoofer-ul iti trebuie exclusiv pentru filme...la muzica mai mult strica. E ok reciever-ul ales insa exista diverse probleme si amanunte care daca stam sa discutam nu ne ajung cateva zile. In principiu doua boxe ca cele din link asta http://www.monitoraudio.co.uk/product.php?...1&product=2 si nu mai ai nevoie de sub. Probabil ca nu-ti poti imagina ce pot face insa pretul e pe masura. Link-urile de la tine nu merg. In rest ce sa zic...de obicei ce e mare si dedicat pt puteri mari pentru PA sau aplicatii DJ nu suna prea bine in casa mai ales la nivele mai mici.

Share this post


Link to post

Pai nu neg ca cele puse de tine se aud beton dar la 60 de milioane...

Primul pas este sa iau statia. Spune-mi te rog cam care ar fi problemele pe care le cunosti ! Multumesc !

Share this post


Link to post

Nu sunt "probleme" in sensu ca e ceva stricat...sunt probleme ca pt muzica un reciever din ala nu suna f bine...are un sunet specific chiar daca cele doua canale de front sunt cu tranzistori MOS FET. Sunt facute pentru filme in general nu vad alta explicatie.

Share this post


Link to post

In sentul asta sunt de acord cu tine. Cu siguranta calitatea celor pe 5 canale nu este aceeasi cu cea a celor cu doar 2 canale. Dar cum un alt compromis nu vad ...

Share this post


Link to post

UN sfat va rog. :-?

Citesc multe despre sistemele acestea audio de toate genurile, ce imi pare mie mai evident, este ca peste o anumita suma dam banii doar pe cifre si marca. :mda: Nu amintesc aici spectrul audio extrem de limitat pe care il are fiinta umana si de aici si visele de 20 kHz - 50 kHz sunt deja utopice. Nu in acest domeniu vreau sa fiu ajutat, ci in alegerea unui sistem audio "domestic" pe baza recomandarilor voastre.

Primul criteriu al fi al configuratiei:

- amplituner AV + set boxe

M-am gandit aici la Sony STR DG500, care fata de STR DG 700, nu dispune de interfata HDMI si o esantionare de 48Kb/sec fata de 96kb/sec. Am uitat 0.5 kg in plus si cca 250 RON

La aceastea m-am gandit sa adaug pentru inceput o pereche de JBL E 60 Nu cred ca in varianta aceasta ar fi nevoie de un subwoofer, raspunsul boxelor in gama de frecvente joase fiind multumitor.

Pret 750 RON AT/AV + 1200 RON E60 = 2000 RON cu conectica aferenta :dizzy:

- un sistem dedicat 5.1. cum ar fi Pioneer de ceS 360 sau Sony DAV DZ 410. La acestea se adauga si DVD playerul. Pretul 1450 RON.

La aceste variante ar fi multe de adaugat, unele care tin de gust, altele de date tehnice si nu in ultima masura de pret. Scotand din ecuatie ultima variabila si punand prioritate pe calitate si functionalitate se pune intrebarea, care frate, care?

Exemplele sunt data ca si posibile in urma cautarilor intreprinse. Ele, cautarile, pot continua si ideile se pot schimba, iar in acest caz nu ma declar partizanul de polemica al nici unuia dintre cele enumerate mai sus. As dori sa discutam principiile si apoi exemplele care sa ma determine sa fac alegerea. #-o

Multumesc!

 

PS Doar 6 pentru cunoscatori.

Edited by safari hunter

Share this post


Link to post

Mai intai ne spui ce fel de "ascultator" esti intr-o gama de la "sa bubuie si sa se auda cinelul" la audiofil inveterat.

Pe urma, mai spui daca te gandesti sa-ti amenajezi cat de cat ambientul pentru muzica sau nu (desigur, asta depinde de primul raspuns, dar nu obligatoriu).

Ideea de... principiu ar fi ca, in timp ce muzica este disponibila, in majoritatea covarsitoare a cazurilor, in versiune stereo, reproducerea ei fidela necesita un sistem stereo dar cu amenajari suplimentare de ambient si evident o anumita pretentie in alegerea componentelor. La extrema cealalta, prin artificii de gen numar de canale si "decodoare" de tot felul se incearca o "extrapolare" a ceea ce lipseste in varianta bidimensionala a reprezentarii realitatii (sala de auditie/concert).

Cum totul pana la urma tine de perseptie, iar aceasta depinde de... subiect (persoana supusa... experimentului) este necesara precizarea "pretentiilor" si a disponibilitatilor sale.

Share this post


Link to post
Mai intai ne spui ce fel de "ascultator" esti intr-o gama de la "sa bubuie si sa se auda cinelul" la audiofil inveterat.

 

In general vorbesc mai mult decat ascult :spumelagura: , fapt care zic eu este un dezavantaj in unele cazuri. Revenind la muzica, sunt de departe un cautator al sunetului de calitate si cat mai natural. Acest fapt este invers orientat fata de nr. de W care sa antreneze membranele boxelor. :aloooecineva:

Ma gandeam sa aleg prima varianta, care desi mai scumpa se pare ca sta la un nivel calitativ mult mai bun.

Edited by safari hunter

Share this post


Link to post

Eu zic sa iei in bataia pustii un cd de test si sa-l folosesti la alegerea instalatiei. Cel mai bun si recomandat de cunoscatori este Simfonia #3 de Rachmaninoff, Allegro Moderato, min. 3:33-> 3:45 si min. 10:50 -> 11:40.

Share this post


Link to post
Eu zic sa iei in bataia pustii un cd de test si sa-l folosesti la alegerea instalatiei.

 

Receiverul AV are in dotare un microfon pentru calibrarea sunetului, probabil in raport de raspunsul in frecventa al spatiului in care se face auditia. Daca la performanta asta au contribuit specialistii de la Sony, atunci :osanale: ma inclin in fata celor determinate si recomandate de acestia.

Are cineva un astfel de receiver ? Daca da, ce impresii ne poate oferi despre utilizarea acestui sistem audio?

Edited by safari hunter

Share this post


Link to post

Am ajuns la o concluzie... dupa multe zeci de ore de stors creierul.

 

Daca vrei atat calitate cat si putere faci un sistem 5.1 ( sau mai mult .1 ) ce trebuie sa contina fiecare unitate - canal cate o boxa de buna calitate ( atat forta cat si finete ) pe cel putin 2 cai. Acest sistem il conectezi la o statie foarte performanta ) desi nici o statie 5.1 nu o sa fie la fel de performanta ca sora ei de doar 2 canale si gata. Buba e ca ar costa in jur de 100 mil ( lejer )

Varianta posibil de atins : sistem 5.1 exclusiv pentru filme ( eventual un Logitech 5500 ), un dvd amarat sau direct pe calc, si o statie pe 2 canale ( cat de cat de calitate ) cu 2 boxe imense in capete ( sa zicem niste JBL K2 S9800 ) pentru muzica si iesi la jumatate din suma obtinand raspuns bun calitate / pret / volum.

 

Gresesc ?

Share this post


Link to post

Daca incepi printr-un Logitech n-ai facut nimic.

 

Eu as incepe printr-un amplituner mai mult decat decent, cu posibilitati si basca laudat: sa zicem un Denon 1907 (cam 17 mil).

L-as completa cu un sistem de 51 neamplificat, sa zicem JBL SCS 178 (boxele astea le-am ascultat si sunt sensibil peste Logitech)

 

Si uite asa cu 2600 ron incepi sa ai ceva de cantat prin casa. Evident, exista si solutii cu amplitunere mai ieftine dar te pregatesti pt faza urmatoare. :D E virus, se ia, urechea se educa, si incepe caruselul... Asa ca un amplituner competent e mai mult decat necesar. Se upgradeaza mai greu.

 

In faza a doua a proiectului, umbla zvonul prin targ cum ca s-ar potrivi de minune niste Monitor Audio Bronze B4 (are biamp-ing) ca FRONTuri.

 

Sau niscava ... dar sa nu incepem... faza a doua... :D

Edited by panzer

Share this post


Link to post

Eu in continuare detin 2 X http://www.dbtechnologies.com/mod_produkte...27&psugid=0

Cautam ceva recevere care sa le poata misca cat de cat dar constat ca nu am gasit nici un reciver care sa fie certificat THX ( amaratele de logitech stiu thx )

 

Apoi am mari dubii privind ce anume sa folosesc drept sateliti spate, woofer respectiv centru.

Atataea optiuni, atatea variante de apreciere pro si contra...damn it.

Edited by Cumnatu

Share this post


Link to post

Ajutati-ma sa decid !

 

M-am hotarat sa nu o mai taraganez si sa iau ( astazi ) o statie 5.1 ( nu ma intereseaza neaparat mai mult de 5.1 ) care sa atinga maxima suma de 15 milioane .

Constient ca nu o sa fie cine stie ce calitate de capul ei va rog : ajutati-ma sa decid !!!

 

Atatea optiuni de m-am chaiunit de cap, toate parca sunt la fel si totusi, pe care sa o iau ??

 

Multumesc mult de tot ( stiu ca sfaturile voastre autpomat sunt subiective dar e ok ) !!

Edited by Cumnatu

Share this post


Link to post

Eee! Macar ai renuntat la Logitech. Copilarii.

 

Ai citit despre Denon-ul propus de mine? Ce nu iti place la el? Daca prietenul Google nu te ajuta cu review-uri despre 1907 incearca cu versiunea veche, 1806 - despre asta s-a scris mai mult iar evolutia nu este facntastica intre modele.

 

La magazinul Master HiFi de la Hotel Ibis (gara de nord) il au imperecheat cu ceva Mission. Il poti ascuta ca e pe raft. Cred ca il si poti negocia in 15 mil. :) Pretul la Mission-uri o sa te cam dea pe spate insa.

 

Nu cunosc boxele tale chiar deloc. Denon in principiu ofera un sunet mai cald. Daca boxele tale sunt boxe de discoteca, un Receiver 71 s-ar putea sa nu le miste bine mai ales daca nu au BIAMP - sa le duca cu doua randuri de amplificatoare liniare. Ar trebui sa te orientezi catre un amplif stereo, eventual din seriile "cu greutate" de pe la Harman Kardon. Iarasi 15 mil s-ar putea sa fie putin.

 

Cum iti spuneam, o opinie legata de acest denon il vede imperecheat cu boxe Monitor Audio Bronze sau cu Wharfedale Crystal/Diamond. (au preturi mult mai decente decat Mission). La Real Acustic te poti duce cu receiver-ul in brate si sa iti alegi boxele de la ei. Baietii stiu sa vanda, te lasa sa asculti pana te hotarasti.

 

Tot din experienta personala: exista opinii care vad Denon + boxe Epos, dar toate combinatiile cu Epos pe mine personal m-au zgariat pe ureche.

Share this post


Link to post

Am rezolvat-o temporar cu receiverul. Am luat 1 bucata statie de jucarie Pioneer VSX-516-K.

Fata de statia mea cea veche ( Electromures A-350 ; care rupea orice boxa indiferent cat de capabila cu basul ei ) evident se aude mai curat dar duce mari lipsuri de bas adanc.

Oricum, se obtine suroundul necesar pentru filme si in conditiile in care candva o sa ii pun si un woofer amplificat o sa fie ok la filme .

 

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXx

 

Acum, aducand in discutie upgradeul de imagine. Intentionez sa achizitionez un LCD de 80 sau 94 cm diagonala.

DAR, nu vreau wide. Vreau sa fie cat mai aproape de 4/3 raportul. Nu suport sa ma uit la stiri si sa vad oamenii umbland storciti prin monitor.

Am observat prin magazine ca ( se vede cu ochiul liber ) unele exemplare care au aceeasi diagonala cu suratele lor wide sunt ceea ce caut eu dar dorind sa le caut online nu stiu dupa ce criterii sa cern.

 

Un sfat ? Multumesc !

Edited by Cumnatu

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...