Jump to content
Sign in to follow this  
wizzard

Vand Matiz E-klasse

Recommended Posts

Vand Daewoo Matiz din 2005, 35.000km, inchidere centralizata, alarma, radiocasetofon cu telecomanda Toshiba, revizii la City Center (ultima la 33.000km - ulei, filtre, placute), carte service, ITP 2008, majoritatea km efectuati in afara orasului, foarte bine intretinuta, tehnic si optic impecabila

 

Pret: 4.600EUR negociabil

 

Tel: 0727800970

post-3197-1170282807_thumb.jpg

post-3197-1170282815_thumb.jpg

post-3197-1170282828_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Anuntul revine in actualitate cu ceva modificari. Astfel, numarul de km s-a modificat, in prezent avand aproximativ 48.000. Majoritatea km parcursi in aceasta perioada au fost efectuati in afara orasului si in Turcia. Consumabile, placute de frana schimbate conform cartii tehnice. Este un Matiz care nu necesita investitii.

 

Pretul s-a modificat si el: 4.400 EUR negociabil numai dupa ce vedeti masina. Accept testare la orice service autorizat.

 

PS: Accesul meu la Internet este foarte limitat din cauza lipsei de timp. Pentru informatii suplimentare si vizualizarea masinii va rog sa ma contactati telefonic la nr. de telefon 0727800970.

Edited by wizzard

Share this post


Link to post

Weekendul acesta am schimbat la ea: filtru de aer, filtru de ulei, ulei si bujii. La sfarsitul acestei saptamani plec cu ea la Budapesta, in scop turistic. Nu exagerez cand spun ca am mai multa incredere in Matizul meu cu aproape 50.000 km decat intr-o masina noua. Motivul pentru care o dau este ca 'ne-am inmultit' si nu mai incapem in Matiz. O sa-mi cumpar ceva mai mare, posibil Nubira pentru ca Daewoo mi-a demonstrat ca face masini foarte fiabile. Ar mai fi si varianta Logan. La o masina noua mi-e teama de posibilele defecte de fabricatie (care ar trebui sa se vada in primii 10.000 km). Daca nu era nevoia de spatiu nu o vindeam. Oricum decizia vanzarii am luat-o destul de greu, si, pana acum, m-am razgandit de foarte multe ori. Dupa ce te atasezi de o masina e dificil sa te desparti de ea. Dar asta e...

 

Pret nou 4.300 eur - usor negociabil.

Share this post


Link to post

Chiar nu este interesat nimeni de un Matizel asa dragut ca cel din pozele de mai sus? Nici nu mai stiu de cate ori m-am razgandit pana acum... Ma hotarasc sa o vand (motivul este mai sus), dupa care ... nu stiu... pur si simplu mi-e greu sa ma despart de ea, mai ales cand vad ca cei care sunt interesati de masina sunt doar samsarii. Care insista atat de mult incat sunt nevoit sa le spun ca am vandut-o ca sa imi dea pace. De se sunt interesati samsarii? Pai pe cartea de service, ultima revizie apare la 20 si ceva de mii de km. Masinuta are in prezent 61.000 km. Cat de complicat ar fi pentru un samsar sa dea kilometrajul inapoi si sa spuna ca masina are, sa zicem, 30.000 km, pentru ca apoi sa o vanda mai scump, sa manance si el o paine?

 

Problema mea nu este reprezentata de painea pe care o mananca pe seama mea si a cumparatorului masinii. Problema mea este ca respectivul cumparator, vazand ca masina are "30.000 km" si stiind ca distributia se schimba la 90.000 km, va astepta pana atunci. In realitate masina va avea la momentul respectiv 120.000 km, iar sansele se se intample un eveniment neplacut si costisitor sunt destul de mari. Faptul ca sunt foarte atasat de masina si ca nu vreau sa fiu responsabil de raul pricinuit de o terta persoana cumparatorului de buna credinta m-a determinat sa tin masina pana in prezent.

 

Prin urmare daca auziti pe cineva ca doreste una Matiz ii stau la dispozitie pentru teste la un service sau cum se doreste.

 

Spuneam ca Matizul a depasit putin pragul de 60.000 km (are 61.000 km). Nu a fost lovita. Consuma putin. Iarna asta mi-a pornit doar in 2 ocazii la a doua cheie (cand au fost temperaturile acelea cu multe grade sub minus), in rest din prima. Din pacate, acum cateva saptamani, am parcat-o in spatele blocului, zona in care vecinii mei au prostul obicei de a se debara de diverse obiecte aruncandu-le pe fereastra. Stiam acest lucru, insa nu ma gandeam ca unul din aceste obiecte ar putea ateriza pe parbrizul meu. Rezultatul: o stea frumoasa in mijlocul parbrizului. La acest eveniment neplacut s-a adaugat si experienta asteptarii la politie pentru a intra in posesia dovezii: de la ora 19.00 pana la 24:30. Nu am reusit sa ajung la service pentru ca lucrez de dimineata pana seara, iar acolo ar trebui s-o las 48 de ore pentru a se intari solutia de lipit. Daca nu am s-o dau saptamana urmatoare evident ca va trebui sa ajung si acolo. Nu pot sta doua zile fara masina, dar sper ca saptamana viitoare sa intru in poseseia viitoarei masinute: Nubira 2, cumparata de la un prieten.

 

Cel care va cumpara masina, pe langa semnarea contractului de vanzare-cumparare, va trebui sa faca urmatoarele lucruri: sa schimbe parbrizul (daca nu apuc sa o fac eu) si sa inlocuiasca anvelopele. Nu am cumparat si nu as vrea sa cumpar anvelope pentru ca, avand in vedere ca masina va intra in posesia altcuiva, poate ceea ce cumpar eu nu este pe placul viitorului proprietar: daca as fi pastrat-o as fi cumparat Toyo. I-am dat sa manance numai ulei Elf care ii place la nebunie - nu consuma nici un strop, are bujiile schimbate in toamna, ulei si filtre schimbate la 58.000 km.

 

Legat de aspectul financiar. Samsarii mi-au oferit intre 3.700 si 3.900 euro - banuiesc ca intentioneaza sa o revanda cu mai mult. Propun o medie de 3.800 euro, din care scad 150 euro parbrizul (550 ron desi acesta costa cu tot cu manopera 450 ron). Astfel, pretul pe care il cer pe masina este de 3.650 euro. Pentru orice informatii legate de masina va stau la dispozitie la telefonul 0727800970. Va spun ca daca mi-as permite s-o pastrez as pastra-o cu siguranta.

 

Va multumesc pentru atentia acordata si scuze pentru multimea de cuvinte din acest post.

 

Numai bine.

Share this post


Link to post

Ori masinuta asta vrea sa ramana a mea pentru totdeauna ori nu mai cumpara lumea Matizei. Astazi m-a sunat prima persoana care s-a interesat de masina si care nu parea ca este samsar. Vrea s-o vada saptamana viitoare.

 

M-a sunat unul care, "client serios", parea mai mult interesat de cartea de service decat de masina, de parca lumea cumpara hartiile nu masina. I-am spus ca mi-ar placea ca masina sa ajunga la cineva care sa se bucure de ea. El mi-a raspuns ca se ocupa cu masini. Si a explicat ca la ia de la persoane care se grabesc si au nevoie urgenta de bani, le spala, le siliconeaza si cauta cumparatori "serosi" (asa i-a numit). Evident ca la treaba asta castiga si el ceva ca "Toti trebuie sa mancam, nu?". L-am asigurat ca nu ma grabesc ;) . S-aveti o zi frumoasa.

 

PS: pret nou - 3.600 euro.

Edited by wizzard

Share this post


Link to post

Ia sa facem un calcul, asa de distractie.

 

3000 euro masina

150 euro parbrizul

10 euro spalatul si siliconatul

20 euro modificat kilometraj

20 euro benzina si altele

Timp: aproximativ 2 zile

 

Total - 3200 euro

 

Si avem asa: Matiz din 2005 15.000km fara carte service / 25.000 km cu carte service, alarma, inchidere stare exceptionala. O asemenea masina se vinde imediat cu 4.000 euro, rspectiv 3.800 euro. Rezulta un castig de 800, respectiv 600 euro. Nu e rau deloc pentru 2 zile de munca. M-ai ca m-ar tenta si pe mine ;) . Din pacate sunt o persoana onesta. Defectul meu.

 

Se pare ca unora nu le pasa ca in situatia de mai sus este posibil ca la 45.000 km respectiv 55.000 km sa aiba probleme cu distributia. Pentru ca va fi problema noului proprietar. Care va scoate bani din buzunar. Bani munciti "de-adevaratelea".

 

Poate sunt un tip corect. Poate vreau sa dau masina repede pentru ca am nevoie de bani pentru cealalta masina. Dar nu sunt prost. Si vad ca multi ma subapreciaza. Refuz eu sa scot un ban in plus pacalind clientul, si las pe altcineva s-o faca, ba, mai mult, pierd si bani vanzand masina la un pret de nimic. Oricum omul trebuie sa incerce... poate poate.

 

Decat s-o dau pt 3.000 euro, mai bine o "plantez" in curte pe post de instalatie de lumini si muzica. Si ma plimb cu ea atunci cand vreau sa retraiesc momentele placut pe care mi le-a oferit. Ce ziceti? Nu-i asa ca suna mai bine? ;)

 

Oferta de 8 Martie - 3599 euro!

Edited by wizzard

Share this post


Link to post

Te ambalezi cam mult si faci calcule inutile, pe langa faptul ca judeci un om dupa id. Am o masina identica ca a ta care are in plus aer conditionat, lucru fffooooarte important, si o vand pt 3900 E, ca si ordin de pret, e cel mai mic pret luand ca si ordin de masura autovitul, masina cu service facut la grand garage, deci problema la tine este aerul, nu ma intelege gresit si nu vreau sa-ti ofer eu preturi de nimik, dar dak ar fi fost usor vandabila, acum aveai thread-ul inchis

Edited by Mircea
Nu mai cita aiurea mesajul anterior si nu mai folosi IRC.

Share this post


Link to post
Te ambalezi cam mult si faci calcule inutile, pe langa faptul ca judeci un om dupa id. Am o masina identica ca a ta care are in plus aer conditionat, lucru fffooooarte important, si o vand pt 3900 E, ca si ordin de pret, e cel mai mic pret luand ca si ordin de masura autovitul, masina cu service facut la grand garage, deci problema la tine este aerul, nu ma intelege gresit si nu vreau sa-ti ofer eu preturi de nimik, dar dak ar fi fost usor vandabila, acum aveai thread-ul inchis

 

 

Problema este una de principii. Nu vand masina unei persoane care se ocupa de cumparatul unei masini la un pret si vanzarea acesteia la un pret mai mare. De ce? Repet: principii. Nu te-am judecat dupa id ci dupa oferta. Este cu totul altceva. In ceea ce priveste aerul... sunt de acord. Este foarte important. Pentru cine isi doreste o masina cu aer. Dar, evident exista si un dar, daca cineva isi doreste o masina cu aer nu isi cumpara Matiz. Am cunostinte cu Matizuri echipate cu aer conditionat care le-au vandut destul de repede dupa achizitie (max 1,5 ani). Vorbesc de persoane tinere din anturajul meu. Plus un exemplu recent (Matiz 2007 varianta de 7.900 euro vandut in urma cu 1 luna, maxim doua de tatal unei prietene - pretul 5.500 euro, dar nu asta e relevant). AC-ul la matiz ia mult din puterea motorului si asa destul de mic. Nu spun ca nu este o masina buna daca are AC. Este foarte buna. Dar o astfel de masina este pentru o persoana ponderata, care nu se strecoara si care nu are pretentii mari in depasiri la viteze de drum national sau european. Ori matizul, masina mica, destinata utilizarii in oras, trebuie sa fie fasneata. Repet: nu pentru toti. Pentru o categorie de oameni, care vor sa se deplaseze rapid intr-un oras sufocat de traficul din ce in ce mai intens cu un consum mic de combustibil.

 

In al doilea rand. Eu am precizat ce poate face o persoana care ar cumpara Matizul meu cu 3.000 euro (fapt imposibil pentru ca la pretul acela nu o vand - fac un efort si o pastrez). Nu te-am acuzat de nimic. Te-ai simtit ofensat si ai replicat. Ceea ce ai facut este dovada unei lipse crase a bunului simt: ai promovat masina ta pe topicul meu. Pe langa lipsa de bun simt am un presentiment si legat de faptul ca regulamentul acestui forum interzice acest lucru. Asa ceva ar face o persoana care nu are cei sapte ani de acasa sau un samsar (nu spun ca esti samsar, spun doar cine ar putea face asa ceva).

 

In al treilea rand. Pana in prezent masina a fost vazuta de samsari. Exceptii: un cuplu care a crezut ca are aer si un tanar care a vazut-o duminica aceasta si a zis ca ii place foarte mult si ca vrea s-o cumpere si ca celelelalte Matizuri pe care le-a vazut erau vandute de samsari (nr de km dati inapoi). A spus ca face rost de banii de care mai are nevoie si o ma va suna saptamana aceasta. Poate ca o va face poate ca nu. Vom trai si vom vedea.

 

In al treilea rand. In timpul acesta in care am incercat sa vand masina m-am folosit de ea. Isi face treaba zilnic si ma duce si aduce de la serviciu, la cumparaturi, la intalnirile cu prietenii, la iesirile din weekend etc. Duminica i-am schimbat comsumabilele (filtre GM, ulei Elf pentru ca asta ii place Matizului meu). Am avut parbrizul fisurat si l-am schimbat. Pentru ca am nevoie de masina. Daca ar fi avut probleme si as fi vrut sa scap de ea, crede-ma, scapam de ea.

 

Pana una alta, eu merg cu masinuta mea fara sa ma doara capul, iar cand se va ivi cineva interesat s-o cumpere o voi vinde, dar la un pret corect.

 

De fiecare data cand ma intalnesc cu cineva sa vada masina am un gol in stomac. M-am razgandit de atatea ori pana acum incat m-a intreb uneori daca vreau cu adevarat s-o vand. Cred m-am atasat mult prea tare de masinuta asta :) . Iar daca si cand o voi vinde, nu voi da oricui.

 

O zi buna si spor la vanzarea masinii.

Edited by wizzard

Share this post


Link to post

Ai facut o intreaga polologhie pe un simplu thread de vanzare auto. Eu am threadul meu deschis si n-am nici un interes sa vand masina prin al tau, ci ti-am dat doar un exemplu, asa ca scuteste-ma de faza cu lipsa bunului simt si ai grija cu cuvintele.

Eu zic sa nu judeci oamenii din 2 cuvinte, sau dintr-o oferta, asta asa ca sfat ( numai daca domnia dvs imi permite asta). Si inca ceva: puteam sa-ti ofer si 1000 de euro, era o oferta pe care o luai sau nu in considerare. punct.

P.S. Masina ta se va vinde ca orice alta masina, caci fiecare fier isi are cumparatorul ei. Trebuie doar sa ai rabdare.

As vrea sa nu mai existe un raspuns al tau legat de acest subiect si totul sa se incheie aici. poate cel mult 1 post: " masina s-a vandut". Bafta

Edited by masinioricestare

Share this post


Link to post

Incerc sa fac abstractie de off-topicul de proportii.

 

Masinuta este inca de vanzare. Astazi a primit o pereche de strgatoare noi (din acelea dintr-o bucata). Pretul ramane acelasi. Pentru detalii si intrebari va rog sa ma sunati pe mobil (0727800970). Masina poate fi vazuta in zona Billa Titan seara si in apropiere de stadionul Dinamo ziua. Sambata si duminica plec de obicei din oras. Va doresc o saptamana frumoasa!

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...