Jump to content
Sign in to follow this  
cristeck

Fum albastru pe esapament

Recommended Posts

In general masinile care consuma ulei dupa segmentare au cilindrii ovalizati.

Din fericire la majoritatea dupa un timp (mai lung sau mai scurt) segmentii iau forma ovala iar consumul se opreste. Am vazut masini care sau oprit din "mancat" ulei si dupa 3-4 mii km.

 

Sa stai cu ochii pe nivelul la ulei si la apa in rodaj. Daca dupa 1000-2000km nu se vede o ameliorare, ori s-a gresit ceva, ori blocul are uzura mare si trebuie trecut la cota de reparatie (adica ai segmentat-o degeaba). In general se masoara macar deschiderea segmentului nou cand se face reparatia ca sa stii cum stai.

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Salut. S-a terminat si rodajul insa situatia nu s-a imbunatatit. Acum scoate fum albastru destul de mult cand pornesc la rece. In mers nu scoate fum tot timpul insa cam "papa" ulei. :(

Mai nou a inceput sa faca figuri la relanti, are perioade cand nu mai merge rotund, are fluctuatii (ajunge si la 4-600 ture) in special cand calc frana.

Au fost schimbate bujiile (tot cu NGK) si filtrul de benzina. Bujiile au fost verificate la o perioada si nu era nici una umezita.

Share this post


Link to post

A mai patit cineva necazul meu?

Nu stiu ce sa fac...sa desfac iar motorul sau sa caut unul second?...eventual doar chiuloasa?...cert este ca mult nu mai pot continua sa circul asa, consuma prea mult ulei si stau cu stres daca mai porneste sau nu si mai scoate si o gramada de fum.

Share this post


Link to post

Daca jocul dintre coada supapei si ghidul supapei este prea mare semeringul de supapa se distruge sau nu etanseaza.Zici ca ai avut supape strambe?Cred ca acolo e problema.Nu cred ca e cazul sa cumperi alt motor.

Edited by sergiu2010

Share this post


Link to post

supapele si semeringurile au fost schimbate cu altele noi, la ghiduri insa nu s-a umblat... :( ...de acolo sa fie problema?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...