Jump to content
Sign in to follow this  
cristeck

Fum albastru pe esapament

Recommended Posts

Salutare.

Zilele trecute am plecat cu prea iubita mea masinuta (Cielo 95) si am constatat ca la semafoare (adica la relanti) scadea un pic turatia si incepea sa tremure volanul ceva de speriat (simptome ca si cum ar fi ramas fara benzina, dar benzina era in rezervor). Doua zile mai tarziu am plecat dimineata la servici si stand si eu linistit la un semafor iar incepe sa tremure din toate balamalele. Cand ma uit in oglinda ... fum ca de tractor - mult si albastru. Apas pe acceleratie (trec de 1000 RPM) - dispare fumul. Las motorul iar la relanti - apare fumul. Plec de la semafor si constat ca, in ciuda faptului ca nu mai iesea fum, motorul nu mai tragea cum trebuie peste 2500 RPM. Ciudat, nu? Oricum, fumul iesea la fiecare semafor la care opream, de-mi era si rusine sa ma uit la ceilalti participanti la trafic.

Dupa parerea mea, totul se datoreaza proastei aprinderi (fise si/sau bujii). Cand am ajuns la servici am scos fisele si le-am mai miscat sa faca contact mai bine pe bujii. Fumul a disparut, insa mai reapar tremuraturile, dar aleator.

Eu zic ca trebuie sa schimb atat fisele, cat si bujiile (ca au ceva km la activ).

Voi ce parere aveti? A mai avut cineva astfel de probleme/simptome?

 

Apropo de fise, am vazut unele in Selgros unele Bosh siliconice. Se potrivesc pe Cielo? (Sunt de 2 lungimi, dar nu dau nici un detaliu).

 

Multumesc anticipat.

 

:drinkers:

Share this post


Link to post

Mai degraba schimba benzina si fa o verificare la ulei si lichidul de racire sa nu fie contaminate una cu cealalta.Fumul nu iese de la bujii si fise.

Share this post


Link to post

daca nu exagerezi tu cu fumul ca de tractor treaba nu e simpla. E posibil sa ai garnitura de chiulasa sau chiar chiulasa fisurata si sa iti intre antigel/apa sau ulei in cilindrii.

Dute repede in service ca se poate buli mai rau!

Share this post


Link to post

Treaba cu fumul ca la tractor nu am exagerat-o. Insa misterul ramane pentru ca fumul a aparut numai la relanti. Dupa ce am umblat la fise nu a mai aparut. Benzina e de la OMV Pieptanari. Pana acum nu am avut nici o problema de la astia. Dar cine stie ...

Oricum, o sa verific si uleiul si lichidul de racire. Dar daca apa a ajuns in ulei nu trebuie sa scoata fum mereu? :-?

Daca e garnitura de chiuloasa de vina e naspa de tot. Cat mai iau astia de service sa iti schimbe garnitura? Ca nu prea m-as baga la asta.

Multzam.

Share this post


Link to post

n ai zis cati km ai la bord , daca ai peste 100.000 km , pregateste de segmentare

asa am patit eu la 110.000 si am gasit segmentii de jos lipiti pe piston , in rest compresia era in limite normale

am rezolvat prin schimbare segmenti si restu semering supape ,garnit ... etc

 

succes

Share this post


Link to post

Masina are 83 000 km. Nu sunt multi. Iar pana acum nu am avut de ce sa ma plang in privinta motorului. A mers f bine, consumul f bun. Uleiul l-am schimbat de vreo 1500 km. Elf 10W 40 Semisintetic.

Tocmai am fost la masina si am verificat uleiul. Nu are apa in el. Asta e bine.

Insa in vasul de expansiune nu mai e lichid de racire, desi il completasem sapt trecuta, cand constatasem ca nu mai e nimic in vas. Asta e rau. Insa trebuie sa ma uit mai atent pe unde se scurge lichidul de racire. Nu cred ca in motor, dar o sa verific, sa fiu sigur.

:drinkers:

Edited by cristeck

Share this post


Link to post

Ete asa face si-a mea(aprox).Scoate fum la pornire (aprox 30 sec) si mai scoate cand merg in frana de motor pe pante lungi.In accelerare nu scoate.

@CAV Cat de normale ca a mea are intre 11.7 si 12.5 ?

@Ovi_jer mai bate-l la cap pe Norocel dupa ce vine de la Buc sa ma programeze sambata.Ma dispera masina asta am mai trecut-o si pe sintetic txt softec, o lasam sa manance de-ala de Brasov pana i se strepezeau dintii.

Share this post


Link to post

adrianm e clar,semeringurile la supape montate nu au fost bune.O sa vorbesc cu norocel sa-ti faca o programare.

Share this post


Link to post
Masina are 83 000 km. Nu sunt multi. Iar pana acum nu am avut de ce sa ma plang in privinta motorului. A mers f bine, consumul f bun. Uleiul l-am schimbat de vreo 1500 km. Elf 10W 40 Semisintetic.

Tocmai am fost la masina si am verificat uleiul. Nu are apa in el. Asta e bine.

Insa in vasul de expansiune nu mai e lichid de racire, desi il completasem sapt trecuta, cand constatasem ca nu mai e nimic in vas. Asta e rau. Insa trebuie sa ma uit mai atent pe unde se scurge lichidul de racire. Nu cred ca in motor, dar o sa verific, sa fiu sigur.

:drinkers:

S-a mai spus in cadrul acestui topic iar eu comfirm cele spuse:La masina ta garnitura de culoasa este foarte probabil arsa la cilindrul 4.Pt a te convinge demonteaza bujiile si comparale ca aspect.Daca este garnitura arsa la cilindrul respectiv bujia este mai curata decit celelalte.Atunci cind motorul functioneaza la relantii verifica si care cilindru nu functioneaza prin scoaterea pe rind a mufei injectorului.Atunci cind motorul functioneaza la relantii, depresiunea in galeria de aspiratie si deci si in cilindri pe cursa de admisie este mare si daca garnitura este deteriorata la un cilindru , acel cilindru v-a absorbii lichid de racire care v-a scoate din functiune acel cilindru.In plus lichidul de racire v-a fi expulzat in galeria de evacuare si acolo datorita flacarilor de la ceilalti cilindri se va evapora si deci va apare mult abur la teava de evacuare.Nu mai circula cu masina asa pt ca intr-un final biela de la cilindrul respectiv risca sa se indoaie din cauza socului hidraulic care poate aparea la prima pornire (dimineata) si in plus motorul se poate supra incalzi ducind chiar la calarea acestuia.Apeleaza la un service Daewoo pt. constatare si remediere, te va scuti de multe neplaceri generate de o constatare aiurea si eventual reparatia intr-un servica de garaj.Bafta

Share this post


Link to post

Da este foarte adevarat ce spune NINI.Este o problema cunoscuta in service-urile daewoo cu impuscarea garniturii de chiulasa la acel cilindru datorita unui canal al lichidului de racire foarte aproape de acesta.

Stiu pe cineva care a strimbat biela tragand de masina dimineata cu tractorul.

NINI la euro3 blocul motor e acelasi?Adica persista problema cu garnitura de chiulasa?

Share this post


Link to post

Multumesc NINI pentru sfaturi. O sa fac intocmai. De reparat intr-un garaj nici nu se pune problema.Tot la service autorizat Daewoo o sa ajung. Doar ca incerc si eu sa imi dau sema ce se intampla. Oricum, masina e trasa pe dreapta pana rezolv situatia. Nu vreau sa mai am si alte probleme.

Insa vreau sa stiu ce se intampla si pentru ca sa nu ma tepuiasca aia de la service cu cine stie ce reparatii si sa nu rezolve problema.

Intrebare: Daca apa ajunge in cilindru nu ar fi trebuit ca pornirea sa fie mai greoaie? Nu neaparat la rece, insa la o pornire la cald, cand fisura s-a dilatat iar aportul de apa ar fi mai mare ar trebui sa porneasca mai greu.Insa nu se intampla asa. Porneste bine. Iar scaderea de turatie si aparitia fumului este aleatoare, nu se intampla mereu.

Sa vedem ... o sa fac ce ai zis si pe urma va scriu ce rezultate au fost.

 

 

ADRIANM, masina a mers f bine pana au aparut simptomele astea. Fara fum, porniri usoare, cu incalziri ale motorului 1-2 minute inainte de a pleca, nu supraturata, nu supraincalzita.

 

Pana la noi vesti ... :drinkers:

Share this post


Link to post

cristeck e posibil sa fi avut pierderi de lichid pe undeva si sa se fi incins motorul si asa sa dus garnitura.

Scotea fum alb-albastrui sau abur din abundenta?

Share this post


Link to post
vreau sa stiu ce se intampla si pentru ca sa nu ma tepuiasca aia de la service cu cine stie ce reparatii si sa nu rezolve problema.

Pana la noi vesti ...  :drinkers:

 

Sunt cam :o fftopic: , dar in fine...

 

De ce foarte multa lume de-aici de pe forum are aceasta problema fata de service-uri? :-? Fiindca e a 10 oara cand vad aceasta fraza. Chiar asa tepari sunt cei din service-uri ? Daca ai cunostinte minime, nu poti sa iti dai seama daca ce spune mecanicul sunt fabulatii sau treburi reale ? Am facut peste 150.000 de km (cu Cielo si Nubira adunate) si nu am simtit la vreo reparatie ca m-au tras in piept cu ceva. E adevarat ca nu am avut probleme mari, dar nu am avut nici o indoiala ca ar fi schimbat ceva ce nu trebuia... poate exceptand placutele de frana pe care sunt dispusi sa le dea jos dupa un nr. fix de km in loc sa se verifice uzura...

Share this post


Link to post

salutare

am si eu o pb. cu lichidul de racire in sensul ca supureaza putin...pt. a exemplifica cat mai bine am facut urmatoarea poza

Am observat ca este mereu ud in locul acela incercuit cu rosu, l-am curatat bine si la pornire cand este motorul rece se vede ca pierde foarte putin in zona incercuita cu rosu...(nu supureaza pe la colirul furtunului)ca dupa ce motorul se incalzeste nu se mai vede deorece lichidul se evapora...mentionez ca pierderile nu sunt semnificative dar am mai completat lichidul in vas; vreau sa stiu daca este grav...sau mai merge asa...este dificil de inlocuit garnitura aceia...sper sa fie evidenta poza pt. a ma ajuta cu sfaturi in rezolvarea pb. multumesc

post-1103-1116853976_thumb.jpg

Edited by B-50-DEY

Share this post


Link to post

Banuiesc ca este vorba de garnitura de la suportul termostatului.De obicei sant pierderi mici si poti sa o lasi pina la urmatoarea schimbare de distributie.

Share this post


Link to post

am inteles...nu ma pricep sa-ti zic daca este vorba de garnitura de care ai spus...dar s-a schimbat cureaua de distributie la 60km...acum masina are 67km...bine ca nu este ceva mai rau...mai linistit OVI_JER :uff: nu ma deranjeaza sa mai completez in vad lichidul cand e nevoie...dar sa nu se amestece cu uleiul dupa cum am citit sau alceva mai grav multumesc mult

Share this post


Link to post

De obicei e umed cand se porneste motorul rece apoi cand se incalzeste nu mai da pentru ca se dilata.Mentine lichidul de racire la nivel si nu ai treaba.Cand schimbi distributia sa schimbi si termostatul ca sa nu fi nevoit sa umblii alta data acolo.

Share this post


Link to post
Chiar asa tepari sunt cei din service-uri ?

 

Problema cu cei de la service e ca atunci cand te duci cu vreo problema, in momentul in care au descoperit piesa defecta incearca sa te abureasca cum ca piesa aia a alterat si alte piese care trebuiesc schimbate (" ca nu o mai duc mult"). Daca cei de la service erau corecti (si nu contest ca nu sunt si oameni corect, dar mai rari) atunci nu aveam nici un fel de probleme. Si apoi mai e si chestia financiara: una e sa te duci pregatit sa schimbi 2-3 piese si alta e sa ajungi la service si sa constati ca ai de plata o factura mai consistenta.

Am fost la un service (Daewoo) pentru o revizie periodica si am cerut ca placutele si sabotii de frana sa fie sterse cu o solutie de curatare speciala. Nici o problema. Am fost si am platit factura si am fost sa iau masina, insa m-am dus direct in atelierul de reparatii. Nu apucasera sa mute masina din loc. Sub rotile din fata erau urme se solutie de curatat insa sub cele din spate nimic. I-am pus (dupa o cearta crunta) sa desfaca o roata spate. Nici macar nu avusesera bunul simt sa dea rotile jos sa vada daca sunt saboti sau nu. Si eu platisem toata operatia. Trageti singuri concluziile.  <img src= (">

Share this post


Link to post
cristeck e posibil sa fi avut pierderi de lichid pe undeva si sa se fi incins motorul si asa sa dus garnitura.

Scotea fum alb-albastrui sau abur din abundenta?

 

Fum alb-albastrui. Iar temperatura la apa am urmarit-o mereu si nu a crescut mai mult decat normal.

Am fost la masin, i-am dat o cheie, dupa ce am completat lichidul de racire) si am constatat ca in spate, la teava de esapament, arunca cu picaturi de apa si nivelul lichidului de racire scadea destul de repejor. Asa ca am oprit repede motorul. Incep sa cred ca e de vina garnitura de chiuloasa. Apropo, pentru scoaterea mufei de la injector, trebuie scoasa clema aia de metal?Ca sa nu rup ceva.

Multumesc.

Edited by cristeck

Share this post


Link to post
...Sub rotile din fata erau urme se solutie de curatat insa sub cele din spate nimic. I-am pus (dupa o cearta crunta) sa desfaca o roata spate. Nici macar nu avusesera bunul simt sa dea rotile jos sa vada daca sunt saboti sau nu. Si eu platisem toata operatia. Trageti singuri concluziile.  <img src= (">

Deci de-atunci, varsa lichid d-ala de curatzat sub toate rotile, eventual si sub rezerva!  <img src= )">

Share this post


Link to post
salutare

am si eu o pb. cu lichidul de racire in sensul ca supureaza putin...

 

Am observat ca in peco-uri se comercializeaza niste prafuri care poti sa le bagi in circuitul de racire si iti astupa relativ repede gaurelele/porii din circuit (ceva in genul StopLeak -daca intrebi in peco sigur stiu vanzatorii despre ce e vorba).

Eu am avut o mica fisura in radiator si nu se putea suda.

Desi am auzit de la unii ca nu a fi recomandate astfel de quick patch-uri pt. ca iti pot infunda radiatorul respectiv caloriferul, etc am utilizat si eu si pana acum sunt multumit -nu mi se incalzeste motorul de fel, si iarna tot la fel de mult dureaza pana Cielo al meu baga caldura.

Pana una alta e optiunea ta daca vrei sau nu sa folosesti asa ceva - costa fi putin < 50k lei, iar deranjul e minim numai il torni in vasul de expansiune si lasi motorul sa mearga 5 minute si e gata.

In cazul meu am actionat cu precautie si am bagat in vasul de expansiune numai sub un sfert din flacon si a functionat ok!!!

 

Eventual daca mai sunt forumisti care au avut experiente cu astfel de solutii StopLeak ii invit sa isi spuna parerea.

Share this post


Link to post

merci pt. informatie sorin...dar nu as vrea sa folosesc un astfel de praf pt. ca imi este frica sa nu aiba alte consecinte...mai merg asa...pt. ca eu nu pierd mult lichid de racire...supureaza putin iar dupa ce motorul se incalzeste am obs. ca nu mai sunt pb. in viitor daca o sa fiu nevoit poate o sa-l folosesc dar o mai aman :)

bafta

Share this post


Link to post

Am bagat o solutie de reparatie radiator de la 2+2 si e fff buna ,nu e nici o problema daca urmezi instructiunile . :o fftopic:

Edited by BogdanG

Share this post


Link to post

Gata!

Am rezolvat problema!

Am fost la service, si pana la urma au schimbat garnitura de ghiuloasa. Aia veche era bulita la cilindrul nr.4 (ala de langa delcou). Asa ca asta era locul in care disparea lichidul de racire. Insa mersul intermitent venea de de la bobina din capacul de delcou care se cam bulise si dadea intreruperi total aleatoare plus bujii cam terminate. Am schimbat cu ocazia asta si doi tacheti care nu prea functionau cum trebuie, restul urmand sa ii schimb mai tarziu. Dupa toate schimbarile astea si dupa ce tipul de la service a curatat si IAC-ul masina merge f bine si sunt super multumit de ea. Parca e alta masina.

Apropo, mai curatati din cand in cand furtunul de evacuare a gazelor din capacul culbutorilor ca ce se strange acolo ...

 

Salutare si sper ca informatiile astea ii pot ajuta pe cei care au simptome similare.

 

PS: Multam NINI pentru sfaturi.

 

:drinkers:

Share this post


Link to post
Am fost la service, ..am schimbat garnitura de ghiuloasa.

... am schimbat cu ocazia asta si doi tacheti care nu prea functionau...

curatat si IAC-ul  ...

:drinkers:

 

Cristeck, numai informativ poti sa ne dezvalui si noua cat te-au costat operatiuniile de schimbare garnitura chiuloasa, tacheti etc, in caz ca trebuie sa actionam si noi sa fim pregatiti moral =))

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...