Jump to content
Sign in to follow this  
closchkutza

Buburuza Albastra

Recommended Posts

Desi poate este un tarziu, am sa postez si eu si sa prezint gandacelul pe care l-am achizitionat acum 2 luni si care aproape a implinit 3000km. Modelul este SE-Power R/SP si are AC, servodirectie, geamuri electrice fata, linie audio Daewoo cu 4 boxe si alte maruntisuri. Cel mai incantat pana acum sunt de servodirectie care merge super-fain si face ca masina sa poata fi condusa si de un copil mic. Merita toti banii! :lavolan: . Am condus si un matiz fara servo-directie iar diferenta este mare. Am fost speriat la inceput de consumul relativ mare pe care l-a avut in primii 2000 de km (peste 9%) dar acum se pare ca m-am mai acomodat si eu cu ea..si a scazut un pic sub 8, ceea ce mi se pare super-acceptabil. Per total sunt foarte multumit de ea si o bibilesc de fiecare data cand am ocazia, spre disperarea jumatatii mele care se simte neglijata  <img src= S"> . Masina este 'stock', nu am modoficat nimic la ea si nu cred ca o schimb decat jantele :dizzy: .

 

Acestea sunt pozele:

 

post-5484-1169452333_thumb.jpgpost-5484-1169454284_thumb.jpgpost-5484-1169454294_thumb.jpgpost-5484-1169454670_thumb.jpgpost-5484-1169454312_thumb.jpgpost-355-1110830146_thumb.jpgpost-5484-1169454332_thumb.jpgpost-5484-1169454340_thumb.jpg[attachmen

=24910:attachment]post-5484-1169454357_thumb.jpg

post-5484-1169454321_thumb.jpg

post-5484-1169454726_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Cel mai incantat pana acum sunt de servodirectie care merge super-fain si face ca masina sa poata fi condusa si de un copil mic. Merita toti banii! :lavolan: . Am condus si un matiz fara servo-directie iar diferenta este mare.

 

Ah, asta ar merita citita de toti cei care spun ca nu merita servo-directie pe Matiz.

 

In rest, sa o stapanesti sanantos!  <img src= ">

Share this post


Link to post

nu mai e ''stock'', ca i-ai pus huse  <img src= )">

in rest sa o stapanesti sanatos si la mai multi km

Share this post


Link to post

S-o stapanesti sanatos! dupa ce ai s-o inveti, o sa ai si consumuri mult mai decente; te asigur! pune-i jenti si o sa aibe alt aspect. Sincer, te felicit pentru varianta aleasa. Eu ma oftic rau de tot ca atunci cand am luat matiz nu am optat decat pentru A/C si a trebuit sa pun ulterior ce nu a avut si nu iese ca din fabrica. Cat despre servo, si eu sunt un fan declarat si frustrat ca matizul meu nu are.

Share this post


Link to post

F. frumoasa! S-o stapnesti sanatos.

Matiz + servo = super agilitate in oras.

Share this post


Link to post

Super masinuta. Da' ar merita si ea mp3 palyer, sau macar un cd-player. S-o stapanesti sanatos!

Share this post


Link to post

Sa o stapanesti sanatos si fara incidente,

si eu am servo :banana: si asta ma incanta cel mai tare.

Share this post


Link to post

M-am gandit sa-i pun un MP3 player, dar nu am gasit nimic inca sa mearga cu linia si culorile bordului. Din punctul asta de vedere casetofonul se potriveste cel mai bine. Oricum, am MP3 player portabil (2Gb) pe care il folosesc in combinatie cu adaptor CD player-casetofon si nu ma incurca deloc :banana:

Share this post


Link to post

Felicitari pentru masina si s-o stapanesti sanatos. Cum a spus si cristi_vb singurul minus al masinii e casetofonul si boxele "stock". Daca o sa le schimbi, o sa vezi ca e alta viata. Cat ai dat pe ea?

Share this post


Link to post

Masina a fost 7199 euro DDP cu tot cu vopsea la care s-au mai adaugat 100 euro-alarma.

Share this post


Link to post

Multi km fara probleme!

Tot albastra si identica cu a ta am avut si eu. La 3,8 ani am dat-o la 150 mil. Avea in plus mp3 cu 6 boxe, turometru si diverse chestii schimbate la motor, frane, suspensii. Omul care a luat-o f multumit.

Mama, fain albastrul asta ! Sa ai grija de ea, ca probleme n-o sa-ti faca!

Share this post


Link to post

Iata cineva care la 7200 de euro nu isi ia Logan...

Nu iti e teama de capacele de roti ? Nu au nicio siguranta dupa cate vad si sunt pasibile de spart/zburat la gropi sau denivelari sau chiar si furt (chiar daca ai garaj). Asta daca nu esti hotarat cu schimbarea jantelor...

 

La multi km !

Share this post


Link to post

Capacele de la roti sunt legate de janta cu o cate o clema de plastic, numai cea de pe fata stanga nu este legata si am facut 2000km cu ea asa si nu s-a miscat de la locul ei. Am incercat acum vreo luna sa o scot si m-am chinuit cu o surubelnitza vreo jumate de ora pana am reusit :-> Se pare ca este bine intzepenita acolo. Oricum am zis ca decat sa le prind cu surub pe mijloc mai bine daca mi le fura iau altele. Cat despre gropi, sunt cu ochii in 4..prefer sa ma claxoneze tot bucurestiul decat sa trec cu viteza prin gropi sau peste linii de tramvai :P

Jantele sunt in plan, dar mai peste cateva luni, bani sa fie, jantele si poate mai incolo si o evacuare pe masura :lavolan: .

 

De luat logan nu m-am gandit nici o clipa..ma rog, m-am uitat pe site, am vazut preturile..si am zis NU. Daca as mai fi avut niste bani, m-as fi orientat spre un Cielo Exe Plus ;) . Am mers cu loganul si nu m-a impresionat deloc, e plictisitoare masina..

Edited by closchkutza

Share this post


Link to post

Modelul de capace pe care-l ai acum pe matiz se dau foarte greu jos de pe janta, asa ca stai linistit ca nu sar in mers :D . Un set de capace identice costa 75 roni, mi-am cumparat eu.

Share this post


Link to post

Capacele pe care le ai sunt scumpe si se cam "cauta". Daca pune cinea ochii pe ele e nasol. Adevarul e ca sunt cele mai aspectuase la Matiz.

La gropi nu cred ca poti pati mare lucru daca nu le iei prea tare. Ma rog, nush cum e prin B. Eu nu am facut geometria rotilor niciodata. Cand am dat-o mergea cu 140 fara maini pe volan si nu trepida deloc (i-am aratat omului, sa nu creada ca va avea surprize neplacute). Ai gume Continental? Stiu ca-s mai bune decat montanele avute de mine (61k km pe spate, si inca mai aveau riduri, dar erau cam imbatranite).

BTW, daca ii schimbi evacuarea in alta parte decat la service "autorizat", nu pierzi garantia? Eu asa stiam. Pe de alta parte, citand un coleg de forum: "there is no sound like INOX sound". Corect?

Share this post


Link to post

Stiu ca sunt vanate, mai ales de posesorii de dacii 1300 care necesita 'tunning' :P . Nu vreau sa stric felul in care arata prin a le gauri si a prinde un surub in ele, nu mai au nici un farmec. Prefer in cazul in care mi se vor fura unul/doua/toate sa ma duc sa iau alt set la fel decat sa dau gauri in ele. Da, gumele sunt Continental Eco-Track, dupa parerea mea sunt foarte bune, masina este foarte stabila la franare de urgenta(crede-ma, in Buc ai nevoie de frane bune :D ), nu am reusit sa le scartai pana acum.

Despre evacuare, ma gandeam sa schimb doar toba finala, dar asta dupa ce va cadea cea pe care o am acum. Nu stiu daca se pierde garantia pentru asa ceva.

Share this post


Link to post
M-am gandit sa-i pun un MP3 player, dar nu am gasit nimic inca sa mearga cu linia si culorile bordului. Din punctul asta de vedere casetofonul se potriveste cel mai bine.

 

Foarte frumoasa, sa o stapanesti sanatos! Un HU care se potriveste excelent cu linia si culorile bordului, este Pioneer 6800 MP. Are afisaj OEL, albastru. Asta referitor la ceea ce spuneai despre aspect, insa si calitatea sunetului acestui aparat este excelenta. Acum depinde cat vrei sa investesti in privinta sunetului, pentru ca exista si aparate mai ieftine, cu afisaj albastru. Un exemplu din gama ieftina, ar fi Vieta.

Share this post


Link to post

Este fain MP3 player-ul de care mi-ai zis tu, dar si pretul este pe masura :D . Intr-adevar, se pare ca s-ar potrivi cu luminile bordului...dar va trebui sa mai astepte. Jante de aliaj sunt pe primul loc, avand in vedere ca 80% din timp ascult radio si nu simt lipsa unui MP3 player performant.

Share this post


Link to post

Pentru ca a fost cuminte, buburuza a primit autocolant, cam tarziu ce-i drept.

Impresii dupa aproape 4800 km facuti: merge foarte bine, sunt din ce in ce mai incantat de ea, se pare ca motorul s-a "lasat" destul de greu, inca se mai lasa(nici nu am fortat-o, am lasat-o pe ea sa-mi "spuna" cand este gata sa fie turata mai mult), consumul urban scade mereu, la fiecare plin e mai mic, masina se conduce excelent, in oras este regina, foarte agera iar motorul pur si simplu toarce. Servodirectia este un avantaj colosal, foarte precisa si comoda si in oras si la drum lung. Am facut cateva drumuri lungi si m-am simtit foarte odihnit cand am ajuns la destinatie, scaunul este foarte comod, imi permite sa stau intr-o pozitie dreapta, nu am avut dureri de spate sau amorteli nici dupa 8h de condus continuu. Pozitia mai inalta impreuna cu parbrizul imens permit o vedere foarte larga in oras, extrem de utila. Pana acum nu am avut probleme tehnice cu ea, nu a fost la service decat pentru niste chichite legate de usa soferului si de vopsit bara spate. Nu-mi pare nici un moment rau ca am dat banii pe ea in loc sa-mi iau o masina sh adusa de afara, imi place foarte mult sa o conduc(chiar si dupa 8h as mai fi condus). Desemenea, masina da impresie de stabilitate la abordarea virajelor, este destul de rigida(chestie nu foarte confortabila pe gropile din Bucuresti).

post-5484-1173686850_thumb.jpgpost-5484-1173686874_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Am condus un matiz nou timp de 3 luni de zile si acuma regret ca nu am un matiz!! ... dar ma multumesc cu un TICOzaur la care regret ca ma rupe la consum... !!

 

Sa il stapanesti sanatos si fara incidente majore!!

Si ... LA MAI MULTI KILOMETRII!!

Share this post


Link to post

Apai sunt si eu fericitul (cel putin deocamdata :) al unui matiz eklasse..

cum am vazut ca se foloseste pe aici..termenul ..si cel putin pana acum am fost multumit (apropo...prietena ..tot buburuz la numit cand l-am luat ...singura diferenta e ca e alb si e chel ca sa zic asa la dotari)

I-am facut un test si cu un plin de benzina pana sa se aprinda becu roshu (furia rosie) am facut cca 500 km (cca 6l/100km) mentionez ca in proportie de 80% au fost cel putin 2 pers. in masina dar cel mai des 3 iar traseul a fost bucuresti - ploiesti timp de aprox 5 zile . deci e un consum sa zic combinat, cca 70% DN1 si 30% in oras.. buc+ploiesti (chiar daca prin otopeni se circula ok de la pod otopeni pana la victoria in fiecare zi bara la bara). Si din acest punct de vedere am fost foarte multumit. Ah si inca ceva are cca o luna si o saptamana si are 4500 km/bord... si nu m-a lasat pe nicaieri...sincer imi place . urmeaza tuning in limita garantiei :D

 

 

P.S. de unde iau si eu un sticker cu daewooclub :D ?

Edited by shade_mdk

Share this post


Link to post

Vino la intalniri.

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...