Jump to content
Sign in to follow this  
keluboss

Cum Conducem Un Diesel

Recommended Posts

De fapt sa aiba presiune in turbina cred :P . Dar...aici ma refeream la celalalt aspect. Eu prefer sa o am "setata" inainte de a cupla ambreiajul :P . Merge si la aspirate :D

Share this post


Link to post
- nu pleca [...] sub 2.000 rpm

 

Am mai auzit chestia asta, de fiecare dată neargumentată, care e explicaţia? :)

Share this post


Link to post

Ca sa stai pe turbina probabil.

Share this post


Link to post
Am mai auzit chestia asta, de fiecare dată neargumentată, care e explicaţia? :)

 

Combustia se face mai complet.

Share this post


Link to post

Si nu afumi grav pe aia benzinari din spate :P .

Share this post


Link to post

M-ati spart cu faza asta. Pt voi, diesel-ul inseamna doar zgomot, vibratii si fum...E asa de greu de inteles ca unii prefera diesel, asa cum altii prefera benzina? De fiecare data trebuie sa fiti voi aia ironici, care sa ne intepati mai mult sau mai putin subtil?

Share this post


Link to post

La ce te asteptai de la un dieselofob?

Share this post


Link to post

Nici macar. Spuneam ca nu e bine sa mergi sub 2000 pt ca la orice acceleratie mai brusca (la masinile fara DPF) iese noru'. Restul, legat de alegere, este pe alte topicuri.

 

@Laurica: Victimizarea is not the way forward, suntem oricum minoritari cei cu benzinarele. Asta se vede in raportul pretului carburantilor.

Edited by andreib

Share this post


Link to post

Nu s-a vrut victimizare, ci mai mult o scuza! :P :)

Share this post


Link to post

@Emil argumentatia e foarte simpla, turbina este antrenata de gazele de esapament, pana in 1500rpm presiunea gazelor de esapament este foarte mica, la 1500rpm presiunea gazelor de esapament abia incepe sa invarta turbina aproape de turatia nominala (150.ooo-200.ooo rpm) abia cand turbina se invarte la turatia nominala atunci ea poate comprima aerul, turbinele VNT pot comprima aerul (peste 1 bar) incepand cu 1500rpm iar cele fara VNT abia dupa 2000rpm, chiar 3000rpm in cazul motoarelor TD mai vechi. Din acest motiv toate TD care sunt accelerate sub "pragul de intrare a turbinei" scot fum, este logic de altfel pt ca ECU da comanda de motorina la apasarea acceleratiei dar aer nu este . Tocmai de aceia au aparut motoare diesel biturbo, cu o turbina mica pt presiune joasa si o turbina mare pt presiune inalta. Simplu ca buna ziua .

Abia de aici incolo incep problemele cu spike-uri la apasarea brusca a acceleratiei care pot duce la ruperea axului turbinei, EGT excesiv daca nu este suficient aer si/sau amestecul este prea bogat ...deja intram in aria problemelor la motoare tunate .

Share this post


Link to post

Eu am inteles ca se vorbea despre plecarea cu motor rece. Poate am inteles eu gresit.

Share this post


Link to post

Si eu am inteles acelasi lucru. Chiar ma gandeam ca e peste mana sa o aduc la 2000 de ture sa pot pleca de pe loc.

Share this post


Link to post

Mulţumesc frumos de răspunsuri. M-am lămurit :) .

La fel şi mie mi se pare cam... greu să plec cu ea la 2000rpm, asta în special prin oraş, unde înaintezi 2m ca să opreşti iar, a.î. (obişnuit de la benzină) plec cu ea doar din ambreiaj, sau maxim la 1000rpm. Când văd că e "tarla" liberă în faţă, se schimbă situaţia. Oricum, avantajul în cazul meu, e că maximul cuplului se obţine începând cu 1500rpm  <img src= )">

Si nu afumi grav pe aia benzinari din spate :P .

Deşi am mers de multe ori în spatele maşinii mele, conduse de tata (care dacă nici el nu subtureză... n-o mai face nimeni) şi nu scoate fum, nici la plecarea de pe loc, nici în sarcină...

Cu toate că după remapare, motorul trage excelent, şi după spusele multor amici "fani" benzină (aşa cum sunt şi eu) motorul sună, în special după 2000-2200rpm mai mult a benzinară decât a tractor, pentru mine, în continuare

diesel-ul inseamna doar zgomot, vibratii...

:mrgreen:

Share this post


Link to post

Em!l, fumul nu apare peste noapte. Pleaca in continuare asa si o sa vezi :)

Share this post


Link to post

Deci scoate un motor pe benzina fum la accelerari de la turatii mici- si un diesel din 2003 NU scoate? Cool :D .

Atunci de ce megane shake it avea bara spate NEAGRA (masina alba) de la fum? Ii place lu' ala tuningul?

Share this post


Link to post

Daca a fost foarte frig afara (-10 gr C sa zicem...) si masina a stationat multe ore (sa zicem peste noapte...) este bine sa se puna contactul de doua ori pana sa dai la automat sau este daunator?

Share this post


Link to post

Asta ca sa cuplezi inca o data bujiile sau de ce? Oricum bujiile incandescente functioneaqza termostatat, nu pe durata de timp... Probabil e bine daca ai motorul/injectoarele/pompa obosita si iti porneste greu dar oricum nu cred ca rezolvi nimic, tot la spray ajungi.

Edited by andreib

Share this post


Link to post

Satori, absolut, ai dreptate, doar că aşa cum am mai spus, mi se pare "peste mână" să o turez la 2000 şi să o ţin din ambreiaj pt. a înainta 2-3m. O să încerc să mă corectez, pe viitor, acum că am aflat ce şi cum. Mulţumesc de sfaturi şi explicatii :)

Luciane, hai cu chestiile astea obiective pe caterincă sau pe topicul cu logan ;) Şi eu ştiu RS4 cu CV picată, deci "e" proaste toate, pe aceeaşi logică.

Alex, când e frig afară, bujiile stau "aprinse" mai mult timp, deci, după părerea mea, în momentul când s-a stins martorul din bord e ok să dai la automat.

Share this post


Link to post

Alex.T din cate stiu eu este o practica frecventa la diesel sa se puna contactul de doua ori la temperaturi scazute si nu cred sa dauneze mai degraba ajuta la o pornire mai usoara nu mai fortezi electromotorul. Ce se intampla dupa cum se stie dieselul este MAC (motor cu aprindere prin compresie) cand pui contactul intra in functiune bujiile incandescente dupa ce s-a stins martorul din bord ele ies din functiune, deja temperatura in cilindru a crescut cat au functionat, punand contactul a doua oara vei constata ca dureaza mai putin decat prima oara acest ciclu de functionare al bujiilor. In concluzie prin aceste 2 cicluri se creste temperatura in cilindru cea ce ajuta la aprinderea mai rapida a motorinei.

Share this post


Link to post

Daca bujiile sunt in regula, pui decat o singura data contactul (bujiile se incalzesc doar o data) si este de ajuns, trebuie sa porneasca imediat, indiferent de temperatura, bateria sa fie buna.

In cazul in care bujiile sunt muci, poate sa fie cald afara, poti pune si de 10 ori bujiile, ca tot greu va porni, sau chiar deloc.

Share this post


Link to post
cand pui contactul intra in functiune bujiile incandescente dupa ce s-a stins martorul din bord ele ies din functiune

Şi după pornire continuă să funcţioneze intermitent o perioadă.

Share this post


Link to post

Eu ma refeream la faptul ca nu e ok sa pleci tare, "cu scartait", in forta, etc etc , sub 2.000 rpm. Nu era vb de a pleca doar din ambreiaj. Explicatia a dat-o BogdanG si se gaseste si pe "google", pt cine are interes si rabdare.

 

 

La faza cu iarna...avem doar masini diesel in familie si nu stiu pe nimeni care sa puna iarna contactul de 2 ori. Pui contactul, se stinge martorul, pornesti.

Share this post


Link to post

La primul meu golf puneam contactul de 2 ori ca sa porneasca toate pistoanele, asta se intampla acum 10 ani si masina era din 1976. De atunci pana acum s-au intamplat multe, au devenit foarte ieftine bujiile incandescente rapide, alea vechi erau de 25 secunde, injectoarele erau foarte scumpe atunci acum cu 100E le schimbi pe toate. Anii 90 au marcat destul de tare multi iubitori ai masinilor, multi au ramas cu idei preconcepute iar multi vorbesc de dragul de a face conversatie.

O masina diesel se conduce ca orice masina singura diferenta este ca turatia se termina repede, adica la 4500rpm adio .

Share this post


Link to post

Pui contactul de doua 2 ori ?

Eventual , aprinzi o flacara o bagi sub motor si`l incalzesti ... cum faceau astia inainte la masinile astea mari Roman :) ))

 

Hai sa fim seriosi ... :)

Share this post


Link to post

Daca-i mai bine sa pui contactul de 2x, nu-i mai bine sa-l pui de 3x, de 4x ... ? Cred ca e mai bine sa pui motorina "Caretrebuie" si sa ai filtrul "Caretrebuie".

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...