Jump to content
Sign in to follow this  
dflorescu

Lampi In Portiere

Recommended Posts

Cum masinile mai cu pretentii au becuri (lampi) si in usi vopsite alb-rosu, m-am gandit ca n-ar fi cine stie ce sa adaptam si la modelele noastre asa ceva. Plus un capacel de dim-light gen abramburel.

La Dacie am pus plafoniere de Olcit care au avantajul ca au buton din care poti inhiba comanda (sa nu stea becul aprins tot timpul cand e usa deschisa, exact ca la plafoniera), dar acum nu se mai renteaza dat fiind designul invechit. Aveti idee de ceva lampi existente (prin targ n-am gasit componente care sa ma satisfaca) care se pot adapta usor la Cielo ? eventual ceva cu LED-uri...

Share this post


Link to post

Depinde ce anume vrei de la aceste lampi.

Pot fi de :

-Semnalizare usa deschisa

-Iluminare praguri

-Iluminarea terenului de linga usa-masina

In mod cert trebuie lampi cu pozitionare exterioara pentru a nu decupa fetele de usi.

Share this post


Link to post

Ma bucur ca cineva a deschis acest topic intru-cat eu ma gandesc de mult la acest lucru. Am de la Lada doua astfel de lampi pe care vreau sa le pun in usi chiar daca voi da doua gauri cu diametrul de circa 200mm.

Incerceti pe la moldovenii ce vin cu piese de Lada la Obor sa vedeti daca gasiti ceva sa va satisfaca.Cand vedeti o Lada 1500 uitati-va la lampile din portierele fata sa va faceti o idee.

Acum intrebarea mea este cine ma ajuta si pe mine sa leg firele? Voua, tuturor, succes!

Share this post


Link to post

Ar fi mai multe chestii aici:

- nu-mi dau seama pentru ce ar trebui aici chestia aia de genul meu; nu ca nu m-ar maguli, dar pe cine sa nu orbeasca prea brusc, pe gandaci?

- montatul in usa nu e o problema in sine, chiar daca s-ar decupa/gauri ornamentele (de exemplu, eu mi-am dat 4 gauri dreptunghiulare in consola centrala - vezi pe The Blue Shark Blog); in usa poate ar fi chiar utile - mai respira si apa din ea

- daca aveti geamuri electrice si butoane de actionare cu iluminare, atunci sunteti fericiti (mai ales daca ati trecut actionarea pe "permanent"); altfel va fi ceva distractie sa trageti fire

- cum zicea si Ovi sunt vreo doua feluri ( :D ) de lumini: alb in jos (si putin lateral) si rosu in lateral pentru semnalizarea usii deschise; prima e utila daca e pe mijlocul lungimii usii, ca sa lumineze pe unde ar trebui sa calci cand urci/cobori; cea de-a doua ar trebui sa fie cat mai spre margine, ca sa semnalizeze gabaritul; lampile combinate sunt un compromis; pozitia lampii, ajutata eventual de modelul in relief de pe plasticul transparent, va directiona lumina corespunzator

- astfel de lampi nu ajuta si la iluminatul... podelei; ironia soartei este ca daca vrei sa cauti ceva pe jos, deschizi usa si se aprinde becul, dar... afara; e drept ca mai sunt cele de la celelalte usi, dar veti constata ca de fapt nu va ajuta cu nimic din cauza consolei mediane

- desigur ledurile dau un... farmec aparte (si alte chestii :) ), dar nu rezolva problemele anterioare

Mai vedem...

Share this post


Link to post

Cred ca pot fi folosite lampile de torpedou sau de portbagaj de pe Cielo, care sint destul de ieftine. Montarea lor pentru a ilumina suprafata unde veti calca se poate face si in buzunarul portierei, caz in care se decupeaza doar o bucata de plastic fara a afecta usa.

Share this post


Link to post

Problema lampii de Cielo (care intradevar e usor de folosit) este ca bate drept. Pusa pe fata (deci vertical) va bate mai mult in plan orizontal, decat in jos. Probabil ca ceva lumina ajunge si pe pamant. Voi face niste probe ca mai am vreo doua.

Share this post


Link to post

Eu zic ca niste lampi ca alea din bora sau golf 4 ar fi ideale. Chiar am si vazut la dezmembrari asa ceva; ma rog... inca erau atasate de portiera, dar nu era problema sa le dea jos. Si pe mine ma bate gandul de ceva vreme, dar pur si simplu nu am avut pornirea.

Share this post


Link to post

Nu a mai reusit nimeni cu lampile in portiere? nici de pe la dezmembrari? nu vad in ce masura ar fi utile dar ar arata bine, nu?

Share this post


Link to post

Haideti baieti! Nu si-a pus nimeni asa ceva pana la urma?

Share this post


Link to post

Am reusit eu sa montez lampi in portiere.Am folosit lampi cielo pt portagaj,2 buc la 8 lei buc.Am cumparat si 2 becuri-led pt aceste lampi la15 lei 2 buc-set,lumineaza mai bine si mai frumos.Fire 3 lei,banda izoliera si papuci 5 lei.3 ore libere,cam atat a durat lucrarea si o bere rece la cutie.Am demontat fetele de usi,am tras fire,am decupat locul lampii.Dupa am demontat aparatoarea pragurilor si m-am legat cu firul - la butoanele de actionare a plafonierei.Firul de + l-am tras de la cass.Am facut proba si dupa am mascat bine firele,montat totul la loc,facut curat si gata.Am pus si poze.Daca aveti intrebari punetimi-le. :thumbl:

post-18944-1254201371_thumb.jpg

post-18944-1254201408_thumb.jpg

post-18944-1254201422_thumb.jpg

post-18944-1254201468_thumb.jpg

post-18944-1254201503_thumb.jpg

post-18944-1254201528_thumb.jpg

post-18944-1254202057_thumb.jpg

Edited by velican_costi
  • Like 1

Share this post


Link to post

"+"-ul e luat de la casetofon. Masa e de la contactorul pentru usi deschise.

Share this post


Link to post

+-ul il poti lua de pe firul de iluminat de la casetofon(cel gri daca retin bine) si - ul de la contactorul usi deschise, si se va aprinde doar daca deschizi usa si ai pozitia aprinsa.De pe +ul casetofonului nu se aprinde doar cand e pus contactul?

Edited by danutza

Share this post


Link to post

Poate e vorba de (+) direct (linia 30) pt. memoria radio si atunci e ok. Nu are treaba cu contactul de cheie sau luminile de pozitie/ circuit iluminare.

Edited by cris06

Share this post


Link to post

De ce nu le puneti voi in jos, lumineaza si pe jos si nici nu se vad (tot pe fata de usa dar sub ea...) :scarpin:

Share this post


Link to post

De acord ca ar fi mai fain - insa captuseala de la usi de la cielo este prea ingusta in partea de jos - nu ar incapea o lampa

iar in tabla usii este excus - fiind in exteriorul chederului este expusa la mizerie; in plus apa care ajunge in usa pe la chederul geamului fix pe dosul lampii ajunge

Share this post


Link to post

Aaaa, acum observ. O sa pun si eu la Nubira cred, dar o sa le pun sub ca e destul loc :mrgreen: si vin incomparabil de elegant.

Share this post


Link to post

Salut.

Vreau sa imi pun si eu doua lampi din acestea pe undeva prin stanga si dreapta consolei.

Am si eu o intrebare legata de fire: firele de minus de la butoanele din dreptul usilor care actioneaza plafoniera sunt comune? Adica daca ma leg cu fir la lampa de la usa din dreapta de ex pentru lampa din dreapta, daca deschid usa din stanga mi se aprinde si lampa din dreapta?

Cred ca intelegeti intrebarea.

Share this post


Link to post

Da,firele sant comune.

Share this post


Link to post

costi dar ca sa le faci sa se aprinda doar usa din dreapta cand deschizi usa din dreapta si la fel stanga ...

Share this post


Link to post

Salut, vreau sa pun la masina doua lampi de torpedou/portbagaj, in stalpii de spate de langa luneta. Vreau sa se aprinda odata cu plafoniera, pot lega firele de firele plafonierei? daca se poate va rog sa imi spune-ti si mie cum ar trebui sa leg firele.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...