Jump to content
Sign in to follow this  
cata 77

Merge In 3 Si Uneori In 2

Recommended Posts

Va salut pe toti! Sunt nou pe acest forum si am si eu o problema. Am un Cielo din 95 cumparat cam de o luna cu instalatie GPL. Problema mea este ca masina pe benzina merge in 3 pistoane si mai nou uneori in 2 pistoane. Pe GPL merge rotund. Am fost la un mecanic si mi-a zis ca ar fi injectorul de la 1. OK merg la un service schimba injectorul si motorul merge tot in 3. O pune pe tester totul OK. Concluzia mecanicilor din cauza instalatiei de gaz care nu permite comutarea perfecta pe benzina. M-au trimis la un service specializat Daewoo. Dupa ce am plecat din service surpriza: pe benzina mai nou uneori mergea in 2 pistoane. 1 si mai nou 4 nu mai functionau deloc pe benzina, relantiul pe gaz nu mai coboara sub 1800 cu motorul cald. Am mers si la dealerul zonal la service. Aici scoate fisele,capacul de delcou, bobina le curata, schimbat bujii champion, m otorul :banana: merge in 3 pe benzina. pistonul 1 nimic. Ma cheama a doua zi sa dea injectoarele jos sa le curete. OK injectoare curatate, le schimba intre ele 1 cu 2 si 3 cu 4, surpriza motorul merge tot in 3 si uneori chiar in 2. O pune pe tester din nou totul OK. Nimeni nu poate da un verdict.

Va rog ajutati-ma. :o sanale:

Share this post


Link to post

Posibil sa fie probleme la supape,daca zici ca ai verificat tot.

Share this post


Link to post

Au verificat daca vine tensiune la injectoare?Mergi la electrician auto sa-ti verifice cablajul injectoarelor sau eventual la cei care au montat instalatia gpl.Problema este una electrica din cauza emulatorului de injectoare sau a releului montat pe post de emulator injectoare.Primii mecanici si-au dat seama care este defapt problema numai ca trebuie si rezolvata :)

Ecm-ul de cielo non euro nu sesiseaza nefunctioanarea unui injector asadar testarea nu te ajuta.

 

Nu are nicio legatura cu supapele atita timp cat merge pe gaz bine.

Share this post


Link to post

Da Ovi au verificat toate cablajele de la injectoare cu o lampa de control :osanale:

Share this post


Link to post

Si aveai tensiune pe injectorul acela?

Verifica si presiunea din rampa injectoarelor.

Share this post


Link to post

Da tensiune erau pe toate

Share this post


Link to post

Vine scanteie la toate bujiile?

Benzina cat mai ai in rezervor?Ai mers cu putina benzina in rezervor?

Share this post


Link to post

Da Ovi scanteie are la toate bujiile. In rezervor am cam 10 l de benzina. Am ramas odata fara benzina si nu a vrut sa porneasca. Am pus 3 litri de benzina si tot nu a vrut sa porneasca. Dupa ce am tras-o a pornit dar a scos un fum negru. Dupa aia nu am avut probleme cu pornirea. Dimineata porneste la a doua cheie pe benzina scoate putin fum albicios si miroase a benzina. Am pus in rezervor si 1/4 de flacon de curatat injectoarele la 20 litri de benzina.

Share this post


Link to post

Verifica si debitul pompei de benzina.Trebuie sa urce in rampa 2l de benzina pe minut.

Share this post


Link to post

o sa ma duc maine sa le zic sa verifice si pompa de benzina

Share this post


Link to post

Si eu cred ca este problema electrica sau un injector nu functioneaza. Chiar daca ai schimbat intre ele injectoarele, fiind unul defect normal ca tot in 3 va functiona.

Iti recomand sa depistezi cilindrul cu problema: scoti pe rand fisele de la bujii si observi la care nu are nici o influenta in mersul motorului. Deci acolo e buba. Apoi schimbi injectorul de pe cilindrul ala cu altul si observi (tot prin scoaterea fiselor) daca problema s-a mutat pe celalalt cilindru, sau e tot acolo. Daca s-a mutat, normal ca trebui inlocuit acel injector, daca nu, inseamna ca nu injectorul e de vina. Vei muta bujia alaturi (zici ca le-ai schimbat, deci asta se sare), daca ai cumva o fisa de rezerva prin casa schimbi fisa.

Sau deconectezi pe rand mufele de la injectoare. Daca la deconectarea vreunuia nu se observa inrautatirea mersului, e posibil ca sa nu primeasca respectivul injector tensiune (suficienta), sa fie vre-un contact imperfect intre el si ECM-ul din stalpul dreapta al masinii.

 

Mi-am dat si eu cu parerea, cred ca sfaturile astea (a)tehnice conteaza mai mult decat parerea unui "specialist" care, daca-i iei testerul din mana nu stie absolut nimic. Iar cu testerul iti demonstreaza clar ca masina nu are absolut nimic, totul functioneaza normal, numai ca tie ti se pare ca n-ar merge ;)

Share this post


Link to post

:banana: URA DUPA 3 ZILE DE SERVICE IN SFARSIT O SCILIPIRE. AU SCOS MUFELE SI AU PUS DIRECT MUFELE DE BENZINA. MOTORUL MEGGE IN 4 PE BENZINA. RASPUNSUL LOR AU FOST ORI CABLURILE DE LA GAZ CARE VIN IN INJECTOARE SUNT INTRERUPTE ORI COMANDA DE LA GAZ. EI AU ZIS CA NU SE PRICEP LA INSTALATII GPL DECAT CELE CARE VIN DIN FABRICA. AM MERS LA UN SERVICE CARE MONTEAZA GPL SI M-AU PROGRAMAT MAINE SA SCHIMBE COMANDA DE GAZ SI CABLURILE. SPER SA AM NOROC MAINE MAI ALES CA MASINUTA IMI PLACE SI AS VREA SA FIE TOTUL OK. :) >-

 

 

Bucurie mare, dar nu mai posta cu majuscule ca ne dor ochii!

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

Pai asta inseamna ca raspunsurile tale cu privire la masuratorile facute la mufele injectoarelor erau false.

Share this post


Link to post

:banana: Ura. problema in sfarsit rezolvata. Pana la urma era comanda de la gaz, releele. dadea curent aiurea in injectoare. Ovi Jer ma inclin in fata ta :osanale: . Tu ai avut dreptate din prima ca ar fi de la releul de la instalatie. Dar la unii mecanici le-au trebuit 3 zile. Daca nu ii venea ideea la unul din ei sa puna direct mufele de benzina cred ca faceau motorul bucati chiuloasa data jos, pompa benzina, ECM.

Mii de multumiri Ovi. esti The Be :thumbl: st.

Share this post


Link to post

Pina la urma ai emulator la injectoare sau relee?

Share this post


Link to post

Emulatorul n-are relee in interior, pentru comutare ?

Share this post


Link to post

La mine e o placa care are montate pe ea doua relee si niste rezistente.

Share this post


Link to post

Si contactul imperfect era la relee sau la mufele injectoarelor?

Placuta acea cu relee nu era intr-o cutie?

Share this post


Link to post

Problema era la relee. Dadeau comanda aiurea. Placa cu releele e intr-o cutie de plastic. Cablajul si mufele erau bune. :lavolan:

Share this post


Link to post

Hei...buba iar  <img src= (">

nu mai pot ma lasa toti nervi :(

deci am avut masina lovita in spate ... am dus-o in service si am schimbat ce era de schimbat bara(care oricum nu se pupa cu masina), toba, si indreptat spatele. Ok, astia din service au lasat haionul de la portbagaj deschis si ca efect s-a terminat bateria.

Au incarcat bateria dar cand am vrut sa plec din service a inceput sa tremure la relanti de credeam ca o plece motorul cu totul de la locul lui...ziceai ca merge in 3 buji... bujiile nu au nimik, sunt noi de maxim 3 saptamani si o saptamana jumatate a stat in service...so sunt noi nsk sau asa ceva, in fine le-au verificat...s-au uita si la declou l-au curatat si a mers mai bine, acum de dimineata a facut iar, dupa ce am plecat la 10 minute la un semafor, la relanti a inceput sa tremure iar, nu prea inteleg ce se inatampla ca daca o duc in 1500-2ooo de ture merge normal, numai ca pana ajunge acolo ai impresia ca o impinge vantul din spate, poate nu se intelege... cand apas acceleratia desi sunt cu ia spre podea abia se riduca acul de la turometru si ai senzatia ca apesi in gol... Astia nu au umblat la motor ci doar la tablaria de pe spate, so ca sa revin la subiect, m-am dat jos si am curatat fisle care intra in delco... am constat o ameliorare dar abia dupa vreo 2 km in trafic, am ajuns cu ia serviciu mergand normal. Ma gansesc ca ar putea fi fisele de la buji sau capacul de la delcou...dar nu a avut nimik cand am dus-o in service, a mai patit cineva asa ceva sau unde sa ma uit si ce sa-i fac, pls help ( sa nu uit motorul, cand merge, merge rotund; nu te da in nas, nu moare ...se comporta normal, dar il apuca la un moment dat sa tremure si ii trece cum il apuca...)

multumesc anticipat

Share this post


Link to post

Curata IAC si da-i un reset. Daca asta nu rezolva, poate ti-au inlocuit baietii ceva pe masina, ca deh, suntem in Ro.

Share this post


Link to post

pai iac-ul l-ai curatat si tu acum vreo luna, l-a curatat si mecanicul . :(

o sa-i schimb fisele de bujii si mai vad eu ce si cum, poate iti mai fac o vizita fulger

Share this post


Link to post

Reset si initializare ai dat?

Share this post


Link to post

Uite tocmai daia nu las eu masina in service. Daca chiar e nevoie nu ma misc de langa ei indiferent de cat ar dura, zice lumea ca sunt nebun da stiu eu ce fac... Daca chiar nu poti sa stai langa ei ... faci poze defata cu ei la motor si etc ce ti se pare tie si dupa compari pozele cu realitatea... Referitor la subiect. Asa cred si eu ori capacul de delco ori fisele.

Share this post


Link to post

Deci cum sa incep...cu servicul... nu am avut cum sa fac altfel, oricum nu cred ca au bagat vastu in ea dintr-un motiv oarecum simplu nu se mai ocupa de daewoo de vreo 3 ani, eu am ajuns la ei prin cineva, dar am fost azi la mecanicl meu, nea sorin, mare om, si sper ca i-a dat de cap. A umblat la injectoare si stupoare in prima faza injectorul 3 pare bulit, l-a schimbat cu 4 si a mers perfect, ...dar nu era bine, ceva trebuia sa fie asa ca dat fiind faptul ca azi de dimineata staeam la lizeanu in intresectie pe dreapta ca nu mai pornea bestia am cumparat fise noi de bujii si le-am schimbat...cu peripetii dar am reusit, in fine a mers in 3, in 4... iar in 3 dar am ajuns cu ea la doctor. Am gasit pana la urma parese motivul capacul de la declo avea niste fisuri...dar totusi de ce niste fisuri fine in delco sa imi dea masina peste cap?!??! Poate se pricepe careva ca sa nu ma duc cu tortza la ea si sa-i explic eu una alta

raman dator cu o bere cand ne-om vedea intaiasi data la intalnirea de la polivalenta

:uff:

Edited by atyqsound

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...