Jump to content
Sign in to follow this  
VAXXi

Despre Kitul Obligatoriu Auto

Statistica - kitul obligatoriu, schimbari de la 1 ianuarie  

173 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

In Pitesti, trusa completa (stingator, triunghi si medicala), in geanta la 200 ron.

Share this post


Link to post

Am trecut pana la urma azi si le-am luat, toate trei au facut fix 100 de lei. Stingatorul chiar e spray, bine ca nu il tin in casa sa il confund cu deodorant... :)

Share this post


Link to post

Am inteles ca pachetul care se vinde la Carrefour (vesta + triunghi) e cam teapa in sensul ca pe langa faptul ca pentru auto sub 3,5 t nu trebuie vesta, triunghiul nu ar fi "omologat". Am vazut un astfel de triunghi si nu stiu ce sa zic... banda reflectorizanta din interiorul laturilor triunghiului (aia mai roz) este din material textil. In Brasov, la Carrefour o astfel de trusa costa 44 RON.

Share this post


Link to post
Am trecut pana la urma azi si le-am luat, toate trei au facut fix 100 de lei. Stingatorul chiar e spray, bine ca nu il tin in casa sa il confund cu deodorant... :)

Pana la urma ne spui si noua preturi la fiecare?

Cat este valabil stingatorul?

Multumesc!

Share this post


Link to post

Stingatorul a fost ca sa zic asa piesa de rezistenta ca a costat doar 50 de lei asta pe care l-am luat eu(celelalte erau cam 70), apoi trusa si triunghiul cam 25 fiecare. Stingatoarele majoritatea erau turcesti sau bulgaresti, asta de l-am luat scrie pe el "Made in E.U." si e valabil pana in 2009, culmea e ca am senzatia ca trusa e turceasca insa are vreo 3 etichete in romaneste pe care scrie "trusa auto, aprobata de RAR" sau ceva de genul asta, asta nu mai stiu exact cat e valabila, parca tot 2009

Share this post


Link to post

Am fost in targ azi. Trusele erau incepand de la 40(nemtesti din fâş cu fermuar) pana pe la 130. Stingatoare am vazut unele bulgaresti care costau 70. Toti intrebau da nu-s omologate? La care vanzatorii: are "CE" adica e din UE acuma e valabile ca si bulgarii a intrat in UE :D . Aici avem alta problema daca nu e posibil sa-ti iei amenda ca respectivul produs nu are timbrul RAR. Personal am un triunghi de la dacie din 1980. Cel "original" pe care scrie "automecanica". Sper ca este omologat chiar daca nu are timbru (o sa iau unul de pe un bidon de ulei :rolleyes:

Share this post


Link to post

Triunghiul daca nu are E19 pe el nu este bun :)

Share this post


Link to post

E 19 insemnand ce ?

Cumva faptul ca e produs In Romania si certificat de RAR?

Daca e omologat in alta tara din UE NU E BUN ? - Sunt sigur ca daca triunghiurile ( si nu numai) au certificarea UE, sunt perfect valabile si in Romania - proaspat "ueista"...

Share this post


Link to post

Păi ar fi o tâmpenie, pentru că sunt maşini (WW, spre exemplu) care vin dotate cu triunghi - evident, fără marea hologramă RAR... Să înţeleg că şoferii acestor maşini ar trebui să şi-o ia, pentru că n-au pe maşină rahaturile fabricate de români??

Edited by rzvpopa

Share this post


Link to post

Pentru cei care inca nu si-au luat trusa completa sau nu, si au drum prin zona Laromet, i-si pot procura tot ce la trebuie de la un service vis-a-vis de BCR ( cladire mare albastra - cu magazin la sosea )

-triunghi reflectorizant - 29.5 ron

-trusa medicala VESTA- 55 ron

-stingator

-vesta reflectorizanta - 15 ron

 

La stingator nu stiau pretul, pentru ca urma sa le vina in cursul zilei de luni.

Daca va este de folos aceasta informatie, ma voi bucura sa ajut in continuare.

Share this post


Link to post

Da, este vorba de service B&P Bucurestii Noi, vis-a-vis de Cimitirul Straulesti. Trec eu maine pe acolo si va informez.

Share this post


Link to post

Se pare ca exista o ordonanta de urgenta a guvernului care contrazice regulamentul in privinta truselor,triunghiurilor si stingatoarelor de incendiu si anume ca nu trebuie sa fie omologate de RAR sau alte autoritati si este suficient sa fie produse intr-un stat din UE.

Un alt aspect este faptul sa sunt obligatorii minim 2 triunghiuri reflectorizante.

Share this post


Link to post

Daca are cineva idee unde pot gasi aceasta miraculoasa ordonanta...

 

PS: In curand o sa ma puna sa umblu si cu sacul de nisip si reervorul de 200l de apa :-W .

Share this post


Link to post

Domnul e servit ... (informatia era de mult pe acest forum, dar boieru' e boier si nu citeste maculatura scoasa de ... etc)

 

Guvernul Romaniei

din 04/10/2006

Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 876 din 26/10/2006

 

de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice

 

Art. 156. -

(1) Daca un autovehicul sau o remorca a ramas in pana pe partea carosabila a drumului si nu poate fi deplasat/deplasata in afara acesteia, conducatorul autovehiculului este obligat sa puna in functiune luminile de avarie si sa instaleze triunghiurile reflectorizante.

(2) Triunghiurile reflectorizante se instaleaza in fata si in spatele vehiculului, pe aceeasi banda de circulatie, la o distanta de cel putin 30 m de acesta, astfel incat sa poata fi observate din timp de catre participantii la trafic care se apropie. In localitati, atunci cand circulatia este intensa, triunghiurile reflectorizante pot fi asezate la o distanta mai mica sau chiar pe vehicul, astfel incat sa poata fi observate din timp de ceilalti conducatori de vehicule.

(3) Daca vehiculul nu este dotat cu lumini de avarie sau acestea sunt defecte, conducatorul poate folosi, pe timpul noptii ori in conditii de vizibilitate redusa, o lampa portativa cu lumina galbena intermitenta, care se instaleaza la partea din spate a vehiculului.

(4) Se interzice folosirea triunghiurilor reflectorizante ori a luminilor de avarie in mod nejustificat sau pentru a simula o ramanere in pana in locurile unde oprirea ori stationarea este interzisa.

(5) In cazul caderii din vehicule, pe partea carosabila, a incarcaturii sau a unei parti din aceasta, care constituie un obstacol ce nu poate fi inlaturat imediat, conducatorul este obligat sa il semnalizeze cu unul dintre mijloacele prevazute la alin. (1)-(3).

Edited by kaloman

Share this post


Link to post

Cum se explica faptul ca o trusa comercializata de Vesta pesedesta are 18 luni garantie, iar una made in deuchland 6 ani!?!?

Pentru ce sa pun bani in buzunarele celor de la Vesta? Tot ce contine trusa aia cumpar de la Farmacie cu maxim 20 ron... Normal, legea trebuia sa ma oblige sa am in masina: fese sterile, pansament compresiv, rivanol, leucoplast, alcool sanitar in termen de garantie. Atat. Nu. Trusa omologata de RAR sau mai stiu eu cine... Produse medicale de prima urgenta valabile, avizate de Ministerul Sanatatii. A.. si n-ar strica sa-i oblige pe unii sa aibe in trusa si prezervative :P S-ar economisii niste bani  <img src= )">

Share this post


Link to post

Cica ar fi spus un militian in emisiunea balbaitului de pe carboTV ca e suficient un triunghi, si ca nu va fi nimeni amendat ca are doar unul. Ma rog.. (nu-mi sariti in cap ca citez astfel de surse)

Share this post


Link to post

Tot ce am in masina e omologat normelor UE.Am impresia ca s-a publicat si in Monitorul Oficial "Ce e omologat in UE e valabil si in RO" ia documentati-va ca d'aia aveti calculatoare acasa :) .

Ce naiba ma am ciunga in par ca sa cumpar caricatura aia de trusa de la Vesta valabila 18 luni...pai mi-e rusine sa merg cu ea in portbagaj ma...daramite sa ii umplu de bani pe comunistii aia 2 asociati ca patroni ai firmei Vesta,Udriste si inca un papagal...

Share this post


Link to post

da parca vesta reflectorizanta nu mai trebuia, iti trebuie vesta numai daca masina e peste3.5tone.

oricumam vesta la toate cele 3 masini ca mi-au dat aia de la bcr asigurari cand am facut rca-ul

Share this post


Link to post

@razvanclub1: alezz se refera la o societate comerciala cand zice Vesta. (vesta investments cei care au un fel de exclusivitate..sau aveau). O coincidenta. Si sa nu mai incepem cu vesta peste sau sub 3,5 t ca deja inebunim. S-a discutat mai sus si mai sus... :D

Share this post


Link to post

Stie careva daca exista vreo exclusivitate in Romania la produsele Vesta ? Am gasit azi truse sanitare din Germania si Ungaria la 54 si respectiv 58.5 RON cu garantie 5 ani. Am intrebat de certificat si mi-au zis ca sunt valabile dar mai stii ?

Share this post


Link to post

Nu exista exclusivitate,RAR-ul a precizat ca de la aderarea Romaniei la UE ,produsele fabricate si comercializate legal in tari membre UE sunt exceptate de la obligativitatea omologarii RAR in vederea punerii pe piata . (Adevarul sambata 20 ian.2007 )

Asa ca ce-i bun la EI este bun si la NOI ! :) >-

Share this post


Link to post

De pe http://www.rarom.ro/ cred ca e o sursa de incredere.

 

Având în vedere interesul general privind dotarile obligatorii ale autovehiculelor, informam urmatoarele:

#

Triunghiurile de presemnalizare auto sunt reglementate de Regulamentul nr.27 CEE-ONU (Comisia Economica pentru Europa a Organizatiei Natiunilor Unite). Din punct de vedere tehnic, acest tip de produs poate fi comercializat legal daca dispune de Comunicare de omologare internationala acordata de oricare dintre autoritatile administrative din tarile semnatare ale Acordului de la Geneva din 1958. Un triunghi de presemnalizare omologat international poate fi recunoscut dupa marca de omologare, reprezentata de litera E si codul tarii care a acordat omologarea încadrate într-un cerc, precum si o serie de identificare.

#

În România trusele sanitare auto sunt reglementate de Ordinul Ministerului Sanatatii nr.623/1999. Conform art.2 din O.M.S. nr.623/1999, punerea pe piata a trusei sanitare auto se autorizeaza pentru fiecare furnizor în parte.

#

În România stingatoarele sunt reglementate de Legea nr. 307/2006 privind apararea împotriva incendiilor. Conform art.50 din Legea nr. 307/2006, punerea pe piata a acestui tip de produs se face pe baza evaluarii conformitatii fata de reglementarile Inspectoratului General al Corpului Pompierilor, pe baza Metodologei de certificare a conformitatii aprobata prin Ordin al Ministerului Administratiei si Internelor.

#

Din punctul de vedere al RAR, conform art.1 alin.8 din Ordonanta Guvernului nr.34/2005, aprobata prin Legea nr.375/2005, de la data aderarii României la U.E. produsele fabricate si comercializate legal în tari membre ale U.E., altele decît România, care nu fac parte dintr-un sistem sau echipament care este reglementat printr-o directiva/printr-un a/al Uniunii Europene sau printr-un CEE–ONU (cazul truselor sanitare auto si stingatoarelor), sunt exceptate de la obligativitatea omologarii RAR în vederea introducerii pe piata, daca acestea furnizeaza un nivel echivalent de protectie a sigurantei circulatiei sau de protectie a mediului în raport cu cerintele nationale de introducere pe piata, nivel demonstrabil pe baza unor documente oficiale.

#

Pentru vestele reflectorizante nu exista reglementari nationale/internationale privitoare la conditii tehnice de introducere pe piata. În România acest produs este obligatoriu numai la vehicule peste 3,5 tone.

Share this post


Link to post
Da, este vorba de service B&P Bucurestii Noi, vis-a-vis de Cimitirul Straulesti. Trec eu maine pe acolo si va informez.

Am fost, am vazut, au de toate dar...un stingator de 1 kg este 60 ron :spumelagura: :wallbanger:

Share this post


Link to post
Cica ar fi spus un militian in emisiunea balbaitului de pe carboTV

Care carboTv?

@Mircea sunt romanesti stingatoarele ?

In Rahova costa 79 Ron un stingator de 1 litru romanesc.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...