Jump to content
Sign in to follow this  
johnny72

Aveo Sedan 1.2 8v Sohc

Recommended Posts

La 6.5 k km cea mai buna alegere era taxi...

 

Pentru Craiova este o distanta ok, normala. :)

Share this post


Link to post

Nici nu am spus ca e anormala. Am spus doar ca intr-un oras mic o persoana care nu are de gand sa calatoreasca arunca un pic banii pe geam pe o masina.

 

Mai mult de un tico nici ca as cumpara.

Share this post


Link to post

Slutare tuturor!

Am un aveo 1.2 4usi varianta star si tin sa va spun ca pana acum sunt f multumit alegerea facuta. Inainte sa o cumpar am oscilat intre mai multe masini (cred ca stiti ce variante... aceeasi clasa) dar nu numai ca nu ma incadram la rata dar nici formele sau spatiul celorlate nu mi-a placut.

Impresii dupa 1 an si 14.000km:

-rigida

-nu foarte stabila in curbe (doar se stie ca are garda la sol ridicata)

-nu foarte vanoasa dar nici lenta sau melcoasa cum am mai auzit... este exact ce am cautat si dorit

-liniile sunt bine difinite

-interiorul este bine finisat si depaseste f mult concurenta (acceasi clasa)

-revizia de an = 650ron - schimbat filtre+ulei

-consum urban 9-11% depinde ce trafic este sau stilul de mers (pana acum am schimbat peste 2000-2500 si pana in 4000-5000)

-consum extraurban 4.5-6.5% (depinde f mult de greutate si A/C) - consumul de 4.5 l-am obtinut buc-const fara aer cond (2pers) cu o viteza de 90-110km/ora iar de 6.5 const-buc (2pers) viteza de peste 140 si pana in 165 (predominant 155)

-viteza maxima obtinuta este de 175km/h pe autostrada buc-pitesti (simteam ca zbor de pe sosea si in acelasi timp simteam ca mai am pedala - foarte instabila la asa viteaza) - nu troncane nimic, volanul mi-a fost frica sa il las liber :(

De felul meu sunt linistit dar atunci cand melodia ma indeamna nu ma pot abtine sa o turez pana peste 4500 sa aud motorul cum toarce.

Probleme majore nu am avut, deci nu am d c sa ma plang.

Share this post


Link to post

Salut!

Tolin..ce vroiam sa te intreb..E daunator pt masina daca schimb uneori din viteza 1 in viteza 2 la vreo 2000-2500 turatii? Asta se intampla cand trebe sa virez sau sa fac alte manevre.In drum drept , la semafor schimb la 3500 rpm.Restul vitezelor le schimb pe la 3000 rpm si uneori raman in viteza IV pe la 2200 rpm.Ce nu-mi place in viteza I este ca da in nas daca nu accelerez constant.Poate nu sunt eu destul de obisnuit cu masina ca am carnet doar de 2 luni.

Share this post


Link to post

Nu, durata manevrelor fiind nesemnificativa in raport de restul excursiei. Este adevarat, motorul acesta intrerupe la variatii bruste ale pedalei de acceleratie in treapta a I-a.

Share this post


Link to post

Salut!

A trecut o luna de cand am luat-o, imagini si detalii despre "Flame" vedeti aici ( Aveo 4 usi,motor 1,2 s.a) - http://www.gmclub.ro/forum/index.php?showtopic=20212

La 1700 km facuti, in special in afara, masina se comporta f ok. Consumul este undeva la un 6,5-6,6 mixt. Nu am fortat-o dar nici nu am menajat-o...am zis sa fiu in limitele "recomandate" de dealer - max 3500 ture.

Drumurile pe care le-a facut pana acum :

Buc - Piscu' Negru ( trasfagarasan km 102)

Constanta

Valea Prahovei

 

Vitezele, atat in oras cat si in afara le schimb undeva la 2800-3000, si asa cum a mai spus-o un membru de pe forum - imi aduce aminte de Oltcit(vis a vis de motoare de turatie), si niciodata nu merg cu ea sub 2800-3000. Nu este puturoasa, dar nici zvarluga - e undeva intre.As putea sa zic normala, atat timp cat nu te astepti sa fie Ferrari de la un motor de 1,2. La un 120km/h se comporta f bine...Suspensiile sunt cam rigide ( imi aduc aminte de microbuzele Iveco, cam simti denivelarile) dar comenzile sunt precise...viraje samd. Franele OK, am testat si ABS-ul chiar in primul drum ( am prins zapada inghetata vreo 30 de km)...si e OK.

Parerea mea este ca, Aveo reprezinta un model reusit pentru cupluri care pleaca des prin calatorii( cel putin in cazul meu) - si care au unde sa-si puna rucsacii si acareturile, iar confortul interior este unul ok la clasa ei.

Despre cat de silentioasa este - personal nu-i aud motorul - mai ales cu muzica inauntru :) ) Noroc cu turometrul...ca stiu ca am motorul pornit.

De sarbatori o asteapta un drum in Bulgaria aprox 1200 km ( dus intors) - nu-mi spuneti de furt ( mi-am facut extensie casco)...si apoi vom mai vedea.

Sa le stapanim sanatosi, si cat mai multe ture cu ele.

Share this post


Link to post

OK.Cred ca aici trebuia sa postez :rolleyes: .aveo sedan 1,2L din iunie 2008 dupa vreo 3 luni de ezitari,comparatii si drive test-uri si sint foarte multumit de alegerea facuta.Folosesc doar benzina de 95,consumul 6% la un drum Arad-Cluj si retur in luna septembrie,cind aveam aprox.3000 km.Vitezele le schimb la 3000-3500 in oras si la 3500-4000 chiar peste afara.In 6 luni fara evenimente doar cu mici urme din parcari,care sint inevitabile.

Share this post


Link to post

OK, Myg bine ai venit printre noi. Si fiind primul meu post pe anul 2009, urez tuturor membrilor forumului La multi ani cu sanatate si km cati mai multi multumiti de masinile lor si fara evenimente !

On topic, acum dupa doi ani de la achizitia masinii ma declar foarte multumit de masina si nu regret alegerea facuta.Am facut numai 12k de km si am alimentat preponderent cu efix 95, ocazional cu carerra 95 insa nu am constatat nici o diferenta. Singura problema tehnica pe care am avut-o a fost schimbarea bieletelor antiruliu la 9 k km. Cred ca e o alegere buna tinand cont ca are un pret foarte, foarte bun, cel putin acum cu reducerea de 19% e un adevarat chilipir.

Share this post


Link to post

Cum ti-ai dat seama de defectiunea bieletelor antiruliu-zgomote ,batai etc? :-?

Tu ai observat ceva anormal ?.S-au mecanicosii la revizie ?.E bine de stiut .

Mercii :osanale:

Share this post


Link to post

Scuza-ma puchi ca raspund asa greu am avut probleme cu netul.Pai am vazut singur ca e ceva in neregula la trecerea peste bumpere avea un scartait scurt indiferent de viteza.Pe urma scartaitul s-a accentuat se auzea si la alte denivelari si m-am dus in service.Baietii au fost foarte amabili si dupa numeroase ture in trafic si dupa mult spray cu vaselina au hotarat sa le schimbe. Din cate am inteles eu e o problema generala si nu s-au mirat prea tare, probabil ca e un defect de fabricatie la pisele respectine.Acum pot sa iti mai spun ca mi-a mai confirmat o persoana pe care nu o cunosteam si cu care am vorbit intamplator ca a schimbat bieletele antiruliu exact la 9k de km.Nu e ceva grav daca sesizezi la timp, dar mergand asa cu masina am inteles ca poate avea efecte grave.Si am descoperit scartaitul asta care la inceput mi s-a parut ca vine din spate datorita faptului ca Aveo e o masina foarte silentioasa si nu are greierasi :thumbl:

Share this post


Link to post

:o fftopic: Multumesc,colega! :osanale:

Edited by puchi

Share this post


Link to post

Eu am bagat wd40 cu tispocu' ala lung pe la bucsaraie si de cand am dat (acum vreo doua luni)- nu s-a mai auzit niciun scartait.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...