Jump to content
Sign in to follow this  
johnny72

Aveo Sedan 1.2 8v Sohc

Recommended Posts

Deschid acest topic nou despre Aveo Sedan 1.2, pentru ca este o masina absolut noua cu un alt design exterior si interior si nu un Kalos redenumit asa cum este Aveo 3d si 5d si invit posesorii sa isi spuna impresiile bune sau rele, despre masina.

Rog totodata moderatorii sa nu mute/stearga topicul pentru ca am studiat cu atentie forumul si am constatat ca nu mai este descris acest model in alte parti.

Incep eu, am masina de o luna si jumatate si nu am decat 1000 de Km. In mod deosebit pot sa spun ca sunt incantat de interior care mi se pare foarte reusit atat ca design cat si prin calitatea materialelor folosite, totul este ergonomic, materialele sunt de buna calitate si ofera o adevarata incantare vizuala.Sunt mandru ca am o masina model 2007 care a fost lansata in paralel in SUA si Canada. Mi-am dorit intotdeauna sa am o masina americana, insa nu credeam ca o sa fie posibil vreodata.Si exteriorul e ok, poate ar fi trebuit sa fie un pic mai lata, dupa parerea mea.Alte avantaje porbagaj mare, spatiu interior mare, confort bun pentru pasageri, si aici ma refer la scaune, bancheta spate e chiar uimitor de confortabila. Alte impresii, este foarte manevrabila, se conduce foarte usor, franare excelenta, deosebit de docila, modelul meu nu are ABS, nu ii simt lipsa pentru ca nu avut niciodata si nu stiu cum este.Este destul de rapida, are demaraj bun in ciuda motorului de 1150 cc, trebuie condusa ceva mai turat, eu schimb vitezele la 3000rpm. Pana la 3000 de ture nu prea se aude motorul, dupa devine evident sunetul specific eu as zice mai ascutit, desi nu ma pricep la sunete, nu este deranjant insa acest sunet iar insonorizarea este foarte buna.Nu are zgomote in interior, adica nu scartaie, nu troncane, nu chitaie. Suspensiiile sunt cam tari se simte destul de zgomotos orice denivelare, problema pe care am rezolvat-o reducand presiunea in pneuri la 1.8 atm. fata de 2.1 cat are in specificatii.

Am sa ma opresc deocamdata aici si am sa las si alti posesori sa isi spuna impresiile cu privire la motor, consum, ergonomie si tot ce considera de cuviinta iar eu am sa intervin cu alte comentarii si constatari pe parcursul derularii acestui topic.  <img src= ">

Invit pe colegul meu dadu1976 sa isi spuna parerea pentru ca este mai in tema si se bucura de mai mult timp de masina. So, my car : post-5384-1167339548_thumb.jpg post-5384-1167339604_thumb.jpg

Share this post


Link to post

E frumoasa. Sa o stapanesti cu bine si sa ai grija de ea. Am 2 intrebari:

 

1. Cat ai dat pe ea?

2. De ce nu ai luat-o cu Abs? Cred ca la o masina ca ea, daca tot ai facut o investitie, banuiesc ca era bine. Dar ma rog, sunt banii tai.

Share this post


Link to post

Felicitari pt achizitie, km multi, fara incidente si sa te serveasca in tot ce iti propui !

Spuneai ca trebuia mai lata: taticu', e destul de lata! Eu am 1,83 si 75 kile si crede-ma, daca stau cu mana pe cotiera, nu pot sa stau intr-o pozitie confortabila cu cotul stang pe cotiera portierei. Tata are 1,84 si 100 kile si sta ca pasa in masina.

Confort interior: sa fii sanatos si sa le curga si altora balele cand intra in masina, mie-mi place f mult, e f confortabila, indifirent unde stai.

Design interior: as spune de 9,5 spre 10. Imi place f mult. Singura chestie care nu-mi place e amplasarea butoanelor pt geamuri (imi placea mai mult intre scaune, ca la Matiz). De cate ori n-am tras pe intuneric de cu totul alte geamuri decat cele pe voiam sa le manevrez...

Manevrare: 9,5-10. Imi place f mult cum se manevreaza. Ce nu-mi place e ca pe loc mi-ar fi placut sa se miste mai usor volanul, dar e ok si asa.

Cu suspensia, asta e, nu ne-am luat mertz sau audi, dar nici trasura. La banii astia, mi se pare f faina suspensia, nu se inclina in viraje luate tare, nu se rupe daca mai iei cate o groapa etc. E ceva mai zgomotoasa, dar pe un drum asfaltat bine, la 140 zici ca stai pe loc. Sa ma contrazica posesorii de sedan daca gresesc (eu am condus 1,4 platinum si la 140 si 3500 rpm mi se parea super).

Daca as fi fost in locul tau, luam 1,4, dar nu sunt, nu-ti cunosc nevoile, deci nu pot comenta. Stiu ca ai un consum mai mic si probabil ca nu esti asa vitezoman incat sa vrei demaraje fulminante. Oricum, 72 cai sunt ok pt masina, care e mai usoara decat varianta de 1,4.

Am vorbit aici in calitate de co-posesor de Aveo sedan 1,4 platinum deoarece tata mi-a lasat-o pe a lui de multe ori (de cand am dat Matizul), deci pot spune ca ma cunosc unpic cu bijuteria familiei seniorilor :) . Era sa uit: tot argintie e si a alor mei.

Inca o data numai bine alaturi de noua bijuterie a familiei, sa va intelegeti bine, sa ai grija de ea si sa va respectati cat de cat in primii 5-7000 km (dupa aia zic eu ca se poate "arde" gazu' mai sus de 4000 rpm) :D .

La multi ani la amandoi !!!

 

Sa nu mai scriu in alt post: vad ca ai odorizant de la ROMPETROL: cum e efix? Merge bine? Baga ceva la topicul despre efix.

Edited by Lucian M

Share this post


Link to post

Multumesc pentru urari, Mad_voly, asemenea si tie.

1.Am luat-o in leasing, in jur de 10.000 Euro.

2.Nu aveau pe stoc si sincer nu mai avem rabdare inca o luna cel putin.As fi vrut cu motor de 1.4 dar asa a fost sa fie.

 

Multumesc LucianM., iti doresc asemenea si tie si astept impresiile tale despre masina atunci cand o sa iti vina.  <img src= ">

Edited by johnny72

Share this post


Link to post

Nu pot spune decat ca sunt multumit de masina si nu regret nimic. Inainte de a opta pentru cumpararea

acestei masini am explorat piata foarte constiincios si am facut test drive cu toate masinile din aceasta clasa.(nu includ marca dacia) La test drive nu am fost singur ci insotit de fiecare data de cel putin o persoana pentru a elimina astfel parerile subiective.(vin de pe un opel vectra b, opel kadett si inca mai detin o dacia 1300 din 1979 pe care o folosec in oras cand e foarte aglomerat). Toata lumea a fost de acord ca chevrolet este cea mai buna alegere.

 

PS Hyundai Accent m-a dezamagit cel mai tare.

Share this post


Link to post
PS Hyundai Accent m-a dezamagit cel mai tare.

 

:o fftopic: Pe mine la Accent cel mai tare m-a dezamagit pretul, prietenii stiu de ce :banana:

Share this post


Link to post

Eu nu ma refer la pret ci la calitatea fabricatiei.

 

1. vibratii in volan la decelerare f puternice (l-am pus pe dealer sa mai imi dea o masina sa vad daca face la fel si tot asa facea)

2. zgomotoaasaa

3.suspensii zgomotoase spate

4.termen de livrare maaare

5.radio cd(stoc)=700 euro(cu cel pus de dealer arata ca dacia mea bordul )

6. probleme cu pornirea la rece - vezi forumul lor

Share this post


Link to post
Deschid acest topic nou despre Aveo Sedan 1.2, pentru ca este o masina absolut noua cu un alt design exterior si interior si nu un Kalos redenumit asa cum este Aveo 3d si 5d si invit posesorii sa isi spuna impresiile bune sau rele, despre masina.

 

Toate bune si frumoase, dar cand Kalos se numea Aveo, platforma pe care e construita masina ta si designul ei nu existau nici macar sub forma de proiect.

 

Mi-am dorit intotdeauna sa am o masina americana, insa nu credeam ca o sa fie posibil vreodata.

 

Pai inca nu ai dovedit ca e posibil. Te-ai ales cu o coreeanca pursange care insa face valuri in State (no1 la vanzari in segmentul ei). Ca are sigla Chevy pe ea... asta e alta treaba, dar sa nu ne imbatam cu apa cu miros de vin.

 

Sa te poarte sanatos!

Share this post


Link to post

Satori, pai daca aveam o parere proasta despre masinile coreene in special despre Daewoo, nu o mai luam.Mi-a placut itotdeauna Cielo si am fost uimit de fiabilitatea acestor masini.Aveo e o masina care sper sa fie la fel de fiabila ca si Cielo si mie imi place asa ca e un Daewoo cu sigla Chevy, dar nu numai atat are si trasaturi americane cel putin la modul cum arata. Sper sa fie la fel de populara ca si Kalosul si sa se vanda si Ro ca si in State, Canada sau Noua Zeelanda, o mica istorie http://en.wikipedia.org/wiki/Chevrolet_Aveo.

Am ales intre Opel Astra Clasic II, o masina scumpa, cel putin pentru mine, pretul de 11000 Euro cu DDP in realitate sare lejer de 13.000 iar masina are un aspect imbatranit de model de acum 10 ani si calitate germana made in Poland si Hunday Accent coreana cu pret nejustificat de mare, pentru dotarile pe care le ofera, tot pe la vreo 13.000 Euro.Chevrolet a fost mai flexibil ca oferta a facut si un discount de 1000 Euro la pret Cip si a castigat, dar dincolo de asta urmaream site-ul Chevrolet inainte de a se naste Aveo si visam la un Lacetti, deci nu e chiar intamplare sau numai partea materiala luata in calcul ca asa mai puteam alege si Fiat Albea, da nu prea mi-a sunat mie bine marca, nu stiu de ce sau mult asteptata masina de 5000 de Euro, ma refer la Logan care intre timp a ajuns 10.000, dar francezi si-au facut treaba au pus mana pe uzina de la Colibasi si au beneficiat din greu de facilitatile oferite de statul roman. Si totusi Logan egal calitate Ro.Scuze pentru :o fftopic:

Share this post


Link to post

Da, e frumoasa sa o stapanesti sanatos ,am admirat calitatea executiei si materialelor (asta ca tot comparati cu Loganul) insa modelul ales de tine este cam submotorizat ,cuplul cam sus (la 4000 de ture ) si 72 de cai la ce greutate ? Mai este o chestie care mie cel putin nu imi place: atat Aveo cat si Kalosul par

inalte si inguste, poate este o iluzie optica ,nu se poate spune acelasi lucru despre Lacetti care este superba dupa parerea mea !

Inca o data sa o stpanesti sanatos si bine ai venit printre noi. :) >-

Share this post


Link to post

Multumesc si tie ToPser, pai despre iluzia asta optica vorbeam si eu mai inainte cand am spus ca ar fi fost bine sa fi fost mai lata la inaltimea pe care o are.Nu, nu e submotorizata, are daca retin bine 1050 Kg si cu cei 72 de caluti sa stii ca se "infige" destul de bine, are un demaraj bun, motorul ti-am zis ca are o tonalitate mai inalta peste 3000 rpm, dar nu se chinuie, e o masina care se simte bine la 120 Km/ora, e chiar in elementul ei si stapana pe situatie. Mai mult nu am indraznit sa ii dau ca de e noua si stii si tu 2/3 din viteza maxima in rodaj.Pai tu ar trebui sa stii ca mitul centimetrilor cubi a cam inceput sa se clatine, ma refer la Tico, la Matiz si de ce nu si la Damas care avea motor de Tico si zburda peste suta cu 7 persoane la bord.Gandeste-te ca Golanul de 1.4 are 74 cp si iti mai pot da exemple.Sunt de acord cu tine am mai spus-o si eu mi-as fi dorit asa psihologic una de 1.4 16V DOHC, dar gandeste-te si la consum stii ca astea sunt mai gurmande si apoi nici asta de 1.2 nu as zice ca nu papa destul, mai ales acum iarna in oras cand mergi pe distante scurte si lasi motorul pornit mai mult timp pentru a avea caldura.Nu vreau sa arunc cu cifre pentru ca nu i-am facut un consum dar cred ca acum ia in oras 9.5-10 l. :-?

Share this post


Link to post

Salut.S-o stapanesti sanatos.Daca studiai forumul cum ai zis ai fi vazut ca primul Aveo de pe forum a fost unul rosu din Iasi iar apoi al meu.Cum ai dat 10000Eu pe masina daca eu dau 11000Eu pe ea dupa 5 ani de leasing,la echiparea Platinum?Motorul de 1.4l nu e gurmand cum zici tu,din contra.I-am facut consumul si a scos in jur de 5,3% extraurban,in oras nu i-am facut consumul dar dupa estimari in jur de 8l.Al tau sigur v-a consuma mai mult cand o sa ai 5 insi in masina si portbagajul plin,totusi masina are 1200 kg si 72 de cai,loganul de 1,4l la aceeasi putere dar are doar vreo 900-1000kg.Si Aveo pana la urma este un Kalos restilizat,in proportie de 90% sunt aceeasi masina.

Share this post


Link to post
... totusi masina are 1200 kg si 72 de cai,loganul de 1,4l la aceeasi putere dar are doar vreo 900-1000kg.

Greutatea proprie se poate vedea Cartea de Identitate. La echiparea cu un motor de 1150 cc, greutatea este sub 1000 kg. Deci, cele doua masini sunt comparabile.

 

Poate ne explica initiatorul acestui topic ce a vrut sa spuna prin "Shoh".

Share this post


Link to post

In primul rand La multi ani si multi km fara probleme, urez tuturor membrilor forumului !

 

Poate ne explica initiatorul acestui topic ce a vrut sa spuna prin "Shoh".

 

Imi pare rau, eu am gresit titlul topicului si nu am mai putut sa il schimb, am vrut sa fie SOHC.Rog unul din moderatori sa il schimbe.

 

 

Salut.S-o stapanesti sanatos.Daca studiai forumul cum ai zis ai fi vazut ca primul Aveo de pe forum a fost unul rosu din Iasi iar apoi al meu.Cum ai dat 10000Eu pe masina daca eu dau 11000Eu pe ea dupa 5 ani de leasing,la echiparea Platinum?

 

s3bby2000, nu am spus ca e primul aveo de pe forum, am spus ca nu exista un topic dedicat pentru aveo sedan.Eu am varianta "direct" deci mai ieftina decat a ta. :D

Share this post


Link to post

Topicuri dedicate Aveo sedan mai sunt.Sincer,chiar daca a ta are echiparea "direct" mi se pare prea mult 10000Eu,tinand cont ca a mea avea pretul cip 9000Eu.Cum ai luat masina,in leasing sau cum?

Share this post


Link to post

s3bby2000, masina am luat-o in leasing, nu e prea mult 10.000 de Euro stii si tu ca depinde de foarte multe: de avans, de echiparea masinii, de societatea de leasing etc. eu zic sa facem din acest topic unul dedicat modelului aveo cu motorizare de 1.2 parti bune, parti rele, modul de comportare al masinii in timpul exploatarii, sa lasam partea de achizitie, de preturi de comparatii cu alte masini etc. Tu de exemplu ce poti sa spui despre masina ta pro si contra ? Eu cred ca asta e bine de stiut si de altii care eventual ar vrea sa achizitioneze acest model si vor sa citeasca parerea altor utilizatori.

Edited by johnny72

Share this post


Link to post

Salutari tuturor! Sunt si eu un nou venit in familia Chevy, de vreo 2 luni pe forum, dar de vreo cateva zile cu "drepturi depline!" (a se citi am pus mana pe masina!). Am asteptat eu aproape 2 luni dupa masina, dar a meritat asteptarea!

Tot de cateva zile caut un locsor pe forumul asta sa-mi exprim si eu incantarea cu privire la masina asta! Chiar cand ma gandeam sa deschid un subiect nou, l-am gasit aici.

Am 300 km facuti cu un Aveo sedan 1,2 varianta elite cu abs, si sincer mi-a intrecut toate asteptarile cu mult! Culoarea ei e gri urban, metalizata, e superba! Interiorul e impecabil, bordul, comenzile, manevrabilitatea, nu mai zic de faptul ca abia aud motorul mergand, ceea ce imi da ceva probleme la schimbarea vitezelor, obisnuit fiind sa schimb dupa ureche, noroc cu turometrul :D . Altceva ce sa va spun, suspensiile isi fac treaba cu prisosinta, abia simt denivelarile(a propos, am suspensii pe gaz).

Silentiozitatea e desavarsita, nu se aude nici un scartait, troncanit sau mai stiu eu ce. Designul bordului cu mp3playerul incorporat imi place la nebunie!

Ce mai, masina isi merita cu prisosinta investitia!

Share this post


Link to post

Sa o stapanesti sanatos si sa faci multi km fara probleme ! :) >- Sunt de acord cu ce ai spus mai putin la partea de suspensie care este foarte tare si astfel se simte orice pietricica, da se rezolva micsorezi presiunea in pneuri la 1.9 sau chiar la 1.8 si o sa crezi ca ai o alta masina.Asta e valabil in oras, la drum lung e bine sa mergi pe ce recomanda producatorul adica 2.1 atat pentru stabilitatea masinii cat si pentru consum.

Edited by johnny72

Share this post


Link to post

Eu am Aveo Platinum Sedan, de 1.4, si am trecut de 3.500 km... per total sunt foarte multumit de ea. Sper sa nu va stric insa bucuria... prima mie de km intr-adevar este super silentioasa masina, dar nu ramane asa... suspensia este destul de tare, si or sa inceapa greierasii prin masina... pe la bord, pe la stalpii centrali... nu sunt prea enervanti, dar sigur apar...

Share this post


Link to post

Nu ne strici bucuria, dar eu am auzit de la mai multe persoane, inclusiv de la dealer, ca motoarele de 1.4 au anumite probleme. E adevarat ? :-?

Edited by johnny72

Share this post


Link to post

Nu stiu la ce te referi... pana acum n-am avut nici o problema, si sper sa nu apara.

Share this post


Link to post

Ma refer la depunerile de calamina pe injectoare, la aprinderea check-engine-ului fara o cauza anume etc. credeam ca ai mai citit si pe forum.

Nu stiu daca e o problema generala la motoarele de 1.4 sau au fost numai loturi cu probleme.

Share this post


Link to post

Am citit toate chestiile alea, credeam ca zici de alte probleme.

Check aprins n-am avut deloc pana acum, am mers primele doua mii de km pana in 3.000 de ture, dupa am inceput sa urc pana la 4, 4.500 ocazional. Acum schimb intotdeauna dupa 3.500, dupa ce o sa trec de primii 5.000 de km, o sa ma dau mai tare la ea, cand e nevoie.

In principal cred ca mersul subturat este cauza...

Oricum, doar trei mii de km sunt putini, asteptam sa vina mai multi, si vom vedea...

Share this post


Link to post

johnny72, probleme "d'alea" poti sa ai si tu daca nu te porti frumos cu masina.

Share this post


Link to post

@johnny72 - ai facut si un test cu 3-4 persoane in masina (sau 2 +bagaje) cu AC pornit? Sunt curios, si interesat, sa stiu cum se misca masina asta cu 1.2 cu aerul pornit.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...