Jump to content
Sign in to follow this  
laurentziu83

Vw Passat Highline Tdi Pd 101 Cp

Recommended Posts

Masina alor mei, cumparata in februarie 2004, de noua, de la reprezentanta VW Focsani, in leasing pe 5 ani. Pret CIP 21000 Euro, pret ddp 28000.

Echiparea Highline, ce include tapiteria din piele, margini cromate, semnalizari si naiba mai stie ce. A fost primul VW Passat din Galati cu semnalizari in oglinzi. Incomodeaza putin noaptea, intrucat sticla semnalizarii se prelungeste pana in campul vizual.

Date tehnice: (din CI)

Masa proprie 1480 kg

Total autorizata 1970 kg

Remorcabila 1400 kg (sa te oftici Sorine :) ) )

Dimensiuni: 4703x1746x1462

Motor: VW AVB (pompe duse)

1896 cm cubi 74 kw(101 CP)/4000 rpm

Carburant: motorina

Anvelope: Goodyear Eagle NCT 5 205/60 r 15 91 H

Zgomotul: in mers: 72, in stationare: 77

Viteza maxima 191 km/h, am atins maxim 180, mai putea, da aveam limitatoare prin masina.

Rezervor: 62 litri

Culoarea: albastru inchis metalizat (shadow blue)

Consum: in manual scrie 4.4%, in afara haleste cam 5.6-5.8, consumul din carte il voi atinge doar la 90 la ora, dar cine are rabdare... In oras habar nu am, mai mult de 100 de km n-a facut prin oras la nici un plin. In rest numai in afara. Media este cam de 6-6.2% in cei 40 si ceva de mii de km rulati, am postat pe undeva o evidenta a alimentarilor cu carburant.

Consumul de ulei: numai ARAL 431, cca 1 litru la 10 mii de km, deci cam 4 litri si ceva pana acum. Bidonul de ulei in portbagaj este omniprezent.

 

Masina este destul de submotorizata, cu o persoana si AC oprit este placut de condus, agila, etc. Incarcata cu 5 persoane, si acestea nu prea slabe, si un eventual AC pornit, in oras este un chin, necesita schimbarea vitezelor la cca 3000 de ture, iar la plecarea de pe loc sa fie tinuta din ambreiaj destul de mult timp, prin Bucuresti ma rugam sa nu-mi moara motorul in intersectie. In afara nu sunt probleme, se simte insa incarcat/descarcat, asta mai ales in depasiri. La peste 100 la ora, turbina conteaza enorm, depasirile devin o joaca. Motorul se simte cel mai bine intre 2000 si 3000 de ture. Peste acest nivel devine zgomotos si nici nu are rost sa fie supraturat. Informativ, la 3000 de ture in treapta a 5-a am 140 la ora, la 4000 de ture am 180 si motorul urla cam tare. La 100 la ora am putin peste 2000. Cutia de viteze are 5 trepte.

Cu toate acestea, e departe de a fi sportiva, nu se preteaza la asa ceva.

Prin carte vad ceva referiri la ESP, ABS, si alte balarii de control ale tractiunii, sincer nu m-au interesat, chiar nu ma tenteaza sa testez pe sosea o masina de 1.5 tone si 28000 de euro sa vad daca fuge fundul sau nu. Am testat doar sistemul antiderapaj, iarna, pe gheata cand, oricat as fi turat motorul, impiedica rotile sa patineze. Mai e si ABS-ul, dar care oricum e un sistem de back-up, care n-ar trebui sa intre niciodata, deja nu mai e frana eficienta.

Ca defectiuni:

-capota de la portbagaj mergea greu, dupa 2 sesiuni de urlete la service in care s-au multumit doar sa puna putin ulei pe acolo (si obisnuitul: "asa face toate"), am rezolvat cu WD40.

-macaraua geamului dreapta spate a cedat, ceva rotite pe acolo, rezolvat contra 75 de lei la Cardinal motors Constanta.

In rest nimic.

Ca dotari, mai nimic, in afara de alte capace made in vitan (mi-au furat originalele si e cam greu cu CASCO pe la noi), un detector de radar ascuns bine si autocolantul daewooclub, la care scrasneste din dinti maica-mea cand il vede.

Ceva poze, din pacate facute acum un an, nu prea am apucat sa o pozez.

post-79-1167320200_thumb.jpgpost-79-1167320192_thumb.jpgpost-79-1167320209_thumb.jpgpost-79-1167320221_thumb.jpgpost-79-1167320231_thumb.jpgpost-79-1167320252_thumb.jpg

@BogdanG, te astept cu comentariile

post-79-1167320241_thumb.jpg

Share this post


Link to post

O sa-ti spuna sa o chipuiesti :) Al drequ nemti.. un cd ordinar nu puteau sa-i puna .. sau nu am vazut eu? In rest... e Passat :)

Share this post


Link to post

1. Casetofon la masina de 21.000 euro cip? "Tipic european" :D

2. Motorul e penibil pentru o masina atat de mare si grea. Eu am 144 si parca ar mai fi mers vreo 20-30.

3. Ulei mananca toate dieselurile sau decat vw?

4. Buton pentru airbag-ul din dreapta? Nu puteau sa puna si ei un senzor in scaun?

5. Consola centrala lasa mult de dorit. Dar probabil e "calitate germana".

Edited by hawkeye

Share this post


Link to post

Masina frumoasa,cu "+"-uri dar si cu "---"-uri pe masura.Climatronicul vad ca e aproape identic ca ala de l-am avut eu pe scodita,inclusiv casu.Sper sa nu te lase turbina,defapt daca nu te-a lasat pana acum,nu cred ca te lasa.Pacat ca lipsesc multe din chestiile minore pe care le are o masina mult mai ieftina...

ps..decibelii aia sunt la fel ca si la amaratul meu de golan :D .

Share this post


Link to post

Cand a fost cumparata, nu ne-a deranjat asa tare ca nu are cd-player. Acum ne cam deranjeaza. Cred ca am sa caut pe vwforum un cd-player stock si am sa-l montez, nu e nevoie de mp3.

Motorul e mic intr-adevar, dar e preferabil celui de 130 cp in situatia data. Masina vede majoritar extraurban, la viteze nu foarte mari, gen 120-130, si consumul mic a fost o conditie.

Va rog nu incepeti cu "era preferabil benzinarul", la 15 mii de km anual, deoarece sunt alte ecuatii aici.

Ulei mananca motoarele TDI PD de la VW, mai mananca si altele, dar in special tipul acesta de motor.

La butonul pentru airbag-ul din dreapta puteau sa-l faca mai mic. Nu aveau cum sa puna senzor in scaun, senzorul poate sa dea chix la un scaun de copil, butonul e sfant. Nu ca va fi folosit vreodata butonul ala, de airbag sper sa nu.

Ce-i cu consola centrala? Poza e facuta nasol, dar n-am timp sa fac alta acum. N-am ce sa reprosez la calitatea interiorului.

Foarte posibil sa fie acelasi climatronic, doar sunt VAG amandoua.

Turbina nu prea are cum sa te lase daca stii sa mergi cu masina, adica sa nu tragi de ea la rece si apoi "nici prea-prea, nici foarte-foarte". Si are doar 45000 de km, cazurile astea se intampla la kilometri mult mai multi.

Share this post


Link to post

Am spus-o si repet: daca e passat sa fie highline. Mie mi-a placut f mult masina cand am vazut-o la Bicaz... Interiorul este incomparabil mai frumos decat la celelalte echipari, scaunele incomparabil mai comode! Masina silentioasa si eleganta...Nu degeaba a costat 28keur CIP :) .

Share this post


Link to post

Da, dar sa nu te puna draku sa deschizi o sticla de suc in masina si sa tasneasca, in veci nu mai ies petele de pe pielea intoarsa, cea respunsabila de modul in care stai pe scaune fara sa aluneci.

Mi-am mai amintit de cateva amanunte.

La fel, a fost printre primele cu stergatoare aerotwin si ne-au zis expres la reprezentanta sa avem grija sa le demontam de fiecare data cand parasim masina, pentru ca se pot fura foarte usor. M-a cam enervat acest amanunt, satul fiind de vremurile cand taraiam in casa, casetofonul, stergatoarele, tija de antena, roata de rezerva, etc, etc, dar am fost nevoit sa o fac, cam vreun an de zile, cand mi s-a luat si le-a lasat acolo. Acolo sunt si in ziua de azi, nu mi le-a furat nimeni, si nici nu mai conteaza, cam trebuie altele.

La fel si panoul de butoane de la casetofon, cele 6 butoane de radio, se putea detasa, acum chiar e o prostie, nu mai fura nimeni casetofon. Si daca mi-l fura, zic bodaproste, un cass nou cred ca e de 2 ori mai scump decat vreun mp3 Alpine cu display in tspe culori si alte prostii, nu mi-ar fi greu sa-i conving la casco de asta.

Alt avantaj la masina asta e ca poti sa-ti faci de cap cum vrei, poti sa tai fata linistit la altii cu dacii, nu prea are tupeu lumea sa se ia la harta cu tine.

Masina sta cam 70% din timp in parcare, as putea sa o folosesc eu in acest interval, chiar sunt multi care ma intreaba de ce nu merg cu Passat-ul si merg cu Clio, ca da mai bine. :D Raspunsul meu este ca nu ma intereseaza aceste amanunte, prefer o masina mai manevrabila si mai agila in oras, la care sa nu-mi fie frica prea tare sa o zgarii. Mai adaug si faptul ca are doar casetofon si am incheiat. Consumul ar fi cam la fel, comparativ cu Clio, in bani vorbind, asa ca nu e un argument.

Share this post


Link to post

Mi se pare exagerat de mult 28.000 eur pentru o masina cu dotarile pe care le are acest Passat.Sincer , este o masina buna , insa mai mult de 18.000 eur nu cred ca as putea sa dau pe un Passat ca acesta.Acuma stau si ma intreb cum ai putut sa dai atata pe el? Sau e cumparat cu 5% avans...

Share this post


Link to post

Demon al lamailor, asta e Passat. VW Passat. Probabil la fel ai spune de Mertan, cum sa dai 35 de mii pe un C classe. Ca si cum ai vrea pantofi Nike la 7 sute de mii, chiar daca sunt din pinza. Uita-te un pic la portiera stanga sa vezi ce calitate. Numai pielea cat coasta :shock:

Asta asa .. ce se vede..

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Asta este o masina care poate fi evaluata nu dupa lista de dotari ci dupa calitatea per ansamblu. Cand urci in masina iti dai seama pe ce ai dat banii, pe un ansamblu elegant si rafinat. Asa poti argumenta ca Basis-ul are un raport pret-calitate mult mai bun dar la interior este fix ZERO fata de Highline...

 

PS: Intr-o masina cu scaune ca a ta m-as lasa de fumat si de mancat la volan :)

 

PPS: Pentru laemon daemon...Diferenta dintre interiorul passatului asta si al unei masini ieftine este exact aceeasi dintre o canapea de piele de calitate si una din catifea sintetica ieftina cu arcuri ce iti intra in...

Share this post


Link to post

Intru si eu in hora: pai credeti ca eu nu m-as dori un passat? As minti daca as spune nu. Se cunoaste in primul rand calitatea VW, se stie ca pielea e...piele, deci e scumpa (pai nu suna fain "full piele"? ), are 4,7 metri lungime (asta nu spune nimic?), are dotari destule (se poate trece peste impedimentul cu lipsa CD-mp3-ului, dar se rezolva si asta), are motor PD (stiu ca e mai scumpa aceasta varianta decat altele) etc. Si nu in ultimul rand, cine are banii astia, ii da, cine nu are (cei ca mine) isi ia o masina numita "DE CARE AM BANI" si pe care "O POT INTRETINE". Dac aveam si eu banii astia, imi luam si eu masina scumpa . La multi ani, Laur, sa va traiasca tie si alor tai masinile si sa aveti parte de ce e mai bun pe anul care vine !

Share this post


Link to post

Draguta masina, FOARTE slab motorizata dar asta este .Consumul nu are cum sa fie mic, chiar si la 100CP tot consuma multicel un Passat . Ce este cu adevar deosebit la aceasta masina este sistemul multilink, acest sistem hulit in Romania datorita costurilor ridicate de expluatare dar tinuta de drum este deosebita.

Consumul de ulei este normal, si benzinarele AUDI au consum specific de ulei. La fel si la Opel .

 

@Lamon Damon, ce masina iti iei tu cu 21ooo Euro cu dotarile acestea? Avensis este mai scump iar Vectra este net inferioara . De reno nu zic nimic pentru ca are rost .

 

@Tommy DAAAAA cu numai 250E se poate ajunge la 130CP :D Sa vezi atunci performanta .

Share this post


Link to post

Fara drept de apel. La 130 de cai este exact ce trebuie.

Dar chiar si asa, eu vad Passaturile mergand cu 180, 4 persoane in masina, cum se scurg pe drum :)

OFF_Topic:

Dar cu preturile la Avensis nu ai nimerit-o ;)

Uita-te la Avensis Executive de 2.2 disal de 150 de cai: 27.127 DDP (inclusiv culoare-si asta e cel mai scump model, piele, magazie mp3, insertii, full electric, jante 17 aliaj, etc, etc-se mai pot obtine si ceva reduceri) http://www.toyota.ro/Images/Tarif%20Toyota...m420-493280.pdf

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Am zis ca este o masina buna dar care nu acopera suma de 28.000 eur.La banii astia gasesti masini mai bune si mai dotate decat un Passat , care sincer este o masina ca oricare alta , ca si Primera,Avensis,407 , etc.

Imi place Passatul caci este o masina robusta si as fi vrut sa achizitionez unul , insa pana la urma am optat pentru ceva un pic mai scump , dar care are mult mai multe dotari care aduc un rafinament in plus.

Share this post


Link to post

In concluzie, nu ma pot abtine: e o primera mai scumpa de cat un Passat?????!??!?!?!?!??! Pai stiam de primera de vreo 13-14 k eur CIP. Hai mai punem full-option 2-3 mii eur, dar sa ajunga la pretul CIP al Passat-ului? Pai primera vine de departe (sau o fi facut in UE), iar neamtul--- ghici unde ? Hai sa fim seriosi, lemon-demon, eu am baut apa in timp si dupa ce am mancat, dupa voi baga o tigara. Daca nu e suficient de tare ce fumez eu, vin sa-mi dai din ce fumezi tu, ca e mai tare marfa ta :D

Share this post


Link to post

Nu ma refeream la Nissan Primera, cu toate ca modelul Full-Option Diesel in jur de 28.000 eur , modelul care il am eu costa in jur de 22.000 eur.

Nissan Primera nu vine de departe este facut in U.K tocmai pentru a mai scadea din pret caci altfel cele facut in Japonia erau prea scumpe si nu este o masina care sa sara de 30.000 eur.In alta ordine de idei acum este reducere la Primera si sunt foarte multe deja pe strada , din pacate echiparea de baza.Eu am modelul pe benzina full-option , mai putin piele caci trebuia sa astept urmatorul transport din U.K asa ca are un material plusos foarte confortabil.Ca dotari din pacate este peste Passat lucru care se poate demonstra relativ usor si fara nici un chin.Passatul imi place foarte mult , insa nu atat de mult incat sa dau 28.000 eur pe cel de mai sus.

Nu stiu de ce pe Primera se poate sistem DVD-MP3 cu Display de 7,2'' cu 8 Boxe cu camera video la R, cu senzor de aprinderea luminilor si a stergatoarelor si la Passat nu se poate?Sincer cred ca cei din E.U ar trebui sa mai se uite si la cei din Japan sa mai puna si ceva tehnologie pe ele daca tot cer preturi de genul 28.000 eur pe un Passat cu 100 CP...

Edited by LemonDemon

Share this post


Link to post

Pai cei de la VW trebuie sa-si plateasca si ei salariile din fabricile total neeficiente.

Una peste alta Passat-ul este o masina buna, fiabila, dar dupa mine cam prea cuminte si cu pretentii cam mari (ornamentele cromate nu-si au locul). Noua nici mie nu m-i se pare nici o afacere masina asta. La mana a doua situatia se schimba insa.

Share this post


Link to post

Epica este 16.000 CIP. Insa nu e diesel si nu e masina nemteasca. Deci total neinteresanta pentru .ro

 

Edit: Si pe deasupra are si 4805mm lungime. Mai mult cu vreo 10 decat "noul" passat. :P

Edited by hawkeye

Share this post


Link to post

@Lamon unde vezi tu pe site motor DIZEL la Primera ????

 

Oricum motoarele sunt dCI deci NU MULTUMESC, masini reno gasesc si la bani mai putini .Oricum felicitari de achizitie :D

 

Daca TU compari P A S S A T cu "primera" =)) sunt tare curios cum compari tu aceste masini, cea mai buna motorizare de pe primera este jenanta pt anul 2006 . Adica 140CP din 2L sa fim seriosi, nu mai vorbesc de faptul ca varianta de top a Passatului vechi avea 275CP, DECI 275CP cu ce compari tu aceasta masina ??? De fapt singura masina comparabila ca performante cu vechiul B5.5 4.0 W8 este Nissan 350Z .

 

@Tommy LASA BAUTURA, am zis ca Avensis este mai scump . Deci Passat HIGHLINE 2.0 TDI 140CP costa 26700 D D P deci mai ieftin ca Avensis. Mai scump decit AVENSIS este doar DSGul dar e alta mancare de peste  <img src= )">

 

@Pedala, Passatul este o masina premiata si atat :D

 

PS> nu sunt fan Passat, am avut B5 si nu-mi mai trebuie da ma deranjaza cind unii isi dau cu parerea si incurca mere cu "lamai"

Share this post


Link to post

Mai nu contest calitatile unui Passat, mai ales un 3.2 Highline DSG , insa modelul prezentat mai sus nu mi se pare o alegere corecta la pretul de 28.000 eur.Nissan Primera din pacate in .ro nu vine cu toate motoarele insa vine cu un lucru mai bun si anume un kit de drumuri grele mai special ce consta in suspensii mult mai tari si un scut care acopera tot sasiul masinii, facut dintr-un material metalic.Nissan Primera P12L (modelul nou) , din care am si eu, vine pe langa motorizarile de 2.0L si 140CP si cu variantele diesel de pe Laguna2 , printre care si 2,2l care este foarte bun , cat si cu un 3.0L V6 care este extraordinar.Nu comentez nimic insa o limuzina japoneza fabricata in anglia nu mi se pare cu nimic mai prejos de un Passat , chiar din contra.

Share this post


Link to post

:o fftopic: Eu propun la diverse un topic: Masinile germane vs Masinile asiatice. Cred ca va eclipsa vechiul topic de benzina vs diesel  <img src= )">

Share this post


Link to post

Mai bine le combinam sa vedem cum o sa fie masini Asiatice pe beznina vs Germane pe motorina =))

Share this post


Link to post

Cind vreti voi, ba chiar mai mult putem face si o intrecere sportiva ca sa zic asa, voi cu benzinarele voastre eu cu martoaga mea dizel =))

 

@ Lamaie vezi ca 3.0 benzen nu s-a pus niciodata pe Primera, nici macar nu exista un astfel de motor la Nissan, ei au pus pe masinile normale motoare de pina in 2.5L si numai pe seriile Z motoare de 3.5L sau 4.5L pe Fuga(Y50) .

Cel mai performant motor de pe Nissan Primera este SR20VE care are 150kw dar acum nu se mai fabrica acest motor si oricum era pt Japan .

 

PS> kit de drumuri grele are si Passatul asa ca ???? nu vad

Ce legatura are Primera cu statutul de limuzina? de unde pina unde ? sau peste noapte Primera a devenit Infiniti G20 ? Tu crezi ca la Primera poate fii limuzina la 14oooE CIP cum este in reclama? Nu mai vorbesc de faptul ca este un model perimat care se fabrica din 2001 si are numai 4 stele la EURONCAP. Dar are DVD =))

Oricum se pare ca tot omiti un lucru, deci Passatul lui Laurentiu a costat 21oooE CIP iar acum Primera FULL costa 20.oooE CIP si e pe benzina, poate intelegi ceva din asta, mai mult decit atit lista de optionale la Passat este mult mai lunga decit la Primera.Una peste alta Passatul este mai scump cu nici 2000E, asa ca unde e avantajul la Primera? Ca nu ofera performante dinamice?

Edited by BogdanG

Share this post


Link to post

:o fftopic: :o fftopic: :o fftopic: :o fftopic:

:-W

Share this post


Link to post

Primera se fabrica din 2001 dupa care in 2005 s-a trecut la o restilizare si la noi solutii tehnice.Passat-ul se fabrica din 1997 sau 1998 deci este la fel de "perimat:.Si seria5 de la bmw tot 4 stele , oricum nu pot sa zic ca sunt mort dupa EuroNCAP.Primera este mai noua si mai dotata decat un Passat modelul vechi , nu ma refer la B6.Este o masina buna dar hai sa nu ii facem statuie.Ahh ,dar am uitat ca in Romania Passat B5 e ultimate car.Ce sa ii faci , pentru unii Primera este mai buna , pentru altii B5.Sunt curios daca aduci si exemple tehnice nu doar ca ti se pare ca Passat B5 e mai bun ca Primera.Nu zic ca Primera este o super masina , insa este o masina buna , peste cele din clasa ei.Are solutii tehnice mai bune decat Passat.

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...