Jump to content
Sign in to follow this  
Satori

Consum - Chevrolet Kalos/Aveo

Recommended Posts

Ma bag si eu inseama si vin cu o intrebare... Sunt singuru cu consum de 10,5% in Bucuresti sau mai e cineva in situatia asta cu motor de 1.4 16v si 33.000 km ?

Share this post


Link to post

nu esti singurul . eu scot 11-12% in Timisoara cu AC pornit.  

Share this post


Link to post

Ma bag si eu inseama si vin cu o intrebare... Sunt singuru cu consum de 10,5% in Bucuresti sau mai e cineva in situatia asta cu motor de 1.4 16v si 33.000 km ?

 

Esti...multumit sau nemultumit? E un consum normal, bun spre foarte bun daca mergi si prin aglomeratie.

Share this post


Link to post

Esti...multumit sau nemultumit?

Doar un plus de 16,7% fata de manual, in conditii de motor rece si trafic de B, eu zic ca-i multumit.

Share this post


Link to post

Salut baieti, am de o saptamana un Aveo 1.2 16V (generatie 2011) - la ora 12:00 face o saptamana  :rolleyes: . Consumul mi se pare foarte mare, cred ca sare de 11%, am in jur de 200 km parcursi, cam 60 in oras si restul in afara. Inca nu am facut un plin ca sa vad consumul, dar am alimentat de 3 ori, odata cand am luat masina de 50 lei si de cate de 2 ori cu cate 30 lei. Imi scade acul foarte repede. Stiu ca e normal sa consume mai mult cand e noua, dar totusi. Am circulat cu80-90 km/h. 

 

Am iesit acum 2 ore la o tura prin oras, in jur de 30km parcursi si vad ca s-a comporatat destul de ok la consum, nu prea a scazut acum foarte mult. Cam la ce numar de km o sa-mi scada consumul ?

 

 

Share this post


Link to post

Calculeaza consumul la pompa prin metoda plin-plin si mai vorbim dupa.

Share this post


Link to post

@Saint ...cum ar putea fi un consum de 10,5% in oras un consum bun. Pentru mine e enorm. Bine recunosc ca schimb numai dupa 3500 dar totusi e cam mult. Sunt nemultumit de consum dar sunt multumit de cum fuge dupa 3000 ture  <img src= )"> . Vedem acum in iarna cat sare consumul ca eu merg in Bucuresti mult zic eu pentru o masina personala in jur de un plin la saptamana. Revin cu alte impresii (sper). In concluzie nu cred ca pot sa scot un consum bun si sa merg sportiv, asta e ne conformam...

Edited by bulamitica

Share this post


Link to post

eu am 3000 km ...si consum e de 10% ...nu scade deloc ...mi se pare cam mare pentru aveo 1.4 16v 101cp

Share this post


Link to post

Este un consum f bun pt Bucuresti.Ba chiar pot spune ca mergi oarecum linistit daca scoti (doar) atat.

 

Dar discutia e foarte complexa pt consumul din Bucuresti, pt ca poate sa difere ENORM intre unul care are drumuri dimineata cand e full si dupa masa, si unul care pleaca de acasa pe la 12 ziua si se intoarce dupa 8 seara cand e liber. Asadar nu va raportati neaparat la consumurile altor colegi de forum.

Share this post


Link to post

Dupa un drum in afara orasului, am facut consumul si am iesit undeva la 7,2 %. Am ramas uimit ca nu pot sa zic ca am mers la consum numai 140km/h pe A1 si 120-130km/h pe unde se putea. Dupa prima ninsoare mai buna in Bucuresti am facut un consum sa vad cam cat mi-a papat iar am ramas uimit 12.5% :) ) foarte tare am zis ca ma deplasez cu un microbuz ceva nu cu un turism :) )

Share this post


Link to post

Eu am kalos 1.4 16v, acum are 133.000 km, consumul cam 9,5 - 10 % in oras. In afara cam 7,5 %.

Adevarul e ca motorul asa e cam... gurmand.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Ultima alimentare acum 2 zile plin plin, media 10.8 % clima permanent. Locuiesc in Voluntari dar circul in Bucuresti la diferite ore. Vara nu ia mai mult de 9%. Mers vioi, nici prea prea nici foarte foarte.

Share this post


Link to post

Am si eu doua consumuri calculate cu Chevroletul meu Aveo 1,4 16 v 100 cp. Primul Comanesti (jud Bacau)-Ploiesti-Comanesti. Consum facut cal la carte. Plecare cu plin la click la pompa, intors, facut plin la aceeiasi pompa. Mi-a iesit un consum mediu de 6,9 %. Mers 70-80 km/h in localitate si 110-120 inafara+plimbat vreo 30 de min prin Ploiesti. Asta inseamna cam 90% extern. Masina in rodaj, cand am plecat avea 600 km, si n-am vrut sa trec de 120. In wikend am calculat al 2-lea consum. Intre timp am trecut de rodaj. Am plecat la 3.000 km. Ruta:Focsani (acolo am facut plinul)-Ploiesti-Targoviste-Ploiesti-Onesti. Cosnumul rezultat a fost 7,3 %. Din pacate nu am calculat ca la carte consumul. Adica nu am alimentat la aceeiasi statie/aceeiasi pompa, dar cu o marja de eroare cam asta e. Viteza de croaziera: 130 km/h cu depasirile pe la 140. In localitate 70-80 km/h. Portiunea de la iesirea din Ramnic spre Buzau (acei cativa chilometri cu 2 benzi pe sens , pt cine cunoaste zona) au fost cu talpa la podea, vroiam sa vad si eu cat prinde. Viteza maxima cam 170 (la vale). Nu am folosit compresorul AC deloc, doar incalzirea. Pus pe 22 de grade si treapta 1 a climatroniclui..

Share this post


Link to post

am si eu un upgrade de consum pe extern (in decembrie), masina la borna 5200 a kilometrajului.

Distanta cam 900km - Baia Mare - Caransebes (prin Timisoara) si retur (in 2 reprize egale la distanta de 1 saptamana).

Benzina MOL de 95, mers normal in localitati, maxim 90 in afara (plus portiuni de cativa zeci de km cu 30 - 40km /h pe drum acoperit de zapada si ghiata).

Caldura permanent pe 22.5, 3 persoane, portbagaj plin.

Consum mediu 6.1 l/100 - test la pompa plin la plin.

Cum ultima medie din vara cand masina avea doar 2000 mi-a iesit un 6.8 cred ca incet incet se da pe brazda (oricum nu imi propun sa ating consumul din carte :thumbl: ).

 

Ce vreau sa adaug: strict pe oras in conditii de plina iarna cu vreme nasoala si temperaturi mereu sub -5, caldura si toate dezaburirile la maxim, mers in reprize mici de 4 sau 5km cu ore bune intre ele, mi-a iesit un consum de 12 la 100. Cam maricel dar nu de speriat date fiind conditiile (cred ca n-am folosit a 4 -a decat 1% din parcurs, in rest a 2_a si a 3_a).

 

Numai bine!

Edited by speleus

Share this post


Link to post

am revenit la o luna dupa ce postam un consum 10 % in oras ...am ajuns la 8000km si consumul nu scade tot 10 %in oras ...cum au scos consumul ala cei de la chevrolet ???......

Share this post


Link to post

10% iarna, in B, la doar 8k km, este un consum de manual.

Edited by tolin

Share this post


Link to post

Am facut cu Aveo 1,4/16V un drum de 6000 Km pana in Olanda,intalnind toate situatiile(autostrazi,blocaje pe autostrazi,mers in oras la ore de varf)Consumul rezultat cu circa 2500 Km parcursi cu benzina Petrom 95=6,2 l/100 km.Nici in oras nu consum prea mult,maximum 8 l/100 Km,dar respect recomandarea Chevrolet de a tine motorul pe cat posibil la 2000 rot/min.In plus,franez cat mai putin,asa ca schimb placutele si anvelopele la aproape 100.000Km,daca nu se intampla lucruri neasteptate.

Bineanteles ca,daca ai plumb pe talpi si nu privesti strada in adancime,situatia se schimba radical.

Edited by EM!L
Nu mai cita INTEGRAL mesajul anterior! Foloseşte AddReply sau FastReply din partea de jos a paginii!

Share this post


Link to post

kalos 1.4 16v, 94cp. Eu m-am speriat. La drumuri de ~30 km/zi, exclusiv in Bucuresti, am scos 13l/100km. I-am montat GPL , consumul a fost de 14 l/100 / km plus benzina (pana se incalzeste motorul). Stil sportiv, foarte des intre 4000-6500. Acum incerc sa conduc o saptamana economic si sa vad ce consum am.Masina de-abia am cumparat-o si astea sunt primele 2 consumuri

Edited by lucian107416

Share this post


Link to post

consum mai mic decat asta nu voi scoate decat dupa ce se incalzeste vremea. De felul meu merg foarte turat. Asta a fost o faza experimentala, oricum, si nu stiu cand o voi mai repeta. In plus, in oras foarte multe turatii mici, sub 2000 rpm, sunt in viteza a 2-a. Cine naiba schimba in viteza intai doar pentru a creste turatia?Saint, tu ce consum ai pe vremea asta in oras ? Consumul meu a fost exclusiv in oras(+ un drum tur/retur la Otopeni )

Edited by lucian107416

Share this post


Link to post

Vreo 12+%. O sa fac plinul in weekend si o sa stiu exact cat de tare sa injur. Eu nu o las sub 2000 de ture, decat poate 3-4% din timp.Insa cand sunt temp mici e normal sa consume mai mult. Nu mai pun la socoteala zapada, mersul incet, eventualul patinaj, drumurile scurte la care motorul atinge temp de regim normal d-abea cand ai ajuns la destinatie. Deci orice masina ar consuma oarecum la fel.

Share this post


Link to post

Hmm. Am facut plinul si am calculat consumul. 11,3%, exclusiv in oras. Facuti cu cea mai proasta benzina pe care am bagat-o vreodata, petrom 95 cal calarasilor. Acum am bagat Efix95, o sa dau si un reset ECM. Trebuie neaparat idle learn dupa?

Share this post


Link to post

Nici vorba.

Share this post


Link to post

Pentru GPL pe Chevrolet avem topicul GPL pe Chevrolet, unde au fost mutate si ultimele mesaje scrise aici.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...