Jump to content
Sign in to follow this  
Satori

Consum - Chevrolet Kalos/Aveo

Recommended Posts

Aaaaa , domnu vorbeste de o solentza :) , am crezut ca lauda loganul :) .Sa ii traiasca solentza lu ala care o are ca nu se mai fabrica.Si eu o recomand cu toata caldura si mai ales dacia 1310 ca stiti cum e domne nu se mai fac ca altadata, dacia si mai ales solentza e beton.

Share this post


Link to post

:o fftopic: logic ca imi dau si eu seama ca e o mare diferenta,

si daca ar fi sa aleg, cu ochii inchisi tot Aveo-ul meu cu care ma mandresc l-as lua, indiferent ca ma rupe de bani si leasingul si benzina, dar ziceam asa ca fapt divers,

 

sa stii ca Solentza, banuiesc ca ai condus, nici cel mai nepriceput om din lumea asta nu poate sa o compare cu Berlinele alea mai vechi, nici chiar cu alea pe injectie, ca e chiar masina bunicica.

 

ca nu arata ca Aveo-ul, ca nu se tine nici in curbe asa de bine, ca nu trage tot asa (bine aia are 75Cp si eu 94, deci e clar de ce), ca e tare si ambreiajul si acceleratia, fata de Aveo unde si un bebelus le poate apasa, dar...

 

de ce eu, care ma simt de 1 milion de ori mai bine si mai placut la condus in Aveo,

cand am un drum mai lung de 100km, aleg sa merg cu Solenta (exact cu aceeasi viteza, deloc mai incet), de ce crezi tu?

 

pentru ca ma costa benzina fix cu 15RON/100km mai putin la Dacie decat la Chevy. De aia.

Share this post


Link to post
...Dupa calculele mele ochiometrice, dupa ureche...Pai eu zic ca mie in oras imi manca vreo 13-14l/100km ...(Timisoara-Oradea: pe ceas fix 360km benzina fix de 140RON, adica exact 10L/100km).....

Dupa calcule precise eu pot sa-ti ofer urmatoarele date: Galati - Oradea (via Cheile Bicazului) consum 6,7%; per total 11500 km cu ~980litri ==> 8,5litri/100km din care cel putin 7500km in oras. La 150km/h am simtit si eu un consum mai mare fara sa-l calculez, insa asta e valabil in tari cu strazi civilizate nu pe drumurile noastre ferfenita...eu am avut regimul asta pe autostrada Debrecen - Viena.

Edited by starsteel

Share this post


Link to post

Solenza si SNova fiind mai usoare li se potrivea de minune motorul de 75 CP. Cei de la Dacia eu gasit (fara sa vrea) un echilibru destul de bun intre masa masinii si puterea motorului la aceste masini. Cu Loganul au zbarcit-o. Acelasi motor, masina mai grea... Pe SNova aveam un consum maxim de 8l/100 km in oras, iar pe autostrada la 140 150 aveam cam 7.5.

Acum cu Aveo 1.2 am in oras un consum de aproape 10 l/100 km, iar in afara la 130 km/h cam 7.5-8, insa ma bucur de servodirectie, AC, geamuri electrice, si un confort sporit.

Share this post


Link to post

Bre, nu mai porniti AC-ul, ca creste consumul =)) . La nova aveam si eu consum de ~6%, in conditii in care nu prea menajam masina. Dar, cum spun colegii, masina avea o greutate mica, iar eu nu prea ii dadeam ture multe. Rar treceam de 4000 rpm. La aveo trec frecvent de 6k. De unde si consumul mai mare. Daca as merge civilizat si nu as avea asa de multe drumuri scurte, as scoate o medie de 7%, in loc de 8-8,5.

Share this post


Link to post

La kalos/aveo consumul este relativ mare.Desi e masina de clasa mica,are totusi mai bine de 1 tona,motoarele poate ca ar fi ok pt masa masinii,dar cutia de viteze(cel putin la mine) este exagerat de lunga,cutia lunga favorizeaza consumul mic la viteze mai marisoare,dar doar in cazul in care ai o aerodinamica buna(ceea ce este exclus la kalos/aveo)...nu face decat sa mareasca consumul pt ca vei apasa mai mult pe acceleratie sa mentii o anumita viteza.

 

Dupa parerea mea la aveo/kalos factorii care duc la un consum mul mai mare decat alte masini din clasa lor sunt 2: aerodinamica precara+ cutie de viteze gandita prost

 

 

Cei 94 cp ii obtii la 6200 rpm...supernova are 75 cp la 5200,aveo la 5200 cam tot aceiasi putere o are,dar in zona 2000-4000 rpm unde se conduce cel mai des solenta/supernova e posibil sa aiba un mic plus de putere(nu stiu exact curbele de putere la cele 2 masini,dar cred ca sunt pe aproape) , ca sa nu mai zic cutia de viteze care e etajata perfect la solenta ( a fost mult laudata la vremea ei),iar cuplu maxim e mai jos decat 3400 rpm la aveo

Edited by entaro79

Share this post


Link to post
Dupa parerea mea la aveo/kalos factorii care duc la un consum mul mai mare decat alte masini din clasa lor sunt 2: aerodinamica precara+ cutie de viteza gandita prost

 

Eu am alta parere: masina grea, motor mic, cuplu la turatii mari = o urneste greu. O alta cauza sunt normele de poluare EURO 4 care cresc consumul simtitor. In momentul asta masina mea este noneuro si mi-a scazut consumul destul de mult.

Share this post


Link to post

mazzz tu vorbesti de motorul de 1.2,eu de cel de 1.4 :D

 

Sa inteleg ca ai scos cataliztorul?

Share this post


Link to post

Nu.

Am mufa de la EGR scoasa.

Share this post


Link to post

Nu gasesc la ora asta un topic sa-mi spuna pe unde e mufa EGR (is chior de somn)...ma ajuta cineva sa o gasesc,as incerca si eu sa o scot :(

Share this post


Link to post

Daca ai masina inca in garantie eu zic sa nu umbli.

Eu nu am scos mufa ca am vrut. Mi s-a stricat EGR-ul si de aia e scoasa.

Plus ca o sa mergi cu "beculetul" aprins si daca o sa ai alta eroare nu o sa-ti dai seama.

Share this post


Link to post

Clarkson's top fuel saving tips

 

Recently, I dropped my daughter off at her school which is 60 miles away from where I live. The trip computer said I had a range of 12 miles and I knew I'd be passing no petrol stations on the way.

So how do you make a car with fuel for 12 miles cover 60? Especially when the car in question is a BMW M3with a 400 horsepower, 4.0 litre V8.

The newspapers at the moment are full of advice on how to get the maximum number of miles to the gallon and I'm afraid none of it is really relevant.

They say, for instance, that you should remove your roof rack, but the last people to use such a thing in Britain died in 1974. On their way to watch the latest Carry On film.

They also say you should remove the spare wheel and jack. Oh come on. By all means remove any soggy rolled up carpets you may have in the boot - that will make a difference - but dispensing with the spare is as daft as dispensing with your left leg. One day, you're going to need it.

The simple fact of the matter is this; To save fuel, all you need to do is think ahead. Way, way ahead.

 

- If you see the lights ahead are red, take your foot off the throttle immediately. If you wait and then use your brakes you are simply wasting the fuel you used to achieve a speed you didn't need. Remember, a modern engine uses no fuel at all when it's coasting in gear.

 

- If your car has cruise control, ignore it. Cruise control is a blunt instrument for Americans. Rely on something more sensitive: your foot. Speaking of which, don't drive in big shoes. They take away the sensitivity you need.

 

- Think carefully about what electrical appliances you need. Even Terry Wogan takes a dibble of power from the engine. And that's power which is costing you £1.18 a litre.

 

- Never use your heated rear window unless you can't see a thing. It's the same story with your headlights. And don't use the air conditioning either. Switch it off and in a normal family saloon, your fuel consumption will drop by as much as 12 per cent. That's a big, big saving.

 

- Next. Speed. Wind it down. You don't need to do 25 mph, but instead of doing 80 on the motorway, try 75. Or if you normally do 120, try 110.

 

- 56 mph, by the way, really is the optimum speed for good fuel consumption in most cars. Don't try this in villages though or you will have to spend some time in a prison.

 

- When going downhill, ease your throttle down and work with gravity to build up speed. Then, use that momentum to get you up the other side. Using the throttle going up hill is bad.

 

- When leaving the lights, accelerate smartly. Not like a bat out of hell. But don't dawdle. Get the car into top gear as quickly as is reasonable. Fifth gear, remember, is no good at all.

 

- Don't buy a Toyota Prius.

 

I followed all these guidelines in the M3 and managed to get home. And here's the really interesting bit. The journey back, in eco mode, took only six minutes more than the journey there.

 

Source

Edited by VFX

Share this post


Link to post

La aveo ul meu cat era in rodaj , avea un consum cam mare, de cca 9% in oras. Acum am scos cam 8-8,5 in oras, mai ales ca s-a mai si rodat. Am aproape 200 de Km de cand am facut ultima data plinul si pot spune ca nu am golit un sfert de rezervor. Atentie insa ca si litrometrul ala te cam induce in eroare. In carte scrie ca beculetul de benzina se aprinde la 6 L ramasi in rezervor. Eu cu un rezervor, fara a aprinde becul de benzina am parcurs (am notat pe un carnetel) 578 Km (Cu AC folosit moderat). Ma rog condus preponderent in oras dar pe trafic moderat (nu stat 2 ore sa pacurgi 1 km ci semafoare moderate. Eu parcurg distanta intre Crangasi si zona IMGB unde lucrez). E drept ca nu sunt un sofer disperat de performante ,nu o calc excesiv decat la depasiri sau situatii dificile,ci ma intereseaza ca masina sa mearga si sa aiba confort.Afara am scos cu ea cam 5,5 % .Pe bucata Bucuresti Buzau via Urziceni. Insa pe vara atentie : Benzina nu o consuma doar masina ci SE SI EVAPORA! De ex, cand am ajuns la serviciu acul litrometru era trecut un pic de o liniuta de pe gradatie.La plecare era sub gradatie. Semn ca se mai evapora benzina :mrgreen: !

Edited by tudor2402popescu

Share this post


Link to post

Chiar daca se mai evapora vara, benzina n-are unde se duce decat in canistra de carbon, deci se recupereaza la prima pornire (sistemul de alimentare e de tip inchis).

De fapt e vorba de micile erori ale sondei, pe care ECM le interpreteaza printr-un algoritm obscur, ce uneori da aceste variatii in plus sau minus intre opriri si porniri.

Share this post


Link to post

M-ai lasat cu gura cascata cand am citit ca ai scos 8-8.5 l/100 km in Bucuresti. Eu nu reusesc sa scot acest consum la mine in oras care nu este la fel de aglomerat ca al tau.

Cum ai facut treaba asta?

Share this post


Link to post

Vezi ca litrometrul s-ar putea sa indice si in functie de cum e inclinata masina. Cel putin la gagauzul meu asa e. Daca e inclinata si macar un pic spre fata, arata ca e cam gol rezervorul iar daca e inclinata spre spate benzina creste :P

Share this post


Link to post
Eu cu un rezervor, fara a aprinde becul de benzina am parcurs (am notat pe un carnetel) 578 Km (Cu AC folosit moderat). Ma rog condus preponderent in oras dar pe trafic moderat (nu stat 2 ore sa pacurgi 1 km ci semafoare moderate.

Sa ne impartasesti si noua metoda ta de condus.Din ce spui reiese un consum de 6.22l/100km cu Ac moderat folosit, pai asta il scot eu in afara tot cu motor de 1.2.Consumul meu in oras este de ~10l/100km cu aer folosit la discretie.Nu ai cum sa scoti 8l/100km in oras hai sa fim rezonabili indiferent cum ai conduce tu, poate numai daca o loganesti schimbi la 2000rpm nu accelerezi niciodata nu folosesti aerul etc.Tu la cat schimbi vitezele in oras ? Eu unul nu schimb niciodata sub 3000-3200rpm.De dragul unui consum mic sa nu ai probleme mai tarziu.

Edited by johnny72

Share this post


Link to post

Dupa cum am precizat,sunt un sofer tare linistit. Schimb vitezele cam la 3000 - 3500 Rpm .Nu schimb sub 3000 rpm deoarece aceste motoare consuma cu atat mai mult cu cat sunt mai subturate. De mentionat ca masina consuma functie de cum o hingheresti. E foarte drept ca in rodaj consuma mai mult insa, acum vad ca am 192,4 Km si nu am scazut sub 3 sferturi. Oricum este o masina care consuma cu atat mai putin cu cat o conduci mai in viteza. Eu nu sunt vitezoman dar asta nu inseamna ca nu mai alerg cand si cand cu 70 km/h in oras (am luat si un radar). In plus eun nu stau la semafoare si aglomeratii ci o tai printre stradute. Totusi 578 Km fara sa aprind becul rosu! :lavolan: Si triggerul este setat la 6l limita inferioara carburant in rezervor. Am reumplut pt ca trebuia sa plec in afara. Altfel lasam pana se aprindea. Chiar...data aviatoare las sa scada pana la aprinderea becului. Si voi citi atunci kilometrajul de parcurs.(trebuie efectuata de ai multe ori in mai multe regimuri). Inca o data repet: Depinde de sofer! Vad pe cate unii ca , conduc un kalos/aveo ca pe BMW. Pai frate asta nu e BMW ci o masina de familie si nu de curse. Daca iti place sa te infigi poate sa consume mai mult. Eu sunt mi moscait la volan in oras. In plus,verificati filtrul de aer periodic. Daca e colmatat,automat consuma mmai mult.

Sfat: Porniti A/C doar cat stati la semafoare pe loc. La demaraj, opreste-l. Nu il tine continuu pornit. Doar cat sa se raceasca tevile de racire. Cand simti ca baga cam cald mai porneste-l. In caz de trafic greu cu porniri si opriri dese, daca nu e necesar nu baga A/C ul. Mergi si cu geamurile usor deschise in caz de aglomeratie grea. Bineinteles in mainile unei gagici neexperimentate(care schimba la 5000 rpm =)) - am intalnit cazuri) sau in mana unui tractorist (care o bruscheaza schimba vitezele cand ii taie ) va consuma mai mult. Daca veti consulta anumite "almanahe" auto sau si reviste auto de specialitate,veti gasi o rubrica SFATURI PENTRU UN CONDUS ECONOMIC.

 

Concluzie: Depinde de sofer. In Pitesti,scuze de remarca, Nu am facut altceva decat sa las masina in parcare (cu teama ca o voi gasi lovita) si am luat-o la pas. MA tem sa conduc prin Pitesti. Este orasul in care se conduce cel mai agresiv ,nu se respecta regulile de circulatie. Si asa era sa fiu calcat de 2 ori pe trecerea de pietoni . In plus vad ca in pitesti desi traficul este mai lejer ca in bucuresti, viteza medie in oras nu este de 50 Km/h ci...80 Km/h!. Nu ca in Bucuresti ar fi mai altfel. Imi cer scuze daca remarca a fost rautacioasa.

 

Seara placuta

Share this post


Link to post

Ce spui tu e fix de pe alta planeta. Adica SF. Mai spune-ne ca sunt unii carora le place :)

 

Si cum zici tu sa fac ca sa am... confort? Cand e "aglomeratie grea", adica atunci cand te misti mai mult stand pe loc, tu zici sa stau cu geamul "usor deschis" in plin soare la 40 de grade si sa astept sa... bata vantul? Pai, atunci puteam sa-mi iau Trabant si-mi bagam picioarele in garantia la caroserie :D Si ma mutam in Pitesti, trageam pe drepta si cand treceau bezmeticii de pe acolo cu 80 la ora (in medie), mi se conditiona si mie putin aerul de prin masina! Intre timp eu ma duceam pe jos unde aveam treaba si pe urma duceam troaca acasa. Noapte buna!

Share this post


Link to post
Sfat: Porniti A/C doar cat stati la semafoare pe loc. La demaraj, opreste-l. Nu il tine continuu pornit. Doar cat sa se raceasca tevile de racire. Cand simti ca baga cam cald mai porneste-l. In caz de trafic greu cu porniri si opriri dese, daca nu e necesar nu baga A/C ul.

 

M'ai dat gata cu sfatul asta :(

Share this post


Link to post

Eu zic cum fac eu. Acum daca vreti a incerca...bine daca nu...nu. Oricum multi fac din tantar armasar (sau vor sa faca) calcand acceleratia lui Aveo ca la BMW. Consumul depinde mult si de sofer(stil de condus,experienta pricepere). Acu... eu am perms de 7 ani...dar am condus dom'le ! nu l-am trecut la conserva! In plus toate masinile sunt diferite chiar daca sunt aceleasi. Ca benzina folosesc Mol 95. pot folosi si 98? Fara a produce avarii la masina evident.

 

Aveo 1.4 16 V este posibil sa sara de 10 % in oras,nu cunosc ,nu stiu. Doar am ziz ce am realizat eu.

Edited by tudor2402popescu

Share this post


Link to post

Cand ai fost ultima oara in Pitesti? Aici nu prea se poate merge cu 80 pentru ca exista camere radar si aparate mobile (si sunt chiar foarte dese). In plus, la treceri au pus limitatoare de viteza si nu cred ca-si permite nimeni sa treaca des cu viteza peste ele.

Eu merg cam o data pe saptamana in Bucuresti si sincer este un mare haos. Nu pot sa inteleg cum poti sa spui ca ti-e frica sa mergi in Pitesti cu masina si in Bucuresti nu.

Share this post


Link to post

@tudor2402popescu, parerea mea e ca ai "indesat" prea multa benzina in rezervor de ti-a iesit consumul acela.

Fa consumul ca toata lumea, de la click-ul pompei la aprinderea definitiva a becului (mai clipeste o perioada dupa ce se aprinde prima data) - dupa care realimentare la aceeasi pompa, tot pana la primul click.

Din experienta, la rezervorul meu de 60L mai poti baga chiar 6-7 litri in rezervor de la primul click, dar depinde mult de inclinarea masinii.

Nu e recomandata de loc "indesarea", benzina poate imbiba canistra de carbon ducand la un amestec foarte bogat la pornire.

Share this post


Link to post

Mi-am facut si eu consumul. Asta dupa ce 4 ani nu m-a mai interesat subiectul.

Rezultatul 9.2%. Mers numai prin oras. Cu AC pornit, evident. Ca sa fiu cinstit mi s-a parut mult. Dar citind pe aici vad ca si altii stau la fel. Credeam ca mi-a imbatrinit masina.

Dar inteleg ca pentru plimbatul zilnic in Bucuresti, cind e aglomeratia mai mare, si cind e soarele mai puternic, cam asta e scorul.

Share this post


Link to post

Tot 9-9,5 l urban papa si a mea(fara A/C,ca n`am) .Si merg cuminte ,nu o ridic in turatii  <img src= S">

Edited by puchi

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...