Jump to content
Sign in to follow this  
Satori

Consum - Chevrolet Kalos/Aveo

Recommended Posts

70% extraurban, 30% urban (Buc-CT + ~80km in CT) = 11,33l % :(

Ieri, CT - Buc, mers domol pana la A2, fara retrogradari, max 130kmph + vit. croaziera de 150-160kmph pe A2 = 10,02l % (+observatia ca masina n-a vrut nici moarta mai mult de 163kmph pe drum drept, in a Va)

Astept Buc - CT, insa m-am grabit foarte tare din cauza faptului ca venea seara (intre 160kmph si 170kmph pe A2, ~140-150kmph cand treceam pe langa tiruri ca era...prea puternic 'vortexul' :) ). Aici, dupa ce-am facut plinul cu Top 99+, masina nu mai tragea de la fix 170kmph, insa intr-o vale am prins si 180kmph -si m-am cam speriat- :D )

 

Cu alte cuvinte, in ultima vreme nu mai pot cobori sub 8.5% extraurban si 11.5% urban.

Sa vedem cum reusesc s-ajung la service... :grumpy:

Edited by Immortal

Share this post


Link to post

Ieri am facut un traseu mai lung , adica Ploiesti - Moinesti - Ploiesti.

Consumul de care eu ma declar super multumit a fost de 6,32% .

Mers lunga , dar nu linistit cu 120-130 la ora , si cam 80 in localitate.

Share this post


Link to post

Bey, eu mi-s scandalizat!

Am fost azi la reprezentanta Chevy din Piatra si d-na de acolo mi-a spus ca un Kalos 1,4 16v 5 usi (varianta full- aleasa de mine) consuma cu 2 litri mai mult decat un Aveo model 2006. Ma simt nevoit sa ma indrept spre un Aveo platinum- probabil rosu- ne place si mie si sotiei.

Eu am fost cam contrariat, pt ca deja Aveo ia multisor (~7% mixt)-atunci Kalos (actual Aveo 5dr) va lua 9% mixt? Mi-a mai spus ca ia ~ 10% oras. Is it real? Si altceva- motorul de Kalos 1,4 16v nu e acelasi de pe aveo 16v- si ca de aia consuma asa mult ca e conceptie mai veche.

Consumul la Aveo il consider decesnt spre marisor, dar 5dr ia cu 2 litri mai mult? Putin probabil- rog cei care au Kalos 1,4 16v 94 cp- model 2006-2007 sa-mi aduca o raza de speranta in achizitionarea unei masini hatch. Oana s-a bucurat ca iau 4dr (iubirea mea este 5dr), ca ei nu-i place decat sedan acuma :o fftopic: .

Pana dau masina mi dureaza un pic, dar saptamana asta vreu sa-si gaseasca alt proprietar, mai pun ceva si as avea de un avans de ~45%.

ps: mi se pare cam mare pretul pt un aveo 5dr- care are cd player fara mp3- totusi.

Share this post


Link to post

Nu stiu de Aveo, dar in ceea ce priveste Kalosul, tipa a fost sincera la consum. Daca citesti acest topic iti va fi greu sa gasesti consumuri sub 10% urban la Kalos!

Share this post


Link to post

Doamna mi se pare o dulce- foarte prietenoasa, f comunicativa (i se cre - dar pare a o face din placere- si o apreciez)- si m-a speriat rau cu consum de ~9% mixt. Rata leasing, zapp, Altex, digitv, card credit, butelie aragaz la care se adauga si benzina mancata la greu- putin probabil sa mai sper la un 5dr. Motor de 1,2 nu vreu- trebe turat, iar modelele 1,2 nu au dotari meseriase- iar eu tocmai pe alea le vreau. Deci are dreptate d-na, sa nu ma bag la 5dr, ca e mai elegant 4dr, valoare de revanzare mai mare etc (la mine va sta max 7-8 ani). Din ce am citit in topic- consumuri asa mari se obtin cu motorul in rodaj sau in afara lui? La aveo 4dr-platinum-modelul tatei- a luat la inceput 8%, acum s-a stabilizat cam la 6,8 mixt. O fi bine, nu o fi, tata o mai calca, in vara a mers cu clima la greu (in special pe Low) si scotea max 8- ca mai conducea si sora-mea- soferu' lu' peste- ca-mi puneam centura stand in spate.

Deci sfatul vostru ar fi sa nu-mi iau Kalos/Aveo 5dr cu 1,4 16v 94 cp daca mai tin umpic la consum, asa e?

Nea' Toline, edifica un om care a citit topicul- dar caruia nu-i vine sa creada ca e adevarat ca 5dr e cam sugativa.. :drinkers:

 

later edit @john- ups! eroare ! uitai, taticu', uitai de casco- numa 50 eur, da mai scade dupa primul an :)

Edited by Lucian M

Share this post


Link to post
Rata leasing, zapp, Altex, digitv, card credit, butelie aragaz la care se adauga si benzina mancata la greu

Si Casco, la pret DDP.

Share this post


Link to post

Motorul de 1,4L 16V are consum declarat 8,9 urban / 5,4 extra-urban / 6,7 mixt indiferent de cate usi are masina, asa ca este o neintelegere. Oricum, in haosul si distantele scurte din orasele noastre, consumul urban real este mai mare decat in norma dupa care raporteaza producatorul, un consum de pana la 10% in regim urban este normal. Celelalte valori sunt maximale, mai ales ca nu ai unde s-o forjezi indelungat la viteze peste 120 km/h. Dealerul trebuie sa aiba un prospect si acolo gasesti specificatiile tehnice.

 

In rest, la motoarele pe benzina euro 14 din ziua de azi nu se mai pune problema consumului, iar la motoarele provenite din conceptia GM nu se pune problema rulajului la turatii scazute. Orice motor ai lua, daca tii la el si vrei sa consume cat mai putin, atunci trebuie sa le duci peste 2800 rpm. Abia acolo se trezesc, iar regimul acesta nu le dauneaza pentru ca asa au fost proiectate, ba din contra.

Daca vrei motor de turatie joasa si care sa consume putin, atunci alege unul Diesel.

Motoarele GM de la noi sunt concepute pentru masini de buget scazut, deci, sunt setate sa mearga cu benzina "inferioara" (CO91-95) si consuma mai mult daca le bagi benzina "superioara". Pentru a proteja catalizatoarele si mediul e bine sa folosesti benzina cu procent scazut de sulf.

Share this post


Link to post

Nea' Toline, daca merge aveo la 2800-3000 rpm consuma ok, daca scade la 2500- sa mor de n-ai dreptate- creste consumul (cel putin asa spune BC). Daca-mi spunea altcineva- mai intelegeam- dar cand spune nea' Tolin si mai imi arata si BC ca SCADE consumul daca merg cu 2800-3000 rpm- ajungem la un consens: daca masina mere sub 2500- papa de rupe. Merg cu 120/h- consum mic. Deci d-an de la Chevy are dreptate, dar poate ca nu stie ca trebe mers turat ca sa nu se sperie omul la pompa. Deci ce spuneti, merita un 1,4 5dr- full (am reducere 700 eur la orice model) sau un 1,4 4dr full? Eu as inclina spre 5dr- mi se par muuult mai practice, dar Oanei ii place 4dr. Faza cu consumul deci nu e reala, nu consuma cu 2 litri mai mult decat Aveo 16v, asa e?

Si inca ceva: amandoi (tata si eu) punem petrom 95- merg unse si Aveo si Matiz.

Edited by Lucian M

Share this post


Link to post

De 1,6L 16V nu stiu nene Lucian, doar cine are, poate sa zica.

Eu pot spune ca daca vrei masina de familie, atunci sa iei cel putin 1,4L 16V si 4 usi (spatiu la portbagaj). Motorul de 1,2L este pentru rulaj majoritar urban, cazul meu, iar variantele in 5 usi (hatchback) nu confera spatiu de bagaje (valize) decat pentru maxim 3 persoane, cu bancheta (60%) rabatata.

Ce pot sa-ti recomand este sa nu iei o varianta cu motor de 1,4L si 8V.

Share this post


Link to post

Am comis o greseala- 1,4 16v, nu motor de 1,6-asta e marisor, ma "multumesc" si cu 1,4 16v, cel de 1,2 e cam micut pt placerile mele referitoare la depasiri si viteza in linie dreapta la intrecere cu altii. Eu as vrea 5dr pt spatiul mare la portbagajul cu bancheta rabatata, unde incap muuuulte chestii voluminoase. Mai fabric si mobilier din PAL, ma mai ocup si cu calculatoarele. Masina va trebui sa-mi aduca si bani, nu numai sa-i toace. Matizul s-a descurcat de minune cam la toate aspectele, m-am obisnuit 5dr-hatch, parca mi-ar fi greu cu 4dr-sedan.

Sa nu deviez de la topic-consumul la 1,4 16v Kalos/Aveo cifrat pana in 7% nu ma sperie deloc, am avut dacie care lua 8,5 si facea ca dreq daca o mai piscam, srn lua corect, sub 6% mixt. Tata o tine turata, eu la fel matizul- rar scad sub 3000 rpm, la drum intins 3500 (da la vibratoru' de pe matiz ii trebe pedala).

Kalos 5dr merita luat (mi se rupe de spatiul pt cei din spate) ca la consum ar trebui (logic, zic eu) sa ia mai putin decat 4dr Aveo, care e ceva mai mare. As face si un topic, cu riscul de a cadea in ridicol, ce sa iau: 5dr sau 4dr. Nu ma luati cu eleganta lu' aveo, mie mai mult imi place Kalos 5dr, are ceva care ma face sa-mi bata inima mai tare, farurile alea suparate, botul ascutit, spatele sport cu aripioara, jantele de 15 aliaj etc. Da-l dreq de consum, ca doar n-a lua 8% mixt in conditiile in care merg rar in oras iar majoritatea drumurilor sunt 2x5 km / zi + ce se mai nimereste + drumuri de 100km/zi cand e nevoie de cumparaturi la Iasi sau Bacau (am legitimatii metro si selgros- fac economie si ma si plimb- a doua e mai importanta, mai scot masinuta si nevasta la plimbare si ne luam de gat cu masinile mai tari).

Edited by Lucian M

Share this post


Link to post

Eu am mers anul trecut pana la Gibraltar trecand prin Portugalia (cam 10.000 km), iar anul asta pana la Paris. Am mers sute de km cu viteza de 150-160km/h si pot sa va spun ca am avut un consum marisor 12-13 l/100km. Inaintea kalosului am avut un Cielo standard fara AC, fara toba catalictica cu 8 supape si la aceeasi viteza nu depaseam consumul de 7.5l/100km. Nu sunt un vitezoman dar in Spania se circula pe prima banda cu 140km/h. In masina eram trei persoane si portbagajul plin.

Share this post


Link to post
Ce pot sa-ti recomand este sa nu iei o varianta cu motor de 1,4L si 8V.

 

De ce nu-i recomanzi Toline acest motor?! Eu pe asta il am si nu am de ce sa nu fiu nemultumit de el... si asta o spun si dpv al consumului, "recordurile" mele fiind 8,6 in oras si 5,5 afara... :scarpin:

Share this post


Link to post

e OK consumul al 8v-dar nu se mai gasesc la vanzare. Oricum voiam 16v, e mai bengos la drum, dar nu as crede ca ia mai mult 5dr decat 4dr- eu credeam invers, ca va lua mai putin 5dr decat sedanul- dar se pare ca ma insel. Oricum, la o masina la care platesti leasing tre sa mai ramana si bani de benzina, nu as vrea sa o tin in garaj.

Gata- asta e ultimul meu post aici, ca-mi iau din nou warn pt offtopic, dar fiind totusi vorba de consum Kalos-poate n-am fost prea pe dinafara. Oricum, eu vreau Aveo- 4 sau 5 usi, dar n-as vrea o relatie prea apropiata cu cei de la petrom (care btw- la noi in judet au benzina buna dar cu conditia sa fie statii din oras).

Share this post


Link to post

Iti propun spre lectura un post bestial al utilizatorului dan55 - e drept, scris pe topica referitoare la Lacetti, insa imi place sa cred ca are aplicatii indiferent de motor.

 

http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?s...st&p=214075

Edited by Immortal

Share this post


Link to post

Salut

 

A mea nu mai e in rodaj si se simte bine cu 11 l pe Bucuresti ( nu mai putin ) gen stop rosu, stop verde, accelerat maxim, frina ca mosu' din fata a adormit la volan si de la capat ... dar afara e sub 6 l , tinuta la 150-160 km/h ...

Deci sa fiu multumita cu "calutza" mea?

 

Nu inteleg cum masoara indicatorul ala minune de benzina... e cu "ghici cit mai am in rezervor?" ori sta sus 3/4 - plin si nu misca ... ori cind isi aduce aminte coboara in ritm alert pina imi spune ca mai am putinaaaa  <img src= ("> eu una nu-l inteleg ... o stii Ido si eu inca n-am invatat-o ?

 

 <img src= ">

Share this post


Link to post
[...]dar afara e sub 6 l , tinuta la 150-160 km/h [...]

 

Mda, numai eu iau mai bine de dublu consumului asta la aceleasi viteze?

Oricum, ma'ndoiesc ca masina consuma sub 6l la orice viteza de peste 120kmph. Una e 'regim de croaziera' si alta e 'maxim atins'. Eu am facut A2 numa' talpa si s-a dus, subit, aproape juma' de rezervor... :o

Share this post


Link to post

[dar afara e sub 6 l , tinuta la 150-160 km/h ...

Cred ca te-ai pacalit cand ai facut plinul din nou. Se intampla sa-ti faca impresia la pompa de benzina ca rezervorul s-a umplut si sa nu fie asa.

Share this post


Link to post
De ce nu-i recomanzi Toline acest motor?!

Nu-i legat de consum, care teoretic trebuie sa fie ceva mai mare decat la cel DOHC, dar varianta SOHC la motoare peste 1,2L este de evitat, dovada ca se retrage din productia unora. Avantajele DOHC, daca este exploatat diferentiat in urban si in extra-urban sau cand il calci pe coada, sunt superioare. Tendinta generala este a pastra motoarele SOHC doar la motoarele mici, pana in 1,2L.

Share this post


Link to post

Mancal-ar taticu de motoras ce fain mere el la munte. Si ce mult ii place sa fredoneze din pistonase <:-P gonind pe Calea Bucurestiului din Brasov refrenul: Here I am rockin' like a hurricane. :lavolan:

Si inca cu ce performante. Poate ii fac o clona sa-i dau o versiune de motor si lui Immortal.

Iesit din Constanta in compania deosebita a lui Law si MCojo la exact 22. 10 2006 12 53, alimentat Moll 95 FPb si parcurs 384 km pana sub poalele Tampei. Timpul efectiv realizat este de 4 h 48 min. in care am baut si un espresso la Rompetrol Urziceni. Media orara undeva peste 80 km/h pe un trafic cum il stiti de regula pe acest itinerar.

CONSUMUL = 23, 8 l plin back la Moll BV la intrare. Pompa s-a oprit la 23,2 l insa am mai indesat putin pana la 80 RON. Consumul mediu este de 6,2 l / 100 km sau 6,04 daca luam in calcul primul declick cum a fost alimentata masina la Constanta. Conditii de utilizare A/C OFF, fara incarcatura, dar Radio DEEA la volum 30 :D

Share this post


Link to post

Uite, ca dupa ce vine Vanatorul cu un consum bun extraurban, anunt si eu unul exclusiv urban bunicel daca e sa ma refer la statistica de pe forum, nu prea grozav daca ma uit la datele producatorului.

Adica 9.24 l / 100 km, calculat dupa consumarea unui plin adica pana s-a aprins becul de rosu si parcursesem 423 km.

 

Traseele parcurse au fost variate dpdv al aglomeratiei si traficului, multa treaba am in Baneasa si chiar am prins ambuteiaje avand in vedere ca se tot lucreaza la acel pod mirific si toata zona e cu susu-n- jos, insa ce-i drept am evitat orele de varf, plecand de-acasa fie mai devreme fie mai tarziu, insa am prins si o zi de imi venea sa innebunesc. Se pare ca am mai recuperat week-end ul asta, am bagat cativa km in ambele zile, si stiti ca sambata si duminica se poate scoate un consum mai bun prin oras. Aa.. si sa nu uit, cred ca peste 50 km i-a facut nevasta-mea, fara mine in masina, care nu stiu cum si pe unde a mers, dar asta e alta treaba... :)

Share this post


Link to post
Uite, ca dupa ce vine Vanatorul cu un consum bun extraurban, anunt si eu unul exclusiv urban bunicel .. adica 9.24 l / 100 km,

 

Felicitari, suntem cum se spune in acelasi Cartier ?!

Si daca nu as fi de la Constanta, as zice ca am stil de capitala :lavolan: , judecand dupa consumuri fireste. :D

Edited by safari hunter

Share this post


Link to post

Da, asa se pare, insa ne difera un pic motoarele. Adica am DOHC, insa vad ca la consumuri sunt tot pe-acolo, daca nu cumva SOHC-ul sta mai bine. Chiar nu pricep ce treaba aveau consumurile alea date de producator cu realitatea unde dadea la SOHC vreo 2 litri/100km in plus la 8V fata de 16V.

In ciuda a ceea ce s-a spus mai sus despre SOHC, mi mi s-au parut tare reusite acest tip de motoare la Daewoo, doar cand ma gandesc la Cielo sau Espero (unde mai pui ca la Craiova au revenit la Cielo la SOHC, la fostul job aveam si un Cielo 16V, ori consuma in draci fiindca nu s-a reusit nimic prin service-uri care sa solutioneze aceasta deficienta, ori utilizatorul baga talpa in ea la greu...)

Sunt de-acord ca se castiga aprox. 20 CP la 16V pentru acelasi litraj, insa nu stiu daca ai cu adevarat ocazia sa simti acesti CP in plus in mod regulat prin traficul aglomerat de la noi sau pe DN-urile pline de radare...

Share this post


Link to post
Sunt de-acord ca se castiga aprox. 20 CP la 16V pentru acelasi litraj

 

Pana la 20 de CP ... mai exact 10, 4 CP :D

83,6 la SOHC si 94 la DOHC

Share this post


Link to post

Da, ma rog, ma refeream in general, nu doar la Daewoo sau scpecific la Kalos... La 1.4 litri unii producatori au undeva pe la 75 de CP la 8V si 95 CP la 16V...

Share this post


Link to post

Si cum imi place mie sa pun si dovezi la cele afirmate iata si bordul la intoarcerea de la Brasov. Cum spuneam ca am facut plinul de la Moll la sosire si m-am mai plimbat ceva prin imprejurimile Brasovului, iar la plecare acul era cu foarte putin sub linia de plin. Eu interpretez empiric consumul cam asa:

3 sectoare a 8 litri = 24 minus 2 litri care cred ca mai sunt pana la cea de-a 3-a linie dau un total de 22 litri consumati la cei 386 km rezultand un consum de 5,7 litri / 100.

Multumit MCojo? Trebuie sa spun ca traficul a fost destul de fluent si cred ca se datoreaza si faptului ca am coborat ... de la munte :D

post-2099-1162014145_thumb.jpg

Edited by safari hunter

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...