Jump to content
Sign in to follow this  
zalmoxis

Politica Fratilor

Recommended Posts

Nu-ti fie frica, crin nu va mai veni presedinte. Nu e pe tabel. A aflat si el, si ti-a zis si in direct: "cel mai frica imi e de departamentul de stat al statelor unite".

Altfel jocul s-a incheiat, spor la postat pe toate siteurile din romania si world wide si la jignit colegi.

Share this post


Link to post

Nu as ofta usurat inainte de a sari groapa. Cine crezi ca va ales in 2014 ? MRU, DDD ? Cum ii dai jos ?

 

Despre restul:

1) Te rog nu mai fa presupuneri fara temei. Nu postez pe un alt site. Daca nu esti in cunostinta de cauza, mai bine intrebi, aici sau pe pm, in loc sa postezi minciuni.

2) La jigniri ma confunzi cu Sebian.

 

Sa repet ?

N-am atacat pe nimeni, doar mi-am expus parerea (imi dati voie, da ?). Daca e contrarie cu a unora dintre voi, n-aveti dreptul de a ma numi rosu, uselist, n-aveti dreptul de a-mi stalci nick-ul etc. Dupa ce trece de un anumit nivel (cel al decentei), jocul devine plictisitor si jignitor.

Edited by Amentys

Share this post


Link to post

zeneseu - sigur ca au dreptul sa participe toti cetatenii romani majori, oriunde s-ar afla ei, nu le-a luat cineva acest drept, ei pot vota cu ajutorul listelor suplimentare.

Ce nu stiu daca intelegi e ca odata cu schimbarea domiciliului romanesc cu unul din alta tara, legea prevede (da, chiar si in prezent) ca acestia sa fie scosi de pe lista electorala permanenta a comunei/orasului in care locuia.

...si pusi in lista permanenta a localitatii in care are domiciliul. Nu confunda termenul de "a locui" cu "a avea domiciliul".

Sunt sute de mii/milioane de romani plecati de ani de zile, care nu s-au mai intors deloc in tara sau poate maxim 1 luna pe an sau la 2-3-4-5 ani. Acesti oameni nu mai fac parte din populatia stabila a tarii, asadar nu mai au dreptul sa figureze in listele electorale permanente, liste in baza carora e calculat cvorumul. Asa e legea.

Care lege mai? Daca e cetatean roman si in evidenta nationala a persoanei figureaza cu domiciliu stabil in Romania in "cucuieti" poti sa-i sufli si-n c*r ca nu ai dreptul de a-l scoate de pe lista electorala permanenta. Clar?

 

Vorbiti "pe lege"...pe care lege?

Figurezi pe lista permanenta a unitatii administrativ-teritoriale unde ai domiciliul si punct. Nu puneti botul la vrajeli ca nu-s in tara decat 6 luni pe an. Astea-s motive scotocite de jurnalisti formatori de opinie care nu-s in stare sa faca diferenta intre infractor si contravenient dar ei stiu sa vorbeasca pe lege.

Pentru carcotasi, legea poate fi interpretata de Legiuitor (adica de ala care a facut legea) sau de instantele de judecata.

Cand ratatii aia de papagali ce apar pe la TV vor avea aceasta calitate, voi mai sta sa ascult cele spuse de ei.

P.S. Faptul ca ridici mana sa votezi sau nu o lege, nu-ti da neaparat calitatea de legiuitor.

 

P.S.2 Sursa AEP (autoritatea electorala permanenta)

Listele electorale

 

 

cuprind cetăţenii cu drept de vot, împărţindu-se în listele electorale permanente şi speciale. a. Listele electorale permanente se întocmesc pe localităţi şi cuprind toţi cetăţenii cu drept de vot care domiciliază în localitatea pentru care au fost întocmite. Primarul unităţii administrativ-teritoriale împreună cu serviciile de evidenţă informatizată a persoanei din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor întocmeşte şi actualizează listele electorale permanente. Aceste liste se întocmesc pe străzi, în ordine alfabetică şi trebuie să cuprindă în ordinea numărului imobilelor în care locuiesc alegătorii, numele, prenumele, codul numeric personal, domiciliul, denumirea, numărul şi seria actului de identitate, precum şi numărul circumscripţiei. Se radiază din listele electorale permanente persoanele decedate, persoanele care şi-au pierdut cetăţenia română şi persoanele care şi-au pierdut drepturile electorale. b. Listele electorale speciale se întocmesc pentru cetăţenii cu drept de vot care nu se regăsesc pe listele electorale permanente, pentru cei care votează la secţiile de votare înfiinţate pe lângă unităţile militare, spitale, cămine de studenţi şi elevi, misiunile diplomatice şi pentru bolnavii netransportabili care solicită să voteze la domiciliu.

Poftim domnilor discutii pe lege.

Va astept cu pareri contrarii pe marginea unor documente oficiale si nu interpretari eminesciene ale legii.

Edited by zeneseu

Share this post


Link to post
Daca e cetatean roman si in evidenta nationala a persoanei figureaza cu domiciliu stabil in Romania in "cucuieti" poti sa-i sufli si-n c*r ca nu ai dreptul de a-l scoate de pe lista electorala permanenta.

Cu asta ai zis tot ce era nevoie.

Câtă vreme apartenenţa la corpul electoral e stabilită pe baza existenţei dreptului de vot şi nu a înscrierii ca elector, restul e can-can.

 

Singura problemă reală, dar nesemnificativă statistic, priveşte cetăţenii români cu drept de vot decedaţi în afara graniţelor, a căror radiere din evidenţa naţională a persoanelor nu se poate face automat, ci doar în raport cu bunăvoinţa rudelor de a anunţa "organele".

 

La alte motive intra, in special, cei care sunt in incapacitate de vot, care n-au unde sa voteze. Ma refer la milioanele de romani plecati peste granite. Si ei ne arata degetelul ? ;)

 

You're wrong. So wrong. Au unde să voteze. Dacă chiar mureau să-l ardă pe Băsescu se duceau la cea mai apropiată reprezentanţă diplomatică. Asta ca să nu zic că veneau în ţară, pe raza localităţii în care au domiciliul stabil (şi eventual mai votau şi-n toate satele de pe drum, prin Dolj, Teleorman, Giurgiu...). Dar nu au făcut asta, au ales să nu se prezinte. Din motive financiare, politice sau de care or fi fost ele, dar asta au ales. Nu poţi spune că au fost în "incapacitate de vot", ci doar că au ales să nu se prezinte la vot. Şi eu, când l-au scos dragii mei con-orăşeni primar pe Oprescu acum 4 ani, eram într-o mare incapacitate de vot, ambalată la sticle de jumate, pe o plajă din lume. Pe vremea aia se alegea primarul din 2 ture, nu cumva trebuia să fiu scos din cvorum? Păi nu, nu? Dacă mă durea aşa de tare de doctorul lu' peşte îmi mişcam slipu' la primul consulat şi mă exercitam, nu? Dar deşi nu-l vroiam pe Oprescu, am ales să mă doară în cur, aşa-i? Cum au ales şi cei 3 milioane acum.

 

Mai mult, de unde ştii câţi din cei 3 milioane [cifră care a ieşit din burta lui T(âmp)itus Corlăţean şi pe care nu a detaliat-o/ demonstrat-o nimeni, by the way!] nu au boicotat de fapt refendumul, cu intenţie, ei locuind de fapt pe strada cu ambasada?? Pe ei de ce să-i scoţi din cvorum? Cu studenţii din afară, cu bursierii de tot felul, cu personalul diplomatic ce facem? Îi scoatem?

Share this post


Link to post

Horatiu - Nu imi permite timpul sa caut acum, dar am vazut clar cum preciza chiar AEP in documentele sale ca listele electorale permanente se fac pe baza populatiei stabile din Romania, adica populatia din interiorul granitelor. Si e foarte importanta aceasta conditie. Chiar te indemn sa cauti in ce sens e definita populatia stabila si atunci vei intelege. Si mai sunt articole si legi care se bat cap in cap, dar un lucru e sigur: pentru a fi sters de pe liste nu trebuie sa fii mort, nebun sau sa-ti pierzi cetatenia. E aproape absurd. Si articolul pus de tine poate fi reinterpretat de cine vrea, cum vrea, iar cine are puterea, face ce vrea cu aceste prevederi, fie intr-un sens, fie in celalalt.

 

Chiar daca pe buletin scrie ca ai domiciliul stabil in Cucuieti, dar esti plecat cu anii din Ro si mai ales daca figurezi cu rezidenta, deci domiciliu stabil in alta tara, autoritatile te pot taia de pe lista.

Asadar, daca ai mai mult de 12 luni si 1 zi, organu' te sterge legal, fara probleme. Ca autoritatile locale n-au facut asta pana in 2012, e alta discutie. Ca Ponta n-a facut acest lucru acum, in primul rand ca n-a fost suficient timp, iarasi, e alta discutie.

 

Legile sunt interpretabile (maretia dreptului, cum spune Zegrean), iar daca M.A.I., prin autoritatile locale de control, decide sa taie oamenii cu milioanele de pe lista, ne place sau nu, o fi bine sau nu, o face 100% legal.

Edited by Amentys

Share this post


Link to post

Si iarasi vorbim vorbe. Rezidenta/resedinta nu e totuna cu domiciliul. Asta sa fie clar. Lista permanenta trebuie sa cuprinda TOTI cetatenii romani cu drept de vot. Listele speciale sunt destinate unor situatii speciale. Eu imi aleg domiciliul stabil (in conditiile legii) acolo unde doresc si nimeni nu imi poate impune altfel. Daca eu am domiciliul in Cucuieti, nimeni nu imi poate spune ca sunt obligat sa stau acolo 365 zile pe an, 24/24. A elimina un cetatean roman de pe lista electorala permanenta este un abuz. Atata vreme cat tu ai CNP emis de statul roman nu ai cum sa fii scos din lista electorala permanenta.

Ca ma scoate din Cucuieti si ma baga in Hamburg, e cu totul alta poveste; dar eu figurez in lista electorala permanenta. Mai mult de atat, intr-o problema de interes NATIONAL nu ai cum sa interzici unui cetatean sa-si exprime parerea. E ilegal.

Ce va baga voua in cap useleii sunt basini politice.

Documenteaza-te exact, cauta legislatia si interpreteaz-o in spiritul ei. Apoi discutam. :)

 

Si ca sa te parafrazez,

Legile sunt interpretabile (maretia dreptului, cum spune Zegrean), iar daca M.A.I., prin autoritatile locale de control, decide sa taie oamenii cu milioanele de pe lista, ne place sau nu, o fi bine sau nu, o face 100% legal.

 

:worthless:

 

P.S. Radea natiunea de juristul Boc ca a dat cu oistea de gard, dar domnul doctor in drept ponta il darama fara oiste.

Edited by zeneseu

Share this post


Link to post

S-a lucrat cu materialul clientului! Ce mai vor acum ?Cacarau sa plece acasa ,a stat prea mult la Cotroceni, il vad avand soarta lui Geoana !

Share this post


Link to post

Simti ca ai cistigat ceva zilele astea ?

Nu dar imi place sa il necajesc pe colegul Ametitys ;) Am zis de mai multe ori ca ma doare'n'brisca si de Base si de Antonescu si de Ponta si de Felix si de etc etc

Share this post


Link to post

@amentys

Si sa nu mai vorbim vorbe, uite ce zice o hotarare a BEC (Biroul Electoral Central-format numai din judecatori de profesie)

http://pesurse.ro/#/...ind-listele-e-/

 

sau.

http://www.becrefere...i/Hot nr.34.pdf

 

 

Pe 28 iulie, BEC a emis o hotărâre de interpretare a articolelor din legea referendumului privitoare la listele electorale permanenente, stabilind că la referendumul de demitere se aplică definiţiile listelor date de legea 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi Senatului.

...

"Biroul Electoral Central hotărăşte: În cazul referendumului naţional pentru demiterea preşedintelui României sunt aplicabile prevederile Titlul I al legii nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi Senatului şi pentru modificarea şi completarea legii nr. 67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, a legii administraţiei publice locale nr. 215/2001 şi a legii nr. 393/2004 privind statutul aleşilor locali, în măsura în care legea nr. 3/2000 nu dispune altfel", se arată aşadar în decizia Biroului Electoral Central.

Uite, te-am mai ajutat cu niste legi. ;)

Edited by zeneseu

Share this post


Link to post

Te rog eu, nu deveni nesimtit si nu te mai ridica neintrebat si potoleste-te in a face aprecieri false asupra orientarii mele politice.

 

Cool down, sterge-te tu de spuma, nu-mi mai poci nick-ul si fii civilizat. Ok ? ;)

Bai kakametitule cand vorbesti cu mine sterge-te la bot ca duhnesti a fundul lui Felix...asta ca tot ma faci nesimtit si simti nevoia sa fii sodomizat...politic

Share this post


Link to post

Nu as ofta usurat inainte de a sari groapa. Cine crezi ca va ales in 2014 ? MRU, DDD ? Cum ii dai jos ?

Acum juma de an nici nu stiai cine e MRU, sau nici macar nu iti trecea ca prin cap ca ar putea fi candidat.

Doi ani e cale lunga. Lucrurile se petrec cu viteza. Dar cand vezi numai 12 cm linga satul tau, crezi ca aia e lumea.

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

..Ca autoritatile locale n-au facut asta pana in 2012, e alta discutie. ..

In ce baza puteau autoritatile locale sa scoata din liste cetateni cu domiciliul in Romania?! Iti vorbesc in calitate de persoana responsabila cu actualizarea listelor electorale permanente. Cum pot eu semna sa fie scos din lista Dorel, care munceste la capsuni de 2 ani, n-a mai trecut pe acasa dar mai da din cand in cand un telefon parintilor?! Pe baza declaratiilor parintilor, sau a lu' tzatza Floarea de la coltul strazii?! Dorel a plecat legal acum 2 ani, pe baza de contract ptr 3 luni. A ramas acolo in continuare, dar mie nu-mi da nimeni dreptul sa-l scot din liste, chiar daca pe el il doare in capsuna de uselisti, pedelisti sau alti ..isti. Si habar nu are cata lume a muncit pentru nimic doar ca el nu si-a facut formele legale de stationat printre capsuni.

E usor de afirmat ca de vina sunt autoritatile locale, dar a coborat cineva pana la prima treapta a acestei instabile scari a listelor electorale, sa intrebe functionarul ala cel mai de jos: bai nene, iti da voie legea sa radiezi din liste capsunarul plecat fara acte? Mortul, infractorul si debilul cu acte mai apar pe liste, dar numai din erori umane, care se pot corecta rapid si in timp util. Dar cu Dorel nu pot face nimic, poate doar sa-l astept la aeroport cu urna mobila.

Edited by ileana

Share this post


Link to post

Bai kakametitule cand vorbesti cu mine sterge-te la bot ca duhnesti a fundul lui Felix...asta ca tot ma faci nesimtit si simti nevoia sa fii sodomizat...politic

Nu te-a facut (Te rog eu, nu deveni nesimtit ), ci ai devenit tu :D

Share this post


Link to post

Sebian, Amentys si augustinionut va rog incetati cu atacurile la persoana.

Share this post


Link to post

Foarte bună intervenţia Ilenei (aia de mai sus, cu actualizarea listelor). Dar inutilă pentru cei care vor să rămână singuri pe liste.

"3 milioane trebuie să dispară şi gata! Duceţi-vă dracu' ăştia care ocupaţi degeaba listele electorale permanente şi nu veniţi la vot!"

Dacă la vot veneau 5 milioane, trebuiau să dispară 8 milioane şi gata!

Share this post


Link to post

Nu te-a facut (Te rog eu, nu deveni nesimtit ), ci ai devenit tu :D

Buna dimineata.

Sebian, Amentys si augustinionut va rog incetati cu atacurile la persoana.

N-am supt la aceeasi tzatza ca sa ma faca nesimtit si sa-mi spuna cand am voie sa vorbesc un puradel de 25 de ani...

Edited by Sebian

Share this post


Link to post

Nu ne-am scrofalit de la masini si ne scrofalim de la politica? Chiar nu putem sa atacam ideea si nu persoana?

 

LE: Ceva interesant:http://www.gandul.info/politica/cum-au-ratat-ponta-si-antonescu-sa-l-demita-pe-basescu-greseala-usl-care-a-anulat-votul-a-7-4-milioane-de-romani-9970178

Edited by danutza

Share this post


Link to post

Interesant? E doar pura realitate. In 20 de ani nu am vazut o lege sa fie buna. Gandita, mestecata si verificata pe toate partile apoi eliberata pe piata.

S-au faulat singuri la faza asta. Partea proasta e ca in loc sa recunoasca si sa-si vada de ale lor, gasesc pe altii sa dea vina.

Tipic politicii romanesti.

Share this post


Link to post

Pai si de ce nu te duci la tine in tara, in Ungaria, daca nu-ti place de ai nostri?....ungure! :mrgreen:

Share this post


Link to post

... De...ciuda... :tongue:

Edited by zeneseu

Share this post


Link to post

ciudosule :mrgreen:

Share this post


Link to post

Bai kakametitule cand vorbesti cu mine sterge-te la bot ca duhnesti a fundul lui Felix...asta ca tot ma faci nesimtit si simti nevoia sa fii sodomizat...politic

Nu te-am facut nesimtit, te-am rugat sa nu devii nesimtit si sa fii civilizat. Citeste din nou.

 

Cand repeti obsesiv, post dupa post, nick-ul meu (si intr-o forma stalcita), inseamna ca ai o problema. Inteleg o gluma, chiar si in contextul unor discutii lejere despre politica, dar se vede de la o posta ca ai intrecut masura. Te-am rugat sa te opresti, dar vad ca tot nu intelegi.

 

Ba chiar te-ai dat si la injurat mai nou. Crezi ca mie mi-ar fi greu sa arunc cu kakat in tine sau ce ?!? Pentru asta, insa, se pare ca ar trebui sa cobor cam multe trepte pana la nivelul tau.

Edited by Amentys

Share this post


Link to post

Cred ca gresesti directia copilu', ai de urcat multe trepte pana sa ajungi la nivelul meu. Recunosc, prima data am citit in viteza nickul tau si l-am stalcit, fara intentie, dar cand am vazut ca in loc sa imi atragi frumos atentia tu ma iei la mijto cu sebianus...am continuat. Anyway, de acum inainte ai ignore de la mine, nu meriti sa-mi fortez nici macar cel mai lenes neuron sa-ti raspund. Mai maturizeaza-te, ia-ti si tu un job serios, nu latrator pentru Voiculescu, si dup-aia mai discutam.

Edited by Sebian

Share this post


Link to post

Sebian, incetarea, s-a inteles ? iar faci chat, iar sari aiurea la hartza desi nu postezi on-topic. Data viitoare cand mai trebuie sa zica cineva asta, se lasa cu ban definitiv.

Share this post


Link to post

Iar incepi cu amenintari sau inca simti nevoia sa-ti afirmi pornirile dictatoriale? Stii foarte bine ca nu ma inlacrimeaza banul, indiferent ca e definitiv sau temporar. Daca te face sa te culci satisfacut diseara da-i...abuzurile se platesc si ele la un moment dat ;)

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...