Jump to content
Sign in to follow this  
zalmoxis

Politica Fratilor

Recommended Posts

Uita-te 3-4 pagini in spate, Sebian pare un om intr-adevar credincios. Nu e post de-al lui fara sa-l ponegreasca pe satana.

Nu sunt credincios, ma plateste Paunescu sa-l laud pe Base si sa-l ponegresc pe satana...pe Chucky adica :D

Share this post


Link to post

Olimpicii romani la matematica n-au fost premiati anul acesta. Nu sunt bani, spun guvernantii

http://www.realitate...l#ixzz23bPoLs3Z

Mai avea putin si dadea medalii si la femeile de serviciu !!!

Share this post


Link to post

@Amentys

 

Ma bucur din nou de comparatia simulacrului de proces al lui Ceausescu cu simulacrul demiterii lui Basescu pentru incalcari grave ale Consitutiei. Da, ai dreptate, sunt comparabile, doua monumente ale justitiei de tip iliescianist.

Share this post


Link to post

Corect :mrgreen: , cu un singur amendament: justitia de azi e a Basescului. Si serviciile, desigur ! Dar poate te refereai la justitie in general, ca termen, principiu.

 

Altfel, un lucru e sigur. Parlamentarii, acesti stimabili alesi ai cetatenilor, au mirosit setea de sange a romanilor.

Prin urmare, natural si firesc, l-au suspendat, iar poporul l-a executat post-5587-0-51200700-1345218326.gif .

 

Ramane de vazut daca Cei 9 Magnifici vor avea curajul sa-l resusciteze.

Edited by Amentys

Share this post


Link to post

justitiei de tip iliescianist.

Dar modul in care un singur om ordona, comanda si dirijeaza DNA-ul si Parchetul, asta ce tipologie mai e ?

Edited by smailmiami

Share this post


Link to post

Mah sa-l trezeasca careva pe Chucky sa-l anunte ca trebuie sa-si faca bagajele :D

 

Condoleante colegului Ametitys pentru pierderea suferita ;)

Share this post


Link to post

Multumesc colegu' Sebianus, dar nu tin doliu :P . Sa o saruti bine-bine pe Aspazia pentru cadou.

 

Democratia a invins: 6 mos craciuni portocalii au aratat post-5587-0-19319600-1345551897.gif celor 7,5 milioane de romani :veneratie:

Edited by Amentys

Share this post


Link to post

Comparati si voi reactiile celor 2 de la usl : sigur Ponta a vorbit cu ilici inainte, mi se pare mult mai calculata declaratia lui. Crin, nu numai ca nu se tine de cuvant ( crin=base ) dar nu-l intereseaza ca taraste tara in mocirla, el vrea cu orice pret sa-i ia locul lui base, un mare p..c. Daca va mai fi un referendum ( cum sustine pnl-ul ) eu sigur il voi vota pe base, chiar daca sunt impotriva lui; imi pare rau ca m-am luat dupa papagalii astia.

Edited by korydon

Share this post


Link to post

Democratia a invins: 6 mos craciuni portocalii au aratat post-3777-0-70357600-1345557689.gif celor 7,5 milioane de romani :veneratie:

 

Corect ar fi să spunem că unui număr de români egal cu (numărul de înregistrări unice din autorii celor 7,4 milioane de voturi în favoarea demiterii) li s-a arătat post-3777-0-70357600-1345557689.gif de către un număr de români egal cu (cei 6 magnifici plus restul până la numărul total al cetăţenilor români cu drept de vot). Care-or fi mai mulţi, ăia cu post-3777-0-70357600-1345557689.gif sau ăia cu  <img src= ("> ?

Edited by rm.popa

Share this post


Link to post

Corect ar fi să spunem că unui număr de români egal cu (numărul de înregistrări unice din autorii celor 7,4 milioane de voturi în favoarea demiterii) li s-a arătat post-3777-0-70357600-1345557689.gif de către un număr de români egal cu (cei 6 magnifici plus restul până la numărul total al cetăţenilor români cu drept de vot). Care-or fi mai mulţi, ăia cu post-3777-0-70357600-1345557689.gif sau ăia cu  <img src= ("> ?

Share this post


Link to post

Corect ar fi sa spunem ca unui numar de romani egal cu (numarul de înregistrari unice din autorii celor 7,4 milioane de voturi în favoarea demiterii) li s-a aratat finger.gif de catre un numar de romani egal cu (cei 6 magnifici plus restul pana la numarul total al cetatenilor romani cu drept de vot) ...

Ca ramine Basescu la Cotroceni e OK, eu unul nu cu asta am probleme, dpvpd legal este corect asa. A riscat, a cistigat. La un moment dat a incercat sa joace tare, probabil ca aia a fost chiar o iesire personala (vezi Iasi), insa a fost rapid sfatuit sa stea domol si asa a iesit mai bine (pentru el) asa. Spre surpinderea multora (si a mea) USListii nu au masluit listele electorale, prea au stat toate lupele atintite asupra lor. Dar sa insisti pe ideea ca toti ce care nu s-au prezentat la vot l-au sustinut pe TB asta mi se pare de-a dreptul pueril. Eu tot nu pricep unde este problema in a recunoaste realitatea, USListii s-au aruncat ca prostii cu capul inainte, Base s-a facut ca pica in capcana si le-a tras-o. Atit, nimic mai mult. Vreau sa-l vad si eu pe cel care chiar crede ca TB este sustinut real de 50%+1 din romani si care este suficient de realist pentru a nu-i include pe cei dezinteresati + alte categorii de votanti de partea lui.

 

Per ansamblu, de cistigat nu a cistigat nimeni. Mentin ceea ce am zis inca de la inceput, este "lose-lose situation". Base este compromis definitiv, singurul lucru pe care l-a realizat este ca si-a pastrat pozitia. Cui va folosi (daca va folosi) asta, vom mai vedea. In tabara cealalta, daca inainte consideram ca Ponta+Crin sint personaje efemere pe scena politica romaneasca, acum am devenit ceva mai ferm. Crin nu are ce sa caute la Cotroceni. Cum bine zicea korydon mai sus, Ponta a avut o prestatie ceva mai echilibrata; totusi, nu ma convinge ca este capabil sa gestioneze o situatie incordata. Mai multa diplomatie si mai putin testosteron i-ar fi fost de folos. Cu toate declaratiile ambilor, cred ca USL-ul nu o vor mai duce mult, s-ar putea sa treaca de alegeri. Chiar si asa, banuiesc ca vor fi destul de multi cei care vor incepe sa ii conteste pe fata pe cei doi leaderi. Pozitia lui Daniel Constantin in cadrul PC-ului este mult mai sigura insa pe asta nu-l consider demn de luat in seama, de unul singur probabil ca nu va putea fi ales nici macar intr-o pozitie de consilier local ...

 

Lasind putin la o parte partea legata strict de politica, a fost foarte interesanta reactia bursei la decizia CCR. Intr-o prima faza EUR-ul a crescut putin dupa care s-a stabilizat. Concluzia mea este clara: pe fondul unei instabilitati politice si a unei economii praf cursul valutar risca sa fie scapat din mina, in orice moment, de BNR, cu toate rezervele lor. Pe de alta parte, indiferent cine este la Cotroceni sau la Palatul Victoria, sintem prea adinc bagati in buda pentru a emite pretentii ca reglarea cursului valutar se face strict pe criterii economice. Sint absolut convins ca, daca decizia CCR era alta, asistam la aceeasi evolutie a cursului de schimb. Si cind te gindesti ca asta este folosita ca moneda politica ...

Edited by Salex

Share this post


Link to post

'Ţară de secături, ţară minoră, căzută ruşinos la examenul de capacitate în faţa Europei Aici ne-au adus politicienii ordinari, hoţii improvizaţi astăzi în moralişti, miniştrii care s-au vândut o viaţă întreagă, deputaţii contrabandişti Nu ne prăbuşim nici de numărul duşmanului, nici de armamentul lui, boala o avem în suflet, e o epidemie înfricoşătoare de meningită morală.'

(Octavian Goga, 1916)

Edited by hitman

Share this post


Link to post
La un moment dat a incercat sa joace tare, probabil ca aia a fost chiar o iesire personala (vezi Iasi), insa a fost rapid sfatuit sa stea domol si asa a iesit mai bine (pentru el) asa.

N-a riscat animalul... politic nimic. A şi explicat ulterior planul: a îndemat la început oamenii să participe la vot, dar doar până a avut confimarea pragului electoral, prin promulgarea de către micuţul interimar. Când s-a văzut cu pragul în buzunar, a schimbat foaia şi a şi recunoscut asta.

Cât despre... care sunt mai mulţi... n-am zis că-s mai mulţi ăia care-s cu Băse. Am zis că-s mai mulţi ăia care au decis deznodământul, prin boicot, lene sau alte motive, şi de la ei toţi au servit degeţelul ceilalţi maxim 7,4 milioane care vor să scape de Băse. Nu doar de la cei 6 ccr-ei.

 

LE: ca să nu ai probleme cu diacriticele foloseşte full editor-ul. :thumbl:

Edited by rm.popa

Share this post


Link to post

La alte motive intra, in special, cei care sunt in incapacitate de vot, care n-au unde sa voteze. Ma refer la milioanele de romani plecati peste granite. Si ei ne arata degetelul ? ;)

 

In tara asta nu-s mai mult de 10.5 milioane de oameni cu intentie de vot, interesati de politica si de legatura acesteia cu viitorul lor. De vreo 12 ani n-au venit mai multi la stampilat.

Cand a fost ales Jucatoru' au venit 10 milioane in total. Din astea scazi 7.4 si rezulta nu mai mult de 2.6 mil de sustinatori activi, boicotanti sau cum or fi ei.

 

De fapt astazi si 2.6 mil e un nr generos, ca nu toti traiesc bine, deci in acesti 3 ani au mai plecat din ei peste hotare.

 

Asadar, serios vorbind, in realitate 6 cecerei + cati romani au aratat post-5587-0-02978700-1345585892.gif cu intentie si vointa celor 7.400.000 ?

Edited by Amentys

Share this post


Link to post

Cand e vorba de cvorum nu poti sa-i excluzi pe cei plecati decat daca le retragi cetatenia romana.Cvorumul se refera la cetateni romani cu drept de vot, nu la cetateni romani cu posibilitate de vot.

Share this post


Link to post

Danutza, nu eu ii exclud pe cei cu domiciliul sau resedinta in strainatate, ci legea o face. Si asta fara a le retrage cetatenia romana.

Cvorumul se refere la cetatenii romani cu drept de vot din interiorul granitelor tarii.

 

Art.1 alin. (3) Este declarat ales candidatul care a intrunit, in primul tur de scrutin, majoritatea de voturi ale alegatorilor inscrisi in listele electorale permanente.

http://e-juridic.man...icial-7605.html

 

!! In caz ca inca nu stie toata lumea, listele electorale permanente cuprind toti cetatenii cu drept de vot din Romania, adica de pe teritoriul Romaniei. Daca un roman are domiciliul sau resedinta in alta tara, acesta este sters din lista electorala permanenta, dar are in continuare posibilitatea sa voteze pe listele suplimentare din strainatate.

 

Si ce declara chiar Ograda Constitutionala:

 

Curtea reţine că în urma adoptării Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.97/2008 (.) a fost abrogată teza a doua a art.26 alin.(1) din Legea nr.35/2008, text care prevedea că listele electorale permanente ce cuprind cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate se întocmesc de către Autoritatea Electorală Permanentă şi vor sta la baza delimitării secţiilor de votare ce vor fi organizate în străinătate. Aşadar, Autoritatea Electorală Permanentă nu mai întocmeşte asemenea liste, cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate având în schimb dreptul de a vota în mod liber în străinătate pe liste electorale suplimentare () Raţiunea pentru care aceşti cetăţeni nu sunt înscrişi în listele electorale permanente rezidă în faptul că nu au domiciliul în ţară astfel încât numărul acestora nu poate influenţa cvorumul legal de participare la referendum, respectiv majoritatea persoanelor înscrise pe listele electorale permanente

http://www.ghimpele...ale-permanente/

 

Trebuie retinut un lucru important: cei care se ocupa cu actualizarea listelor electorale permanente, adica primarii, nu au facut acest lucru de multi multi ani din diverse motive sau interese.

Prin urmare nr. oficial de alegatori din prezent de 18.300.000 este FALS !

 

LE:

Pentru a nu se pierde in context, reiau intrebarea:

Asadar, serios vorbind, in realitate 6 cecerei + cati romani au aratat post-5587-0-02978700-1345585892.gif cu intentie si vointa celor 7.400.000 ?

Edited by Amentys

Share this post


Link to post

Vreau sa-l vad si eu pe cel care chiar crede ca TB este sustinut real de 50%+1 din romani si care este suficient de realist pentru a nu-i include pe cei dezinteresati + alte categorii de votanti de partea lui.

Orice om cu putina inteligenta sanatoasa va spune ca aia 50%+1 din romani au sanctionat defapt clasa politica si situatia actuala din politica din Romania. Restul e can-can. Sunt pure speculatii ale lui Tb si declaratii disperate ale usl-ului.

Si nu, nu e lose-lose situation. E doar lose situation pentru noi, astia "multi si prosti" Clasa politica indiferent de pozitie e totdeauna in "win situation" Adica win (ei) - lose (noi) situation.

 

La alte motive intra, in special, cei care sunt in incapacitate de vot, care n-au unde sa voteze. Ma refer la milioanele de romani plecati peste granite. Si ei ne arata degetelul ? ;)

 

In tara asta nu-s mai mult de 10.5 milioane de oameni cu intentie de vot, interesati de politica si de legatura acesteia cu viitorul lor. De vreo 12 ani n-au venit mai multi la stampilat.

Cand a fost ales Jucatoru' au venit 10 milioane in total. Din astea scazi 7.4 si rezulta nu mai mult de 2.6 mil de sustinatori activi, boicotanti sau cum or fi ei.

 

De fapt astazi si 2.6 mil e un nr generos, ca nu toti traiesc bine, deci in acesti 3 ani au mai plecat din ei peste hotare.

 

Asadar, serios vorbind, in realitate 6 cecerei + cati romani au aratat post-5587-0-02978700-1345585892.gif cu intentie si vointa celor 7.400.000 ?

Eh lasa.

Mai exact li s-a aratat degetul milioanelor de romani aflati in incapacitate de vot (din cauza ca erau peste granite) de catre organizatorul referendumului. Si nu odata ci de doua ori. Noua, alora care au votat pro/contra ori care nu au votat ni se arata degetul zilnic de catre niste catei care trag cu disperare de ciolan in toate partile. Da, trebuie sa fim fericiti si multumiti, macar vom ramane cu degetul pe cand cateii nu vor mai avea nimic dupa ce va disparea osul.

Mai mult de atat, cecereii aia sunt pusi acolo sa vegheze la respectarea constitutiei si nu la deformarea ei dupa bunul plac al nu stiu cui(inclusiv a cecereilor). Ne place nu ne place, ar fi cazul sa realizam odata ca respectarea legilor este imperativa si nu optionala.

Ghinionul usl-ului ca nu a reusit sa mobilizeze lumea la referendum. Ar trebui acum sa spunem ca renuntam la constitutie numai sa nu planga? Or fi pus peste 7 milioane de romani stampila impotriva lui basescu, dar cine e de vina ca nu au reusit sa realizeze cvorumul necesar?... nu raspundeti...stiu ...Basescu e de vina.

 

Danutza, nu eu ii exclud pe cei cu domiciliul sau resedinta in strainatate, ci legea o face. Si asta fara a le retrage cetatenia romana.

Cvorumul se refere la cetatenii romani cu drept de vot din interiorul granitelor tarii.

...

!! In caz ca inca nu stie toata lumea, listele electorale permanente cuprind toti cetatenii cu drept de vot din Romania, adica de pe teritoriul Romaniei. Daca un roman are domiciliul sau resedinta in alta tara, acesta este sters din lista electorala permanenta, dar are in continuare posibilitatea sa voteze pe listele suplimentare din strainatate.

 

In caz ca nu stie toata lumea, votul poate fi exprimat de catre cetatenii romani. Cetatenii romani cu drept de vot, figureaza implicit si obligatoriu pe listele electorale permanente chit ca stau in Romania sau nu. Lista electorala permanenta cuprinde toate persoanele cu cetatenie romana care au drept de vot. Manevra asta cu subtierea listelor electorale este pe cat de ilegala pe atat de puerila. In acest fel, si eu care am votat pe o lista suplimentara (fiind plecat in concediu) ar trebui sa fiu sters din lista electorala permanenta.

Edited by zeneseu

Share this post


Link to post

Eh lasa.

Mai exact li s-a aratat degetul milioanelor de romani aflati in incapacitate de vot (din cauza ca erau peste granite) de catre organizatorul referendumului. Si nu odata ci de doua ori.

De ce si cum anume ?

 

Noua, alora care au votat pro/contra ori care nu au votat ni se arata degetul zilnic de catre niste catei care trag cu disperare de ciolan in toate partile. Da, trebuie sa fim fericiti si multumiti, macar vom ramane cu degetul pe cand cateii nu vor mai avea nimic dupa ce va disparea osul.

Cateii USLinosi au deja ciolanul, sunt la guvernare. Cainele portocaliu, cel care a ascuns in spatele custii "vertebre" importante (serviciile+parchetul), este cel izgonit de romani si de catei.

Osul nu va disparea. Tare ma tem ca la final (alegerile parlamentare) tot cateii vor avea osul. Iar pana in 2014, la prezidentiale, pedeleii vor fi eutanasiati definitiv.

 

Mai mult de atat, cecereii aia sunt pusi acolo sa vegheze la respectarea constitutiei si nu la deformarea ei dupa bunul plac al nu stiu cui(inclusiv a cecereilor). Ne place nu ne place, ar fi cazul sa realizam odata ca respectarea legilor este imperativa si nu optionala.

Corect, dar sunt pusi in functie de interese. Cati din acesti 9 sunt verticali si impartiali ?

Si robotul de pe Marte poate observa ce orientare politica are fiecare.

Sunt oare ei in masura, aceasta supa de pedelisti si de uslinasi, sa decida valabilitatea a milioane de voturi ??

 

Daca erau numiti pe alte criterii (nu politice !!) nu zicea nimeni nimic.

Iar in contextul impunerii cvorumului combinat cu boicotarea portocalie si udemerista, nu stiu ce mai inseamna respectarea legii.

 

Ghinionul usl-ului ca nu a reusit sa mobilizeze lumea la referendum. Ar trebui acum sa spunem ca renuntam la constitutie numai sa nu planga? Or fi pus peste 7 milioane de romani stampila impotriva lui basescu, dar cine e de vina ca nu au reusit sa realizeze cvorumul necesar?... nu raspundeti...stiu ...Basescu e de vina.

Ghinion ? Daca nu era pragul, cati romani veneau la vot sa-l sustina pe Traian ? Chiar sunt curios daca va raspunde cineva, cu aproximatie, la intrebarea asta.

Mai sus eu mi-am expus parerea: sub 2.6 milioane. Adica s-ar fi inregistrat, sa zicem 75% vs 25%. Asta e realitatea, fie ca ne place, fie ca nu !

 

Unde, in toata lumea asta, poate cineva sa ramana in functie cu 25 de procente ?

 

In caz ca nu stie toata lumea, votul poate fi exprimat de catre cetatenii romani. Cetatenii romani cu drept de vot, figureaza implicit si obligatoriu pe listele electorale permanente chit ca stau in Romania sau nu. Lista electorala permanenta cuprinde toate persoanele cu cetatenie romana care au drept de vot. Manevra asta cu subtierea listelor electorale este pe cat de ilegala pe atat de puerila. In acest fel, si eu care am votat pe o lista suplimentara (fiind plecat in concediu) ar trebui sa fiu sters din lista electorala permanenta.

N-am zis ca daca votezi pe o lista suplimentara trebuie sa fii sters !

Am zis ca daca ai domiciliul sau resedinta in alta tara, trebuie sa fii sters de pe listele electorale din Romania, liste pe baza carora se calculeaza cvorumul la prezindentiale si la referendumuri. Aceste liste mai folosesc si la stabilirea nr. de parlamentari europeni, a fondurilor europene sau a fondurilor administratiilor locale.

 

Si n-am zis doar eu, ci o zice legea. Chiar si CCR-ul o zice. Tu ai intrat macar pe site-urile enuntate in postul meu ?

Mai pun inca o data: Raţiunea pentru care aceşti cetăţeni nu sunt înscrişi în listele electorale permanente rezidă în faptul că nu au domiciliul în ţară astfel încât numărul acestora nu poate influenţa cvorumul legal de participare la referendum, respectiv majoritatea persoanelor înscrise pe listele electorale permanente

 

Ai vazut tu sa scrie pe undeva ca cetatenii din strainatate trebuie sa fie inscrisi pe listele permanente ? Link sau nu exista ! :D

Edited by Amentys

Share this post


Link to post

USL+Ametitys=Love

Bai nene, nu inteleg de ce te mai inspumezi atat...asta-i viata, you win some and lose some...chiar daca voi astia rosii tot pierdeti de vreo 8 ani incoace :D

Share this post


Link to post

Ne place nu ne place, ar fi cazul sa realizam odata ca respectarea legilor este imperativa si nu optionala.

Imi permit o mica adaugare la cele spuse: ... si va putea fi obtinuta/implementata exclusiv prin depolitizarea celor in masura sa o impuna ! Separarea puterilor in stat ramine o vrajeala de adormit copii, o sa mai treaca multa vreme pina cind va exista cu adevarat.

 

In plus, mi se pare complet absurd comportamentul CCR, indiferent in ce privinta si-a spus punctul de vedere. Au la dispozitie aceeasi Constitutie, au la dispozitie aceeasi legislatie, cum pana corbului sa apara puncte de vedere contradictorii ... Stim, desigur, insa doar discutam :) .

 

...chiar daca voi astia rosii tot pierdeti de vreo 8 ani incoace :D

Simti ca ai cistigat ceva zilele astea ?

Edited by Salex

Share this post


Link to post

Eu simt ca am pierdut grav. Nu mai e cacarau sa ne puna rau cu europa si america, nu mai are cine se certa cu Merkel, Barosso, Reding, Clinton via Gordon bleu, Isarescu, serviciile, judecatorii, procurorii... mda, ce sa castigam.

Share this post


Link to post

...N-am zis ca daca votezi pe o lista suplimentara trebuie sa fii sters !

Am zis ca daca ai domiciliul sau resedinta in alta tara, trebuie sa fii sters de pe listele electorale din Romania, liste pe baza carora se calculeaza cvorumul la prezindentiale si la referendumuri. Aceste liste mai folosesc si la stabilirea nr. de parlamentari europeni, a fondurilor europene sau a fondurilor administratiilor locale.

 

Si n-am zis doar eu, ci o zice legea. Chiar si CCR-ul o zice. Tu ai intrat macar pe site-urile enuntate in postul meu ?

Mai pun inca o data: Raţiunea pentru care aceşti cetăţeni nu sunt înscrişi în listele electorale permanente rezidă în faptul că nu au domiciliul în ţară astfel încât numărul acestora nu poate influenţa cvorumul legal de participare la referendum, respectiv majoritatea persoanelor înscrise pe listele electorale permanente

 

Ai vazut tu sa scrie pe undeva ca cetatenii din strainatate trebuie sa fie inscrisi pe listele permanente ? Link sau nu exista ! :D

Ma rezum la a da replica doar la acest paragraf.

 

 

 

LEGE Nr. 3 din 22 februarie 2000

privind organizarea si desfasurarea referendumului

 

ART. 4

Au dreptul de a participa la referendum toti cetatenii români care au împlinit

vârsta de 18 ani pâna în ziua referendumului inclusiv, cu exceptia debililor sau a

alienatilor mintal pusi sub interdictie, precum si a persoanelor condamnate prin

hotarâre judecatoreasca definitiva la pierderea drepturilor electorale.

 

 

ART. 5

(1) Referendumul national si referendumul local se organizeaza si se desfasoara

potrivit prevederilor prezentei legi.

(2) Referendumul este valabil daca la acesta participa cel putin jumatate plus

unul din numarul persoanelor înscrise în listele electorale

 

 

 

...

 

2) Reactualizarea listelor electorale permanente se face de catre primari, potrivit

prevederilor Legii nr. 68/1992*), respectiv ale Legii nr. 70/1991**), republicata, cu

modificarile ulterioare, în termen de cel mult 5 zile de la data stabilirii zilei

referendumului.

S-a ocupat cineva de asta? da...dupa ce au constatat rezultatul referendumului...

 

P.S. Si una frmoasa tot din aceeasi lege,

ART. 52

(1) Împiedicarea prin orice mijloace a liberului exercitiu al dreptului de a

participa la referendum se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 5 ani si

interzicerea unor drepturi.

Cum se numeste "scoaterea" de pe listele electorale ale catatenilor romani aflati in strainatate? :-?

Edited by zeneseu

Share this post


Link to post

La ultima afirmatie te contrazic putin.Daca-i scoti de pe listele permanente nu-i impiedici sa voteze.Pot vota pe cele suplimentare, fie acasa fie in strainatate.

Edited by danutza

Share this post


Link to post

Bai nene, nu inteleg de ce te mai inspumezi atat...asta-i viata, you win some and lose some...chiar daca voi astia rosii tot pierdeti de vreo 8 ani incoace :D

Bai Sebianusule (asa te cheama pana cand vei cita corect nick-ul meu), du-te si ia-ti niste ochelari din banii lui Paunescu, daca iti da destul pt propagandit.

Nu sunt un partizan, de nicio culoare, spre deosebire de tine.

Te rog eu, nu deveni nesimtit si nu te mai ridica neintrebat si potoleste-te in a face aprecieri false asupra orientarii mele politice.

 

Cool down, sterge-te tu de spuma, nu-mi mai poci nick-ul si fii civilizat. Ok ? ;)

 

Ma rezum la a da replica doar la acest paragraf.

 

zeneseu - sigur ca au dreptul sa participe toti cetatenii romani majori, oriunde s-ar afla ei, nu le-a luat cineva acest drept, ei pot vota cu ajutorul listelor suplimentare.

Ce nu stiu daca intelegi e ca odata cu schimbarea domiciliului romanesc cu unul din alta tara, legea prevede (da, chiar si in prezent) ca acestia sa fie scosi de pe lista electorala permanenta a comunei/orasului in care locuia.

Sunt sute de mii/milioane de romani plecati de ani de zile, care nu s-au mai intors deloc in tara sau poate maxim 1 luna pe an sau la 2-3-4-5 ani. Acesti oameni nu mai fac parte din populatia stabila a tarii, asadar nu mai au dreptul sa figureze in listele electorale permanente, liste in baza carora e calculat cvorumul. Asa e legea.

 

Problema de fond e ca administratia locala, adica primarii (asa cum am precizat si cum ai spus si tu), nu actualizeaza aceste liste periodic, nu-i contabilizeaza pe emigranti si transmit tot listele vechi. Motivele nu le mai discutam, cred ca se stiu.

Eu nu am ceva cu cvorumul, din punctul meu de vedere e perfect legal, dar (atentie !) in tarile unde se cunoaste bine numarul de votanti existenti. Te intreb ceva, spune sincer, se afla Romania in randul acestor tari ?

 

Altfel, se merge orbeste, iar cel putin una din partile implicate (in cazul de fata, din intamplare, e TB) va fi clar in avantaj. Dar problema, pana la urma, nu e Traian Basescu.

Sa presupunem ceva: daca va veni Crin la putere si va fi un presedinte oribil, cu apucaturi de nebun sau se va dovedi prost de-a dreptul, iar poporul a facut o greseala in a-l alege, apoi il va urî ?

Prin lege avem dreptul si puterea sa-l demitem. Cum il mai dam jos, avand in vedere ca exista atat de multe neclaritati si chichite ?

Edited by Amentys

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...