Jump to content
Sign in to follow this  
zalmoxis

Politica Fratilor

Recommended Posts

Cateva note lamuritoare: http://lacoltulstrazii.ro/2012/08/03/cateva-precizari-necesare-despre-listele-electorale/

 

 

De mentionat punctul 8:

 

8. Cum e posibil ca numărul de cetățeni să crească, comparativ cu 1990, deși populația totală a scăzut?

A crescut ponderea cetățenilor (adică a celor peste 18 ani) în totalul populației. E foarte simplu, dacă ne gândim la perspectiva de ansamblu.

După 1990 și până prin 2008 au împlinit 18 ani și au intrat în categoria cetățeni cu drept de vot generațiile (cohortele, termen tehnic) numeroase născute după 1973, în perioada când avortul era interzis. Abia din 2009 au început să devină adulți (peste 18 ani) cei din generațiile cu mai puțini copii. Pentru amatorii de statistici, ponderea celor peste 18 ani în total populație era 71% în 1990 și a ajuns la 82% în 2012. Astfel se explică de ce sunt mai mulți cetățeni cu drept de vot astăzi decât în 1990.

 

Iar pentru LaterEditul lui Amentys exista punctul 4, care explica si de ce cei aflati in strainatate au dreptul sa voteze pentru parlamentare. Confom logicii pontiniene (si amentyseniene), acestia nu ar trebui sa voteze deoarece nu au o lista a lor si deci nici un parlamentar ar lor.

 

OK, cititi punctul 8 in link, gmclub e buguit.

Share this post


Link to post

Dar ii impiedica cineva pe cei 3 milioane de romani (Baselu a zis atat) sa voteze in acele 300 de sectii din strainatate ? :lol:

 

Din punctul 4 de la coltu' strazii:

 

semnalarea schimbarilor de domiciului. Se actualizeaza in Registru noul domiciliu si se muta persoana respectiva din lista electorala corespunzatoare vechiului domiciuliu in cea de la noua adresa. Daca este un domiciuliu din strainatate, persoana apare intr-o lista inregistrata la Municipiul Bucuresti. In niciun caz schimbarea de domiciliu nu inseamna scoaterea completa din listele electorale, pentru ca persoana ramane in Registrul National, cu toate drepturile intacte.

 

Conform acestei logici (si a celei zmeuraulene), a fost perfect just ca in 29 iulie persoanele de pe lista inregistrata (daca s-a facut aceasta inregistrare !!!) sa poata vota, dupa cum s-a si demonstrat, prin... absenta.

 

PS: In al doilea rand, la alegerile parlamentare, romanii din strainatate au avut circumscriptie separata, deci colegii nominale separate, prin urmare au si ei parlamentarii lor. Deci care-i logica zmeurauleana care spune ca romanii plecati trebuie sa figureze pe listele electorale din Romania (deci pe listele din Cacautii din Deal, Caransebes, Iasi, Bucuresti etc) pentru a putea vota la parlamentare ?

Edited by Amentys

Share this post


Link to post

Dar de unde stii tu cat stau ei sau cand se intorc? Sau ii interzice Ponta? Tu daca pleci o luna, un an etc si te intorci sters? Eu ma uit ca la filme cu prosti... serios... mai nou face mini recensamant :) )

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Eu nu stiu, tu stii ? Probabil Baselu stie, ca el a vrut cvorum.

Pe cine interzice Ponta ?

 

Intr-o tara care depaseste record dupa record (impui prag unde nu se stie cati sunt, ordoni poporului sa stea acasa, apoi numeri 10 milioane de absenti in favoarea ta), da, mi se pare normal daca plec un an etc sa nu mai figurez ca facand parte dintr-o populatie stabila cu toate drepturile si obligatiile sale. Daca sunt plecat, eu nu vreau sa ma "adauge" Basescu (sau oricine altcineva) de partea sa.

 

Ar fi anormal doar in cazul in care ar exista zeci de mii de sectii de votare in fiecare tara (cam ca in Ro). Dar stie toata lumea ca nu e posibil asa ceva.

Altfel, sa pui la dispozitie 300 de sectii celor 3 milioane de "plecati" echivaleaza doar cu 850 de sectii in care sa fi votat cele 8,5 milioane de "ramasi". Asa ceva, in schimb, ar fi posibil :mrgreen: .

 

Abia atunci poti impune cvorum si doar atunci iti permiti sa numeri absentii de partea ta. Pana atunci vad ca e greu sa aflam si cati dracu' suntem pe lumea asta.

Edited by Amentys

Share this post


Link to post

Tu ai plecat vreodata? Daca da, ai anuntat vreo autoritate? :) Sau stii vreun capsunar sau academician care sa anunte primaria sau politia ca el pleaca la munca?

 

-Bai vasile e aici?

-nu e

- taie-l

http://www.realitatea.net/mai-a-gasit-solutia-rus-vom-organiza-un-mini-recensamant-pana-pe-24-august_981560.html

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Eu am plecat, dar pt. distractie, deci n-a fost nevoie sa anunt vreo autoritate.

 

Despre restul asa e, nu anunta nimeni ca-s plecati de ani de zile si vin in tara doar pt. 2 sapt pe an. Dimpotriva, am observat ca lasa vorba rudelor sau vecinilor sa spuna autoritatilor ca-s plecati "prin zona" in caz de recensamant, mini-recensamant, controale s.a.m.d. pentru a nu pierde pensiile de boala, ajutoarele sociale si altele asemenea.

 

Si asa a ajuns sa ne numere Rus. Naspa, fara indoiala, dar cine a aruncat primul cu piatra (sau mai bine zis cu lovitura de stat) ?

Si-o va lua peste gura Baselu' fix in aceeasi maniera folosita de el in toti acesti ani: the dirty way ;) .

Edited by Amentys

Share this post


Link to post

Ce nu înţelegi tu e ca listele alea cu românii plecaţi, tot în ţară sunt, adică la Bucuresti. Daca cineva a anunţat că pleacă, a fost trecut acolo. Dacă nu a anunţat nu a fost trecut. In niciun caz nu a dispărut cumva in neant. Ar fi ilegal si profund anti democratic să se întâmple aşa.

 

Plus o noastră de organizare: http://bit.ly/MVT0kc

Share this post


Link to post

Cand ai sa intelegi ca oamenii plecati inafara, indiferent pe ce lista sunt trecuti, au absentat de la vot din motive reale si evidente, nu pt ca l-au sustinut pe Base ?

Share this post


Link to post

Nu trebuia să il susţină nimeni pe Băse. Referendumul era pentru demiterea lui. Ar fi trebuit să vină ăia care il vroiau demis. N-au venit cei care nu au crezut că trebuie demis din diferite motive sau care sunt de părere că totul e o prostie. Asta nu înseamnă susţinere. Daca ar crezut de cuvinţă, ar fi venit.

 

Da, la referendumul ăsta au contat si cei care cred că toată clasa politică e de rahat si care nu au pus botul la vrăjeală "macar scapi de unii". Spre deosebire de ce zice crizatul interimar de la Cotroceni, si ei contează într-o acţiune de genul ăsta.

 

Si ei sunt vii.

 

Si ei sunt vii.

Share this post


Link to post

Ce au inteles cei de la FMI din discursul somnorosului:

182133_3886667277872_327009720_n.jpg

Share this post


Link to post

Dupa care, noua ne citeste din legea pentru parlamentare atunci cand este vorba despre presedinte. Un parrot!

Share this post


Link to post

Baietul asta, crizel, imi pare pe zice ce trece ca e bolnav mintal. :aloooecineva:

 

In alta ordine de idei, dpdv politic nu prea mai am incredere in nimeni si nimic momentan. Parerea mea ca actualii ii intrec de departe in meschinarie si ticalosenie pe fostii. In afara de faptul ca au reusit sa adune 256 de parlamentari adormiti, sa prostesca ceva milioane de pensionari si bugetari, nu au facut nimic concret si nici nu au ceva programe de viitor pt. Ro.

 

Io unul ii duc lipsa lui tolin. Parca nimic nu mai are haz decind a decis sa plece. Printre altele, vroiam sa stiu ce parere are el despre noua ordine nationala.

Edited by hitman

Share this post


Link to post

...In afara de faptul ca au reusit sa adune 256 de parlamentari adormiti, sa prostesca ceva milioane de pensionari si bugetari, nu au facut nimic concret si nici nu au ceva programe de viitor pt. Ro...

Corect. Asta incercam si eu si altii sa spunem cand lumea ne considera si inca de considera "basisti".

Pe de alta parte, ministrul transporturilor Silaghi a declarat ca Ministerul Transporturilor si Infrastructurii isi asuma privatizarea CFR Marfa pana in decembrie 2012, subliniind ca si in cazul celui mai pesimist scenariu acest deziderat va fi atins.

Imi pare mie sa asta inseamna ca "indiferent cine si in ce conditii, CFR marfa va fi privatizat"? Ce privatizare fructuoasa pt statul roman se va putea face in 4 luni?

Share this post


Link to post

Vor mai vinde pe doi lei ce a mai ramas, cum au facut si cu Petrom si Sidex, ce sa faca si ei.

Share this post


Link to post

Sa-l vanda pe doi lei, mai bine decat sa-l tina si sa pompeze bani in companie cu nemiluita, din buzunarul nostru

Share this post


Link to post

Oricum tot din buzunarul nostru se vor duce banii...

Share this post


Link to post

Cica :D

 

Crin Antonescu spune ca nu are ce sa-si reproseze dupa discursul tinut în engleza la întâlnirea cu delegatia FMI. Taxat dur pentru engleza sa jenanta, Crin spune ca el a vorbit, de fapt, o engleza interimara, acesta fiind singurul motiv pentru care el a parut ultimul idiot în cadrul întalnirii cu cei de la FMI.

 

În caz ca ati uitat, eu sunt doar presedinte interimar. Conform Constitutiei, un presedinte interimar nu are dreptul să foloseasca limba engleza oficiala, asta este o atributie pe care o are doar un presedinte cu drepturi depline, a explicat Crin. Eu, ca presedinte interimar, sunt obligat prin lege sa folosesc o engleza interimara. Asta este motivul pentru care engleza mea a sunat cum a sunat.

 

Mai mult, Antonescu spune ca ar trebui apreciat, nu desconsiderat, pentru engleza sa interimara. Sunt printre putinii oameni care stapanesc acest dificil dialect. Fiind o combinatie între engleza britanica şi limba urangutanilor, engleza pe care o vorbesc eu nu e pentru oricine, s-a laudat Crin

Edited by Sebian

Share this post


Link to post

Referendumul era pentru demiterea lui. Ar fi trebuit să vină ăia care il vroiau demis.

Adica pentru tine referendum inseamna ca intrebi ceva si trebuie sa vina la referendum doar cei care spun DA ?! N-am mai auzit asta, dar suna destul de corect ...

 

In 2004 s-au prezentat la vot aproximativ 10.500k votanti, in 2009 aproximativ 10.000k votanti. In 2012 la referendum au venit 8500k votanti, deci chiar daca mai adaugam la basiti 1500k votanti, rezulta ca antibase au votat 7400k, iar probase vreo 2500k. Asta spune ceva, extinzand la populatia tarii, ca 75% nu-l vor. Am fost la referendum si am votat sa nu-l demita pe chior, dar am facut o mare greseala. Desi eram pornit impotriva lui ponta, cand am auzit pe base ca ii asimileaza pe cei care nu s-au prezentat la vot ca simpatizanti de-ai lui, am ramas perplex. Imi face greata disperarea astuia de-a ramane la putere cand 75% din populatia tarii nu-l mai vrea. Imi fac greata argumentele de gen restul erau cu noi sau nu conteaza ce-au votat 7500k de oamerni, daca nu s-a atins pragul asta e ...

Share this post


Link to post

Nu, nu s-a intrebat ceva, s-a intrebat o prostie fara acoperire. Eu nu raspund la intrebari prostesti. Ca mine sunt mai multi.

Share this post


Link to post

Dar destul de putini, din fericire.

 

De curiozitate, daca nu era prag, raspundeai sau nu la chestia asta de-i zici tu prostie ?

Edited by smailmiami

Share this post


Link to post

Si daca sunt 75% sau 90% ce?

Pe mine putin ma intereseaza cine e la cotroceni sau in victoria, ma intereseaza ca cine e sa nu strice treburile cu europa si america.

Pentru ca eu sunt unul oarecare dintre cei 10-15% care produc, si pe munca mea si a celorlalti ca mine se platesc pensii, ajutoare sociale, salarii bugetare, se intretin spitale etc.

Despre asta nu vorbeste nimeni, numai de aia care beau pe malul santului si voteaza la 7 maini.

Mandatul parlamentarului tine 4 ani, al presedintelui 5 ani. Alte jocuri care imi afecteaza munca negativ pe mine nu ma avantajeaza si nu am nevoie de ele.

Hai sa dam cand ne trece prin cap si nu stiu ce parlamentar sau primar jos. Asa, aleatoriu sau cand are cineva interes.

 

Faptul ca tu nu vezi o problema in asta si tot clamezi cu aia 75-95% care nu-l mai vor pe base, nu inseamna ca altii nu o vad:

"Asistentul Secretarului de stat american Hillary Clinton, Philip H. Gordon, va veni duminică, la Bucureşti, unde se va întâlni cu oficialii guvernamentali pentru a discuta preocuparea pe care o are SUA legată de recentele acţiuni ale Guvernului care ameninţă echilibrele democratice şi slăbesc independenţa instituţiilor.

http://www.realitatea.net/departamentul-de-stat-american-trimite-un-emisar-la-bucuresti-ingrijorare-fata-de-guvern_986007.html#ixzz23DU2Af1b

Share this post


Link to post

Dar destul de putini, din fericire.

 

De curiozitate, daca nu era prag, raspundeai sau nu la chestia asta de-i zici tu prostie ?

 

Daca baba avea coada, era elicopter.

 

Altfel, am tot dreptul sa ii spun prostie, atat timp cat din aprilie (de cand au venit uselistii la putere) si pana acum am pierdut 10% din cont numai din devalorizarea leului (fata de lira sterlna). Cu Euro am avut noroc, ca s-a devalorizat si el si nu avem decat 5% pierdere. Ce bafta!

Acum lucrez la un proiect pentru un client ce se vrea finantat din fonduri europene. Ia sa vedem cand o iesi...

 

In timpul asta, in judetul Gorj misuna turistii dependenti de ajutoare sociale. Judetele Vrancea si Teleorman devin fruntase in munca vot. Frumosul municipiu Craiova infloreste prin sprijinul a 70 de mii de turisti intr-o duminica de mers la mare. (In timpul asta, la Brasov sunt doar 10 mii.) Toti oamenii astia sunt aia pentru care tu te bucuri ca au spirit civic, iesind la vot. Cu astia te identifici. ...

 

Si toate astea doar ca sa stranga cu 700 de mii mai multi votanti impotriva lui Basescu decat au fost la alegerile din 2009 si cu 500 de mii mai multi decat in 2004. (Turul intai, caci acolo oamenii poti vota cu adevarat impotriva, turul 2 ofera doar o alegere limitata, unii nici nu mai aleg.) Diferenta asta inseamna (cu rotunjire in sus) 4% din romanii cu drept de vot. PATRU la suta. Atat! Ce demonstreaza din punct de vedere statistic toata aceasta desfasurare de forte, atat timp cat referendumul trebuie sa fie invalidat? Nimic! Nimic in afara de demagogia comparatiei unui vot de sustinere cu unul de destituire/abrogare/aruncat cu noroi. Daca faceau maine un referendum pentru demiterea si sterilizarea tuturor parlamentarilor care au votat pentru suspendare, rezultatul ar fi fost similar.

Share this post


Link to post

Si daca sunt 75% sau 90% ce?

Pe mine putin ma intereseaza cine e la cotroceni sau in victoria, ma intereseaza ca cine e sa nu strice treburile cu europa si america.

Pentru ca eu sunt unul oarecare dintre cei 10-15% care produc, si pe munca mea si a celorlalti ca mine se platesc pensii, ajutoare sociale, salarii bugetare, se intretin spitale etc.

Despre asta nu vorbeste nimeni, numai de aia care beau pe malul santului si voteaza la 7 maini.

Mandatul parlamentarului tine 4 ani, al presedintelui 5 ani. Alte jocuri care imi afecteaza munca negativ pe mine nu ma avantajeaza si nu am nevoie de ele.

Hai sa dam cand ne trece prin cap si nu stiu ce parlamentar sau primar jos. Asa, aleatoriu sau cand are cineva interes.

 

Faptul ca tu nu vezi o problema in asta si tot clamezi cu aia 75-95% care nu-l mai vor pe base, nu inseamna ca altii nu o vad:

"Asistentul Secretarului de stat american Hillary Clinton, Philip H. Gordon, va veni duminică, la Bucureşti, unde se va întâlni cu oficialii guvernamentali pentru a discuta preocuparea pe care o are SUA legată de recentele acţiuni ale Guvernului care ameninţă echilibrele democratice şi slăbesc independenţa instituţiilor.

http://www.realitate...l#ixzz23DU2Af1b

Demiterea presedintelui prin referendum este un demers legal, n-a fost inventat acum. Face parte din democratie. Daca vrei acelasi presedinte 100 de ani, cauta alte meleaguri, mai la rasarit nu se schimba presedintele deloc, deci nu-ti afecteaza munca ta sensibila. Si eu sunt privat (de vreo 14 ani chiar, nu am lucrat niciodata la stat), si, cat timp s-au certat astia, mi-am vazut de treaba si mi-am derulat treburile in continuare, n-am cascat ochii si nici n-am plans la televizor (acum si si alta data). Nu esti singurul care plateste impozite in tara asta, deci nu mi se pare mare argument in favoarea ta ... Spui ca daca a fost ales pe 5 ani trebuie sa stea acolo 5 ani orice-ar face. Pai te lauzi ca lucrezi in privat, ar trebui sa stii ca orice contract se poate desface inainte de termen, asa ca nu vad care-i marea problema. Chiar nu vezi nimic incorect in faptul ca 88% dintre cei care s-au prezentat la vot au votat pentru demiterea lui Base ? Ce ti se pare mai important din punct de vedere al democratiei in care traiesti, faptul ca 88% dintre cei care SI-AU EXPRIMAT opinia vor sa plece Basescu sau faptul ca nu am atins un prag de prezenta la referendum, prag impus impotriva recomandarii unei comisii care se ocupa tocmai cu implementarea democratiei ? Turismul electoral ... Turism electoral avem de cand ne stim ... Problema turismului electoral intervine, zic eu, atunci cand ai un scor strans, ca cel din 2009, nu acum cand avem 88 - 12 ... E un argument al celor fara argumente, si o echipa si alta profita de acest lucru si am impresia ca Baselu a profitat al dracu de mult in 2009 ...

 

Zmeule, ii spui cum vrei, dar imi poti raspunde clar la intrebarea asta: Daca nu era prag electoral, te duceai sau nu la vot ?

Edited by smailmiami

Share this post


Link to post

Ar fi fost anormal sa nu existe necesitatea unui cvorum. Recomandarea comisiei de la Venetia nu se refera la referendumuri de demitere. Europenii folosesc referendumul cu alte scopuri, de la aprobarea casatoriilor gay pana la interzicerea avorturilor. In principal e vorba de legi controversate (cum ar fi la noi o lege care sa permita eutanasierea maidanezilor). Ah, si ca fapt divers, in Italia (stii, tara aia in care se gaseste Venetia), este necesar cvorum la referendumuri. Asta o data. A doua oara, noi avem niste legi, o Constitutie (care spune ca presedintele este ales cu 50%+1 din cetatenii cu drept de vot) si implicit o organizare statala diferita de orice alta tara. Bune, rele, asta sunt si dupa astea lucram. Asa am ales sa mergem.

 

Altfel, daca tot spui ca in privat orice contract se poate rupe inainte de termen, iti spun ca dezinformezi! Nu se poate rupe ORICE contract. Nu se poate trezi oricand o parte ca nu il mai vrea. Ca sa rupi un contract fara acordul partilor trebuie se petreaca anumite conditii. Altfel, platesti. De fapt, stai, de cele mai multe ori, cand cineva rupe un contract inainte de termen, plateste (exceptia e cand contractul a fost redactat partinitor). Revenind la situatia noastra, hai sa respectam regulile: care sunt incalcarile grave ale Constitutiei? Revenind la paragraful anterior, atat timp cat Parlamentul poate oricand suspenda Presedintele pentru presupuse incalcari grave ale Constitutiei, chiar si cand nu are avizul institutiei specializate (conform Constitutiei), de ce sa nu fie nevoie de cvorum? Undeva tot trebuie sa fie o conditie care sa faca abuzurile dificile, pentru ca un presedinte nu este demis atunci cand nu mai are sustinere ci pentru fapte grave.

 

Altfel, am facut si eu un referendum la mine in familie, 90% dintre membrii familiei mele nu sunt de acord cu demiterea lui Basescu. 88% ai tai sunt mai putini decat cei 90% ai mei.

Share this post


Link to post

Daca nu afirma Crina Anton ca pleaca din politica in caz ca nu castiga la referendum, desi ei n-au ce castiga, eventual Basescu are ce pierde ma duceam. Voiam sa vad macar un politician care-si respecta o declaratie facuta public. Din pacate nu avem asa ceva si e valabil pentru toti politicienii, indiferent ca e galben, verde, rosu, albastru sau orice alta combinatie intre acete culori fie mov, portocaliu, sau mai stiu eu ce.

Are pretentia sa candideze la presedintie fie acum fie peste 2 ani si sa-l si votez cand el nu isi respecta o promisiune facuta public cu 3 zile inainte?

Edited by danutza

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...