Jump to content
Sign in to follow this  
ediblue

Topic Nou Vs. Search

Recommended Posts

De ce cred eu ca e mai bine sa deschizi un topic nou decat sa folosesti functia search:

 

1. Numele topicului va fi destul de clar ca sa iasa usor in evidenta despre ce se discuta. In acest fel discutia nu va mai devia la alte zeci de subiecte(pentru ca deja s-au discutat) ci va fi la obiect

2. Userii care au participat la discutii similare pe topicuri ajunse la 10-20 de pagini deja au tras concluziile

3. Concluziile pe care ceilalti useri le-au asimilat deja, pot sa le expuna direct, concret fara ca sa mai existe "dubii"

4. Reinoirea subiectelor pe baza subiectelor vechi atrage atentia asupra aspectelor de interes major.

5. Discutia noua nu mai contine zeci de pagini si prin urmare cel care citeste nu pierde vremea de foarte multe ori in zadar cautand in mormanul de discutii vechi.

Share this post


Link to post

Poate ca ar trebui sa te gandesti la efortul de a administra acest forum in conditiile in care, lunar de exemplu, se deschide un subiect nou pe aceeasi tema.

 

Asa cum s-a mai spus pe aici, cei care intretin forum-ul atat hard cat si soft, o fac din placere, GRATIS SI IN TIMPUL LOR LIBER.

 

Asa ca, daca a1 o problema arzatoare, cred ca poate fi mai util sa cauti daca s-a discutat decat sa postezi un topic nou la care sa astept raspunsuri. Si aici ma refer la timpul in care astepti sa iti raspunda cineva care s-a lovit de problema...

 

Parerea mea.

 

PS: Multumesc din nou pe aceasta cale celor care fac eforturi ca acest forum sa functioneze si sa fie ordonat. :)

Edited by bella

Share this post


Link to post

Nr 1: Ai postat aiurea.

Nr 2. Esti un pic cam incoerent.

Nr 3. Dupa logica ta, daca unul vrea sa-si curete IAC-ul sa deschida topic nou, am avea 4555 de subiecte despre curatare IAC

Nr. 4 Nu va impiedica nimeni sa centralizati ocazional informatia si sa concluzionati in cate un post, in topicurile dedicate.

Nr. 5 La sectiunea Despre Forum, unde am sa mut eu acest subiect gasesti aceasta discutie: http://www.gmclub.ro/forum/index.php?showtopic=8394, cu ceea ce s-a sintetizat deja.

Dar cum am zis si mai devreme, a folosi functia Search este o adevarata arta si e mai simplu sa facem zeci de postari.

 

Later edit: http://www.gmclub.ro/forum/index.php?showtopic=15168 Uite inca un exemplu!

Share this post


Link to post
1. Numele topicului va fi destul de clar ca sa iasa usor in evidenta despre ce se discuta. In acest fel discutia nu va mai devia la alte zeci de subiecte(pentru ca deja s-au discutat) ci va fi la obiect

Offtopicul este generat de useri, unii traditionali, intratabili, care posteaza oriunde-i doare pe ei in momentul acela, fara vreo legatura cu numele topicului, oricat de "destul de clar" este el.

 

Unii useri, din auzite, inteleg ca aici ar fi o policlinica de diagnostic rapid. Daca acest concept s-ar materializa printr-o contributie la existenta forumului, sunt sigur ca ar exista o rezistenta mare la deschiderea unui nou topic alaturi de unul existent.

 

Adevarul se cristalizeaza mai usor din cat mai multe pareri, din informatiile mele nu exista un expert auto care sa activeze pe acest forum. Chiar si in acest caz, nu cred ca si-ar bate joc de profesia lui, asa ca raspunsul lui ar fi invariabil unul de doctor/avocat: "treceti va rog pe la cabinetul meu, ma gasiti intre orele, va programati la asistentul(a) mea".

Share this post


Link to post

Deschiderea unui topic nou de fiecare data cand problema apare si pentru fiecare tip de masina in parte se petrece deja la inceputul fiecarui sezon rece. Vezi subiectele legate de:

- antigel ;

- pornire greoaie ;

- ralanti instabil ;

- lanturi ;

- pneuri.

Subiectul alarme este deschis indiferent de sezon si nu rareori apare si la sectiunea Electronica/Software auto.

Share this post


Link to post

Cel putin pt. mine, cert e ca de multe ori am tastat in "search" un cuvant care ma interesa si ma dusese in peste 70% din topicurile forumului.

Nu e bine. Sau cel putin nu-i eficient.

Pt. a gasi un raspuns, nu trebuie citit ore sau zile la rand. Poate ca ar trebui facuta o condensare tematica de genul "doar despre ulei", "doar despre bujii".

Desigur, nu inseamna ca nu putem folosi acele cuvinte si in alte topicuri pt. ca masina e un organism care implica si alte piese pe langa piesa din tema data.

Dar trebuie spus ca dureaza FOARTE MULT sa citesti despre un subiect. Asta si din cauza volumului discutiilor. Asta e un lucru bun pe de o parte dar bunul in acest caz devine obositor cand trebuie sa-l cauti.

Cel putin asa am perceput eu situatia.

Despre ulei de exemplu, am gasit multe topicuri ca sa nu mai vorbesc de N posturi in alte topicuri, diferite tematic.

Cand putea fi doua "ce ulei sa folosim..." si "probleme legate de ulei".

In mare, ca tot veni vorba, cred ca ar trebui o condensare a tematicii. Asta pt. eficienta in functie de timp de si citire. Ma gandesc ca si din motivul duratei aflarii raspunsurilor, unii deschid topicuri noi.

Edited by Bolt

Share this post


Link to post

:o fftopic: @Mircea: Nu v-ati obisnuit? #-o ;)

Share this post


Link to post

Obisnuinta insemna moarte. Daca vrei raspuns: NU !

Share this post


Link to post

De multe ori am dat şi eu Search şi nu am găsit ce trebuia. De cele mai multe ori informaţia căutată era disponibilă la pagina XX a unui topic, ceea ce a făcut căutarea şi mai grea. Chiar dacă dădeam afişare ca mesaje, erau extrem de multe cele găsite ca fiind relevante.

 

Lucrul ăsta nu ar fi un capăt de ţară, oricine poate învăţa să folosească funcţia Search, inclusiv eu. Ceea ce e mai deranjant (cel puţin din punctul meu de vedere) este că dacă un user (nou sau nu) deschide un topic in care cere ceva care s-a mai discutat în alte topicuri, acestuia i se răspunde sec: "S-a mai discutat. Foloseşte funcţia Search" şi se-nchide topicul. Fără nici un link către topicul in care s-a mai discutat, fără să se ia în considerare că poate era mai uşor dacă i se răspundea respectivului pe loc + atenţionarea că s-a mai discutat pe alte topicuri şi să folosească Search-ul de-acum inainte.

 

Nu generalizez, sunt cazuri în care se răspunde cu link către subiectul căutat, dar mi se par destul de rare. Dacă ne uităm la pagina oricărui sub-forum, cred că sunt cel puţin 4-5 topicuri închise din totalul lor.

Share this post


Link to post
Ceea ce e mai deranjant (cel puţin din punctul meu de vedere) este că dacă un user (nou sau nu) deschide un topic in care cere ceva care s-a mai discutat în alte topicuri, acestuia i se răspunde sec: "S-a mai discutat. Foloseşte funcţia Search" şi se-nchide topicul. Fără nici un link către topicul in care s-a mai discutat, fără să se ia în considerare că poate era mai uşor dacă i se răspundea respectivului pe loc + atenţionarea că s-a mai discutat pe alte topicuri şi să folosească Search-ul de-acum inainte.

Pentru cine este deranjant: pentru cel care nu cauta sau pentru cel care cauta in locul lui ? N-am vazut sa cauti in locul unui user nou. Cand vei face treaba asta, o sa te cred.

Share this post


Link to post

Pentru cel care a deschis topicul mai mult decât pentru cel care îl închide:

 

- cel care a deschis topicul că este pus să caute deşi poate a făcut-o şi nu a găsit răspunsul (nu ştie să caute bine).

 

- cel care închide topicul ar putea "da o palmă" mai zdravănă celui care a deschis respectivul topic, dacă ar pune şi link către subiectul căutat.

 

- deranjant şi pentru un nou venit care poate găseşte mai repede un astfel de topic (cu link unde trebuie, dat de către un moderator) decât într-un topic închis sec.

Share this post


Link to post

Aceata conceptie imi aduce aminte impresia unor Covei care cred ca moderatorul este un fel de "femeie de serviciu" pe care o si injuri la sfarsit, ca multumire.

 

Eu m-am saturat sa mai aud acuze din partea unora puturosi sau din partea celor care sunt la prima iesire pe Internet ! Rad copiii de 5 ani la faza asta. "Lasati-o asa, la punctul mort !"

Share this post


Link to post
Eu m-am saturat sa mai aud acuze din partea unora puturosi sau din partea celor care sunt la prima iesire pe Internet ! Rad copiii de 5 ani la faza asta. "Lasati-o asa, la punctul mort !"

 

 

Din moment ce eu nu am acuzat pe nimeni de nimic, nici nu mă simt puturos. Dar nu mă poţi contrazice când spun că şi voi (moderatorii) vă victimizaţi excesiv. ;)

Share this post


Link to post

Nu m-am referit la tine, de obicei nominalizez, sa nu se creeze confuzii.

 

Timpul pierdut (asta nu mai are valoare de revenire) al moderatorilor nu-l cunoste un user. Hai sa facem un schimb si discutam peste 2 ani, daca rezisti.

Share this post


Link to post

N-aveam de gand sa postez aici, aproape tot ce era de zis s-a zis.. dar dau peste topicul asta: http://www.gmclub.ro/forum/index.php?s=&am...st&p=230010

O reactie nu mi-am putut-o opri.. chiar ce naiba, 5 ani e mult zis, atat de multi sugaci sunt? Bre @ediblue, si la biblie scrie, "cauta si vei gasi", ce mama naibii va "doare ochii"????

Share this post


Link to post

Acum sper să nu-mi "fur" vreuna pt offtopic, că ar fi culmea: dar ce naiba se vorbeşte pe topicul ăla Tommy, că eu nu mai înţeleg nimic. :) )

Share this post


Link to post
... dar ce naiba se vorbeşte pe topicul ăla Tommy, că eu nu mai înţeleg nimic...

Pai, asta-i toata problema, pe majoriatea nu se intelege ceva, se deduce doar ca o notiune sau alta au mai fost discutate. Hai ca incepi sa vezi deja cu ce se confrunta un moderator. Fii sigur, cu cat este mai transparent pentru useri, cu atat se modereaza mai bine.

Share this post


Link to post

Lao, eu cand vad un topic dublat fac in felul urmator: Dau search fara alt criteriu si vad ce iese. De multe ori topicul dublat fie iese din prima, fie au fost cazuri in care e chiar sub/deasupra topicului nou deschis. In acest caz, daca e vorba de un user nou, inchid si-i zic ce sa faca. Daca este un user vechi sau care a mai facut acelasi lucru anterior, inchid si dau warn. Daca din simpla nu iese si trebuie una mai sofisticata, dau si linkul.

Ganditi-va si voi ca nu stam numai sa moderam pe forum, mai avem si slujbe, si case si familii...

Share this post


Link to post
Obisnuinta insemna moarte. Daca vrei raspuns: NU !

 

Tolin, asta inseamna ca acest forum nu va deveni ce sunt altele de profil in acest moment :banana: , ceea ce pot spune ca ma bucura.

 

In alta ordine de idei, tineti-o tot asa...faceti o treaba extraordinara.

 

Numai bine.

Share this post


Link to post
Ganditi-va si voi ca nu stam numai sa moderam pe forum, mai avem si slujbe, si case si familii...

 

De acord cu tine in legătură cu slujbele şi familia, deşi la unii dintre voi nu s-ar zice (la cât de prompt se inchide un topic de genul căruia vorbim aici). :P

 

inchid si dau warn.

 

Tocmai asta e "problema" sau cel puţin aşa mi se pare mie: sunteţi prea drastici. Nu zic să nu fiţi sau că nu aţi avea de ce, dar uneori "loviţi" prea tare. Unii useri chiar nu fac greşeli dinadins. ;)

Share this post


Link to post

Cand se deschide un subiect nou despre distributie, sau benzina, sau despre revizie matiz, cand sunt topicuri clare si linkuri asemenea, nu cred ca e cazul sa asteptam cu flori in gara si telegrame de felicitare...

Share this post


Link to post

In orice "judecata", se "cantareste" si se "pedepseste" fapta. Intentia constituie, in general, factor agravant. Cel mai greu este sa aplici uniform "legea" (Regulamentul).

Din categoria "daca nu v-am spus-o, v-o repet": warn-ul, prin definitie, este un AVERTISMENT. "Pedeapsa" (lovitura) o constituie ridicarea dreptului de accesare a forumului sub acelasi ID (doar atat). Acest lucru se intampla rar, n-are legatura cu ce se discuta aici si se da doar cu mare placere. Cei care au trecut prin asta o pot confirma, s-au intors cu placere aici.

Share this post


Link to post

Ok, atunci haide sa vedem de ce sunt la moda forumurile de discutii...dupa parerea mea forumurile de discutii sunt ca o gasca de oameni care discuta sau sunt interesati de un subiect anume. Unii sunt prezenti la discutii cateva ore pe zi, zi de zi, altii sunt prezenti o data la cateva luni, altii sunt noi veniti si asa mai departe.

Bun, care e avantajul lor?! Avantajul lor e simplu...ma altur si eu la discutie, ma uit repede in jur vad despre ce se discuta (de obicei discutiile de pe prima pagina, sau alea din ziua respectiva sau cel mult 2 zile in urma). Sa zicem ca sunt doar in trecere si am o mare problema, si atunci vazand ca sunt cativa din gasca care tocmai ce stau de vorba interiv si eu si pun o intrebare.

De obicei sunt mai multe tipuri de useri: cei care sunt negresit zi de zi si dau sfaturi, si cei care atunci cand au o problema/nelamurire(apar si intreaba).

Dupa logica adminilor discutia nu mai e discutie, nu mai vin si ma intalnesc cu o gasca de oameni ce brusc sunt in fata internetului singur cu functia (sau hai sa ii zicem google). Intradevar folosesc google-ul de multe ori pe zi si de fiecare data imi intoarce rezultatele dorite cu mare acuratete, cu o singura mare difirenta ...nu trebuie sa imi fac username sau cont. Acolo sunt eu, liber, cu motorul de in fata, nu pot sa ma abat de la reguli ca nu ma mai intelege, ci doar ii dau ce vreau sa stiu si el imi intoarce ce crede ca e potrivit.

Fratilor, aici discutam, stam la taclale, la povesti...suntem pe o terasa la o bere, ce daca povestim aceleasi lucruri din facultate care oricum le-am povestit de o mie de ori?!

In cazul de fata scuza-ma Mircea, dar nu mai am nevoie de contul de pe acest forum, o sa intru si o sa citesc, sau o sa dau pe google ca oricum s-a cam discutat deja despre 99% din toate problemele ce framanta omenirea...e putin probabil ca eu sa vin cu o chestie noua. In plus daca vreau sa stau la discutii, o sa stau la discutii cu colegii din birou, poate unii din ei deja s-au lovit de problema si pot sa ma ajute ;)

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...