Jump to content
Sign in to follow this  
aztec

Inmatriculare Dupa 2007, a masinilor din UE

Recommended Posts

cielofan,

Daca tu crezi ca o masina de 15-18 ani mai e masina.. si poate fi folosita fara sa bagi bani seriosi in ea, te inseli. Chiar daca se va permite inmatricularea unei asemenea aratari fara taxa, tot va fi greu de circulat cu ea :)

Iti spun si de ce: ea va trebui sa corespunda normelor de poluare specificate la producerea ei. Daca te prinde Videanu in B ca nu corespunde, (sau un echipaj de militieni cu rar-ul dupa ei) iti rade un 50 de mil amenda de vorbesti singur. Ca sa corespunda trebuie sa bagi multi bani, sa cauti piese de te doare mintea, si dezmembrarile vor disparea.

Inca o data, second se gasesc masini bune, dar sunt scumpe, ca orice este bun. Ocaziile sunt ocazii.

 

Dacii 13xx sunt deja putine deja!

 

Tu te ambitionezi. Dacii 13xx sunt mai mult de 40% din masinile Romaniei noastre (de la TV luata informatia ... sa nu spuneti ca vorbesc prostii). In Bucuresti poate nu mai sunt asa multe, dar in tara fii sigur ca e plin ochi de ele.

 

Inca odata tommy ... ce gasesti rau in schimbarea unor dacii 13xx cu niste opeluri ... vechi de 18 ani? :)

Eu personal nu vreau asa ceva ... am alte pretentii ... dar cei care vor sa-si schimbe vechea dacie cu un opel n-au voie?

 

________________________________________________________________________________

__

"""""De ce nu gândiţi fraţilor concret: Eu am dat 5500 euro pe un Cielo din 2000 anul trecut în Dec. (preţ care l-am considerat f. mare). Mi-ar fi stricat mie acelaşi Cielo/Nexia luat la 2500 Euro? Nu cred... sau să fi luat un Opel la banii ăia de prin 2002?

 

Voi ăştia care vorbiţi de gropi de gunoi etc... aţi fost vreodată într-o altă ţară? Să faci rant.gif când vezi un Clio SH în Franţa la 3500Euro iar în Ro un model similar la 7500Euro? Sau un Ford ca la 2000 - 3500 euro iar în târg la Vitan cu taxe incluse la 6000Euro? Lasă-mă frate pe mine să aleg, într-un mod liber, nu mai te băga tu stat să faci bani la buget ca să-i cheltuii pe urmă pe viloace şi alte cele!

 

Tocmai taxa asta meseriaşă o să menţină pe străzi rablele româneşti (dacii, oltcit, etc etc) pentru că proprietarii lor nu vor putea să-şi ia maşini noi dar ar putea să-şi ia maşini mai bune la 1500 - 2500 euro şi să le arunce pe astea."""""

________________________________________________________________________________

__

Bravos ... asta am vrut sa subliniez si eu.

 

Si inca ceva. Cine nu si-a luat masina pana acum ... nici n-o sa-si ia ... iar actualii proprietari doritori de schimbare, acum vor avea ocazia. Si in loc sa-si cumpere o masina supra-supra evaluata, o vor cumpara la adevaratul pret al pietei. Nu inteleg de ce atata impotrivire. Deci, numarul masinilor nu va creste ... cel putin nu cu mult.

 

 

Lasa-l tommy pe cumparator sa decida ... nu-i mai lua apararea ca stie el foarte bine ce face. Isi cumpara o rabla, trebuie sa bage bani in ea ... asta e valabil si la rablele cumparate de aici, si la rablele cumparate de acolo.

Si in plus nu trebuie sa se duca pana in franta, germania sau italia sa-si cumpere masina ... o sa vina masina la el prin samsari, cum s-a intamplat si pana acum. Iar ocaziile de care vorbesti sunt de fapt si de drept ... in fiecare minut din zi ... pentru ca pretul din germania, italia sau franta este cel corect si nu supraestimat cum e la noi.

Edited by CieloFan

Share this post


Link to post
Tu te ambitionezi. Dacii 13xx sunt mai mult de 40% din masinile Romaniei noastre (de la TV luata informatia ... sa nu spuneti ca vorbesc prostii).

Ba da. :) )

Mai omule, multe nu-s pe drum, multe sunt a unora ce-s pensionari, n-au bani, nu functionesc, etc.

Nu am nimic impotriva, am argumentat doar ca e o afacere proasta sa iei un second hand de 15 ani,

tu incepi sa nu mai faci diferenta intre second si taxa :)

Share this post


Link to post

Nu Tommy ... tu vorbesti din punctul tau de vedere. Tu nu ti-ai cumpara. Iti respect opinia. Nici eu nu mi-as cumpara un sh de 15 ani ... Dar nu asta era problema. Ideea era sa-l lasi pe cel care vrea, sa-si cumpere :)

Edited by CieloFan

Share this post


Link to post

Gata, incetati polemica. Va rog fromos.

Share this post


Link to post

Ieri un coleg s-a dus sa-si inmatriculeze masina. Abrambureala e putin spus!

Masina nu se inmatriculeaza fara taxa platita, iar la biroul de plata a taxei a fost pus sa dea declaratie pe proprie raspundere ca "achita taxa de prima inmatriculare in valoare de xxx euro". Valoarea si-a calculat-o singur, ca dna de la birou s-a eschivat "fiecare isi calculeaza taxa". Cursul valutar? Cat te lasa sufletul. "Pai pe mine nu ma lasa..." "Poate va alegeti cu o amenda..."

 

A mai avut cineva experiente din astea pur "europene"?

Share this post


Link to post

Am citit si pe alt forum o chestie asemanatoare. Tipa care trebuia sa incaseze taxa a intrebat pe respectivul daca si-a calculat-o singur si ce valoare e. Deci teoretic putea sa plateasca si 100 de euro ;) .

 

LE: Am avut si eu o experienta cu masina recent prin bucuresti si sincer inteleg (nu va iau peste picior) reticenta cu privire la taxa. Sorry.

Edited by CieloFan

Share this post


Link to post

Pai cine sa stie ca de fapt cursul oficial la care se calculeaza e cel din octombrie 2006..

Pt motociclete a trebuit sa treaca 23 de zile de la intrarea in vigoare sa se afle ca nu trebuie platita..

Aprotos.. cica o demontratie ad-hoc..

http://www.masini.ro/forum/viewtopic.php?t=14578

Share this post


Link to post

"Daca se va renunta la taxa, vom asista la o scadere a vinzarilor Dacia in tara, ceea ce inseamna reducerea cu o treime a activitatii?

 

JOS CU TAXA! JOS CU TAXA!  <img src= ">

Share this post


Link to post

''Misto'' este de cei care au avut masina in leasing si care acum, la finalizarea contractului, trebuie sa plateasca taxa de inmatriculare, pentru ca inmatricularea temporara nu este considerata prima inmatriculare in .ro, nefiind definitiva... Cool

Share this post


Link to post

Eram in birou la bcr leasing, mi s-a pus in vedere ca luna asta trebuie sa dau 191 eur pt prima inmatriculare. Intre timp, suna cineva, intreaba cat trebuie sa plateasca la un motor de 2402 cm3- 1000 euro fara TVA- deci 1190 euro !!! La masina noua, evident. Auzeam de la mai bine de 1 metru cum se crucea omul. Bine, la banii lui (deh motor mare- masina scumpa) n-ar fi fost mare lucru, dar banii astia inseamna mult chiar si pt cineva cu portofel baban.

Inca o data- TRAIASCA MINISTRUL DE FINANTE SI PROASTA DE LA MEDIU !!!

Share this post


Link to post

Show e si la motociclete...

Share this post


Link to post

Sunt curios daca stiti ceva cum este cu acea donatie .

 

In codul fiscal scrie ca prin donatie esti scutit de taxa pt prima inmatriculare , dar nu spune clar daca este vorba doar de donatii prin fundatii,ong-uri sau se poate si ca donatie de la o persoana la alta

;)

Share this post


Link to post

Nu nu. M-am gandit si eu la varianta asta.

S-a pus problema la automobile tv.

 

Moderatorul

"Daca o matusa vrea sa-mi faca o donatie din Germania?"

 

Invitatul

"Nu se poate"

Share this post


Link to post

Fratilor...ce face guvernul asta e bataie de joc! isi bat joc de o tara intreaga.Am scapat de taxele vamale, au trebuit sa bage alte taxe poate chiar mai mari...ca de...nu mai au aia de sus de unde sa fure daca nu mai vin bani de la buget.(parerea mea) Astia in loc sa incurajeze innoirea parcului auto obliga romanul sa caute subterfugii sa aduca in tara masini second vechi.Si la inventivitatea noastra fiti sigur ca se vor gasi. Masinile second vechi de 3-4 ani aduse de afara au norme de poluare mult mai avansate decat cele din romania.europenii au fost tot timpul inaintea noastra !Aici nu se pune problema de poluare ci de concurenta mare pe care o fac masinile second de 2-4 ani celor noi comercialzate de stabii din guvern.Vai si amar de capul nostru...ce mai..."traim in romania si asta ne ocupa tot timpul".

 

P.S. Sper sa intelegeti ce am scris. Sa traiti bine!

Share this post


Link to post

Si inca ceva referitor la acest articol http://www.cotidianul.ro/index.php?id=9097...Hash=c07b0d173o scrie in el ca s-ar putea sa renunte oarecum la taxa si sa bage in schimb un impozit anual pentru toti proprietarii de autovehicule. Buuuuun...deci platim impozit la primarie, diferentiat pe capacitatea motorului (ceea ce inseamna sume intre aprox.30 ron pt capacitati mici si 2100 ron pt motoare de 3000 cmc), dupa care vine guvernul si spune ca pe langa aceasta taxa (+rovigneta) mai platiti nene inca o taxa anuala de cat o sa li se scoale lor moralul.Si atunci cum e mai rentaqbil????? cred ca imi cumpar bicicleta pana nu e prea tarziu :mrgreen: oare se poate lipi pe ea colant "daewooclub"???? :lavolan:

Share this post


Link to post

Se poate lipi sigur!Oare ce vor face proprietarii de Dacii non-euro(si sunt multi)daca se baga in impozit taxa aceasta?Au sa le arunce?Le vindem la albanezi!

Share this post


Link to post

Normal!!! :) >-

13052006_002_.jpg

Share this post


Link to post

@tiboasca ce vor face??? Vom avea cimitire de masini non euro pe toate strazile din orase.cine sa isi pemita sa plateasca o taxa anuala care poate in 2-3 ani va depasi valoare masinii????iar libanezii sigur nu le iau...chiar daca au numai un singur tanc :) ) :tongue: sau cine stie...

@satori merci oam sa iau aminte :thumbl: sigur imi schimb avatarul.

Vom trece noi iar la 1-2 cai putere...stiti reclama aia la BT asigurari.

Era sa uit legat de impozitul local pe masina. In oradea din cate stiu pt o masina cu motor de 3000 cmc platesti impozit 2100 ron/an.Nasul meu are un jipan mitsubihi cu motor de 2500 - 300 cmc(nu stiu sigur) de vreo 10-11 ani (cred). va rog sa calculati in cati ani plateste valoare masinii in impozit?!?!?!

Edited by BH ZNS

Share this post


Link to post

Am vazut acum la stiri pe PROTV: CE ne ameninta cu un proces international daca guvernul nu rediscuta problema taxa de prima inmatriculare. S-a dat exemplu Ungaria care a pierdut procesul si a trebuit sa inapoieze banii celor care platisera taxa.

Share this post


Link to post

Pana la urma, ca sa nu fie discriminare fata de masinile din afara, o sa bage taxe pentru toate inmatricularile, nu numai pt prima inmatriculare. Si cu asta omoara definitiv piata SH si isi protejeaza linistiti masina nationala si importul de Citroen-uri noi, ca tre' sa manance ceva si burta primului-ministru.

Astfel, UE nu va mai avea ce sa comenteze, nemaifiind vorba de o discriminare. :wallbanger:

Share this post


Link to post

Legat de taxe si burta primului ministru... si a "stimabilei" Sulfina... ceea ce nu se stie (cred) e ca atunci cand nu era taxa au sarit in sus francezii de la Pitesti si au pus problema la modul : "daca nu bagati taxa si nu ne protejati interesele 10 000 de muncitori vor fi dati afara si,2 ani Guvernul va trebui sa se preocupe de ce mananca respectivii si daca au ce mananca(somajul). "Am auzit treaba asta acum cateava zile de la un prieten de familie care lucreaza pe un post de conducere la uzina de la Pitesti. :(

Edited by Emil Popescu

Share this post


Link to post

Legat de masinile echipate cu Euro 4, Daewoo a scos Matiz Euro 4. Se pare ca o sa fie singura masina care o sa mai faca fata... pacat. :(

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...