Jump to content
Sign in to follow this  
bdan16

Directie Matiz

Recommended Posts

De vre-o 2 luni am o problema cu rotile din fata. Fiecare groapa, oricat de mica o simt in volan. E ca si cum nu stau rotile la locul lor si se misca cu tot cu ax cand trec peste denivelari. A mai patit cineva?

Am mers pe un matiz nou si nu are problema asta.

Share this post


Link to post

Caseta de directie out of order? citi km are masina si de cind e?

Share this post


Link to post

Are 9000 si e de un an. 6700KM sunt facuti in Bucuresti. In fiecare zi fac cate 2KM pe drumuri cu piatra cubica!

Share this post


Link to post
Caseta de viteza out of order?

 

:roll: caseta de directie sau cutia de viteze? :roll:

Share this post


Link to post

1-0 pentru racoritoare! :lol: :lol: :lol: ... pana mea, sint cam obosit, am plecat acasa!

 

O seara buna si un w/e maxim!

Share this post


Link to post

bdan16 pune si tu la profil locatia, masina ca eram sa-ti sugerez sa te duci la o intalnire unde sunt matizisti care au trecut prin mai multe si te lamurea cumva unul.

Cred ca ai doua solutii. Una ar fi sa ridici masina, chiar si pe cric si sa tragi un pic de roti (daca stii cum) iar a doua, sa dai navala in service ca la Km astia esti in garantie.

Poate nu are nimic si este doar o parere. Nici la mine, la inceput, nu venea volanul in linie dreapta dupa viraj asa frumos ca la altele mai vechi. Chiar il mai ajutam un pic. Acum, la 12k e ok. Se mai lasa si articulatiile alea.

Share this post


Link to post

>

 

Ce inseamna cu tot cu ax?

Share this post


Link to post

La mine la Tico am o problema semanatoare. Am inteles de la un mecanic amic ca problema provine de la bucsele care prin caseta este prinsa de sasiul masinii. Masina mea in schimb are 121000km si sase ani. Treaba este observata in urma unei inspectii ochiometrice: unu da de volan stanga dreapta un sfert de tura si unu se uita la caseta.

Share this post


Link to post

Am un matiz de 21.000km in garantie. Cum s-a lasat frigul am constatat o trancaneala sanatoasa in partea din fata la denivelari, in special in partea dreapta. Am fost la garantie, au tras de masina, rezultat: caseta directie cu joc. Solutionare: schimba caseta de directie numai ca s-a ivit o mica problema - nu exista in stoc la depozitele de piese Daewoo si trebuie sa astept pana o veni (cica nu prea am sanse pana la sfarsitul anului).

Eu incep sa ma oftic pe masina asta si sa ajung la prejudecati: masina romaneasca facuta aiurea. Eu nu cred ca la o masina straina se intampla asa ceva(am un fiat ducato cu 300kkm si nu are joc ). Mie nu prea mi se pare normal sa circuli cu o masina cu joc in caseta de directie (e viata ta la risc la dracu...). :spume:

S-a mai intamplat cuiva sau mie mi se intampla toate?

Share this post


Link to post

Acum in vin in cap:Nfs2,Instinkt si sigur mai e cineva.Ce se intampla cu caseta asta?A si mai stiu pe cineva care nu e inscris pe forum si a schimbat-o la 1.000 km.DWAR la voi se aude?

Share this post


Link to post

ma inscriu si eu. Eu am 11000 km cu matizul si am caseta de directie bulita .Astept de 3 sapatmani sa-mi vina randul ca sa o schimb pe garantie . Telefoane , faxuri, emailuri la Craiova si nimic. de vre-o doua zile aud un zgomot suspect pe spate : cred ca amortizoarele .

 

Calitatea lasa muuuuult de dorit !

Share this post


Link to post

acu vre-o luna am sesizat si eu ceva nici troncaneli in partea dreapta fata ... nu puternice dar suficient sa ma scoata din sarite ... si asta doar pe drum de tara .. si o mica "zdrancineala" in volan .. .foarte putin sesizabila ... cand am fost in service pentru revizia de 1500 le-am spus pinguinilor .. insa, vechea problema .. "asa face toate!" ... asta e rezultatul care l-am primit .. mi-au zis ca e ceva pe la roata . .ca una .. ca alta ... per total m-au aburit.

Adevarul e ca respectiva chestie nu s-a accentuat .. a ramas la aceiasi intensitate ...

Nici nu am dat atentie pana acum problemei pentru ca nu mai aparuse o asemenea discutie pe forum si chiar incepusem sa-i cred pe pinguini .. insa acum... abia astept sa-mi reintregesc un pic bugetul sa ma duc peste ei si sa le spun sa o schimbe ... sigur e pe garantie ???

Share this post


Link to post

E pe garantie (probabil cu exceptia cazului in care se constata ca ai lovit masina ....). Deci nu mai astepta sa reintregesti bugetul.

Share this post


Link to post

Cel din service a spus ca e de vina o bucsa de teflon din caseta de directie dar nu se poate remedia decat prin schimbarea intregii casete. Eu vroiam sa-mi pun jante de aliaj si cauciucuri mai late dar m-am desumflat tare. Nu pot sa pun cauciucuri mai late pe o masina care abia le tine si pe astea...

La mine cea mai tare senzatie e cand dai in marsarier virat si pe un drum cu cat de cat denivelari- iti misca si volanull nu numai trancane(in parcare la mine e ciment nu f fin si e tare senzatia) :wallbanger:

Aveti vreo idee de rezolvare a problemei (OPC sau Craiova) pt ca nu e numai o pb de confort fonic ci si de siguranta...

Share this post


Link to post

Intrebare: de cateva zile cand merg pe piatra cubica se aude un zgomot de sub bord undeva. Este un fel de chitait (pare metal pe metal) ascutit. Acum incep sa banui si eu caseta asta buclucasa. Asa face si la voi sau e alt gen de zgomot? Peste o saptamana ma duc la revizie si cred ca o sa imi golesc masina de tot ce are prin portbagaj si torpedou si vom investiga sunete diverse  <img src= ">

Share this post


Link to post

From my knowledge : eu cand am avut probleme cu caseta de directie la o masina , se auzea un troncanit , gen zgomot curbe la o planetara uzata ... who knows ?

Share this post


Link to post

sunetul se aude din partea deapta dar nu de la roata ci mai din centru. Trancanitul este ceva metalic, la denivelari, destul de puternic si suparator(azi mi-am aiutat fata de la cas in casa si mi-am blestemat zilele ascultand toate trancaniturile si chitcaiturile masinii :flaming: ).Zgomotul e ceva cam cum trancane un amortizor dar ceva mai metalic...Sigur nu e de la amortizor, nu are cum sa se auda de acolo...

Share this post


Link to post

Din experientza de pe NFS2: CASETA DE DIRECTIE!

Share this post


Link to post

Ajutor...trancanitul ala se aude din ce in ce mai tare.Mi-e frica sa nu pierd vreo roata..Cand trec peste sinele de tramvai trancane ca ultimul drac(amortizoarele spate nu faceau nici jumatate din zgomotul pe care il face asta). Cei de la reprezentanta au spus ca nu au casete de directie la depozit si nici nu am sanse sa primesc anul asta.Eu nu sunt obisnuit cu atatea zgomote si merg numai cu muzica la maxim de-mi vuieste capul (cca300w). Are cineva vreo idee/solutie ca ma urc pe pereti. :flaming:

Share this post


Link to post
Ajutor...trancanitul ala se aude din ce in ce mai tare.Mi-e frica sa nu pierd vreo roata..Cand trec peste sinele de tramvai trancane ca ultimul drac

 

Mai e posibil sa se fi slabit vreun rulment. Oricum, du-te peste ei la service!

Share this post


Link to post

Stai linistit ca nu pierzi nici-o roata...

In cel mai rau caz vireaza diferit rotile fata... (poate una stg si una dr)...

In rest, nimic grav... :lol:

 

Iertati-ma ca fac haz de necaz...

Share this post


Link to post

Revin cu precizari. Am ascultat mai cu atentie zgomotul si nu se aude decat la "rece" (dupa ce masina s-a incalzit nu mai face) iar zgomotul pot sa il asociez cu tzacanitul discului la telefoanele de pe vremuri (cand revenea discul) doar ca mai metalic.

Share this post


Link to post

Eu cred ca diagnosticul a fost pus bine dar nu cred ca este cazul sa schimbati intreaga caseta de directie (de 3 ani vind piese Daewoo si nu am avut nici o solicitare de caseta de directie). La Matiz stiu ca se schimba relativ frecvent (functie de rulaj si starea drumului):

• bucsele de la caseta de directie (sint 2 bucse, reperele 5 si 6 din desenul alaturat, care costa app 100.000 lei bucata)

• plunjerul (piese cu ajutorul careia se regleaza jocul dintrepinion si cremaliera - de obicei nu se gasete de Matiz dar merge perfect plunjerul de la Damas care costa app 100.000 lei)

• o alta bucsa din cazeta (pe care Daewoo nu o vinde separat dar stiu ca poate fi inlocuita cu o bucsa de caseta de la Dacia Nova).

 

Deci nu aruncati in vint app 6 milioane (cit costa o caseta completa) pentru ca in majoritatea cazurilor bataia auzita provine de la o bucsa.

 

Mai e o problema - un zgomot oarecum asemanator poate fi generat de etrierul de frina (ar trebui schimbate axele si pusa putina vaselina pe ele - daca jocul e mare, unii mecanici le indoaie nitzel ca sa stea mai fixe - dar solutia e temporara).

caseta_drectie_matiz_thumb.jpg

Share this post


Link to post
La Matiz stiu ca se schimba relativ frecvent (functie de rulaj si starea drumului) bucsele de la caseta de directie (sint 2 bucse, reperele 5 si 6 din desenul alaturat, care costa sub 100.000 lei bucata).

 

Nu cumva sunt chiar bucsele prin care caseta de directie este "prinsa" de masina? (reperele 5 & 6)

 

Am observat ca la cel mai mic zgomot, toata lumea, (inclusiv eu - bineinteles), se ganseste ca e varza caseta de directie, rulmentii sau etrierii... La naiba, masina asta n-are bucse? :shock:

 

@ nicubarbu: Multumim de pont, da' zi-ne si cum putem verifica... (ca daca mergem la service - e clar caseta!)

Share this post


Link to post
Exact la alea ma refer (vezi schita din forum) - se schimba destul de des (mai ales in Romania). E inuman sa dam magareatza pe intreaga caseta. Mecanicii, prefera sa schimbe intreg ansamblul (sa fie ei siguri ca nu vor avea bataie de cap) - dar in cazul de fata costurile sint atit de diferite incit merita incercat ca intii sa se schimbe doar bucsele.

 

Am observat si eu abureala asta la mecanici... Dar, din pacate, in fata blocului e un pic cam greu sa "umblam" la masina, mai ales la chestii delicate... De aia, in cazuri de gen, apelam aprope toti la service-uri...

 

Esti primul care "explica" aceasta problema!

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...